panos0100 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούριος στο ebay και θέλω να ρωτήσω, αν πάρω κάτι από Ασία που δεν είναι ευρωπαϊκή ένωση πόσο είναι το όριο του ποσού για να μην πάει τελωνείο; αντίστοιχα και για Αμερική πόσο είναι το όριο; οπότε αν κατάλαβα καλά από χώρες της ΕΕ δεν χρεώνει τελωνείο έτσι;
makfil Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Πριν ποστάρεις σ' αυτό το νήμα, θα μπορούσες να διαβάσεις την 1η σελίδα και θα έβρισκες την απάντηση.
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Κοκκορα, δώσε μας αναλυτικά τα ποσά που πληρώσες αν γίνεται. Ενδιαφέρει πολλούς θεωρώ, εδώ μέσα. @Makfil,σε ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση.
NickBalis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Γειά σας Είδα αυτό https://www.paysafecard.com/el-gr/lp-products/pliromes-me-paysafecard-meso-paypal/ Πρέπει να έχω Paysafe mastercard απαραίτητα ή μπορώ να πληρώσω και με Paysafe account;
mngplus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και από εμένα, Έχω μια απορία με το Banggood. Στις επιλογές αποστολής υπάρχει το: Greece via Air Parcel Register (7-25 Bussiness Days) και Priority Direct Mail με US$1.57 (7-10 Bussiness Days) Ξέρει κανένας τη διαφορά έχουν; Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο μια Site: ActionCamera κόστους περίπου $55; Ευχαριστώ πολύ!
zaccki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και από εμένα, Έχω μια απορία με το Banggood. Στις επιλογές αποστολής υπάρχει το: Greece via Air Parcel Register (7-25 Bussiness Days) και Priority Direct Mail με US$1.57 (7-10 Bussiness Days) Ξέρει κανένας τη διαφορά έχουν; Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο μια Site: ActionCamera κόστους περίπου $55; Ευχαριστώ πολύ! Αν δεις εδώ: https://www.banggood.com/Shipping_hl13 Το Priority Direct Mail ειναι το PostNL "NOTE: Netherlands Direct Mail has been combined into the Priority Direct Mail. If you are in a European country simply choose Priority Direct Mail and it will be shipped via Netherlands Direct Mail." Το παράδοξο είναι οτι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν παρέχει tracking number (όσον αφορά το banggood γιατί αλλού το PostNL είναι tracked service) αλλά υποστηρίζουν ότι είναι πιο σύντομη χρονικά: http://forum.banggood.com/forum-topic-17247.html Με τελωνείο δε θα έχεις πρόβλημα είτε επιλέξεις Air Parcel Register είτε Priority Direct Mail αρκεί φυσικά να τους τονίσεις να δηλώσουν μικρότερη αξία πάνω στο δέμα (<20$). Προσωπικά επιλέγω το Air Parcel Register που είναι tracked service, οικονομικότερο και ας κάνει θεωρητικά λίγο παραπάνω να φτάσει.
Hapatingo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Τελικά θα υπογραφή η συμφωνία ΕΕ- Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο. Οπότε εάν έχω καταλάβει σωστά, δεν θα υπάρχει τελωνείο από Καναδέζικες αγορές, σωστά? Και το ίδιο από ΕΕ προς Καναδά.
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Διάβασε και αυτό για τη CETA αλλά και αυτό. Ωστόσο φαίνεται ότι υπογράφεται σήμερα η συμφωνία και οι βελτιώσεις που έγιναν αλλά και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης περιγράφονται εδώ.
Hapatingo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Εγώ πάντως για τον απλό καταναλωτή το βλέπω ως μια καλή ευκαιρία να αγοράζει φθηνότερα προϊόντα και χωρίς την αγονία του τελωνείου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να αγοράζει προϊόντα από ΗΠΑ και τα οποία να στέλνονται σε εικονική διεύθυνση στον Καναδά και από εκεί στην Ελλάδα χωρίς τελωνεία.
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Εγώ πάντως για τον απλό καταναλωτή το βλέπω ως μια καλή ευκαιρία να αγοράζει φθηνότερα προϊόντα και χωρίς την αγονία του τελωνείου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να αγοράζει προϊόντα από ΗΠΑ και τα οποία να στέλνονται σε εικονική διεύθυνση στον Καναδά και από εκεί στην Ελλάδα χωρίς τελωνεία. Με δεδομένο ότι κανένας από εμάς δεν έχει διαβάσει τις 1598 σελίδες του σχεδίου συμφωνίας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι θα ισχύει με τον Καναδά ότι ισχύει στο εσωτερικό της ΕΕ, σε ότι αφορά την τελωνειακή νομοθεσία. 1
Kokoras1932 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Και επανέρχομαι και συγνώμη που άργησα να απαντήσω μια εβδομάδα να απαντήσω μου ζητήσατε αναλυτικά τι πλήρωσα για τελωνείο Λοιπόν :Για δέμα 154 ευρώ αξία Φπα:23% 34,52 Δασμοι : 20,58 Έξοδα τελωνειου ΕΛΤΑ : 12 ευρώ Σύνολο 67,1 ευρώ. Μου κόστισε το δέμα σύνολο 227 ευρώ Από εδώ αν το αγόραζα θα μου στοιχιζε το τριπλασιο και έτσι συμφέρει μετά από διάφορες συνομιλίες που είχα με τελωνα φίλο καλό είναι όσοι δεν βιάζεστε μόνο με ποστ τα κουριερ κλέβουν και η παραλαβή μου έγινε σε 25 μέρες σε 13 ήταν Ελλάδα και τις υπόλοιπες έφαγε στο τελωνείο εκεί γίνεται η καθυστέρηση αλλά είναι δικαιολογιμενο γιατί γίνεται χαμός 1
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Κατ' αρχάς, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. ΦΠΑ 24% (και όχι 23%) στα 154€ είναι 36,96€ Δασμός 20,58€ φαίνεται υπερβολικά μεγάλος. Μήπως σου έχει δώσει τη δασμοφορολογική κλάση πάνω στην οποία τον υπολόγισε;
Kokoras1932 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Έχεις δίκιο λάθος μου ΦΠΑ : 36,96 δασμοι:19,04 έξοδα ΕΛΤΑ :12 ευρώ Σύνολο 68 ευρώ τα είχα γράψει όπως τα θυμόμουν είδα τώρα το χαρτί και χίλια συγνώμη.
makfil Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η επιβολή δασμού από τον τελωνειακό των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά σπάνια και έτυχε σ' εσένα.
giorgosvet Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα Πήρα από το amazon ένα ανταλακτικο για τη δουλεια με courier αναγκαστικά μιας και δεν υπήρχε άλλη επιλογη και είναι βιαστκό. Πλήρωσα import fees deposit 28,28$ για αξία 117$.Θα πληρώσω και τελωνείο? Item(s) Subtotal: EUR 84,65 Shipping & Handling: EUR 25,76 Total before tax: EUR 136,91 Estimated tax to be collected: EUR 0,00 Import Fees Deposit EUR 26,50 Grand Total: EUR 136,91
Προτεινόμενες αναρτήσεις