Kokoras1932 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 η αξια ειναι 150 ευρω ο πωλητης εγραψε 70 το τελωνειο σιγουρα θα το φαω και το ηξερα οταν παραγγειλα τελωνειο στην αθηνα μπηκε και βγηκε μετα απο 3 μιση ωρες το θεμα που ρωτησα ειναι οτι το τελευταίο τρακ μου το εδωσε εδω ¨:ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ14-10-201614:46 απο εδω αφου φορτωθηκε μπωρει να παει στην ΥΕΔ θεσσαλονικης η στα ελτα τις περιοχης ¨?
makfil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Το ότι βγήκε σε 3,5 ώρες δεν σημαίνει τίποτε αφού η διεύθυνση του παραλήπτη είναι στη Β. Ελλάδα, οπότε αρμόδια είναι η ΥΕΔ Θεσ/νίκης. "Φορτώθηκε σε μεταφορικό μέσο" σημαίνει ότι πάει οδικώς στη Θεσ/νικη και, προφανώς, στην ΥΕΔ. Υπομονή, και θα μάθεις.
Kokoras1932 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) οκ ευχαριστώ πολύ αυτο που εχω να πω συνχαριτηρια και συνεχίστε βοηθάτε πολύ κόσμο απο δευτερα θα δούμε την νεκροψία χαχαχα ελπίζω να πιάσουν την αναγραφόμενη τιμή και να μην το ανοίξουν και μου βγουν τα μαλια μου ευχαριστώ.και μια τελευταία ερώτηση αντικείμενα υψηλής άξιας χραρακτηριζωνται όσα έχουν πάνω από 30 ευρω γιατί έχω λίγο μπερδευτεί με αυτό. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2016 από Kokoras1932
orfeasorfeasp Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το ότι βγήκε σε 3,5 ώρες δεν σημαίνει τίποτε αφού η διεύθυνση του παραλήπτη είναι στη Β. Ελλάδα, οπότε αρμόδια είναι η ΥΕΔ Θεσ/νίκης. "Φορτώθηκε σε μεταφορικό μέσο" σημαίνει ότι πάει οδικώς στη Θεσ/νικη και, προφανώς, στην ΥΕΔ. Υπομονή, και θα μάθεις. Μάλλον σχετικός με το παραπάνω είμαι και γω αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί κάποιος να με φωτίσει καλύτερα. Παράγγειλα κάτι τρίποδες και ντουί με λάμπες από Άλιεξπρες και έκανα την χαζομάρα λόγω άγνοιας να τα κάνω ενιαία παραγγελία (4 τρίποδες, 8 λάμπες, 4 ντουί κλπ) με σύνολο 90 ευρώ. Με απλό ταχυδρομείο ευτυχώς αλλά απόψε το τράκινγκ μου έδειξε ότι τσίμπησαν το δέμα στο τελωνείο. Από κει και πέρα δείχνει ότι κάποιες ώρες μετά το δέμα βρέθηκε αεροδρόμιο και αρκετές ώρες ΜΕΤΑ έγινε "Unloaded" και μετά "loaded". Ιδού και το σχετικό κομμάτι όπως μου το εμφάνισε το τράκινγκ: -------------------------- 2016.10.14 14:46 (GMT-7): ITEM LOADED 2016.10.14 14:31 (GMT-7): ITEM UNLOADED 2016.10.14 03:41 (GMT-7): ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (DEMATA) 2016.10.14 00:00 (GMT-7): ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY 2016.10.14 00:00 (GMT-7): HIGHT-VALUE GOODS - OFFICIAL CUSTOMS DECLARATION REQUIRED 2016.10.13 21:27 (GMT-7): RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE 2016.10.11 12:26 (GMT-7): SEND ITEM ABROAD --------------- Υπάρχει ελπίδα να είδαν ότι είναι πολλά κομμάτια μικρής αξίας το καθένα και να την γλύτωσα ή όλα θα πάνε στο τελωνείο κανονικά; Ξέρει κάποιος κάτι; Να διευκρινήσω ότι το δέμα πρέπει να έρθει Θεσσαλονίκη. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από orfeasorfeasp
makfil Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Αφού το δέμα προορίζεται για Θεσ/νίκη, απλά, προωθείται για εκτελωνισμό στην αντίστοιχη ΥΕΔ.
orfeasorfeasp Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σ΄ευχαριστώ θερμά. Οπότε πάω για να το εκτελωνίσω (εφόσον το θέλω) και ο θεός βοηθός; Θα με ειδοποιήσει κανείς την Δευτέρα ή πρέπει να πάω μόνος; Και πού είναι αυτή η ΥΕΔ όταν το περιμένω ανατ. Θεσσαλονίκη (Θέρμη);
makfil Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Στα ΕΛΤΑ δεν εκτελωνίζει ο παραλήπτης αλλά ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφορικά) και στέλνει το δέμα στο γραφείο τγης περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός το παραλαμβάνει πληρώνοντας τα έξοδα. Επομένως, δεν σε ενδιαφέρει που βρίσκεται η ΥΕΔ, αν και μπορείς να τη βρεις πανεύκολα googhlάροντας. 1
Kokoras1932 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 τελικά το όριο ποιο είναι για να θεωρηθεί κάτι υλικό υψηλής άξιας?γιατι με αυτο λιγο εχω μπερδετει. για τον παραπάνω φίλο από ότι είδα τις ίδιες ώρες έχουμε στον ίδιο σακο ειμασταν μαζί θα την φαμε χαχαχαχα .και κατι που δεν καταλαβαίνω είναι βγαίνει πάει τελωνείο φεύγει από εκεί πάει στο κέντρο διανομής του ΕΛΤΑ και μετά ξαναπάει τελωνειο.
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η τελωνειακή νομοθεσία λέει ότι για εισαγωγές από τρίτες χώρες με αξία CIF (κόστος + μεταφορικά+ ασφάλεια) πάνω από 22€ πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω από 150€ και δασμό. Περισσότερες λεπτομέρειες στο τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου. Στην περίπτωση που ο παραλήπτης δέματος, που διακινείται μέσω ΕΛΤΑ, μένει στη Β. Ελλάδα, και το δέμα χαρακτηριστεί στο αεροδρόμιο Αθηνών (από αυτό μπαίνουν στη χώρα) ότι πρέπει να ελεγχθεί, προωθείται για την ΥΕΔ Θεσ/νίκης για εκτελωνισμό.
orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ψάχνοντας βρήκα αυτό: Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ. Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι: • «Τέλος εκτελωνισμού»: 8 ευρώ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα. • «Τέλος διαχείρισης δασμών»: 4 ευρώ, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι «ατελής» αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ. • «Τέλος αναθεώρησης δασμών»: 10 ευρώ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν. Υπάρχει καμιά βάση στο παραπάνω; Και αγαπητέ κ. Μακφίλ πάιζει ρόλο το γεγονός ότι η παραγγελία μου είναι 2 σετ επί 45 ευρώ το καθένα στην ίδια παραγγελια, ώστε να αποφύγω τους δασμούς τουλάχιστον; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από orfeasorfeasp
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αυτό που βρήκες είναι το 2ο τμήμα της από 21/7/211 εγκυκλίου της ΕΕΤΤ, το οποίο αναφέρεται στα τέλη των ΕΛΤΑ στον εκτελωνισμό. Στο 1ο μέρος αναφέρονται τα τέλη προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, δασμοί κλπ). Ο εκτελωνισμός αφορά στο περιεχόμενο του δέματος και όχι στην παραγγελία που έχεις κάνει στον πωλητή.
orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αρα έκανα μαλ... έπρεπε να τα παραγγείλω τουλάχιστον χωριστά και όχι δυο ίδια σετ σε ένα πακέτο;
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχεις γράψει μέχρι τώρα αν συνεννοήθηκες με τον πωλητή για την αξία που θα δήλωνε στο αυτοκόλλητο. Εάν έγραψε την πραγματική αξία, τότε αυτή είναι η αιτία που σταμάτησε το δέμα στο τελωνείο.
orfeasorfeasp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 δεν υπηρξε καμια συννενοηση δυστυχως. δεν το ηξερα κι αυτα τα κουτορνιθια κανουν την παλαβη. Μηπως μπορεις να μου υπολογισεις την λυπητερη; Και αν εχω δυνατοτητα αντιδρασης;
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Η συνεννόηση για τη δηλωμένη αξία είναι το πρώτο που ζητάμε από τον πωλητή και αν δεν έχουμε αποτέλεσμα είτε αλλάζουμε πωλητή είτε σπάμε την παραγγελία. Αφού έχει γράψει την πραγματική αξία, το πιθανότερο είναι να υπολογίσει τον ΦΠΑ και τα τέλη υπέρ ΕΛΤΑ (12€).
Προτεινόμενες αναρτήσεις