Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, σήμερα παρέλαβα μια μπαταρία για λάπτοπ (το λάπτοπ μου είναι μοντέλο 2003) απο το Νιου Τζέρσυ των ΗΠΑ μέσω USPS.

Mπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις που είχα κάνει στον Μακφίλ εδώ.

H μπαταρία κόστιζε $43.71 και τα μεταφορικά ήταν $19.85 σύνολο $63.56 ήτοι 57,71 Eυρώ.

Αυτό που δεν γνώριζα ήταν αν θα έπρεπε να πληρώσω ΦΠΑ ή όχι και πως θα γινόταν η παραλαβή.

Τελικά ΔΕΝ πλήρωσα ΦΠΑ καθόλου ούτε στις ΗΠΑ ούτε εδώ, και το δεματάκι μου το έφερε σπότι ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ και το παρέλαβε η μητέρα μου με επίδειξη ταυτότητας και υπογραφή.

Απο το Νιου Τζέρσυ έφυγε το δέμα στις 19 Ιουλίου και εφτασε Πάτρα την 26η Ιουλίου. Αν ήμουνα Αθήνα θα το έπαιρνα νωρίτερα πιστεύω.

Ευτυχώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν με ταλαιπωρήσανε καθόλου να με τραβάνε Αθήνα, να υπογράφω χαρτιά, να τους εξηγώ τι είναι μια μπαταρία λάπτοπ και τι κάνει, να μου ζητάνε δήλωση ασφάλειας απο κυψέλλες NiCd κτλπ.

Πάλι καλά που γλυτώσαμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα γράφω για να βοηθήσω τους φίλους στις αγορές τους.

Link απο τα stats του λάπτοπ μου για τους παλιούς για λόγους νοσταλγίας. Το λάπτοπ είναι Made in germany και ακόμα δουλεύει:

http://i.imgur.com/Y9oQ6xW.jpg?1

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά θέματα:

1. Η δηλωμένη αξία είναι $43.71, χωρίς μεταφορικά, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν σταμάτησε το δέμα στον τελωνειακό των ΕΛΤΑ.

2. Οι Συριζαίοι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα της εφαρμογής των νόμων στη συγκεκριμένη περίπτωση (και για αποφυγή κάθε παρερμηνείας, δεν έχω σχέση με το χώρο).

3. Αφού επέλεξες την αποστολή με το ταχυδρομείο, θα το έπαιρνες, σε κάθε περίπτωση, στην περιοχή σου, ακόμη και αν ο τελωνειακός σταματούσε το δέμα.

• Like 2
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα σας!

Έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω κάνει αρκετές αγορές εδώ καο χρόνια, μικρές και μεγάλες, έως 400 ευρώ και ποτε δεν ειχα πρόβλημα. Πριν δύο χρόνια την πάτησα με ενα ρολόι, το οποίο το αγορασα με 40% έκπτωση, δηλαδή από 300 το πληρωσα 180 με δωρεάν έξοδα αποστολής. Φορολογιθηκα όμως για 300 κ πλήρωσα +70.

Αν κανω αγορά τωρα ανω των 150€ ποσο θα πληρώσω επιπλέον; πως μπορω να το υπολογίσω για να δω αν με συμφέρει;

Απο Αμερική θα γίνει η αγορα, βάζουν κανονικά απόδειξη μεσα, δεν δέχονται να βάλουν λιγότερο ποσό.

Εχω ξανα αγοράσει απο εκει γυρω στα 180€ και δεν πλήρωσα κάτι επιπλέον. Απλά ρωταω γιατθ μου είπαν οτι έχουν γίνει πιο αυστηρά τα πράγματα.

Θεσσαλονίκη είμαι δεν ξερω αμα παιζει ρόλο στον υπολογισμό.

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το standard είναι το ΦΠΑ + δασμούς + έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει και για αξία CIF (κόστος+μεταφορικά) πάνω από 150€ τα έξοδα είναι αυτά που γράφει η basketballfan.

Εάν, όμως, ο πωλητής δεν δέχεται να δηλώσει χαμηλότερη αξία και το στείλει με το αμερικάνικο ταχυδρομείο, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να περάσει χωρίς έλεγχο. Στη Θεσ/νίκη, όμως, λειτουργεί η 2η υπηρεσία (ΥΕΔ) όπου υπηρετεί τελωνειακός στα ΕΛΤΑ, οπότε είναι ενδεχόμενο να γίνει η στραβή.

Από την άλλη, γιατί δεν ψάχνεις στα ελληνικά fora των ρολογόφιλων να βρεις είτε το συγκεκριμένο ρολόι είτε άλλο παρόμοιο σε πολύ καλή τιμή, χωρίς τις περιπέτειες της αγοράς από Αμερική;

Δημοσ.

Παρέλαβε σήμερα το πρωί η μάνα μου απο τα ελτά ένα σπαθί που αγόρασα απο το ebay και το είχε στείλει ο πωλητής απο Αμερική με usps priority mail express με αξία 220$+200$ μεταφορικά. Μου είχε πει οτι το δήλωσε σαν toy με αξία 200$.

Είδα στο tracking ότι πέρασε απο τελωνείο για 3 λεπτά αλλά δεν θα το κοιτάξαν καν και μιλάμε για ολόκληρη γκουμούτσα 1,50 μέτρο μήκος και 10 κιλά βάρος με το κουτί.

Πάλι καλά γιατί ποιός ξέρει πόσα θα πλήρωνα. Πάντως είχα βγάλει άδεια εισαγωγής και ήμουνα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Δεν πιστεύω να μου έρθει αργότερα κανένα ραβασάκι ε;

Δημοσ.

Παρέλαβε σήμερα το πρωί η μάνα μου απο τα ελτά ένα σπαθί που αγόρασα απο το ebay και το είχε στείλει ο πωλητής απο Αμερική με usps priority mail express με αξία 220$+200$ μεταφορικά. Μου είχε πει οτι το δήλωσε σαν toy με αξία 200$.

Είδα στο tracking ότι πέρασε απο τελωνείο για 3 λεπτά αλλά δεν θα το κοιτάξαν καν και μιλάμε για ολόκληρη γκουμούτσα 1,50 μέτρο μήκος και 10 κιλά βάρος με το κουτί.

Πάλι καλά γιατί ποιός ξέρει πόσα θα πλήρωνα. Πάντως είχα βγάλει άδεια εισαγωγής και ήμουνα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Δεν πιστεύω να μου έρθει αργότερα κανένα ραβασάκι ε;

Προφανώς και όχι.

Με γειά :D

Δημοσ.

καλησπερα σας,

Σκεφτομαι για ενα win tablet απο amazon.com

πχ αυτο.

https://www.amazon.com/dp/B014854RGK/ref=twister_B01FF3J3FE?_encoding=UTF8&psc=1

ενας φιλος μου ειπε οτι αγοραζει απο αμερικη μεσω virtual address απο το viabox.

Ρωτησα την εταιρεια στο περιπου κοστος αποστολης και μου εδωσε το παρακατω λινκ μεσα στο εμαιλ τις απαντησης.

https://www.viabox.com/calculator

Τελωνειο ομως τι 8α παιξει??

Μου απαντησαν

While our shipping rates include all shipping and handling costs, you may still be responsible for certain Import Duties and Taxes levied against your shipment by your country.

Note that you may declare whatever "Item Value" or "Item Description" that you want on your items, from your account area on Viabox.com.

That will be the "Item Value" and "Item Description" that we will declare on your package when we forward it to you.

We always recommend declaring a reasonable "Item Value" and "Item Description" to avoid unnecessary delays or penalties when the package arrives at your country.

Since Import Duties and Taxes differ from country to another depending on the regulations imposed by the customs office in every country, we suggest for you to get in touch with your local Customs Office for further insight.

ΤΕΛΙΚΑ αξιζει να το παρω απο us η να περιμενω να πεσουν να το παρω απο uk ή de ή gr???

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αν το πάρεις από το αμαζον θα σου χρεωσει αλλά 98$ τα οποία είναι shipping+import taxes και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα άλλο ακόμη και ανά θεωρητικά είναι περισσότερα. Επίσης, αν είναι λιγότερα σου επιστρέφουν τη διαφορά.

Δημοσ.

Αν το πάρεις από το αμαζον θα σου χρεωσει αλλά 98$ τα οποία είναι shipping+import taxes και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα άλλο ακόμη και ανά θεωρητικά είναι περισσότερα. Επίσης, αν είναι λιγότερα σου επιστρέφουν τη διαφορά.

Και νομιζω αν τελικα χρειαστει να πληρωσεις κατι παραπανω λογω κακου υπολογισμου φορων στα επιστρεφει ή στα δινει σαν πιστωτικο...ενα απο τα δυο δεν ειμαι σιγουρος ποιο.

Δημοσ.

δηλαδη μπορω να το παραγγειλω κατευθιαν απο αμαζον.com με ελληνικη διεύθυνση?

Δεν εχω παραγγείλει ποτε μονο απο .de και.uk

και υπολογιζει αυτοματα ολα τα τελη?

Δημοσ.

Ναι δεν θα εχεις προβλημα αρκει να ειναι ο seller το ιδιο το αμαζον...ουσιαστικα προπληρωνεις τα "χαρατσια" φπα κλπ

Οσον αφορα για 3rd party seller απο Αμερικη καλυτερα να απαντησει καποιο αλλο παιδι γιατι δεν ξερω αν και εκει προπληρωνεις φπα και λοιπα εξοδα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...