μπιπ μπιπ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 αυτός είναι: http://stores.ebay.com/phonewholesalestore Πόσα restart θα κάνει; Eντωμεταξύ κάθε φορά που ανοίγει λέει T-mobile Έβγαλα την μπαταρία του, έβαλα άλλη κάρτα sim μπας και ξεκολλήσει και έπαθε σοκ μάλλον και ανοιγοκλείνει εδώ και ένα τέταρτο.
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Το κινητό είναι μάλλον κλειδωμένο στην T-mobile
μπιπ μπιπ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 μα λειτουργεί το δίκτυο κανονικά (cosmote)
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Παιδια εκανα pre order ενα βιβλιο απο το αμερικανικο amazon το οποιο θα εκδοθει τον Απριλιο.Μου βγαλει estimated arrival απο τις 28/4-18/5.Το βιβλιο κοστιζει 25$ και συν τα εξοδα αποστολης το συνολικο ποσο που θα πληρωσω ειναι 33,98$.Διαβσα το αρθρο σχετικα με τελωνειο κτλπ και εφοσον η αξια του προιοντος αυτο δεν ξεπερνα τα 150 ευρω αρα δεν θα πληρωσω κατι παραπανω απο αυτα σωστα?Τελονεια και τετοια.Γιατι αν ειναι να πληρωσω συν 60/70 ευρω που θελει για εκτελωνιστη και τετοια καλυτερα να το ακυρωσω γιατι δεν μου περισευουν κιολας.Και κατι ακομα,ειναι η πρωτη φορα που κανω παραγγελια μεσω amazon και ειμαι τελειως τελειως ασχετη,οταν το δεμα φτασει Ελλαδα,με ειδοποιουν απο καπου και μου λενε πως και που να μου το στειλουν?Εχω δηλωσει διευθυνση και κινητο οταν εκανα την παραγγελια.
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Κατ' αρχάς, θέλω να σε ρωτήσω που διάβασες ότι για αξία + μεταφορικά μέχρι 150€ δεν πληρώνεις "τελωνείο". Όταν λέμε "τελωνείο" εννοούμε τα έξοδα εκτελωνισμού που είναι για δέματα που διακινούνται α) με ταχυδρομείο, ο ΦΠΑ και, ενδεχομένως, τέλος υπέρ ΕΛΤΑ και β) με courier, επίπλέον, αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Επομένως, στην περίπτωσή σου, το βιβλίο κοστίζει $25 και τα μεταφορικά $9 περίπου αλλά δεν διευκρινίζεις με ποιο τρόπο θα το στείλει η αμερικάνικη αμαζόνα (ταχυδρομείο ή courier).
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ναι δεν ειπες ομως...τελικα θα χρειαστω να πληρωσω 60/70 ευρω για τελωνειο?Ξανα διαβασα το αρθρο σου και απο οτι καταλαβα και αν καταλαβα σωστα, τα πεισσοτερα ή αν οχι ολα τα δεματα που προερχονται απο χωρες εκτος ευρωπης περνανε απο τελωνειο ετσι και αλλιως.Ρωταω γιατι αλλα λενε οι αλλοι,αλλα διαβαζω εδω και εκει και εχω καταμπερδευτει.Και για εξηγησε τι εννοει εδω γιατι αυτο διαβασα και νομιζα οτι "δεν πληρωνω κατι παραπανω στο τελωνειο. "Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".Επισης στη παραγγελια που εκανα το μονο που λεει σχετικα για την αποστολη ειναι αυτο. Shipment details No tracking details. We're preparing your order. Carrier information will be updated soon. Επισης σχετικα με την αποστολη μου λεει αυτο που το επελεξα οταν εκανα την παραγγελια. Standard International Shipping - No tracking 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Το θέμα είναι ότι δεν περνάνε όλα τελωνείο ούτως ή άλλως ακόμη και αν η αξία τους είναι μεγαλύτερη της ατέλειας. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το CIF, τρόπος αποστολής, όγκος του πακέτου κοκ.
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μαλιστα...το δεμα δεν ειναι αξιας..ειναι ενα απλο βιβλιο πολυ μικρης εκτασης.Αλλα επειδη εχω ακουσει πολλα και διαφορα,οπως εχει τυχει καποιος να παραγγειλει καποια ακουστικα απο Αμερικη αξιας 18$ και χρειαστηκε να πληρωσει 50/60 σε τελωνειο.Για αυτο με προβληματιζει.Και επειδη δεν εχω αγορασει ποτε κατι απο εκει με αγχωνει η ολη διαδικασια με το τελωνειο γιατι οπως ειπα και επανω δεν θελω να πληρωσω 70 ευρω σε τελωνειο γιατι αν ειναι ετσι καλυτερα να ακυρωσω την παραγγελια το συντομοτερο.Το καλυτερο θα ηταν να το παραγγειλω απο το αγγλικο amazon αλλα δεν υπαρχει εκει το συγκεκριμενο βιβλιο.
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ναι δεν ειπες ομως...τελικα θα χρειαστω να πληρωσω 60/70 ευρω για τελωνειο?Ξανα διαβασα το αρθρο σου και απο οτι καταλαβα και αν καταλαβα σωστα, τα πεισσοτερα ή αν οχι ολα τα δεματα που προερχονται απο χωρες εκτος ευρωπης περνανε απο τελωνειο ετσι και αλλιως.Ρωταω γιατι αλλα λενε οι αλλοι,αλλα διαβαζω εδω και εκει και εχω καταμπερδευτει.Και για εξηγησε τι εννοει εδω γιατι αυτο διαβασα και νομιζα οτι "δεν πληρωνω κατι παραπανω στο τελωνειο. "Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".Επισης στη παραγγελια που εκανα το μονο που λεει σχετικα για την αποστολη ειναι αυτο. Shipment details No tracking details. We're preparing your order. Carrier information will be updated soon. Επισης σχετικα με την αποστολη μου λεει αυτο που το επελεξα οταν εκανα την παραγγελια. Standard International Shipping - No tracking Δυστυχώς, πολλοί μπερδεύουν την έννοια της διαδικασίας εκτελωνισμού με εκείνη της πληρωμής εξόδων εκτελωνισμού. Όλα τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω courier, εκτελωνίζονται, τυπικά. Ουσιαστικά, όμως, σταματάνε στο τελωνείο αφενός όσα θεωρεί ο τελωνειακός των ΕΛΤΑ ότι πρέπει να περάσουν από τελωνείο, για διάφορους λόγους (αξία, μέγεθος, όγκος κλπ) αφετέρου όλα όσα διακινούνται μέσω courier. Στην περίπτωσή σου, το δέμα θα έρθει με το ταχυδρομείο και μάλλον δεν θα σταματήσει στο τελωνείο ακόμη και με την πραγματική αξία CIF που θα γράφει στο αυτοκόλλητο ($34). Και με την ευκαιρία, ο ΦΠΑ στα βιβλία είναι 6%.
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Αρα,θα πληρωσω παραπανω απο την συνολικη αξια του βιβλιου (34$).Αυτο ειναι που με μπερδευει "Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί". Επειδη εχω ρωτησει πολλους,μου λενε διαφορα πανω σε αυτο το θεμα υπου,αα μην αγχωνεσαι δεν θα πληρωσεις κατι παραπανω,θα πληρωσεις εκτλωνιστη,θα πληρωσεις δασμους κλπτ και δεν ξερω τι να πιστεψω.Εαν ρωτησω το τελωνειο θα μου απαντησει πανω κατω γιατι νομιζω μονο απο εκει θα παρω μια σαφη απαντηση.
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι "θα πληρώσεις παραπάνω από τη συνολική αξία του βιβλίου"; Διάβασες το προηγούμενο post; Εξακολουθείς να θεωρείς ότι δεν πήρες σαφή απάντηση;
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Οταν εννοω σαφη απαντηση εννοω τυπου "ναι θα πληρωσεις τοσα" "οχι δεν θα πληρωσεις καθολου".Μην το παιρνεις στραβα.Και σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου,αλλα επειδη τυχαινουν και απροοπτα καποιες φορες θελω να ειμαι 100% ενημερωμενη για να μην την πατησω.ςπισης το βιβλιο δεν ειναι καποιας αξιας.Ειναι σχετικα πολυ ελαφρυ.
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Κανένας δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει, με απάντηση αυτού του τύπου (και μάλιστα 100%, όπως ζητάς). Κανείς, ακόμη και τα ΕΛΤΑ, δεν μπορεί να σου πει, με βεβαιότητα, τι κέφια θα έχει ο τελωνειακός που θα έχει βάρδια στο αεροδρόμιο την ημέρα που θα ανοιχτεί ο σάκος που περιέχει το δέμα σου και πως θα τον αντιμετωπίσει. Το περιγράφω όσο πιο απλά μπορώ, για να καταλάβεις ότι τα θέματα του εκτελωνισμού δεμάτων δεν περιγράφονται σε κάποιο βιβλίο κανονισμών, ώστε να το διαβάσεις και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Έχουμε πει, κατ' επανάληψη όμως ότι, δέματα αυτής της αξίας και μεγέθους δεν τον απασχολούν, όπως έχει αποδειχθεί από τις πάμπολλες καταγραφές σ' αυτό και σε άλλα fora.
member1990 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μαλιστα!Καταλαβα τωρα!Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!Αναγκαστικα θα περιμενω και θα δω τοτε.
Thanos233 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Πρόκειται να ταξιδέψω στην Αμερική μέσα στις επόμενες μέρες, έτσι με την ευκαιρία έλεγα μήπως αγόραζα τίποτα πράγματα και τα έφερνα Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, τι ισχύει? Θα περάσουν τελωνείο σίγουρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις