makfil Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Πηρα στην εξυπηρετηση των ελτα και ρώτησα για τα 3€ που χρεώθηκαν και σε μένα σε δέμα αξίας <2€ και μου είπε πως υπάρχει καινούρια εγκύκλιος που εφαρμόζεται τον τελευταίο μήνα λογω ειδικής συμφωνίας με την παγκόσμια ταχυδρομικη ένωση απο 1/1/2016. Η συγκεκριμένη χρέωση αναφέρεται ως τέλος παρουσίας στο τελωνείο το οποιο εισπραττεται για τα αντικειμενα εξωτερικου ταχυδρομείου καταγωγης χωρας εκτος Ε.Ε. που δεν συνοδεύονται απο τελωνειακη διασαφηση και εχουν την ενδειξη πάνω ελευθερο Μάλιστα μου είπαν πως και για εισερχόμενα δέματα εντός Ε.Ε. >2kg εισπράττεται τέλος διαχείρισης (δεν διευκρινήστηκε αν ειναι 3€ η παραπάνω αυτό) Η συγκεκριμένη ενημέρωση στάλθηκε σε αυτούς με εσωτερική εγκύκλιο και δεν μπορούν να μου την στειλουν λένε. Απο τα τρία μικρά δέματα (μικρής αξίας) που μου ήρθανε πριν 2 μέρες τα δύο ήρθαν κανονικά και το τρίτο με το συγκεκριμένο τέλος. Το θέμα του "τέλους παρουσίασης στο τελωνείο" αναφέρεται στην από 21/7/2011 εγκύκλιο της ΕΕΤΤ και συγκεκριμένα ότι: Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ “τέλους παρουσίασης στο τελωνείο” στα “τελωνειακώς ελεύθερα” ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη. Από το 2011 μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι νεώτερο, εκτός από αυτά που σου είπαν, τα οποία, όμως, δεν βρέθηκαν στο δίκτυο. Σε ότι αφορά στο "τέλος διαχείρισης", που σου είπαν, στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται "τέλος διαχείρισης δασμών" 4€, πλέον των τελών εκτελωνισμού, αλλά "για αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και υπάρχει γι' αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι "ατελής" αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ". Με βάση την τελωνειακή νομοθεσία της ΕΕ, δεν εισπράττονται τέλη και δασμοί μεταξύ των χωρών της ΕΕ και, επομένως, αυτό το τέλος δεν μπορεί να επιβάλλεται σε δέματα που διακινούνται εντός της ΕΕ. 1
SofoS@ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Αυτή είναι και εμένα η απορία μου, αφού το συγκεκριμένο τέλος κρίθηκε οτι δεν πρέπει να επιβάλλεται τι συνέβη τώρα; δεν βρήκα κάπου στο νετ αυτή τη νέα συμφωνία που ισχύει απο 1/1/2016.
makfil Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Επομένως σύμφωνα με τα λεγόμενα τους , δασμοί και εκτελωνισμός είναι κάτι το οποίο το αναλαμβάνουν αυτοί και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ; Φαίνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιήσει το κείμενό τους σε ότι αφορά τον τελευταίο ΦΠΑ (24%). Στο θέμα σου τώρα, εάν το δέμα ταξιδέψει με το ταχυδρομείο, θα πλήρωνες, έτσι κι αλλιώς, τον ΦΠΑ, με βάση τις κείμενες διατάξεις, εάν σταματούσε στο τελωνείο. Αυτό το τέλος που πληρώνουμε στα ΕΛΤΑ το οποίο μου ανέφεραν εμένα ως "τέλος παρουσίας στο τελωνείο" δεν είναι το ίδιο που κρίθηκε παράνομο απ την ΕΕΤΤ το 2011? Φαίνεται να είναι το ίδιο, γιαυτό το ανέφερα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Μετά από 5ετη απασχόληση μου στον δημόσιο τομέα, μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι οποιαδήποτε εγκύκλιος από τη στιγμή που επικαλείται, θα πρέπει και να γνωστοποιείται. Εν τω μεταξύ, πρέπει να ήταν και ψιλοασχετούλα αυτή. Τι σημαίνει ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ εγκύκλιος; Δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση. Εγκύκλιος=διευκρίνιση επί της νομοθεσίας. Δηλαδή σου είπε εν ολίγοις ότι ήρθε κάποια αποσαφήνιση, την οποία εσύ δεν πρέπει να μάθεις. Πες της να διαβάσει το άρθρο 5 (νομίζω παράγραφος 1 αν θυμάμαι καλά, τσέκαρε το κιόλας για να είμαστε σίγουροι) του Ν.2690/1999.
karlito13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 παιδια σημερα πηγα ταχυδρομειο και παρελαβα ενα κουτι με μια πρωτεινη απο Αμερικη δεν πληρωσα τιποτα και εναν κιτρινο φακελο απο Κινα που παλι δεν πληρωσα τιποτα. 1
Thanos233 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Ναι ρε παιδιά, κι εγώ πείρα 2 πραγματάκια σήμερα και φυσικά δεν μου είπαν τίποτα για παραπάνω χρέωση. Ενδεχομένως το πακέτο του φίλου να ανοίχτηκε από κάποιον τελωνειακό και για κάποιο λόγο του χρέωσαν αυτά τα 3 ευρώ 1
studiokristo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά, αν αγοράζουμε από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των Κινέζικων μαγαζιών, το καπέλο που τρώμε είναι μεγάλο;
Ioannis13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά, αν αγοράζουμε από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των Κινέζικων μαγαζιών, το καπέλο που τρώμε είναι μεγάλο; αν εννοεις μεταφορικα και τελωνεια,οχι κανενα , αν λες στην τιμη του προιοντος ναι ειναι λιγο αναλογα το καταστημα 1
Dimitris95 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Φαίνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιήσει το κείμενό τους σε ότι αφορά τον τελευταίο ΦΠΑ (24%). Στο θέμα σου τώρα, εάν το δέμα ταξιδέψει με το ταχυδρομείο, θα πλήρωνες, έτσι κι αλλιώς, τον ΦΠΑ, με βάση τις κείμενες διατάξεις, εάν σταματούσε στο τελωνείο. Φαίνεται να είναι το ίδιο, γιαυτό το ανέφερα. Καλησπέρα φίλε μου , ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Κάνοντας ένα τεστ-drive να κάνω αγορά του προιόντος και εισάγοντας ότι θέλω να έρθει ελλάδα , στα 52,80 ευρώ προσθέτει περίπου 12 ευρώ που αντιστοιχούν στο 23% φπα , και επομένως καλούμαι να πληρώσω περί τα 65 ευρώ μέσω paypal . Όσον αφορά το shipping το μόνο που αναφέρεται είναι "Express Shipping (depends on value and country)" . για το οποίο και δε χρεώνομαι κάτι εφόσον είναι άνω των 50 ευρώ η αγορά. Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι αν θα πλήρωσω μια και καλή τα 65 ευρώ και θα είμαι κομπλέ ή αν θα τρέχω σε τελώνεια , πλήρωντας επιπλέον τέλη , δασμούς κ.α. για να παραλάβω το προιόν. Η χώρα προέλευσης είναι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
makfil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Το Express Shipping αλλάζει τα πράγματα αφού μπορεί να σημαίνει και αποστολή με courier με ότι αυτό συνεπάγεται. Επομένως, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μαζί τους με ποιο τρόπο (μεταφορική) θα στείλουν το δέμα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά γνωρίζει κανείς πώς λογιζεται η ισοτιμία για την ατέλεια; Παρήγγειλα κάτι από Amazon.com και το πλήρωσα σε δολάρια (όχι μετατροπή, δολάρια απευθείας). Αν το νόμισμα καλπάσει με γοργούς ρυθμούς προς τα πάνω (όπως αυτές τις μέρες καλή ώρα, λόγω Τραμπ), με ποια λογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ο υπολογισμός; Η λογική λέει, με την τότε ισοτιμία (κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της συναλλαγής). Είχε κανείς σας αντίστοιχη εμπειρία; ΥΓ Προφανώς για να ρωτάω είμαι επικίνδυνα κοντά στο όριο ατέλειας των 150€ (155.49$ το πληρωτέο ποσό).
makfil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Η ατέλεια είναι 22€ και όχι 150€. Για αξίες από 22-150 πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από αυτήν και δασμό. Προφανώς, έχεις πληρώσει και import fees στην ολοκλήρωση της παραγγελίας. Τα χρήματα δεσμεύονται στην παραγγελία και τα τραβάει όταν στείλει το δέμα. 1
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Παίδες αν και γνωρίζω πως δε ταιριάζει η ερώτηση εδώ. Θελω να παρω κατι απο Ιαπωνια-ebay. Προφανως εχει τελωνείο για δώ. Εάν ομως το στείλει Αμερική που χω έναν φιλο για νατο φέρει; Το χει κάνει καποιος; μηπως απο κει εχει φθηνότερο ή καθολου τελωνειο;
makfil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Από Ιαπωνία σε Αμερική δεν θα έχει έξοδα εκτελωνισμού;
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Αυτο ερωτώ, αν το εχει κάνει καποιος να μας πει...αν και λιγο δύσκολο το βλέπω να μην έχει. Τον φιλο που ρώτησα, δε ξερει, δεν ασχολείται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις