Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρηκα στο ebay ενα κινητο και λεει οτι ο πωλητης ειναι στο hong kong.στο checkout δεν εχει επιπλεον χρεωσεις μοναχα μια εκπτωση 2 δολαρια.θα πληρωσω παραραπανω για τελωνεια η αυτη θα ειναι η τελικη τιμη του προιοντος;

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βρηκα στο ebay ενα κινητο και λεει οτι ο πωλητης ειναι στο hong kong.στο checkout δεν εχει επιπλεον χρεωσεις μοναχα μια εκπτωση 2 δολαρια.θα πληρωσω παραραπανω για τελωνεια η αυτη θα ειναι η τελικη τιμη του προιοντος;

Οχι εαν το στειλει με απλο ταχυδρομειο και δηλωσει αξια 22$ και κατω 

Δημοσ.

Free shipmemt εγραφε και διαβασα τους ορους του ebay και γραφουν οτι στις τιμες θεωρητικα ειναι μεσα ολα αυτα και δεν πρεπει να πληρωσω εξτρα

Δημοσ.

Κάθε πωλητής στο ebay μπορεί να γράφει ότι θέλει αλλά εάν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο, για οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσεις τα έξοδα εκτελωνισμού εσύ και όχι αυτός.

Αφού λέει free shipment, σημαίνει ότι θα το στείλει με ταχυδρομείο. Εάν δηλώσει χαμηλή αξία στο αυτοκόλλητο (πχ γύρω στα $30) το δέμα μάλλον θα περάσει χωρίς πρόβλημα, αφού η ατέλεια είναι 22€.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να φέρω ενα πληκτρολόγιο απο Κορεα αξιας 120 ευρώ.Ο πωλητης στέλνει με Korea post.Αν το δηλωσω ως 120 και το ελεγξουν πληρωνω μονο το extra 24%?

Δημοσ.

Εάν ζητήσεις από τον πωλητή να δηλώσει χαμηλότερη αξία (πχ γύρω στα $30) και μεταχειρισμένο, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο.

Εάν σταματήσει, πληρώνεις ΦΠΑ και τέλος ΕΛΤΑ (12€).

Δημοσ.

Καλημερα,διαβαζω πιο πισω πως ένας συμφορουμιτης πηρε κατι απο Αμερική του το στειλανε με USPS και του κατεληξε με dhl...πως μπορω να ξεχωρισω απο το shipping method αν θα καταληξει στα ΕΛΤΑ ή θα περασει στην dhl;

Δημοσ.

Καλημερα,διαβαζω πιο πισω πως ένας συμφορουμιτης πηρε κατι απο Αμερική του το στειλανε με USPS και του κατεληξε με dhl...πως μπορω να ξεχωρισω απο το shipping method αν θα καταληξει στα ΕΛΤΑ ή θα περασει στην dhl;

Καλημέρα, προφανώς αναφέρεσαι στην περίπτωσή μου... αυτό συνέβη λόγω της αποστολής μέσω του global shipping program που παρέχει το e-bay. Όπως κατάλαβα, στην περίπτωση αυτή ο αποστολέας το στέλνει στην εταιρεία (Pitney Bowes) που αναλαμβάνει το κομμάτι της αποστολής, εκτελωνισμού και παράδοσης. Ο αποστολέας έγραφε ότι αποστέλλει με USPS, το κουτί ήταν της USPS, απλά η Pitney Bowes μόλις το δέμα έπιασε Ευρώπη (Λειψία) το προώθησε μέσω DHL χωρίς οποιαδήποτε έξτρα χρέωση. Ό,τι πλήρωσα, το πλήρωσα με την αγορά του αντικειμένου. Τώρα, αν μιλάμε για «κλασική» αποστολή και όχι μέσω e-bay global shipping program, τότε εφόσον αποσταλλεί μέσω USPS αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Δεν έχει λόγο να εμπλακεί η DHL.

Δημοσ.
Καλησπέρα. Δεν βρήκα κάποιο άλλο θέμα σχετικά με εκτελωνισμό οπότε ας ρωτήσω εδώ!

Πρόσφατα κέρδισα σε ενα διαγωνισμό στον οποίο σου στέλνουν κατι μικροπραγματάκια σημαιούλες, κονκάρδες,μια μπλούζα και μερικα μπουκαλάκια με ενεργειακά ποτά.

Με καλέσανε απο μια εταιρια στο αεροδρόμιο και με ρωτάγανε απο πού έκανα την αγορά και πόσα πλήρωσα. Τους εξήγησα οτι πρόκειται για διαγωνισμό και οτι δεν εχω κανει καμία αγορά.

Στο τελος η κοπέλα μου είπε πως η αξία του πακετου ειναι 115$ και πως θα πρεπει να πληρώσω 100$ για εκτελωνισμό!

Προφανώς και της απάντησα πως δεν υπάρχει περίπτωση.

Γνωρίζει κανείς αν και τι μπορώ να κάνω στην περίπτωσή μου μιας και δεν εχω ξαναπεράσει απο παρόμοια κατάσταση?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Προφανώς, το δέμα ήρθε με εταιρεία courier, ίσως από Αμερική, και ακολούθησε η γνωστή διαδικασία του εκτελωνισμού που σημαίνει, εκτός από ΦΠΑ και άλλα μικροέξοδα, αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα κλπ πάνω στην αξία των $115.

Μπορείς να το εκτελωνίσεις μόνος, εάν έχεις χρόνο και διάθεση, για να μην πληρώσεις την αμοιβή, αλλά θα πληρώσεις όλα τα άλλα συν τα έξοδα της διασάφησης, δηλαδή κάτι λιγότερο από τα 100 που ζητάνε. Μπορείς να παζαρέψεις τα έξοδα αλλά μην περιμένεις μεγάλη διαφορά.

Εναλλακτική λύση είναι να μην δεχτείς το δέμα, για να "επιστρέψει" στον αποστολέα αλλά μπορεί και να μην γίνει αυτό, αν και, σ' αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Δημοσ.

Προφανώς, το δέμα ήρθε με εταιρεία courier, ίσως από Αμερική, και ακολούθησε η γνωστή διαδικασία του εκτελωνισμού που σημαίνει, εκτός από ΦΠΑ και άλλα μικροέξοδα, αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα κλπ πάνω στην αξία των $115.

Μπορείς να το εκτελωνίσεις μόνος, εάν έχεις χρόνο και διάθεση, για να μην πληρώσεις την αμοιβή, αλλά θα πληρώσεις όλα τα άλλα συν τα έξοδα της διασάφησης, δηλαδή κάτι λιγότερο από τα 100 που ζητάνε. Μπορείς να παζαρέψεις τα έξοδα αλλά μην περιμένεις μεγάλη διαφορά.

Εναλλακτική λύση είναι να μην δεχτείς το δέμα, για να "επιστρέψει" στον αποστολέα αλλά μπορεί και να μην γίνει αυτό, αν και, σ' αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Καλησπερα ευχαριστώ για την απάντηση σου. Στο δέμα αναγράφεται πως ειναι δώρο καθως και δεν υπαρχει απόδειξη οπως μου ειπε και η ιδια κοπελα που μίλησα. Ήρθε όντως με εταιρία courier. Μπορώ να το εκτελωνίσω ο ίδιος καθώς ειμαι πολύ κοντα στο αεροδρόμιο.

Διάβασα όμως στο αρχικό κείμενο σου αυτο:

"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".

Βρήκα το ιδιο και σε αγγλική version σε εκτελωνιστικό site

• Exemption from duty 

No customs duty needs to be paid, if the value of the parcel is less than 150 Euros – no matter, whether it was ordered from an internet shop or whether a friend sent you a gift.

Επομένως δεν θα έπρεπε η αξια που θα έπρεπε να πληρώσω να ειναι πολύ μικρότερη?

Εχω απελπιστεί εντελώς και δεν εχω ξαναμπλέξει με κάτι τετοιο..

Ευχαριστώ για τη πληροφορηση οπως και να'χει

Δημοσ.

Αυτό που διάβασες λέει η νομοθεσία αλλά η διαδικασία εκτελωνισμού μέσω courier είναι διαφορετική και την περιέγραψα παραπάνω.

Ο χαρακτηρισμός ¨"δώρο" στο δέμα δεν απαλλάσσει, συνήθως, τον παραλήπτη από τα έξοδα εκτελωνισμού.

Στην περίπτωση που δεν αναγράφεται αξία πάνω στο αυτοκόλλητο και δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς (paypal ή κάρτα), υπολογίζεται η αξία των αντικειμένων από το διαδίκτυο, για να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Κάλεσα την DHL 2 φορές και οι 2 κοπελες που μίλησα εντυπωσιαστίκανε απο το ποσό που μου ζητάνε στο αεροδρόμιο.

Απο οτι μου ειπανε και οι 2, εάν το εκτελωνίσω μόνος μου και η αξια του δέματος ειναι κάτω απο 150$ και δώρο, πληρώνω μονο 24% ΦΠΑ. Δεν γνωρίζω πως προέκυψε η τιμή των 100$+ που μου έλεγε αρχικά η κοπέλα απο το αεροδρόμιο.

Παρεπιπτόντως η εταιρία που επικοινώνησε μαζί μου  για τον εκτελωνισμό λέγεται gainjets.

Δημοσ.

Τελικά, με ποια μεταφορική ήρθε το δέμα σου;

Η gainjets δεν είναι εταιρεία courier, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το google.

Κάθε εταιρεία courier ειδοποιεί τον παραλήπτη ότι έφτασε το δέμα του και τον καλεί να φέρει την απόδειξη κάρτας ή paypal για να επαληθεύσει τη δηλωμένη αξία.

Δημοσ.

Τελικά, με ποια μεταφορική ήρθε το δέμα σου;

Η gainjets δεν είναι εταιρεία courier, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το google.

Κάθε εταιρεία courier ειδοποιεί τον παραλήπτη ότι έφτασε το δέμα του και τον καλεί να φέρει την απόδειξη κάρτας ή paypal για να επαληθεύσει τη δηλωμένη αξία.

Έλα ντε! Επειδή αρχικα ημουν εντελώς ανυποψίαστος καθως ουτε καν περιμενα καποιο δέμα (Οπως σας ειπα ειναι απο διαγωνισμο που κερδισα και δεν το γνωριζα καν), δεν ζητησα της απαραιτητες πληροφοριες. θα το κανω αύριο.

Αυτοι που με καλεσανε απο τον αριθμο τηλεφωνου που έβαλα στο google βγαζει την εταιρια gainjets που σας ανεφερα. Μου δώσανε εναν αριθμο ο οποιος ειναι 12ψήφιος και δεν τον αναγνωριζει στο site της DHL που δοκίμασα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει παντως η κοπέλα συνοπτικά μου είπε πως το δέμα στάλθηκε μέσω fedex απο Αμερική και πως εδώ το ανέλαβε η DHL. Άυριο θα μάθω παραπάνω πληροφορίες.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...