orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) κανα 40αρι δηλαδή. Και οι δασμοί; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από orfeasorfeasp
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Συνήθως βάζουν μόνο ΦΠΑ και όχι δασμό αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα αντιμετωπίσει ο τελωνειακός τη συγκεκριμένη περίπτωση.
orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ. και ένα τελευταίο σε παρακαλώ. Υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης, κάποιου επανέλεγχου ή κάποιας ένστασης;
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Όχι, όπως έχω γράψει σε προηγούμενο post. Στην περίπτωση που κρατηθεί το δέμα από τον τελωνειακό (κανείς ποτέ δεν ξέρει ...), θα υπολογίσει τα έξοδα και θα στείλει το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου και θα παραλάβεις αφού τα πληρώσεις.
orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Σε υπερευχαριστώ, θα επανέλθω να σας πω πόσα πλήρωσα τελικά.
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η ενημέρωση είναι απαραίτητη για τα μέλη του forum που έχουν παρόμοιες περιπτώσεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Απο+κλειεται, να μην υπαρχουν ενεργειες που να μπορεις να κανεις, κατοπιν μετα!Δεν ειναι η αντιστοιχια και οτι καταδικαζεσαι, απο το...Συμβουλιο της Επικρατειας Το γεγονος, πως κανεις -τουλαχιστον απο τους συμμετεχοντες-, ακομη και στις εξοφθαλμεςπεριπτωσεις αδικιων -οπως παρουσιαζονται, εστω- δεν αντιδρα καθολου, τι μας δειχνει?
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το νόημα της παρέμβασής και προτροπής σου. Θέλεις να πεις ότι η εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι εξόφθαλμα άδικη και αυτός που την υφίσταται πρέπει και μπορεί να αντιδράσει; Εσύ ακολουθείς αυτή την τακτική όταν αγοράζεις ένα ρούχο στην Ελλάδα και πληρώνεις τον ΦΠΑ; Ή έχουμε συνηθίσει να μην πληρώνουμε ΦΠΑ για όσα είδη/υπηρεσίες αγοράζουμε από το εξωτερικό και μας κακοφαίνεται όταν κάποιος τελωνειακός εφαρμόζει το νόμο και μας ζητάει να πληρώσουμε τον ΦΠΑ; 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Απλως σημειωνω, το νομικο προφανες "ανεκδοτο": το να αναγαγουμε φαντασιακα (sic) μεν, αλλα τελικωςεκει καταληγει(..!) Τελωνες, σε ισχυ Αρειου Παγου, Συμβουλιου της Επικρατειας και, εν πολλοις, οτιδηποτεΔικαστικο, ειναι 100%, λαθος. Ετσι μου εχουν πει, ξεκαθαρα, Δικαστικοι και Ελεγκτες Δημοσιας Διοικησης Και πιστευω πως η παρεμβαση μου βοηθα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μα δεν ειναι θεμα καθολου, "τι νομιζω εγω", η οχι! Παντως, εαν θελεις να το θεσεις ετσι,τοτε ενταξει υποκειμενικως, αυτο το νομιζεις εσυ (κ' παρεπιπτοντως δεν ειναι το σωστο)
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Για να καταλάβω, ποιο κατά την γνώμη σου είναι το σωστό; Να μην πληρώνουμε δασμούς και φόρους σε εισαγόμενα προϊόντα ή αγορές από χώρες εκτός της ΕΕ; Και βάση ποιου κανονισμού το υποστηρίζεις; Σε ποια άλλη χώρα της ΕΕ ισχύει κάτι διαφορετικό από την χώρα μας;
james01gr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μα δεν ειναι θεμα καθολου, "τι νομιζω εγω", η οχι! Παντως, εαν θελεις να το θεσεις ετσι, τοτε ενταξει υποκειμενικως, αυτο το νομιζεις εσυ (κ' παρεπιπτοντως δεν ειναι το σωστο) μα δεν είναι τι νομίζει ο καθένας. υπάρχει νομοθεσία, υπάρχου εγκύκλιοι για αυτά τα πράγματα, που εάν τα παραβιάσεις είσαι υπόλογος στη δικαιοσύνη. τώρα εάν θεωρείς πως ένας νόμος είναι άδικος, άνετα μπορείς να πας στα δικαστήρια και να φτάσεις έως ΣτΕ μήπως δικαιωθείς. αλλά το θέμα είναι πως έστω και για προσωπικές παραγγελίες, πρέπει να πληρώνονται ΦΠΑ και εάν η αξία ανεβαίνει (να θεωρείται εμπορική αποστολή) τότε μπαίνουν και δασμοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις