afterhours Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Λογικα αφου το αναφερει κιολας στην κατασταση πληρωμης εχεις προ-πληρωσει τα εξοδα εκτελωνισμου οποτε δεν θα εχεις παραπανω χρεωση Import fees---> εξοδα εκτελωνισμου
giorgosvet Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ετσι λέω κι εγώ αλλα είπα να ρωτήσω τους γνώστες του φορουμ για σιγουριά
afterhours Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Θυμαμαι εδω μεσα σε παρομοια περιπτωση το μονο που ειχε γινει ειναι οτι απλα τον πηραν τηλεφωνο για μια εξουσιοδοτηση ηλεκτρονικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος ...καλυτερα να απαντησει ο makfil σε αυτο με την εξουσιοδοτηση Και παραπανω μια στο εκατομυριο να πληρωσεις την διαφορα στην δινει πισω το amazon απο οσο ξερω.
makfil Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 @giorgosvet Βλέπω ότι ξεκινάς με αναφορά σε $ (κόστος και import fees) αλλά στη συνέχεια οι τιμές είναι σε €. Σε ποιο νόμισμα πλήρωσες; Εάν πλήρωσες σε €, σημαίνει ότι πλήρωσες λίγο παραπάνω αφού δέχτηκες να κάνει τη μετατροπή το Amazon, με τη χειρότερη για τον αγοραστή, ισοτιμία. Στο θέμα που ρώτησες, έχεις πληρώσει μεν τον ελληνικό ΦΠΑ αλλά εάν το δέμα έρχεται με courier υπάρχει το ενδεχόμενο να σου ζητήσει και τα επιπλέον έξοδα. Φυσικά, είναι απαραίτητη και η εξουσιοδότηση, για τον εκτελωνισμό.
tonypapadovic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Αφού πλήρωσε import fees στο amazon μέσω του global προγράμματος, δεν θα πληρώσει τίποτα εδώ. Έχω παραλάβει πολλάκις από ups/dhl κ.λπ. αν βάλω priority και πάντα με ενημερώνουν ότι είναι πληρωμένα. Ομοίως και με global expedited που παραλαμβάνω με ΕΛΤΑ Courier. Πράγματι και γω κάποια στιγμή είχα κάνει μέσω gsis την εξουσιοδότηση σε dhl ενώ κάποιες άλλες φορές μου το αργούν στο τελωνείο χωρίς προφανή λόγο. Την μία φορά μάλιστα που το βιαζόμουν και ξεπέρασε το estimate του amazon κατά 3-4 μέρες, μου έκαναν refund τα μεταφορικά. Όπως και να έχει το amazon δεν θα σε ρίξει ακόμη κι αν σου πουν κάτι μη αναμενόμενο εδώ.
Silverage Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 ΘΑΥΜΑ! Δέμα 80€ με Fedex δεν πέρασε τελωνείο!
afterhours Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 @giorgosvet Βλέπω ότι ξεκινάς με αναφορά σε $ (κόστος και import fees) αλλά στη συνέχεια οι τιμές είναι σε €. Σε ποιο νόμισμα πλήρωσες; Εάν πλήρωσες σε €, σημαίνει ότι πλήρωσες λίγο παραπάνω αφού δέχτηκες να κάνει τη μετατροπή το Amazon, με τη χειρότερη για τον αγοραστή, ισοτιμία. Στο θέμα που ρώτησες, έχεις πληρώσει μεν τον ελληνικό ΦΠΑ αλλά εάν το δέμα έρχεται με courier υπάρχει το ενδεχόμενο να σου ζητήσει και τα επιπλέον έξοδα. Φυσικά, είναι απαραίτητη και η εξουσιοδότηση, για τον εκτελωνισμό. Νομιζω οτι υπαρχει στα ψιλα γραμματα των ορων του amazon οτι αν χρειαστει να πληρωσει ο αγοραστης παραπανω εξοδα απο αυτα που προβλεπονται/περιλαμβανει το συνολικο κοστος shipping+import fees την διαφορα την αποζημιωνει στον αγοραστη το amazon...πρεπει να το ξανακοιταξω γιατι ειναι πολυ σημαντικο Αφού πλήρωσε import fees στο amazon μέσω του global προγράμματος, δεν θα πληρώσει τίποτα εδώ. Έχω παραλάβει πολλάκις από ups/dhl κ.λπ. αν βάλω priority και πάντα με ενημερώνουν ότι είναι πληρωμένα. Ομοίως και με global expedited που παραλαμβάνω με ΕΛΤΑ Courier. Πράγματι και γω κάποια στιγμή είχα κάνει μέσω gsis την εξουσιοδότηση σε dhl ενώ κάποιες άλλες φορές μου το αργούν στο τελωνείο χωρίς προφανή λόγο. Την μία φορά μάλιστα που το βιαζόμουν και ξεπέρασε το estimate του amazon κατά 3-4 μέρες, μου έκαναν refund τα μεταφορικά. Όπως και να έχει το amazon δεν θα σε ρίξει ακόμη κι αν σου πουν κάτι μη αναμενόμενο εδώ. Ευχαριστουμε για το μυνημα......ειναι παρα πολυ σημαντικο να ξερουμε απο πριν τι θα πληρωσουμε για να κανουμε την πιο συμφερουσα ερευνα αγορας.
giorgosvet Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Πληρωσα σε ευρώ.Πρωτη φορα αγοράζω από amazon, ως τώρα όλες οι αγορές μου είναι απο ebay και aliexpress,οπότε δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες του πως λειτουργεί το amazon.Αγόρασα με priority shipping να έρθει ποιο γρήγορα δηλαδή,αν αυτό βοηθάει.Αυτό με την αποζημίωση αν βρει κάποιος κανενα λινκ που το αναφερει θα ήταν χρήσιμο να το διαβάσω. Εύρηκα! https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=14309551&ref=TE_simp_tnc&ref_=pe_385040_30332200
afterhours Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Πληρωσα σε ευρώ.Πρωτη φορα αγοράζω από amazon, ως τώρα όλες οι αγορές μου είναι απο ebay και aliexpress,οπότε δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες του πως λειτουργεί το amazon.Αγόρασα με priority shipping να έρθει ποιο γρήγορα δηλαδή,αν αυτό βοηθάει.Αυτό με την αποζημίωση αν βρει κάποιος κανενα λινκ που το αναφερει θα ήταν χρήσιμο να το διαβάσω. Εύρηκα! https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=14309551&ref=TE_simp_tnc&ref_=pe_385040_30332200 Ναι μπραβο αυτο ειχα διαβασει και εγω παλιοτερα θαμμενο στα ψιλα γραμματα Το λεει καθαρα " In the event that the Import Fees Deposit exceeds the Actual Import Fees, Amazon Export or Merchant (as applicable) will refund the difference to you."
fanmel Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Πραγματικά πολύ χρήσιμος ο οδηγός! Εψαχνα σε όλο το ιντερνετε και δεν έβγαζα άκρη.Ευχαριστούμε Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να αγοράσω απο Αμερική μία τσάντα αξίας 50 ευρώ. Πήρα στο τελωνείο να ρωτησω και μου ειπαν οτι θα πληρώσω κανονικά. Τί λέτε; ευχαριστώ εκ των προτέρων;
makfil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Καλά, στο τελωνείο τι άλλο περίμενες να σου πουν, όταν, σύμφωνα με τη νομοθεσία; η ατέλεια είναι 22€; Πάντως, το αν πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού εξαρτάται από τον πωλητή (δηλωμένη αξία στο δέμα) και στον τρόπο αποστολής (πάντα ταχυδρομείο).
Hapatingo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Καλά, στο τελωνείο τι άλλο περίμενες να σου πουν, όταν, σύμφωνα με τη νομοθεσία; η ατέλεια είναι 22€; Πάντως, το αν πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού εξαρτάται από τον πωλητή (δηλωμένη αξία στο δέμα) και στον τρόπο αποστολής (πάντα ταχυδρομείο). Έχεις πρόχειρη την νομοθεσία για την ατέλεια?
makfil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Στο τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου.
Hapatingo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Εγώ με courier έφερα κινητό αξίας 105 ευρώ από κίνα και το μόνο που πλήρωσα ήταν ο φπα και τα έξοδα του τελώνη. Το λέω γιατί ήξερα την ατέλεια των 150 ευρώ. Είδα τον οδηγό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεις το 22 παράδειγμα και όχι το μέχρι 150 ή το 45?
makfil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 1. Εάν διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο, θα λύσεις όλες τις απορίες σου. 2. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι άλλη η αγορά της Κίνας και άλλη η αγορά της Αμερικής. Οι πωλητές της Κίνας προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στη νομοθεσία της ΕΕ και ειδικά της Ελλάδας ενώ οι άλλοι όχι τόσο εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις