makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 1. Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω άλλη μια. Η αναγραφή "δώρο" μαζί με μια οποιαδήποτε αξία "φωνάζει" ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό αποδείχτηκε με τα τελευταία περιστατικά. 2. Εάν αρνηθείς να παραλάβεις το δέμα, αυτό θα επιστρέψει στον αποστολέα, χωρίς να ανακατευτείς εσύ.
Gom@ris Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κατάλαβα.. Μάλλον το χαμηλότερο τιμολόγιο είναι πιο ασφαλής επιλογή. Φαντάστηκα πως θα χρεώνανε κάτι, είτε σε εμένα είτε στον αποστολέα. Ευχαριστώ όπως και να χει
Luxx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Από το site του iherb : Important Message General Information Due to the fluctuations of the exchange rate, orders with value very close to the tax-free limit may be assessed Duties and Taxes (D&T) as the currency exchange rate may vary from the order date to the customs clearance date. Please check with your customs office to see if you can import the items, and if any additional licenses or permits are needed. [DPD] Customs Information With DPD shipping option, the Netherlands is used as the designated gateway and the clearance destination for all 28 EU member states. Therefore, Dutch duties, VAT (Value Added Tax), and regulations apply. For information about customs, import duties, etc., visit: Dutch Customs Shipping All D&T and fees are prepaid; no further payments are required at the time of delivery You can make pick-up/collection arrangement with DPD or someone must be home to accept delivery. Terms and Conditions By choosing DPD shipping option for all European member states, the Incoterms of sales are EXW (ExWorks). You acquire the goods as they leave the iHerb warehouse. By placing an order, the customer agrees to give the order to iHerb’s Partners and use DPD Europe for the last mile delivery. You give order to clear the goods on your behalf by Maco in the Netherlands as your direct representative under the Dutch forwarding conditions. Restrictions At iHerb, we respect the rules and regulations of the Netherlands government and do our best to block Customs prohibited products from our site. However, please be aware, the following substances are not allowed to be imported into the Netherlands: 5-HTP (5-hydroxytryptofaan), 7-Keto DHEA (7-Keto Dehydroepiandrosteron), DHEA (Dehydroepiandrosterone), Hoodia, Melatonin (N-acetyl-5-methoxy tryptamine), Acetylcysteine (N-acetyl cysteine) (greater than 200 mg), Pregnenolone (P5), SAM-e (S-adenosylmethionine), Yohimbe (Yohimbine), meat and milk products, and quantities larger than 2kg of powdered infant milk or infant food. [Global Mail] Customs Information For information about customs, import duties, etc., visit: General Secretariat of Information Systems, Taxation and Customs Union Shipping You may have to pay import taxes, customs duties, or a brokerage (handling) fee for your order. These charges are separate from your shipping fee, and you will be billed directly from the carrier of your choice. Global Mail: The average delivery to Greece is 12-15 days. This option applies to orders valued up to $100.00 and weighing no more than 4 lbs. Although very reliable, this method provides only limited tracking. Restrictions At iHerb, we respect the rules and regulations of Greek government and do our best to block Customs prohibited products from our site. However, please be aware, the following substances are not allowed to be imported into Greece: Meat and milk products, and quantities larger than 2kg of powdered infant milk or infant food. Contact Us Click here to get connected with iHerb's customer service. Πάντως με το όριο στα 22 ευρώ προφανώς και δε μπορώ να κάνω αγορά. Με τα μεταφορικά θα μπορώ να πάρω μόνο ένα προϊόν. Έχω κάνει πονω από 50 παραγγελίες τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Μου είχε λύσει τα χέρια. Αλλά πλέον φοβάμαι να κάνω αγορά. Πάντως το site έχει δικά του όρια για τιμή, βάρος που θα βάλεις στο καλάθι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για τελωνείο. Κοντά στα 40 ευρώ και 1,8 κιλά. Γενικά σταματάνε το global Mail ; Αν σταματήσει τελωνείο πρέπει να περάσω εγώ από εκεί για να το πάρω; Στο αεροδρόμιο βρίσκεται;
arma1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Εγω βλεπω σε λιγο καιρο μονο τσιμπιδακια θ αγοραζουμε απο κινα
SpirtouLisS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση που θα ακολουθήσει αλλά ό,τι έχω παραγγείλει περί τα τέλη Οκτώβρη/αρχές Νοέμβρη από Κίνα και Ιαπωνία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει έρθει ακόμα και αναρωτιέμαι αν τα δέματα έχουν κολλήσει κάπου στην Ελλάδα και δεν μπορώ να το ξέρω. Συγκεκριμένα, 3 δέματα με tracking number από Ιαπωνία και τα 3 με SAL registered , το πρώτο ημερομηνία αποστολής 30/10, τα άλλα δύο αρχές Νοέμβρη , δεν έχουν φθάσει ακόμα και στη σελίδα tracking των ΕΛΤΑ, το τελευταίο update και στα 3 αναφέρει ότι έφυγαν από την Ιαπωνία (διαφορετικοί αποστολείς, και τα τρία με SAL). Ξέρω ότι το SAL αργεί , αλλά το ένα δέμα εστάλη πάνω από ένα μήνα πριν. Υπάρχει περίπτωση να έχουν κολλήσει σε τελωνείο; Και πώς μπορώ να το ξέρω αν στο tracking system δεν υπάρχει καμία καταχώρηση που να δείχνει Ελλάδα; Επίσης η αξία του περιεχομένου κάθε δέματος χωριστά είναι κάτω από 100 ευρώ, τα 2 είναι κάτω από 50. Ένα τέταρτο δέμα από Ιαπωνία , επίσης σταλθέν 1 μήνα πριν , δυστυχώς από ανοησία μου με SAL unregistered , επίσης δεν έχει φανεί. Είναι δυνατόν να βρίσκεται σε τελωνείο, υπάρχει κάποιος τρόπος να το μάθω; Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν όλα αυτά τα δέματα βρίσκονται όντως σε τελωνείο της Ελλάδος κολλημένα, ας πληρώσω να τελειώνω, αλλά κάπως να το μάθω. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την ερώτηση. To ιδιο θεμα ειχα και εγω. 2 παραγγελιες απο ebay (ουσιαστικα μια που ο πωλητης μου την εσπασε σε 2 δεματα των 15 ευρω) και μια παραγγελια απο μπαγκουντ στα 4 ευρω. Και οι 2 εγιναν εκει στις 20/10. Ηρθε το 1/2 δέμα απο το ιμπει. Το 2ο δεμα δεν ηρθε ποτε και του μπαγκουντ επισης ποτε. Εγιναν ριφαντ και οι 2. Ολες οι παραγγελιες με απλο ταχυδρομειο μη συστημενες. Προσωπικά δεν παραγγελνω πλεον ουτε 1 ευρω εκτος ΕΕ αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το τι ακριβως συμβαίνει.
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση που θα ακολουθήσει αλλά ό,τι έχω παραγγείλει περί τα τέλη Οκτώβρη/αρχές Νοέμβρη από Κίνα και Ιαπωνία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει έρθει ακόμα και αναρωτιέμαι αν τα δέματα έχουν κολλήσει κάπου στην Ελλάδα και δεν μπορώ να το ξέρω. Συγκεκριμένα, 3 δέματα με tracking number από Ιαπωνία και τα 3 με SAL registered , το πρώτο ημερομηνία αποστολής 30/10, τα άλλα δύο αρχές Νοέμβρη , δεν έχουν φθάσει ακόμα και στη σελίδα tracking των ΕΛΤΑ, το τελευταίο update και στα 3 αναφέρει ότι έφυγαν από την Ιαπωνία (διαφορετικοί αποστολείς, και τα τρία με SAL). Ξέρω ότι το SAL αργεί , αλλά το ένα δέμα εστάλη πάνω από ένα μήνα πριν. Υπάρχει περίπτωση να έχουν κολλήσει σε τελωνείο; Και πώς μπορώ να το ξέρω αν στο tracking system δεν υπάρχει καμία καταχώρηση που να δείχνει Ελλάδα; Επίσης η αξία του περιεχομένου κάθε δέματος χωριστά είναι κάτω από 100 ευρώ, τα 2 είναι κάτω από 50. Ένα τέταρτο δέμα από Ιαπωνία , επίσης σταλθέν 1 μήνα πριν , δυστυχώς από ανοησία μου με SAL unregistered , επίσης δεν έχει φανεί. Είναι δυνατόν να βρίσκεται σε τελωνείο, υπάρχει κάποιος τρόπος να το μάθω; Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν όλα αυτά τα δέματα βρίσκονται όντως σε τελωνείο της Ελλάδος κολλημένα, ας πληρώσω να τελειώνω, αλλά κάπως να το μάθω. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την ερώτηση. Έχω κάνει περίπου 10 παραγγελίες από Κίνα (banggood) και όλες έχουν έρθει μέσα σε 10-12 εργάσιμες, από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχω κάνει μία registered παραγγελία από Ιαπωνία (από ebay) η οποία εστάλει στις 8/11 και έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Το tracking δίνει τα ίδια που λέει και σε σένα. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον seller και μου είπε ότι θα μιλήσει με το Ιαπωνικό ταχυδρομείο και θα μου πει. Σε κάθε περίπτωση σήμερα άνοιξα και ticket στο ebay. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται. 30 μέρες είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα ακόμα και από την Υποσαχάρια Αφρική να έρχεται κάτι. Δεν έχουν καμία λογική τέτοιοι χρόνοι παραλαβής.
Kanesan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ό,τι είχα παραγγείλει από Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ταϊβάν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου έφθασε μέσα σε τρεις εβδομάδες. Άλλες φορές registered άλλες unregistered. Το ίδιο και από Ιαπωνία, απλά επειδή θεωρoύσα Airmail και SAL από Ιαπωνία πιο αξιόπιστα σε σχέση με Κίνα, δεν είχα ανησυχήσει ιδιαίτερα. Όμως ό,τι έχω πραγγείλει τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη από Κίνα και Ιαπωνία, δεν έχει έρθει, με εξαίρεση δύο δέματα. Συνολικά μιλάμε για 7 δέματα που έχουν καθυστερήσει, απλά δίνω μεγαλύτερη σημασία σε αυτά που περιμένω από Ιαπωνία, αφενός γιατί είναι μεγαλύτερης αξίας και προερχόμενα από μεγάλα stores, αφετέρου γιατί απλά δεν περίμενα να έχω θέμα με δέματα από εκεί.Και ο λόγος που ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση κάτι να έχει κολλήσει σε τελωνείο ενώ δεν έχει αποσταλεί με courier και εγώ να μην το ξέρω (είτε γιατί δεν υπάρχει tracking number, είτε γιατί υπάρχει αλλά δεν έχει γίνει καμία καταχώρηση για Ελλάδα) είναι γιατί μου κάνει εντύπωση η ταυτόχρονη καθυστέρηση τόσων δεμάτων.
karlito13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Από το site του iherb : Important Message General Information Due to the fluctuations of the exchange rate, orders with value very close to the tax-free limit may be assessed Duties and Taxes (D&T) as the currency exchange rate may vary from the order date to the customs clearance date. Please check with your customs office to see if you can import the items, and if any additional licenses or permits are needed. [DPD] Customs Information With DPD shipping option, the Netherlands is used as the designated gateway and the clearance destination for all 28 EU member states. Therefore, Dutch duties, VAT (Value Added Tax), and regulations apply. For information about customs, import duties, etc., visit: Dutch Customs Shipping All D&T and fees are prepaid; no further payments are required at the time of delivery You can make pick-up/collection arrangement with DPD or someone must be home to accept delivery. Terms and Conditions By choosing DPD shipping option for all European member states, the Incoterms of sales are EXW (ExWorks). You acquire the goods as they leave the iHerb warehouse. By placing an order, the customer agrees to give the order to iHerb’s Partners and use DPD Europe for the last mile delivery. You give order to clear the goods on your behalf by Maco in the Netherlands as your direct representative under the Dutch forwarding conditions. Restrictions At iHerb, we respect the rules and regulations of the Netherlands government and do our best to block Customs prohibited products from our site. However, please be aware, the following substances are not allowed to be imported into the Netherlands: 5-HTP (5-hydroxytryptofaan), 7-Keto DHEA (7-Keto Dehydroepiandrosteron), DHEA (Dehydroepiandrosterone), Hoodia, Melatonin (N-acetyl-5-methoxy tryptamine), Acetylcysteine (N-acetyl cysteine) (greater than 200 mg), Pregnenolone (P5), SAM-e (S-adenosylmethionine), Yohimbe (Yohimbine), meat and milk products, and quantities larger than 2kg of powdered infant milk or infant food. [Global Mail] Customs Information For information about customs, import duties, etc., visit: General Secretariat of Information Systems, Taxation and Customs Union Shipping You may have to pay import taxes, customs duties, or a brokerage (handling) fee for your order. These charges are separate from your shipping fee, and you will be billed directly from the carrier of your choice. Global Mail: The average delivery to Greece is 12-15 days. This option applies to orders valued up to $100.00 and weighing no more than 4 lbs. Although very reliable, this method provides only limited tracking. Restrictions At iHerb, we respect the rules and regulations of Greek government and do our best to block Customs prohibited products from our site. However, please be aware, the following substances are not allowed to be imported into Greece: Meat and milk products, and quantities larger than 2kg of powdered infant milk or infant food. Contact Us Click here to get connected with iHerb's customer service. Πάντως με το όριο στα 22 ευρώ προφανώς και δε μπορώ να κάνω αγορά. Με τα μεταφορικά θα μπορώ να πάρω μόνο ένα προϊόν. Έχω κάνει πονω από 50 παραγγελίες τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Μου είχε λύσει τα χέρια. Αλλά πλέον φοβάμαι να κάνω αγορά. Πάντως το site έχει δικά του όρια για τιμή, βάρος που θα βάλεις στο καλάθι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για τελωνείο. Κοντά στα 40 ευρώ και 1,8 κιλά. Γενικά σταματάνε το global Mail ; Αν σταματήσει τελωνείο πρέπει να περάσω εγώ από εκεί για να το πάρω; Στο αεροδρόμιο βρίσκεται; εκανα χθες αγορα μια πολυβιταμινη και ενα shampoo που αγοραζω συνεχεια στα 21,5€ ,να δουμε αν θα κοπουν.
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Και ο λόγος που ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση κάτι να έχει κολλήσει σε τελωνείο ενώ δεν έχει αποσταλεί με courier και εγώ να μην το ξέρω (είτε γιατί δεν υπάρχει tracking number, είτε γιατί υπάρχει αλλά δεν έχει γίνει καμία καταχώρηση για Ελλάδα) είναι γιατί μου κάνει εντύπωση η ταυτόχρονη καθυστέρηση τόσων δεμάτων. Το tracking system των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, μάλλον πιο αξιόπιστο από τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών ταχυδρομείων και σίγουρα πιο αξιόπιστο από αυτά των ασιατικών. Πιστεύω ότι αν είχε κολλήσει κάποιο δέμα στο τελωνείο θα είχε ενημερωθεί το online σύστημα. Ακόμα κι αν δεν έχεις tracking θα σε είχαν ενημερώσει ότι το δέμα είναι στο τελωνείο. 1
vasilk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Αν έχει παραγγείλει κάτι κανείς από εξωτερικό με απλό ταχυδρομείο και κρατηθεί στο τελωνείο, καλό θα είναι να μας το πει εδώ να ξέρουμε τί μας γίνεται... Παραγγελίες από Κίνα (κινητά) και (free) αποστολή με SG Post. Έφτασαν Ελλάδα τέλος Νοεμβρίου (24-25). Σε 5-7 μέρες πήραν τηλέφωνο από τμήμα των ΕΛΤΑ στο Ελ. Βενιζέλος που διεκπεραιώνει τα θέματα του τελωνείου (εκτελωνισμό). Ζήτησαν να στείλω με fax τα παραστατικά πληρωμής. Εκτύπωσα τις πληρωμές από το PayPal και τα έστειλα με fax. Σε 6-8 μέρες πέρασαν από το τελωνείο και φάνηκαν ξανά στο σύστημα των ΕΛΤΑ. Η παραλαβή έγινε από το τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ οπού και πληρώθηκαν τα τέλη. 24% (ΦΠΑ) για το τελωνείο + 12€ τα τέλη διεκπεραίωσης για τα ΕΛΤΑ. Δεν επιβλήθηκαν άλλοι δασμοί. Η αξία σε EUR που υπολογίστηκε το ΦΠΑ ήταν περίπου αυτή που είχα στείλει με fax από το PayPal σε USD (είχε γίνει και μια "στρογγυλοποίηση" στη μετατροπή) Πχ. σε δέμα αξίας 200€ πλήρωσα 48€ ΦΠΑ + 12€ = 60€ και σε δέμα 100€ πλήρωσα 24€ ΦΠΑ + 12€ = 36€ Σε θέμα χρόνου, +15-20 μέρες σε σχέση με αυτά που δεν περνάνε από τελωνείο.
makfil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Φαίνεται ότι το φαινόμενο συνεχίζεται με ένταση και εξαίρεση, πλέον, αποτελούν μερικά δέματα που περνάνε χωρίς να πληρωθούν ΦΠΑ και τέλη. 1
vasilk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Φαίνεται ότι το φαινόμενο συνεχίζεται με ένταση και εξαίρεση, πλέον, αποτελούν μερικά δέματα που περνάνε χωρίς να πληρωθούν ΦΠΑ και τέλη. Δεν νομίζω να είναι ακριβός έτσι. Δεν αποτελούν εξαίρεση όσα περνάνε ελεύθερα. Απλός αυτά που ελέγχονται είναι πολύ περισσότερα από πριν. Τα περισσότερα ακόμα ελεύθερα περνάνε (προς το παρόν).
makfil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Εάν διαβάσεις και άλλα fora με το ίδιο θέμα θα καταλάβεις αυτό που λέω.
jkoukos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό απλώς δείχνει μεγάλη αύξηση περιστατικών. Δεν σημαίνει ότι κάθε δέμα περνά από τον έλεγχο. Θεωρώ ότι από ένα ποσοστό 5%, πήγαμε τώρα στο 30-40%.
makfil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Σέβομαι την άποψή σου, αλλά δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία για να κρίνουμε. Βασιζόμαστε σ' αυτά που διαβάζουμε σ' αυτό και σε άλλα fora. Είχα γράψει πριν από 8-10 μέρες ότι το φαινόμενο φαίνεται να ξεφουσκώνει αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω τα περιστατικά να αυξάνουν πολύ. Αλλά, πέρα απ' αυτό, καταγράφονται και posts που μεταφέρουν απόψεις υπαλλήλων των ΕΛΤΑ για γενική εντολή ελέγχου και όχι δειγματοληπτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις