TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Παρακαλω πολυ, κυριοι κατεβειτε επιτελους απo το τρενακι, που μου χρεωνετεο,τι φανταζεστε πως & καλα 'νομιζω' -περισσοτερο οταν, εχω ηδη γραψει, εδω:http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=54474205<<...., ειχα ρωτησει λιγο παλιοτερα γνωστο μου που ηταν (απεσπασμενος?) τοτε στους Ελεγκτες Δημοσιας Διοικησης[ενω τωρα εχει φτασει τμηματαρχης υπουργειου], δεν τον ζαλισα τον ανθρωπο -αλλωστε δεν ηταν και το σημαντικοτεροπροβλημα @ ζωη μου οι τελωνες!- και η απαντηση που ειχα παρει ηταν περιπου: "μιλας σοβαρα? γιατι το δεχεστε αυτο?" Ο τροπος του, δεν αφηνε περιθωρια για αμφιβολιες: "αν προκυψουν 'περιεργες συμπεριφορες' σε βαρος σου, τοτε εσυσαν πολιτης οφειλεις να κανεις κινησεις => αναφορες". Κι επαναλαμβανω οτι (στη συντομη εστω, μα κατηγορηματικη)συζητηση επισης, μου τονισε: "μη μπερδευεσαι και μη τους φοβασαι (sic). Eιναι Δημοσιοι Υπαλληλοι, οχι Εισαγγελεις...!>> Και ναι, για τις "περιεργες συμπεριφορες" μιλαμε -προφανως οχι για ολες-, επιτελους να καταλαβαινομαστε....
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Για την ταμπακιέρα (φόρους, δασμούς) όμως δεν λες τίποτα. Σε εκείνο το μήνυμα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια συσχέτιση βάσει του τότε διαλόγου. Το τελευταίο όμως που αναφερόταν; Διότι όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα να κολλάει σε κάποιο από τα τελευταία μηνύματα του θέματος. Ποια αδικία και βάσει ποιου κανονισμού;
makfil Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 @TheDevilMayCare Και τότε και τώρα έκανες (επαναστατική) σημαία αυτό που σου είπε κάποιος, κάπου, κάποτε (ο τίτλος του τμηματάρχη υπουργείου δίνει περισσότερο κύρος σε όσα λέει; ) και προσπαθείς να το περάσεις στα μέλη του forum. Πες μας τι έκανες ΕΣΥ με βάση αυτά που σου είπε ο "τμηματάρχης" και τι έκανε αυτός ο ίδιος. Μήνυσες και μήνυσε κάποιον τελωνειακό για τον ΦΠΑ που σας έβαλε στο δέμα σας; Κάνε το πρώτα και μετά βλέπουμε ... Σε κάθε περίπτωση, αντί να κατέβουμε εμείς από το τρενάκι, προσπάθησε να σκεφτείς λογικά και μέσα στα πλαίσια των νόμων, όπως σου είπαν παραπάνω και άλλα μέλη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ολιγα σχετικα, με 'περιεργες συμπεριφορες' -και 'αδικιες':Αν υπολογισουν (& χρεωσουν ακολουθως) αυθαιρετα +300 αντι για 110 -οπως για παραδειγμα αναφερθηκε,υποθετωντας ως αληθη τα 110- δεν πρεπει να αντιδρασεις? Δεν ειναι θεμα αρχης? Εκτος απο τα χρηματα?Μετα = ακόμη και εκ των υστέρων, δηλαδή αφού πληρωθούν καταρχήν όσα ζητάνε. Γιατί διαφορετικά, παιζει,ενας σχεδον "ιδιοτυπος εκβιασμος"-ομηρεια: όσο ημέρες περνούν δεν το εχεις + θα χρεωσουν περισσοτερα! ~ * ~Οταν λαπτοπ, που αναγκαστικα φευγει για επιδιορθωση ευρισκομενο εντος εγγυησης, επιδιορθωνεται φθηναπραγματι πες $15 (με αντικατασταση μικροεξαρτηματος, η διχως καμμια αλλαγη), και παντως τελικως, γινεται'δωρεαν'-διχως χρεωσεις λογω εγγυησης, τι ειναι αραγε πιο λογικο (sic): πως μπορει να χρεωσουν, να ξανα....πληρωσεις για εισαγωγη, ως νεο το λαπτοπ -οταν ειναι το ιδιο!-, η πως αρκετοι -καλως η κακως-, δεχονται ως'φυσιολογικο' ολο αυτο [να πουμε ενδεχομενως απο <φοβο εξουσιας>? whatever] και δεν αντιδρουν καθολου?
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Εφόσον ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία μέσω του το καθεστώτος της "Τελειοποίησης προς Επανεισαγωγή", σου δόθηκε η έγκριση και τελικά είχες πρόβλημα κατά την παραλαβή της συσκευής, έχεις απόλυτα δίκιο να βρεις το δίκιο σου. Αν όμως παρέκαμψες την κανονική οδό και το έστειλες απευθείας σε χώρα εκτός της ΕΕ, περιμένοντας να σου έρθει πίσω ατελώς, τότε χάνεις το όποιο πάτημα και είσαι άξιος της μοίρας σου. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Makfill, μήπως το "κύρος" ψάχνεις εσύ όχι εγώ?Ανέφερα ότι ήταν για κάποια χρόνια στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,όντας απόφοιτος από Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) και τμηματάρχης υπουργείου πλέον,ώστε να διαφανεί ότι δεν μιλάμε για κάποιον 'πιτσιρικά' που δεν γνωρίζει το τι λέει-η κομματικοφυτευτό ακόμη, αυτοί γίνονται Γενικοί Γραμματείς. Και σοβαρά τώρα, μου ζητάς ακριβώς τι? Να κάνω μήνυση(!!) για δέμα που...δεν έχω?Πως θα έπρεπε μια φορά να το είχα κάνει, χρόνια όμως πίσω-μάλιστα για υπερκοστολογημένα μεταχειρισμένα...κόμικς/DC comic!- είναι γεγονός,αλλά τότε ήμουν νιος και γέρασα.Σήμερα ναι, θα αντιδρούσα αν συμβεί κάτι 'περίεργο', γιατί και όπως εξήγησα,άφησε τα χρήματα -λίγα πολλά δεν έχει σημασία- στην μπάντα, είναι ζήτημα αρχής.Τελεία.Και τέλος πάντων, έγραψα κάτι διαφορετικό από το πρακτικό:να μην επιτρέψει κανείς να του κλέψουν το δίκιο του-όταν βεβαίως το έχει!- εσύ είσαι που έγραψες για...μηνύσεις.[ενώ, ως γνωστόν, αυτό είναι (ίσως) το τελευταίο μέσο άμυνας,απέναντι σε τυχόν (κρατική) αυθαιρεσία]Άλλαξα υπολογιστή μην θεωρηθεί ότι δεν απαντώ
Andy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Εάν έρθει με τα ΕΛΤΑ, υπάρχει πιθανότητα να περάσουν χωρίς έξοδα. τελικα μου ρθε ειδοποιηση απο ελτα να παω να το παρω αυριο.υπαρχει περιπτωση να χρειαστει να πληρωσω κατι εκει περα?
karlito13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα,θελω ενα επιστρεψω ενα λουρακι για ρολοι που πηρα απο Αμερικη γτ ηταν λαυος αυτο που πηρα.Πως θα πρεπει να το στειλω ;με συστημενο Ελτα;υπαρχει περιπτωση να μεινει σε κανα τελωνειο και να χασω τα 110 ευρω που πληρωσα;επισης το tracking number των Ελτα κανει ανανεωση;
makfil Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 τελικα μου ρθε ειδοποιηση απο ελτα να παω να το παρω αυριο.υπαρχει περιπτωση να χρειαστει να πληρωσω κατι εκει περα? Το πιθανότερο είναι πως όχι. 1
Kokoras1932 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν την γλιτωσα με πήραν εχθές τηλ από τελωνείο και μου ζήτησε τα στοιχεία από το σαιτ Τελικά δεν τη γλιτωσα με πήραν από το τελωνείο τηλέφωνο και μου ζήτησε το σαιτ και την πληρωμή και είναι 154 ευρώ για 4 ευρώ θα φάω δασμους
makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Σε ρώτησε το site για να δει την πραγματική αξία και αν έχει μεταφορικά. Να υπολογίζεις τον ΦΠΑ και, μάλλον, το τέλος των ΕΛΤΑ. Δασμό δεν θα βάλει, υποθέτω, για 4€. Το αρνητικό είναι ότι θα μάθεις το τελικό ποσό όταν πας να παραλάβεις το δέμα από το γραφείο της περιοχής σου.
Kokoras1932 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εγώ φερρθηκα όμορφα μπας και το γλιτωσω μακάρι να μην βάλει. Μεταφορικά δεν είχε ήταν με china post όπως είπα και πιο πάνω δεν περίμενα να το ξεφύγω γιατί το δέμα ήταν ένα μέτρο και εντάξει να μην είμαστε παραλογοι πάλι γλιτώνεις χρήματα από τέτοιες αγορές και όπως είπα ήταν πρώτη κφορά και όχι τελευταία απλά η φάση θέλει υπομονή και όχι ανχως μόλις έρθει η λυπητερη θα στείλω τι πληρωσα Σε ρώτησε το site για να δει την πραγματική αξία και αν έχει μεταφορικά. Να υπολογίζεις τον ΦΠΑ και, μάλλον, το τέλος των ΕΛΤΑ. Δασμό δεν θα βάλει, υποθέτω, για 4€. Το αρνητικό είναι ότι θα μάθεις το τελικό ποσό όταν πας να παραλάβεις το δέμα από το γραφείο της περιοχής σου. Να υπολογίζω κάνα πενηνταρη και αν βάλει δασμους ογδωντα
orfeasorfeasp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν παιδιά, το ίδιο και μένα, με πήρε τηλέφωνο μια τελωνειακός και ζήτησε να της στείλω την απόδειξη αγοράς και φωτογραφία του site για να δει το προϊόν. Το έκανα και θα πληρώσω κανονικά τον ΦΠΑ. Δεν γίνεται διαφορετικά από την ώρα που το μέγεθος του πακέτου ή το βάρος προκαλούν την προσοχή. Έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά ότι γράφουν άλλα ποσά (μικρότερα) πάνω στα δέματα οι Κινέζοι και γι αυτό ζήτησε διασάφηση. Από την συγκεκριμένη, και μόνο, επαφή κατάλαβα πως ό,τι και να λέμε είναι καθήκον τους και κάνουν προσπάθεια να μην βάλουν πολλά αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και παράτυποι. Κι αυτό το λέω για κάποιους μάγκες της δεκάρας που σηκώνουν λάβαρο επανάστασης στο... πληκτρολόγιο. Όταν χρειάζεται το κάνουμε πράξη αλλά όχι με υπαλλήλους που θέλουν να βοηθήσουν, φοβούνται (ναι φοβούνται κυρίως τους μαφιόζους λαθροεισαγωγείς) και πρέπει να είναι τυπικοί αφού γι αυτό τους έβαλαν εκεί. Αυτά και ευχαριστώ θερμά τον Μακφιλ προσωπικά.
Kokoras1932 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Και αυτό είναι το σωστό έτσι κι αλλιώς τα προϊόντα που αγοράζουμε και από Ελλάδα ή Ευρώπη από Κίνα η άλλες χώρες προέρχεται απλά πληρώνεις στο μαγαζί που θα το πάρεις από εδώ τα έξτρα τι να κάνουμε δυστυχώς τίποτα δεν είναι αφορολόγητο ας κοιτάξουμε πρώτα που το ίδιο αντικείμενο το πληρώνεις 100τις εκατό επάνω στη τιμή του άμα το αγοράσεις εδώ Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2016 από Kokoras1932 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις