vasilipap Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 ΦΠΑ + δασμοί + έξοδα εκτελωνισμού ~12€ Τα οποία μαζί δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να είναι ε;
Vin04 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Θέλω να κάνω μια αγορά από banggood τι θα πρέπει να προσέξω για να μην πληρώσω τελωνείο;
makfil Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Βασικά, χαμηλή δηλωμένη αξία και αποστολή με ταχυδρομείο.
vaga1um3 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Πηγα να παραγγειλω σημερα απο iherb και μου εβγαλε αλλο τροπο αποστολής από ότι ειχα μεχρι πριν 40 μερες που ειχα κανει τελευταια πραγγελία. Ενω μεχρι προτινος ηταν airmail $4 συνηθως, τωρα μου βγαζει global mail και ~ $5,5. Τους ρωτησα στο τσατ και μου απαντησαν οτι πλεον τα διαχειριζεται η DHL η οποία τα φερνει μεχρι το ελληνικό τελωνείο. Μετά εφόσουν περασουν τον ελεγχο παραδιδονται με το ταχυδρομείο. Αγοράζω δυο χρονια και τώρα, και δεν ειχα προβλημα. Όμως σε μια λαθος επιλογή τρόπου αποστολής ειχε "επεμβει" η DHL κ πληρωσα 20 ευρώ εξοδα εκτελωνισμού, για παραγγελία $30. Επειδή με καίει το ζητημα, έχει παραγγείλει κανεις προσφατα, με την επιλογή global mail? σας ήρθε κανονικά; Ευχαριστώ.
June Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 DHL Global Mail έχω αγοράσει από Αμερική κάτι αξίας $35. Είχε tracking που δούλευε όσο ήταν το δέμα Αμερική και στη συνέχεια παραδόθηκε εδώ με ΕΛΤΑ. Τελωνείο δεν πέρασε.
linosmp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Παιδιά καλησπέρα!! Θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Παραγγείλαμε πριν 4 μέρες απο amazon κατι γυαλιά αξίας 125$. Με πήραν χθες τηλέφωνο απο fedex να τους στείλω αποδείξει απο για τοκ υπολογισμό του τελωνείου μου στέλνουν σήμερα Μάιλ και μου λένε ότι τα έξοδα ειναι τα παρακάτω ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 43,00 Δ.Ε.Τ.Ε. 0,00 ΔΕΧΕ ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00 ΑΜΟΙΒΗ 83,08 ΣΥΝΟΛΟ 141,08 ... Όπως καταλαβαίνετε βγαίνει πιο ακριβό απο το προϊόν το οποίο αγόρασα. Τι μπορώ να κάνω εγώ τώρα για να αποφύγω όλο αυτό το κόστος;; Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ από τρίτη χώρα με courier. Μπορείς να παζαρέψεις την αμοιβή του εκτελωνιστή, για έκπτωση το πολύ μέχρι 20€. Μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ, αν είσαι στην Αθήνα και έχεις χρόνο αλλά θα πληρώσεις για να πάρεις τη διατακτική.
AntiHipster Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Από προσωπικο γεγονός, [καλό είναι όμως να βοηθήσουν κι οι υπόλοιπο φίλοι] αν στο τσιμπήσει το τελωνείο έχεις τις εξής επιλογές :1) Πληρώνεις ότι σου ζητήσει το τελωνείο2) Δεν πληρώνεις και χάνεις το δέμα 3) Έχεις γνωστό σε τελωνείο και σε βοηθάει να το πάρεις χωρίς να πληρώσεις extra Tip : ΠΟΤΕΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ αγορά από χώρα εκτός Ε.Ε μέσω COURIER, ειδικά αν είναι τρίτη χώρα τα τσακώνουν τα δέματα
linosmp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ από τρίτη χώρα με courier. Μπορείς να παζαρέψεις την αμοιβή του εκτελωνιστή, για έκπτωση το πολύ μέχρι 20€. Μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ, αν είσαι στην Αθήνα και έχεις χρόνο αλλά θα πληρώσεις για να πάρεις τη διατακτική. Δλδ αν πάει κάποιος εκεί και κάνει μόνος του το εκτελωνισμό τι ποσό πληρώνει;; Εγώ ειμσι Θεσσαλονίκη γιατί δεν ήρθε εδώ εφόσον η πόλη που έβαλα ειναι Θεσσαλονίκη;;
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δλδ αν πάει κάποιος εκεί και κάνει μόνος του το εκτελωνισμό τι ποσό πληρώνει;; Εγώ ειμσι Θεσσαλονίκη γιατί δεν ήρθε εδώ εφόσον η πόλη που έβαλα ειναι Θεσσαλονίκη;; 1. Γιατί ο εκτελωνισμός των δεμάτων που εισάγονται με courier από τρίτες χώρες γίνεται στην Αθήνα. 2. Θα γλυτώσεις τα 80€ της αμοιβής αλλά θα πληρώσεις τουλάχιστον 40€ για να σου δώσουν τη διατακτική. Από προσωπικο γεγονός, [καλό είναι όμως να βοηθήσουν κι οι υπόλοιπο φίλοι] αν στο τσιμπήσει το τελωνείο έχεις τις εξής επιλογές : 3) Έχεις γνωστό σε τελωνείο και σε βοηθάει να το πάρεις χωρίς να πληρώσεις extra Tip : ΠΟΤΕΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ αγορά από χώρα εκτός Ε.Ε μέσω COURIER, ειδικά αν είναι τρίτη χώρα τα τσακώνουν τα δέματα 1. Έχεις αποδεικτικά στοιχεία ότι μπορεί ένας τελωνειακός να παρέμβει στο σύστημα, ειδικά όταν το δέμα εισάγεται στη χώρα μέσω courier, για να αποφύγει ο παραλήπτης τα έξοδα εκτελωνισμού; 2. Πλεονασμός το "από χώρα εκτός ΕΕ ... ειδικά αν είναι τρίτη χώρα", αφού, αν δεν είναι χώρα της ΕΕ, θα είναι τρίτη χώρα. 1
linosmp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 1. Γιατί ο εκτελωνισμός των δεμάτων που εισάγονται με courier από τρίτες χώρες γίνεται στην Αθήνα. 2. Θα γλυτώσεις τα 80€ της αμοιβής αλλά θα πληρώσεις τουλάχιστον 40€ για να σου δώσουν τη διατακτική. 1. Έχεις αποδεικτικά στοιχεία ότι μπορεί ένας τελωνειακός να παρέμβει στο σύστημα, ειδικά όταν το δέμα εισάγεται στη χώρα μέσω courier, για να αποφύγει ο παραλήπτης τα έξοδα εκτελωνισμού; 2. Πλεονασμός το "από χώρα εκτός ΕΕ ... ειδικά αν είναι τρίτη χώρα", αφού, αν δεν είναι χώρα της ΕΕ, θα είναι τρίτη χώρα. Δλδ ρε παιδιά θα πληρώσω 100 ευρώ για πλάκα;; Αν δεν το δεχτώ τι γινετε;; Με καλύπτει Κάνα παραθυράκι απο το Αμαζόν η χάνω κ τα λεφτά μ;; Τι μπορώ να κάνω
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από αυτά που γράφτηκαν. Δόθηκαν απαντήσεις στις απορίες σου.
AntiHipster Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 2. Πλεονασμός το "από χώρα εκτός ΕΕ ... ειδικά αν είναι τρίτη χώρα", αφού, αν δεν είναι χώρα της ΕΕ, θα είναι τρίτη χώρα. Ουσιαστικά έχεις δίκιο. Στο μυαλό μου έχω πάντα χώρες εκτός ΕΕ και τρίτες χώρες θεωρώ Σαουδική Αραβία, Κένυα, Νιγηρία κ.λπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ουσιαστικά έχεις δίκιο. Στο μυαλό μου έχω πάντα χώρες εκτός ΕΕ και τρίτες χώρες θεωρώ Σαουδική Αραβία, Κένυα, Νιγηρία κ.λπ. ????????????
AntiHipster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 ???????????? Τι έπαθες?? Σε κάποιες δουλειές, άλλο είναι χώρα εκτός Ε.Ε. κι άλλο Τρίτη χώρα. π.χ. η Νιγηρία είναι και τα 2, η Ιαπωνία είναι χώρα εκτός Ε.Ε. αλλά όχι Τρίτη χώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις