TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Αφου επιμενετε να προκαλειτε, οριστε σχετικη απαντηση οπως μου εστειλε(ειπα μη ριξω λαδι στη φωτια, αλλα δεν ξερω πλεον τι ειναι πιο ενοχλητικο:αβερτα δεκαρομαγκιτισμος προς αγνωστους, η αγνοια των δικαιωματων..?) << Για το θέμα του τελωνειακού, αν προκύπτει από τα παραστατικά παράβαση υπέρβασης χρέωσης,θα μπορούσε να σταλεί κείμενο προς Υπ.Οικονομικών/Τελωνειακές Υπηρεσίες με κοινοποίησηστο Σώμα Επιθ.Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Συγγρού 60). Αυτά σε πρώτη φάση.Ν******>>
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά θα ήταν εύκολο να αφιερώσετε ακριβώς 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να συμπληρώσετε την παρακάτω έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου? Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ! https://goo.gl/MK11TG Ετοιμο Σας ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια σας!
Kokoras1932 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αυτό που με τρελενει είναι ότι από την Δευτέρα έχει κωλησει στην Υεδ μου ζήτησαν το λινκ τη Τρίτη και ακόμα να βγει
makfil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Υπομονή, με δημόσια υπηρεσία μιλάς και όχι ιδιωτική.
Kokoras1932 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Χαχαχαχαχα σίγουρα τους πήρα τηλέφωνο αύριο θα φύγει από εκεί άρα καλή Δευτέρα. Έφτασε σε 13 μέρες Ελλάδα και κωλησε από την ημέρα που ήρθε σχεδόν 10 μέρες μια εβδομάδα τελωνείο και άλλες τέσσερις μέρες από εδώ και από εκεί αλλά τι σου φταίει και το τελωνείο από ότι κατάλαβα από τα τηλέφωνα μια είναι. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Από αυτά που διάβασα στην πρώτη σελίδα, καταλαβαίνω ότι εγώ που παρήγγειλα κινητό από Κίνα μέσω ebay, αξίας 135 ευρώ (<150 ευρώ) δεν θα πληρώσω δασμό και ίσως δεν πληρώσω και φόρο. Σωστά;
Lakishmi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Συγγνωμη ειναι λιγο εκτος αυτο που θελω αλλα ηθελα λιγο τα φωτα σας. Εχω παραγγελια απο gearbest με tracking NL14741031658442 - http://www.sky56.cn/english/track/index . Εχει ερθει Ελλαδα απ οτι ειδα απο τις 2 Οκτωβρη. Εχει γινει κατι και δεν το εχω παραλαβει ακομη? Θα πρεπει να κανω εγω κατι? Σας ευχαριστω πολυ.
GloryDays Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Καλημερα σε ολους, εχω παραγγειλει απο Κινα 30 μικρα αντικειμενα αξιας 2-3€ το καθε ενα οπως μπρελοκ/φακους/ακουστικα κινητου/λουκετα/αυτοκολλητα αλλα και καποια μεγαλυτερα οπως σκουφους/fullface και αφισες/poster παλι ομως αξιας εως 5€ το καθε αντικειμενο. Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω κατι? Ειναι καθε αντικειμενο απο διαφορετικο πωλητη. Ογκο στα πακετα φανταζομαι θα εχουν μονο οι αφισες και τα poster ο λογος που ανησυχω ειναι οτι θα ερθουν 30 αντικειμενα στο ονομα μου, αυτο εχει καποια σχεση ή επειδη ολα ειναι πολυ μικρης αξιας δεν υπαρχει λογος να ανησυχω?
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Από αυτά που διάβασα στην πρώτη σελίδα, καταλαβαίνω ότι εγώ που παρήγγειλα κινητό από Κίνα μέσω ebay, αξίας 135 ευρώ (<150 ευρώ) δεν θα πληρώσω δασμό και ίσως δεν πληρώσω και φόρο. Σωστά; Εάν σου το στείλει μέσω ταχυδρομείου και έχει δηλώσει χαμηλή αξία μπορεί να μην πληρώσεις ΦΠΑ. Συγγνωμη ειναι λιγο εκτος αυτο που θελω αλλα ηθελα λιγο τα φωτα σας. Εχω παραγγελια απο gearbest με tracking NL14741031658442 - http://www.sky56.cn/english/track/index . Εχει ερθει Ελλαδα απ οτι ειδα απο τις 2 Οκτωβρη. Εχει γινει κατι και δεν το εχω παραλαβει ακομη? Θα πρεπει να κανω εγω κατι? Σας ευχαριστω πολυ. Και το trackitonline.ru δίνει τα ίδια στοιχεία ενώ το 17track.net δεν το βρίσκει. Το πιθανότερο είναι ότι το δέμα βρίσκεται στο αεροδρόμιο σε σάκο που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη και δεν έχουν σκαναριστεί τα δέματα. Υπομονή. Καλημερα σε ολους, εχω παραγγειλει απο Κινα 30 μικρα αντικειμενα αξιας 2-3€ το καθε ενα οπως μπρελοκ/φακους/ακουστικα κινητου/λουκετα/αυτοκολλητα αλλα και καποια μεγαλυτερα οπως σκουφους/fullface και αφισες/poster παλι ομως αξιας εως 5€ το καθε αντικειμενο. Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω κατι? Ειναι καθε αντικειμενο απο διαφορετικο πωλητη. Ογκο στα πακετα φανταζομαι θα εχουν μονο οι αφισες και τα poster ο λογος που ανησυχω ειναι οτι θα ερθουν 30 αντικειμενα στο ονομα μου, αυτο εχει καποια σχεση ή επειδη ολα ειναι πολυ μικρης αξιας δεν υπαρχει λογος να ανησυχω? Εάν πρόκειται για διαφορετικά δέματα, δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Συγνώμη βρε παιδιά και τότε ποιος ο λόγος να στέλνουν με κούριερ; Τότε πρέπει να στέλνουν όλοι με ταχυδρομείο. Δεν γνωρίζουν οι πωλητές ότι αν στέλνουν με κούριερ μας βάζουν σε περισσότερα έξοδα; Εάν σου το στείλει μέσω ταχυδρομείου και έχει δηλώσει χαμηλή αξία μπορεί να μην πληρώσεις ΦΠΑ. τι ποσό δηλαδη είναι χαμηλής αξίας; μπορεί να δηλώσει 20 ευρώ και μέσα στο κουτί να υπάρχει κινητό;
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Οι πωλητές δεν στέλνουν μόνο στην Ελλάδα που έχει χιλιάδες προβλήματα αλλά και σε όλες τις χώρες που δεν έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στην εισαγωγή μέσω courier. Εσύ διάλεξες αποστολή με courier; Εάν ναι, θα πληρώσεις πολλά περισσότερα από τον ΦΠΑ. Χαμηλή αξία σημαίνει γύρω στο όριο της ατέλειας (22€), δηλαδή περίπου $30. Ναι, ο κινέζος μπορεί να δηλώσει χαμηλή αξία, μετά από συνεννόηση, πριν την παραγγελία και αν δεν θέλει, τότε πάμε σε άλλο πωλητή.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν το πολυκατάλαβα το πρώτο που είπες. Αφού και στις άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα γιατί δεν σταματάνε να συνεργάζονται με εταιρείες κούριερ; Oπότε πριν από κάθε αγορά πρέπει να συνεννοούμαστε με τον πωλητή να μας το στέλνει μέσω ταχυδρομείου; (Αν είναι να πληρώσω κι άλλα δηλαδή, τότε καλύτερα να το αγόραζα εδώ στην Ελλάδα και όχι να περιμένω ένα μήνα τώρα.) Ο λόγος που το παρήγγειλα από ebay είναι ότι και πέρσι αγόρασα κινητό από ebay με 150 ευρώ,ήρθε με ταχυδρομείο και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω. Και αν πληρώσω φόρο σε ποιον θα τον πληρώσω; Στο ταχυδρομείο; μόλις μου έστειλε μήνυμα ο πωλητής hello friend,we shipped via DHL Global Mail post,customs fee is out of control. we are not responsible for any extra fees the parcel may generate.but we will try to declare low value for you.best regards. Τι εννοεί ότι θα προσπαθήσουν να το δηλώσουν ως χαμηλής αξίας; Δεν το έστειλαν ήδη; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από μπιπ μπιπ
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δεν το πολυκατάλαβα το πρώτο που είπες. Αφού και στις άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα γιατί δεν σταματάνε να συνεργάζονται με εταιρείες κούριερ; Oπότε πριν από κάθε αγορά πρέπει να συνεννοούμαστε με τον πωλητή να μας το στέλνει μέσω ταχυδρομείου; (Αν είναι να πληρώσω κι άλλα δηλαδή, τότε καλύτερα να το αγόραζα εδώ στην Ελλάδα και όχι να περιμένω ένα μήνα τώρα.) Ο λόγος που το παρήγγειλα από ebay είναι ότι και πέρσι αγόρασα κινητό από ebay με 150 ευρώ,ήρθε με ταχυδρομείο και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω. Και αν πληρώσω φόρο σε ποιον θα τον πληρώσω; Στο ταχυδρομείο; μόλις μου έστειλε μήνυμα ο πωλητής hello friend, we shipped via DHL Global Mail post, customs fee is out of control. we are not responsible for any extra fees the parcel may generate. but we will try to declare low value for you. best regards. Τι εννοεί ότι θα προσπαθήσουν να το δηλώσουν ως χαμηλής αξίας; Δεν το έστειλαν ήδη; Τελικά, με ταχυδρομείο θα έρθει αλλά εάν δεν συνεννοήθηκες για χαμηλή αξία, που μάλλον αυτό συνέβη από τα λεγόμενά σου, υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει το δέμα από τελωνείο. Σ' αυτή την περίπτωση, ο τελωνειακός θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και πιθανόν το τέλος υπέρ ΕΛΤΑ (12€) και θα στείλει το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου από όπου θα το παραλάβεις αφού πληρώσεις τα έξοδα. Σε ότι αφορά στην αρχική απορία σου, μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα, δεδομένου ότι σε άλλες χώρες δεν ισχύει το καθεστώς των courier που ισχύει στην Ελλάδα και οι αγοραστές προτιμούν τη γρήγορη παράδοση, πληρώνοντας κάτι παραπάνω για τα μεταφορικά, αντί να περιμένουν 1 μήνα και για το ταχυδρομείο.
GloryDays Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Εάν σου το στείλει μέσω ταχυδρομείου και έχει δηλώσει χαμηλή αξία μπορεί να μην πληρώσεις ΦΠΑ. Και το trackitonline.ru δίνει τα ίδια στοιχεία ενώ το 17track.net δεν το βρίσκει. Το πιθανότερο είναι ότι το δέμα βρίσκεται στο αεροδρόμιο σε σάκο που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη και δεν έχουν σκαναριστεί τα δέματα. Υπομονή. Εάν πρόκειται για διαφορετικά δέματα, δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο. Με ανακουφισες γιατι ειχα ανησυχησει μηπως παει αθροιστικα ή τιποτα τετοιο... Ειναι διαφορετικα ολα τα δεματα και πολυ μικρης αξιας 2-3€ το καθε ενα. Αρα να μην ανησυχω που ειναι καμια 30αρια ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις