divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Πρώτη παρατήρηση είναι ότι, το συνολικό ποσό δεν αντιστοιχεί σ' εκείνο που είχες γράψει αρχικά. Δεύτερη ότι, για να χρεώνει 85€ ΦΠΑ, η αξία CIF (κόστος και μεταφορικά και, ενδεχομένως, ασφάλεια) έχει υπολογιστεί πολύ παραπάνω από αυτή που έχεις γράψει. Τρίτη ότι, αφού παραδέχεται ότι τα έξοδα εκτελωνισμού θα πληρωθούν από τον αποστολέα (ή από τη Fedex), φαίνεται ότι θα χρεώσει υπερβολικά ποσά. Καλησπέρα makfil. Το γνωρίζω! Τα ποσά που είχα αναφέρει μου τα είχανε αναφέρει προφορικά! Απο οτι μου ειχε πει η αξια του δέματος απο τον αποστολέα ειχε αναγραφει περιπου στα 110$. Επομένως απο οσο διαβασα θα επρεπε να χρεωθει μονο το ΦΠΑ, ετσι δεν ειναι? Προφανώς δεν με αφορά πλέον αφου θα πληρώσει ο αποστολέας, αλλα για το γαμώτο και μόνο θελω να το ψάξω, δεν γινεται να χρεωνουν τετοια υπέρογκα ποσά χωρις καμια επιπτωση. Σημερα επαιρνα 2 ωρες τηλέφωνο την ΕΕΤΤ αλλα δεν εβρισκα γραμμή , θα ξαναδοκιμάσω αύριο. Δυστηχώς το βιάζομαι το δέμα και νομίζω σε αυτό ποντάρουν..
Hapatingo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Λίγο περίεργο δεν είναι? Να σου έστειλαν πακέτο (δώρο) με αξία 110 δολάρια και ο αποστολέας του να πληρώσει +200 δολάρια για να εκτελωνιστεί ώστε να το πάρεις εσύ.
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Λίγο περίεργο δεν είναι? Να σου έστειλαν πακέτο (δώρο) με αξία 110 δολάρια και ο αποστολέας του να πληρώσει +200 δολάρια για να εκτελωνιστεί ώστε να το πάρεις εσύ. Ειναι υπερβολικά περιεργο και εχω κουραστεί 2 μερες να ασχολουμε με αυτο το θεμα. Δεν ξέρω αν πρεπει να ασχοληθώ άμεσα ή να αφήσω να παρει το δρομο του μιας και πληρωνει ο αποστολέας και να το κάνω μετα την παραλαβή. Το θεωρώ ξεφτίλα για τους ανθρώπους που μου στέλνουνε ενα δώρο να πληρώσουνε σχεδόν 200€ και μαλιστα απο οσα μου εχουνε πει προφορικώς δεν δικαιολογείτε αυτο το ποσό.
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μια χαρα "δικαιολογειται", για ανθρωπους που εχουν συνηθισει να μας "δαγκωνουν", διχως να δινουν εξηγησεις..! Απο 'κει και περα, λες να 'ναι εκεινοι -της δουλειας μαλιστα- 'πλανηθεντες'(sic), η προσπαθουν να παραπλανησουν?
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αυτο θα το μάθω αύριο που θα ζητήσω μια επεξηγηση για το πως προεκειψε τετοιο ποσο για ενα δέμα-δώρο αξιας κατω 150€ που υποτίθεται χρεώνεται μονον το ΦΠΑ. Απο εκει και πέρα ας ασχοληθεί η ΕΕΤΤ που θα προωθήσω εκεί το θέμα!
makfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Επειδή φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τα θέματα γύρω από τον εκτελωνισμό δεμάτων, που εισάγονται μέσω courier, αν και σου έγραψα αρκετά στο post #2461, και, παράλληλα, προσπαθείς να επικοινωνήσεις με την ΕΕΤΤ, διάβασε την από 21/7/211 διευκρινιστική εγκύκλιό της, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα "έξοδα εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών".
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν ζήτησα αναλυτικό τιμολόγιο και με πηρε τηλεφωνο νευριασμένη να με ρωτησει γιατι ζηταω κατι τετοιο εφ'οσον θα πληρωσει ο αποστολεας? Της απαντησα, εγω δεν εχω δικαιωμα να ενημερωθω δηλαδη? Μην σας τα πολυλογώ, ορίστε η τιμολογιση που αναγκάστικε να μου στείλει για ενα δέμα-δωρο αξιας ~110$ Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλάψω! Για να προκυψει το πρωτο 85ευρω πρεπει να χρεωνουν για το δέμα-δωρο αξια οχι 110$, αλλα περιπου 300$! (με μικροπροχειρο υπολογισμο, δεν ειναι πως πηρα κομπιουτερακι)
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Επειδή φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τα θέματα γύρω από τον εκτελωνισμό δεμάτων, που εισάγονται μέσω courier, αν και σου έγραψα αρκετά στο post #2461, και, παράλληλα, προσπαθείς να επικοινωνήσεις με την ΕΕΤΤ, διάβασε την από 21/7/211 διευκρινιστική εγκύκλιό της, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα "έξοδα εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών". Καλησπέρα φιλε μου, ακριβως επειδη τα διαβασα ολα αυτα και ειμαι ενήμερος, το ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 85€ δε μου φαινετε φυσιολογικο οταν εχω διαβασει αυτο: Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη,χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί. Οταν τηλεφωνικά μου ειπανε πως η "αξια" του δέματος ειναι στα ~110$ συμφωνα με οσα διαβάζω θα έπρεπε να υπάρχει μια χρέωση τάξεως 24% , και τιποτε αλλο οσον αφορα ΦΠΑ+ΔΑΣΜΟΙ, σωστα? Οσον αναφορα τα ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15€ φανταζομαι αυτα ειναι τα εργατικα + εξοδα αποθηκευσης κτλ. Αμοιβή ειναι η αμοιβη του εκτελωνιστή εικάζω. Σύμφωνοι για ολα τα υπολοιπα αλλα τους ΔΑΣΜΟΥΣ + ΦΠΑ πως προεκυψε το 85€? Επίσης μου κάνει εντύπωση το οτι εαν πληρώσει ο αποστολέας, δεν μπορω να εκτελωνίσω ο ίδιος το δέμα. Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που συμβαίνει αυτο? Δεν ειναι δυνατό να πληρώσει ο αποστολέας δασμούς/ΦΠΑ, μεταφορές κτλ και να παω εγω ο ίδιος να το εκτελωνίσω?
makfil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα φιλε μου, ακριβως επειδη τα διαβασα ολα αυτα και ειμαι ενήμερος, το ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 85€ δε μου φαινετε φυσιολογικο οταν εχω διαβασει αυτο: Δεν έγραψες,όμως, αυτό στο #2486 αλλά ότι Αυτο θα το μάθω αύριο που θα ζητήσω μια επεξηγηση για το πως προεκειψε τετοιο ποσο για ενα δέμα-δώρο αξιας κατω 150€ που υποτίθεται χρεώνεται μονον το ΦΠΑ. Απο εκει και πέρα ας ασχοληθεί η ΕΕΤΤ που θα προωθήσω εκεί το θέμα Σύμφωνοι για ολα τα υπολοιπα αλλα τους ΔΑΣΜΟΥΣ + ΦΠΑ πως προεκυψε το 85€? Επίσης μου κάνει εντύπωση το οτι εαν πληρώσει ο αποστολέας, δεν μπορω να εκτελωνίσω ο ίδιος το δέμα. Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που συμβαίνει αυτο? Δεν ειναι δυνατό να πληρώσει ο αποστολέας δασμούς/ΦΠΑ, μεταφορές κτλ και να παω εγω ο ίδιος να το εκτελωνίσω? 1. Τόσο εγώ όσο και ο TheDevilMayCare γράψαμε ότι πρέπει να υπολογίζουν την αξία του δέματος πολύ παραπάνω από όσο λες, είτε πραγματικά (δεν γνωρίζουμε την αξία του) είτε αυθαίρετα. 2. Είναι προφανές ότι είτε θα εκτελωνίσουν το δέμα για λογαριασμό του αποστολέα είτε θα το εκτελωνίσεις εσύ, για λογαριασμό σου. Και οι δύο διαδικασίες ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν.
divxmania Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Παρέλαβα το δέμα μου σήμερα χωρίς άλλα απρόοπτα... Ήμουν τυχερός που ανέλαβε ο αποστολέας όλα τα έξοδα.
lizarazu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 μαι φια την δικη σου περιπτωση λεω,αν ειναι με την κλασσικη μεθοδο δεν θα γραφει πουθενα global shipping program? Αν είναι με την κλασική μέθοδο τότε USPS, ΕΛΤΑ και καλή τύχη. Από όσα διαβάζω, δεν θα ρισκάριζα αγορά πάνω από 150€ συνολική αξία.
makfil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Παρέλαβα το δέμα μου σήμερα χωρίς άλλα απρόοπτα... Ήμουν τυχερός που ανέλαβε ο αποστολέας όλα τα έξοδα. Τέλος καλό, όλα καλά.
Finn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μου έστειλε το gearbest ένα δέμα και στις πληροφορίες λέει EUDPDHQ και έχει ένα μικρό tracking number αποτελούμενο από γράμματα και νούμερα. Έχει κανείς εμπειρία;
Andy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 καλησπερα παιδια,αγορασα απο ενα αμερικανικο σαιτ κατι ρουχα nba .το σαιτ ειναι το fansedge και ενω στο σαιτ τους γραφει κανονικα οτι δεν υπαρχουν επιπλεον χρεωσεις οταν φτασει εδω γιατι ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση τωρα μου λενε οτι ισως υπαρξουν κτλπ. οπως φαινεται στην εικονα κανονικα θα πρεπε να μαι στο νουμερο 2(δεν μου χρεωσαν φορο ουτε στην αρχικη παραγγελια).αυτοι ομως μου λενε οτι θα μαι στο 4.αν ερθει εδω το δεμα μπορω να κανω κατι για να γλυτωσω λεφτα απο το τελωνειο?
makfil Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Στο 2 λέει ότι αφενός χρεώνουν ΦΠΑ (τώρα πλέον 24%) κλπ στο checkout αδετέρου η αποστολή γίνεται με ταχυμεταφορά (courier). Εσύ λες ότι δεν σε χρέωσαν τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά, έτσι κι αλλιώς, αφού θα έρθει το δέμα με courier, θα τα πληρώσεις μαζί με την αμοιβή εκτελωνιστή κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις