MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 @makfil Όχι, καμία σχέση. Δεν έχω πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού, αφού πρόκειται για 3rd party seller μέσω Amazon.com και όχι απευθείας από την εταιρεία. Εγώ ρώτησα βασικά για την ισοτιμία, πώς δηλαδή αυτή θα υπολογιστεί για να δουν στο τελωνείο αν πληρώνω ΜΟΝΟ ΦΠΑ ή ΦΠΑ ΚΑΙ δασμό. Η τιμή αναφοράς θα είναι η ημέρα της συναλλαγής ή η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο εκτελωνισμος;
makfil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Ίσως δεν διάβασες προσεκτικά την πρώτη φράση του post μου. Η ατέλεια είναι 22€ και όχι 150€. Υποθέτω ότι η αποστολή θα γίνει με ταχυδρομείο και όχι με courier. Σ' αυτή την περίπτωση, εάν δηλωθεί η πραγματική αξία στο αυτοκόλλητο και δεν την αμφισβητήσει ο τελωνειακός των ΕΛΤΑ, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ, μάλλον ,με την ισοτιμία της ημέρας ελέγχου. Αυτό που θα σε απασχολούσε είναι εάν θα χρεωνόσουν και δασμό, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Όχι, είναι με courier, αλλά η ερώτηση μου δεν είναι ΤΙ θα πληρώσω (γνωρίζω στο περίπου με βάση τα όσα έχουν γραφτεί εδώ, τι και πώς). Αυτό που με απασχολεί είναι η ισοτιμία και η χρονική στιγμή την οποία υπολογίζεται, κάτι το οποίο και απαντήθηκε στο τελευταίο σου ποστ. Απορώ γιατί αναφέρεσαι πάλι στο θέμα της ατέλειας, αυτό το ξεκαθάρισες στο προ προηγούμενο σου ποστ.
ronnie79 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Αξίζει να κοιτάξω για αγορά 6s plus, s7 edge από Αμερική την "μαύρη Παρασκευή"? Κάποιες τιμές που βλέπω δεν αξίζει η αγορά. Ποιο φθηνά έχουμε εδώ. Υπάρχει φίλος εκεί να μου το στείλει η να το φέρει αργότερα που θα έρθει.
Luxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Εχει αλλαξει κατι με τις παραγγελιες απο το εξωτερικο; Καποιοι λενε για εναν φορο υπερ ΕΛΤΑ 3 ευρω, σε αλλους ερχεται κανονικα φορος τελωνειου. Τι ακριβως συμβαινει; Για παραγγελιες απο iherb υπαρχει φοβος; Και κατι αλλο. Τα μαγαζια που δηλωνουν χαμηλοτερη τιμη στα προϊοντα για να μη περνανε τελωνεια, ειναι παρανομη ενεργεια; Αν το δηλωνουν ως δωρο; Γιατι οι περισσοτερες αγορες απο Κινα γινονται με αυτο τον τροπο.
makfil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Απορώ γιατί αναφέρεσαι πάλι στο θέμα της ατέλειας, αυτό το ξεκαθάρισες στο προ προηγούμενο σου ποστ. Γιατί είχες γράψει ότι η ατέλεια είναι 150€. Τα πράγματα χειροτερεύουν αφού το δέμα σου θα έρθει με courier. Οι αρμόδιοι της κάθε εταιρείας εξαντλούν την τήρηση της νομοθεσίας για τον εκτελωνισμό και, εκτός από τα προβλεπόμενα, θα σου ζητήσουν να πληρώσεις και αμοιβή εκτελωνιστή (εκτός αν το εκτελωνίσεις μόνος σου, οπότε θα τους πληρώσεις έξοδα για να σου δώσουν τη διασάφηση), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Μου κάνει εντύπωση ότι συζητάς για την ισοτιμία του $ που θα εφαρμοστεί και αντιστοιχεί σε λιγοστά € και δεν σε απασχολούν τα έξοδα που θα πληρώσεις για τον εκτελωνισμό, μέσω courier. Εχει αλλαξει κατι με τις παραγγελιες απο το εξωτερικο; Καποιοι λενε για εναν φορο υπερ ΕΛΤΑ 3 ευρω, σε αλλους ερχεται κανονικα φορος τελωνειου. Τι ακριβως συμβαινει; Για παραγγελιες απο iherb υπαρχει φοβος; Και κατι αλλο. Τα μαγαζια που δηλωνουν χαμηλοτερη τιμη στα προϊοντα για να μη περνανε τελωνεια, ειναι παρανομη ενεργεια; Αν το δηλωνουν ως δωρο; Γιατι οι περισσοτερες αγορες απο Κινα γινονται με αυτο τον τροπο. Από την προηγούμενη βδομάδα τα ΕΛΤΑ χρεώνουν το τέλος παρουσίασης € σε δέματα ανεξαρτήτως ποσού και χρεώνουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στον ΦΠΑ. Πάντως, κανένας από όσους τα έχουν αναφέρει δεν έχει ανεβάσει ανάλυση των εξόδων και τη σχετική εγκύκλιο των ΕΛΤΑ. Ο χαρακτηρισμός ως "δώρο" δεν μπορεί να θεωρείται σοβαρός όταν ο πωλητής δηλώνει αξία έστω και $20. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Σκέφτομαι να κάνω εισαγωγή από Κίνα μια MiTV 3S. Έστω ότι κάνω την εισαγωγή με courier (για την ασφάλεια της μεταφοράς) και την εκτελωνίζω κανονικά: 1 - Η τηλεόραση κοστίζει περίπου 700 ευρώ (χωρίς μεταφορικά). Πόσο να περιμένω στην χειρότερη έξοδα, ΦΠΑ, δασμούς και τα λοιπά; Μπορεί να φτάσουν όλα αυτά μαζί περισσότερο από 400-500 ευρώ; Επίσης, με βάση τι θα υπολογιστούν, όταν η τηλεόραση δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη; 2 - Ας υποθέσουμε ότι παθαίνει κάτι και πρέπει να χρησιμοποιήσω την εγγύηση, επομένως θα πρέπει να ξαναφύγει για Κίνα η TV. Όταν θα μου την ξαναστείλουν πίσω υπάρχει περίπτωση να ξανασταματήσει στο τελώνειο; Αν σταματήσει θα μπορώ να πάω και να τους δείξω το χαρτί του πρώτου εκτελωνισμού και άρα να την αφήσουν ελεύθερη;
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 @makfil Ναι, αλλά όπως σου έγραψα και προηγουμένως το θέμα είχε λήξει προ πολλού. Τέλος πάντων, ίσως κάτι να έχασες στην ανάγνωση. Ναι, πράγματι, δεν με απασχολεί, προφανώς γιατί το προϊόν είναι σε τέτοια τιμή που και 120-130€ ΦΠΑ και τέλη να λάβει, πάλι με συμφέρει. Ελπίζω να σου λύθηκε η απορία. Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.
makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Σκέφτομαι να κάνω εισαγωγή από Κίνα μια MiTV 3S. Έστω ότι κάνω την εισαγωγή με courier (για την ασφάλεια της μεταφοράς) και την εκτελωνίζω κανονικά: 1 - Η τηλεόραση κοστίζει περίπου 700 ευρώ (χωρίς μεταφορικά). Πόσο να περιμένω στην χειρότερη έξοδα, ΦΠΑ, δασμούς και τα λοιπά; Μπορεί να φτάσουν όλα αυτά μαζί περισσότερο από 400-500 ευρώ; Επίσης, με βάση τι θα υπολογιστούν, όταν η τηλεόραση δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη; 2 - Ας υποθέσουμε ότι παθαίνει κάτι και πρέπει να χρησιμοποιήσω την εγγύηση, επομένως θα πρέπει να ξαναφύγει για Κίνα η TV. Όταν θα μου την ξαναστείλουν πίσω υπάρχει περίπτωση να ξανασταματήσει στο τελώνειο; Αν σταματήσει θα μπορώ να πάω και να τους δείξω το χαρτί του πρώτου εκτελωνισμού και άρα να την αφήσουν ελεύθερη; 1. Με βάση την απόφασή σου να στη στείλουν με courier (προσωπικά, δεν θα αγόραζα ποτέ τηλεόραση από το εξωτερικό, για πολλούς λόγους), είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις τη διαδικασία. Όταν φτάσει το δέμα στην Ελλάδα, η μεταφορική εταιρεία θα σε καλέσει να δώσεις απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας, με βάση την οποία θα γίνει ο εκτελωνισμός. Εάν την αμφισβητήσουν, για οποιοδήποτε λόγο, μπορούν να βρουν την αξία της στο διαδίκτυο. Εκτός από τον ΦΠΑ και το δασμό (θα πρέπει να συνεννοηθείς με ένα εκτελωνιστή για να μάθεις τη δασμολογική κλάση στην οποία μπορεί να καταταγεί η συγκεκριμένη), πρέπει να υπολογίζεις την αμοιβή του εκτελωνιστή (εκτός αν την εκτελωνίσεις εσύ, οπότε θα τους πληρώσεις την έκδοση της διασάφησης), τα αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. 2. Αυτό το σενάριο πρέπει να σε απασχολήσει πολύ γιατί αφενός δεν είναι εύκολη η διαδικασία να στείλεις πίσω ένα δέμα αυτού του μεγέθους και όγκου αφετέρου θα μείνεις χωρίς αυτήν για κάποιο διάστημα. Στη φάση της αποστολής της στην Κίνα πρέπει να εξασφαλίσεις παραστατικά ότι εξάγεται για λόγους εγγύησης (βλάβης κλπ) για να τα χρησιμοποιήσεις στην εισαγωγή της νέας. Πέρα από τα παραπάνω, διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της, διαπιστώνω ότι έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz, που σημαίνει ότι προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται στο θέμα συμβατότητας με τα ελληνικά δεδομένα.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μάλιστα. Βασικά το σκεπτικό μου είναι ότι ακόμα και αν φτάσει την τιμή της τηλεόρασης ο εκτελωνισμός και πάλι θα έχω μία 65άρα 4Κ Android TV με 1400-1500 ευρώ πράγμα που δεν υφίσταται στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν πρόκειται να συμβεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα με προβληματίζει το θέμα της εγγύησης και γι' αυτό το σκέφτομαι πολύ. Αν έχει τόση ταλαιπωρία να γίνει εξαγωγή λόγω βλάβης και να ξαναεπιστρέψει είναι πρόβλημα, όπως και να έχει.
makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Το link που έβαλες δείχνει 55". Βλέπω ότι προσπερνάς το πολύ σημαντικό θέμα των 60Hz και το ότι η τηλεόραση, πιθανά, δεν είναι συμβατή με το σύστημα της Ελλάδας.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Το λινκ δείχνει και τις δύο. Η 55άρα έχει 470 ευρώ και η 65άρα 670 ευρώ. Το θέμα με τα Hz δεν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί δεν την θέλω για ελληνικά κανάλια. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η εγγύηση και που θα είναι μάλλον ο αποτρεπτικός παράγοντας.
makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Σε προηγούμενο post έγραψα ότι παίζει στα 60Hz, με ότι αυτό συνεπάγεται, εννοώντας ότι το πιθανότερο είναι να παίζει NTSC στο αναλογικό σήμα. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείς ότι καλύπτει τις προδιαγραφές για ψηφιακό σήμα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Σε σχέση με την ισοτιμία και κάνοντας μια πιο ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο (στα σχόλια αναγνωστών, Giannis με δημοσίευση στις 22.04.2014 / akouseto.gr, εκτελωνισμός ο απόλυτος οδηγός), αναφέρεται ότι βάση υπουργικής οδηγίας ή απόφασης, ως νόμισμα λαμβάνεται το τοπικό, ενώ η λήψη της τιμής γίνεται μια φορά μηνιαίως από τους υπαλλήλους του τελωνείου.
makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Για τον καθορισμό της δασμολογητέας και της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης και του ΦΠΑ εκδίδεται κάθε μήνα έγγραφο από το Υπ. Οικονομικών. Για το ΝΟΕ 2016 ισχύουν οι τιμές που καθορίζονται εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις