makfil Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να το ψάξεις. Επίσης, η Fedex έχει γραφεία στην Ελλάδα.
divxmania Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να το ψάξεις. Επίσης, η Fedex έχει γραφεία στην Ελλάδα. Το γνωρίζω! Εχω κανει αρκετες παραγγελειες και ταχυδρομικα απο εξωτερικό, απλως δεν εχει τύχει ποτε να μπλέξω με customs clearance! Δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει αλλα μου μυριζει απλα οτι θέλουν λεφτα χωρις λόγο... Αυριο θα κανω τηλέφωνο να μαθω λεπτομερειες και θα παρω την ταυτοτητουλα μου και θα παω στο αεροδρομιο μαζι με τον νόμο τυπωμένο αγκαζέ...!
Hapatingo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Το γνωρίζω! Εχω κανει αρκετες παραγγελειες και ταχυδρομικα απο εξωτερικό, απλως δεν εχει τύχει ποτε να μπλέξω με customs clearance! Δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει αλλα μου μυριζει απλα οτι θέλουν λεφτα χωρις λόγο... Αυριο θα κανω τηλέφωνο να μαθω λεπτομερειες και θα παρω την ταυτοτητουλα μου και θα παω στο αεροδρομιο μαζι με τον νόμο τυπωμένο αγκαζέ...! Δες εδώ έναν ενδεικτικό τιμοκατάλογο της DHL
karlito13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, προφανώς αναφέρεσαι στην περίπτωσή μου... αυτό συνέβη λόγω της αποστολής μέσω του global shipping program που παρέχει το e-bay. Όπως κατάλαβα, στην περίπτωση αυτή ο αποστολέας το στέλνει στην εταιρεία (Pitney Bowes) που αναλαμβάνει το κομμάτι της αποστολής, εκτελωνισμού και παράδοσης. Ο αποστολέας έγραφε ότι αποστέλλει με USPS, το κουτί ήταν της USPS, απλά η Pitney Bowes μόλις το δέμα έπιασε Ευρώπη (Λειψία) το προώθησε μέσω DHL χωρίς οποιαδήποτε έξτρα χρέωση. Ό,τι πλήρωσα, το πλήρωσα με την αγορά του αντικειμένου. Τώρα, αν μιλάμε για «κλασική» αποστολή και όχι μέσω e-bay global shipping program, τότε εφόσον αποσταλλεί μέσω USPS αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Δεν έχει λόγο να εμπλακεί η DHL.μαι φια την δικη σου περιπτωση λεω,αν ειναι με την κλασσικη μεθοδο δεν θα γραφει πουθενα global shipping program?
divxmania Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μόλις έλαβα αυτο το mail απο αυτους που μου στείλανε το δέμα! Hello, I have followed up with our shipping company. Any customs fees have been pre-arranged to bill to our fedex account. They are calling Fedex to explain the issue and confirm that they are to bill our account. If possible, we also suggest you call them back and explain that the duties & taxes are to bill to the fed-ex acct # provided. We should have this cleared up today. Thank you, Robyn Stein on behalf of *********** Τώρα τους παίρνει ο διάολος ή δε τους παίρνει αύριο? Ας μου πεί κάποιος οτι δεν πήγανε να φάνε λεφτά.
makfil Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Περίμενε να ξεκαθαρίσεις το θέμα αύριο και μετά τους στέλνεις όπου θέλεις ...
divxmania Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Περίμενε να ξεκαθαρίσεις το θέμα αύριο και μετά τους στέλνεις όπου θέλεις ... Ξεκαθαρίστηκε ήδη πιστεύω... Το δέμα ηταν ήδη πληρωμένο και ο,τι έξτρα προέκειπτε ηταν δηλωμένο να χρεωθεί στην fedex που το στείλανε. Η κοπέλα που μίλησα εγω μου τα μασαγε και μαλιστα οταν της δηλωσα οτι δεν πληρωνω τετοια χρήματα με ρώτησε εαν θελω να ζητήσει χρέωση του αποστολέα αλλα "το πιο πιθανό είναι να μην το δεχτούνε και να επιστρέψουνε πίσω τα πραγματά σας"! Αύριο θα μάθω λεπτομέρειες και θα πράξω αναλόγος... Πάντως ο αποστολέας μου ξεκαθάρησε οτι όλα τα customs,duties κτλ ειναι πληρωμένα απο εκείνον.
makfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Το θέμα θα ξεκαθαρίσει όταν παραλάβεις το δέμα, χωρίς άλλες διατυπώσεις και έξοδα. Όλοι διαβάσαμε το mail που σου έστειλε ο αποστολέας αλλά πρέπει να το καταλάβουν και αυτοί που διαχειρίζονται το δέμα σου
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Έχουμε νέες καθυστερήσεις σήμερα! Τους κάλεσα και αφου μου ειπανε "δεν εχουμε καποιο νεο για το πακετο" τους ενημερωσα για το mail του αποστολέα, μου ειπανε "α ναι, μας το εχει πει αυτο ο αποστολεας αλλα περιμενουμε να μας στειλει εγγραφως οτι θα πληρωσει για να προχωρησουμε"... Επισης μου ειπε πως ΟΤΑΝ γινει αυτο, θα πρεπει να της στειλω εξουσιοδοτηση για να εκτελωνισουνε το πακετο. Οταν της ζητησα αναλυτικες πληροφοριες τσαντιστικε, και μου ειπε πως ετσι ειναι οταν πληρωνει ο αποστολεας, ΔΕΝ μπορω εγω να εκτελωνισω το πακέτο και πρεπει να το κανει ο εκτελωνιστής! Γνωρίζει κανεις αν ισχύει αυτο?
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Και γιατι δεν ζητας (ευγενικα!), ολα οσα σου λενε τσαντισμενα προφορικως -verba volant-να σου τα απαντησουν επισημως γραπτως -scripta manent- με υπογραφη υπευθυνου
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αυτο θα κάνω στη συνέχεια, προς το παρόν προσπαθώ να βρώ γραμμή στην ΕΕΤΤ να παρω τις πληροφοριες που χρειαζομαι.. Απο την fedex μου στειλανε ενα email που θελουνε να συμπληρωσω την εξής εξουσιοδότηση (η οποία μου κανει μεγαλή εντύπωση το οτι ισχύει για 5 χρόνια) αλλα και να συμπληρώσω ηλεκτρονική εξουσιοδότηση στο www.customs.gov.gr Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google τα ονοματα των συγκεκριμένων εκτελωνιστων συνδέονται άμεσα με τεραστια ποσά αλλα και κρατήσεις δεμάτων. Εχεις δίκιο πάντως TheDevilMayCare, την επομενη φορα που θα μιλήσω μαζί τους θα τα ζητήσω όλα εγγράφως.
makfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 @divxmania Έγραψα παραπάνω τη διαδικασία που ακολουθούν οι εταιρείες courier και ευχήθηκα να παραλάβεις το δέμα πρώτα αλλά φαίνεται ότι δεν (θέλεις να) διαβάζεις. Έγραψα, ακόμη, ότι μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ αλλά πρέπει να πάρεις τη διατακτική από την εταιρεία, πληρώνοντας ένα ποσό, που αναγράφεται αναλυτικά στο τιμολόγιο που ανέφερε ο Hapatingo. Αφού συνεχίζουν να επιμένουν σε γραπτή εντολή, πρέπει να ζητήσεις από τον αποστολέα να στείλει το ίδιο μήνυμα και στην courier. Edit Όταν έγραφα τα παραπάνω, δεν είχα διαβάσει τα posts αυτής της σελίδας. Με βάση τη νομοθεσία, για τον εκτελωνισμό, μέσω εκτελωνιστή, πρέπει να υπογράψει ο παραλήπτης εξουσιοδότηση. Αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει είναι αν σου ζητάνε να την υπογράψεις ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις εσύ τα έξοδα (οπότε επιβάλλεται να την υπογράψεις) ή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα του ποιος θα τα πληρώσει, οπότε ΔΕΝ πρέπει να την υπογράψεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Κι αν δεν προκειται για φραγκοσυνωνυμια....καργα νεποτισμος & οικογενειοκρατια
divxmania Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν ζήτησα αναλυτικό τιμολόγιο και με πηρε τηλεφωνο νευριασμένη να με ρωτησει γιατι ζηταω κατι τετοιο εφ'οσον θα πληρωσει ο αποστολεας? Της απαντησα, εγω δεν εχω δικαιωμα να ενημερωθω δηλαδη? Μην σας τα πολυλογώ, ορίστε η τιμολογιση που αναγκάστικε να μου στείλει για ενα δέμα-δωρο αξιας ~110$ Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλάψω!
makfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Πρώτη παρατήρηση είναι ότι, το συνολικό ποσό δεν αντιστοιχεί σ' εκείνο που είχες γράψει αρχικά. Δεύτερη ότι, για να χρεώνει 85€ ΦΠΑ, η αξία CIF (κόστος και μεταφορικά και, ενδεχομένως, ασφάλεια) έχει υπολογιστεί πολύ παραπάνω από αυτή που έχεις γράψει. Τρίτη ότι, αφού παραδέχεται ότι τα έξοδα εκτελωνισμού θα πληρωθούν από τον αποστολέα (ή από τη Fedex), φαίνεται ότι θα χρεώσει υπερβολικά ποσά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις