Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αγορα ενος μεταχειρισμενου φακου απο Ιαπωνια, αξιας 29 ευρω με δωρεαν μεταφορικα, αν σταματησει στο τελωνειο ξερετε τι επιβαρυνσεις μπορει να εχει? Η αποστολη γινεται με απλο ταχυδρομειο.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει κανείς εμπειρία από τσεχικο ταχυδρομείο;μαρεσει ή Πράγα αλλά στέλνουν γρήγορα;δεν έχω ιδέα γιατί επέλεξε αυτούς το gearbest για κάτι που βιαζομαι τρελα!

Δημοσ.

Για αγορα ενος μεταχειρισμενου φακου απο Ιαπωνια, αξιας 29 ευρω με δωρεαν μεταφορικα, αν σταματησει στο τελωνειο ξερετε τι επιβαρυνσεις μπορει να εχει? Η αποστολη γινεται με απλο ταχυδρομειο.

Μην ανησυχείς, με δεδομένο ότι η ατέλεια είναι 22€ και το δέμα έρχεται με ταχυδρομείο, δεν θα σταματήσει στο τελωνείο.

Έχει κανείς εμπειρία από τσεχικο ταχυδρομείο;μαρεσει ή Πράγα αλλά στέλνουν γρήγορα;δεν έχω ιδέα γιατί επέλεξε αυτούς το gearbest για κάτι που βιαζομαι τρελα!

Όταν παραγγέλνεις από Κίνα με αποστολή με ταχυδρομείο, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα κάνει γύρω στις 3 βδομάδες να παραλάβεις.

Πριν παραγγείλεις, ζητάς να στείλουν το δέμα με τη μεταφορική που θέλεις. 

Δημοσ.

την πατησα ενταξει δε ζητησα κουριερ λογω τελωνειου αλλα αυτοι ειχαν ως επιλογη us/eu registered και δε φανταστηκα οτι μπορω να διαλεξω εγω ποια.

ευχαριστω, το παθημα μαθημα.

απο ευρωπη αν παραγγειλω μια sport καμερα μιας κ αυτη που παρηγγειλα θαρθει πολυ αργα...ποσο καιρο κανει;

Δημοσ.

Μέσα Αυγούστου ψώνισα από Gearbest ένα ζευγάρι ακουστικά, κι εμένα μέσω Τσεχίας ήρθαν. Από τη στιγμή που το πακέτο σου πιάσει Τσεχία, υπολόγιζε περίπου 10-15 μέρες...

Δημοσ.

Αναλόγως πάντα το φορτο εργασιας-ποια περίοδο έκανες την παραγγελία-που μενεις-ποσο γρήγοροι θα είναι όταν φτάσει το δέμα σου Ελλαδα

Δημοσ.

Είναι αισθήτα πιο αργό το CZ από το NL και το SG Post. Το θεμα ειναι ότι αφού δουλεύουν ως επι το πλείστον με dropshipping καμιά φορά δεν είναι ακριβώς στο χέρι τους η επιλογή του μεταφορέα.

Επειδή πάντα ζητάω NL ή SG Post όταν κανω μια παραγγελία από Κίνα, σε μια πρόσφατη παραγγελία με ενημέρωσαν ότι δυστυχώς μόνο με CZ μπορεί να αποσταλλεί.

Συνυπολόγισε επίσης και το γεγονός οτι η ημερομηνία που σου λένε ότι έγινε shipped συνήθως δεν έχει καμιά σχέση με την ημερομήνια που γίνεται η αποστολή στην πραγματικότητα (+ 5 με 7 μερες στην καλύτερη). Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε μεταφορέα (τουλάχιστον για NL,SG,CZ)

• Like 2
Δημοσ.

Εκτελονισμος απο Ελβετία - Ελλάδα

Χμμμ μάλλον τα έγραψα άλλου :(

Συγνώμη αν εχω μπερδέψει τα ποστ ...

εχθές έστειλα ενα δωρο γεννεθλιων στη κολλητή μου απο Ελβετία ελλαδα με κόστος μεταφορικών 23 ελβετικά φράγκα η κοπέλα στο ταχυδρομείο με ρώτησε ποσο κοστίζει το αντικείμενο ( ενα σακίδιο πλάτης ) της ειπα 35 φράγκα ..υπαρχει περίπτωση να της ζητήσουν εκτελωνισμό ;;; είμαστε εκτος Ε.Ε αλλα εντός Σένγκεν .. δεν εχω ιδέα τι ισχύει

Ευχαριστώ πολυ

( ελπίζω να μη εχω γράψει όπου να ειναι το αρχικό μου ποστ ????)

Δημοσ.

30(τσεχικο) μερες χωρις να εχω και τα σαββατοκυριακα μεσα ειτε απο ebay ειτε gearbest σε ολες τις παραγγελιες..τωρα επειδη εμενα ερχονται κεντρο ροδος εχω μια επιπλεον εβδομαδα επιβαρυνση λογικα

Δημοσ.

Μαυρα μαντατα μουχατε.

Με σιγκαπουρης ελαβα σε 13 μερες ε το 30 ειναι η μερα με τη νυχτα.

Σα δευτερη επιλογη ειχε τις ολλανδικες αλλα ελεγε ως 32 μερες.ενω το eu/usa εως 30...η κοινη λογικη ελεγε να διαλεξω το 30...που να φανταστω οτι το max θα συνεβαινε!

Δημοσ.

Μαυρα μαντατα μουχατε.

Με σιγκαπουρης ελαβα σε 13 μερες ε το 30 ειναι η μερα με τη νυχτα.

Σα δευτερη επιλογη ειχε τις ολλανδικες αλλα ελεγε ως 32 μερες.ενω το eu/usa εως 30...η κοινη λογικη ελεγε να διαλεξω το 30...που να φανταστω οτι το max θα συνεβαινε!

Εντάξει όλα είναι σχετικά. Καθένας μοιράζεται την εμπειρία του, δεν παει να πει οτι ειναι και ο κανόνας. Υπομονή μεχρι να παραλάβεις και να μας πεις κ εσυ τι εγινε.

Δημοσ.

Χαχα ελπίζω να είμαι ακόμη νέα ως τότε..όχι τίποτε άλλο αλλά αυτό που περιμένω είναι action camera ποσό... action θαμαι μέχρι να παραλαβω;;;

Αυτό που με χάλασε είναι ότι την ίδια μέρα το ίδιο μαγαζί μουστειλε 3 παραγγελίες στις άλλες έβαλε μόνο του ολλανδικές κ σε αυτό που ήταν επείγον τσεχικές.σοκ

Δημοσ.

Χαχα ελπίζω να είμαι ακόμη νέα ως τότε..όχι τίποτε άλλο αλλά αυτό που περιμένω είναι action camera ποσό... action θαμαι μέχρι να παραλαβω;;;

Αυτό που με χάλασε είναι ότι την ίδια μέρα το ίδιο μαγαζί μουστειλε 3 παραγγελίες στις άλλες έβαλε μόνο του ολλανδικές κ σε αυτό που ήταν επείγον τσεχικές.σοκ

Χαχαχα. Λιγη υπομονη ακομά και το κυριότερο είναι να ερθει χωρίς προβλήματα και να την ευχαριστηθείς.

Ειπαμε, το dropshipping ειναι το προβλημα συνηθως.

Καλό ειναι να ζητάμε NL ή SG κατά τη διάρκεια της παραγγελίας, τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία. Ώστε αν όντως είναι δυνατή αυτή η επιλογή, να μας παρέχεται.

Δημοσ.

Καλημέρα, συνέβη κάτι πολύ περίεργο... προχώρησα με την αγορά, ο πωλητής έστειλε το δέμα με USPS στις 23/9 από Αμερική. Χτες Κυριακή μεσημέρι δέχτηκα κλήση στο κινητό από την DHL που δεν απάντησα και κατόπιν SMS σύμφωνα με το οποίο μου ζητούσαν να επικοινωνήσω μαζί τους σχετικά με την αποστολή. Ομολογώ ότι παραξενεύτηκα και «τα χρειάστηκα» λίγο αλλά σήμερα το πρωί που τους κάλεσα μου είπαν ότι δεν πρόκειται να πληρώσω κάτι παραπάνω, απλά ήθελαν κάποια περισσότερα στοιχεία από εμένα. Ρώτησαν τι περιέχει το δέμα, μου ζήτησαν ΑΦΜ &  ΔΟΥ καθώς και να τους στείλω τις αποδείξεις από το paypal. Η απορία μου είναι πώς βρέθηκε το δέμα στην DHL αφού εστάλη μέσω USPS; Περίμενα στην Ελλάδα να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ! Για την ώρα περιμένω, το δέμα είναι στο τελωνείο Αθηνών...

Edit: διαβάζοντας προσεκτικότερα τους όρους του Global Shipping Program αναφέρει ότι το κομμάτι της αποστολής και της εισαγωγής/εκτελωνισμού το αναλαμβάνει η Pitney Bowes. Πράγματι, στο paypal φαίνονται 2 συναλλαγές: 1 προς τον έμπορο για την αξία του πράγματος και μία δεύτερη προς την Pitney Bowes που περιλαμβάνει το shipping cost και τα import charges. Επίσης, στους όρους αναφέρει ότι "Pitney Bowes may use third party logistics providers, shipping carriers, customs brokers, freight forwarders, and/or other subcontractors under contract with Pitney Bowes to assist it in performing the Services". Οπότε έτσι εξηγείται πώς «μπλέχτηκε» η DHL. Συνεπώς -αν όλα πάνε όπως πιστεύω- θα έχω και την πίτα ολόκληρη (ανέλπιστα γρήγορη παράδοση με DHL) και τον σκύλο χορτάτο (τακτοποιημένα θέματα τελωνείου). Ίδωμεν...

Αναφέρω ότι χτες παρέλαβα το παραπάνω πακέτο χωρίς κάποιο άλλο παρατράγουδο. Απλά χρειάστηκαν 3 ολόκληρες ημέρες ώσπου να τελειώσουν οι διαδικασίες εκτελωνισμού στην Αθήνα. Συνεπώς πράσινο φως και επιβεβαιωμένα για προϊόντα μέσω e-bay Global Shipping Program όπου υπάρχει τρίτη χρέωση για import fees.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...