Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελικά, με ταχυδρομείο θα έρθει αλλά εάν δεν συνεννοήθηκες για χαμηλή αξία, που μάλλον αυτό συνέβη από τα λεγόμενά σου, υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει το δέμα από τελωνείο. Σ' αυτή την περίπτωση, ο τελωνειακός θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και πιθανόν το τέλος υπέρ ΕΛΤΑ (12€) και θα στείλει το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου από όπου θα το παραλάβεις αφού πληρώσεις τα έξοδα.

Σε ότι αφορά στην αρχική απορία σου, μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα, δεδομένου ότι σε άλλες χώρες δεν ισχύει το καθεστώς των courier που ισχύει στην Ελλάδα και οι αγοραστές προτιμούν τη γρήγορη παράδοση, πληρώνοντας κάτι παραπάνω για τα μεταφορικά, αντί να περιμένουν 1 μήνα και για το ταχυδρομείο.

DHL είναι το ταχυδρομείο; Εταιρεία κούριερ δεν είναι; Tελικά ισχύει ή όχι ότι κάτω από 150 ευρώ δεν περνάει τελωνείο;

Αφού μου έγραψε ο τύπος ότι θα δηλώσει χαμηλή αξία.

Δημοσ.

DHL είναι αφενός το Γερμανικό ταχυδρομείο (DHL Post) αφετέρου εταιρεία courier.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν έρθει το δέμα των 150€ με ταχυδρομείο, και σταματήσει στο τελωνείο, θα πληρώσεις ΦΠΑ και πιθανά τέλος ΕΛΤΑ (12€). Εάν όμως, έρθει με courier, θα πληρώσεις επιπλέον και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Δημοσ.

1) Πέρσι που παρήγγειλα κινητό των 150 ευρώ δεν πλήρωσα τίποτα.Έτυχε δηλαδή; Τώρα παρήγγειλα ένα των 134 ευρώ. Οπότε ή θα πληρώσω το φπα 32 ευρώ +12 ευρώ = 44 ευρώ, ή δεν θα πληρώσω τίποτα αν το δήλωσε ο πωλητής ως χαμηλότερης αξίας;

2)Συγχωρέστε με αλλά δεν καταλαβαίνω, με εταιρεία κούριερ θα έρθει ή με το γερμανικό ταχυδρομείο;

3)Αφού για πακέτο κάτω των 150 ευρώ δεν πληρώνεις δασμούς και εκτελωνιστή.

Να ξέρω γιατί αν είναι να πληρώσω πολλά περισσότερα τότε θα ακυρώσω την παραγγελία και θα το αγοράσω από Ελλάδα. Τα ίδια θα μου βγουν κι επιπλέον δεν χρειάζεται να περιμένω ένα μήνα.

Δημοσ.

Μαλλον πως δεν θα πληρωσεις φορο , λογω που λεει ο πωλητης οτι στο εστειλε με απλο ταχυδρομιο(Singapore Post) και δηλωσε χαμηλη σχετικα αξια

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Με μένα συμβαίνει η εξής μπλεγμένη κατάσταση : βρίσκω το είδος που με ενδιαφέρει στο Amazon.com και βάζω παραγγελία. Εν συνεχεία, ο πωλητής με ενημερώνει ότι ενδέχεται να επιβαρυνθώ με import fees κλπ (αξία ενός δερμάτινου τζάκετ περί τα 155.98$, δηλαδή 143€ αν δεν κάνω λάθος). Τον πάγωνω για λίγο και κάνω τυχαία αναζήτηση στο Amazon.co.uk. Πετυχαίνω ξανά το τζάκετ από τον ίδιο φυσικά πωλητή και επιστρέφω με email ρωτώντας τον τι γίνεται αν ακυρώσω την παραγγελία από Η.Π.Α. (που δεν είχε πρόβλημα) και την βάλω από το Αγγλικό. Same thing υποστήριξε. Πόσο λογικό είναι;

Επίσης, αν περάσει τελωνείο, πληρώνω να φανταστώ (δεν μου έχει τύχει ποτέ, παρ'όλες τις παραγγελίες από Κίνα και ΗΠΑ στο παρελθόν) ΦΠΑ 24 τοις εκατό συν τα οποία έξτρα του τελωνείου, σωστά ; Προσπαθώ να τον ψήσω να το στείλει με USPoSt, γιατί η πάγια τακτική τους είναι λέει, με DHL.

Δημοσ.

Είναι λογικό αφού η παραγγελία θα δοθεί στον ίδιο αμερικάνο πωλητή και το δέμα θα ταξιδέψει από την Αμερική προς Ελλάδα και όχι από Αγγλία.

Ακόμη και να δεχτεί να το στείλει με ταχυδρομείο, πρέπει να δηλώσει χαμηλή αξία για να έχεις κάποιες πιθανότητες να μην σταματήσει στο τελωνείο.

Γενικά, η αμερικάνικη αγορά μπορεί να έχει φαινομενικές χαμηλές τιμές αλλά παραμονεύει ο κίνδυνος να πληρώσουμε το δέμα "βαπορίσιο".

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα θα επιστρέψω αφού παραλάβω το δέμα μου δυστυχώς μου έβαλε δασμους για τέσσερα ευρώ που ήταν παραπάνω δλδ ήταν 154 ευρώ η τιμή του και πλήρωσα 68 ευρώ τελωνείο τι να κάνουμε πάλι φτηνά το πήρα χαχαχαχαχα

Δημοσ.

Όπως είπα θα επιστρέψω αφού παραλάβω το δέμα μου δυστυχώς μου έβαλε δασμους για τέσσερα ευρώ που ήταν παραπάνω δλδ ήταν 154 ευρώ η τιμή του και πλήρωσα 68 ευρώ τελωνείο τι να κάνουμε πάλι φτηνά το πήρα χαχαχαχαχα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...