Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα σταματήσω στο πρώτο μιας και είναι το βασικότερο.

Λέει unlocked και used. Αυτά πώς παντρεύονται;

γραφει παρακατω πως ειναι απο κινητο που δουλευε αλλα εσπασε η οθονη του. Λες να εχει κανενα θεμα λειτουργικοτητας? Γενικα ειδα εχει καλες κριτικες.

Δημοσ.

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να πετύχει κανείς πραγματικά ξεκλείδωτο κινητό από την Αμερική, έγραψα τον προβληματισμό που ξεκινάει από τα δύο αυτά στοιχεία.

Δημοσ.

αναμενω παραγγελια απο τσεχια(συγνωμη που δεν ειναι το καταλληλο τοπικ μιας και μιλατε για τριτες χωρες)...Πληρωσα 24 ευρω εξοδα αποστολης στη παραγγελια με paypal...η εταιρεια που πρωτοπαρελαβε τη παραγγελια(ενα ζευγαρι παπουτσια ειναι) ειναι η PPL η οποια μετα οπως παρακολουθω το track id το εχει παραδωσει στην DHL(ειναι συνεργαζομενες εταιρειες).Επικοινωνησα και με την DHL και το προιν θα παει αθηνα πρωτα και μετα θα ερθει εκει που μενω,ενα χωριο στη βορεια ελλαδα.Μου ειπαν απο την DHL οτι θα μου το φερει η Speedex εκει που μενω,παρολο που γνωριζω οτι υπαρχει καταστημα DHL στο νομο που μενω!!!

Για να καταληξω,λετε οταν μου το φερουν το πακετακι να μου ζητησουν εξτρα χρεωσεις και να τρελαθω??τελωνεια δεν εχω τετοια θεματα ενταξει.Το θεμα ειναι αν φαω καμια χρεωση απο τις ταχυδρομικες......24 ευτω πληρωσα για αγορα 60 ευρω..

Δημοσ.

Είχα κάνει μια παραγγελία από Αμερική κάτι ρούχα.

Το κόστος αρχικά ήταν $174.92+$23.92(μεταφορικά)=$198.84

Πληρώνοντας με paypal $198.84/1.2972=153.28€

Επειδή το πακέτο ήταν για γρήγορα και έκανε 1 μήνα να έρθει παραπονέθηκα και μου κάνανε refund τα μεταφορικά $23.92*0.7708=18.44€

Οπότε η αξία του πακέτου ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ είναι 153.28€-18.44€=134.84€

Μου έρχεται σήμερα ένα χαρτί από ταχυδρομείο με τα εξής:

Διαμόρφωση αξίας:

Αξία: 249.90$/1.37252=181.72€

+ΑΟΦ: 1.82€

+Ναύλα: 34.90€

Σύνολο αξίας: 218.44€

Χρέωση δασμών:

218.44*12%=26.21

218.44*0.5%=1.09

218.44*0.15%=0.33

Σύνολο: 27.63

Προφανώς προσθέτει τα παραπάνω στην αξία του πακέτου και συνεχίζει:

ΦΠΑ: 246.07*23%=56.60€

Σύνολο δασμών: 84.23€

Δετε: 1.77€

Σύνολο: 86€

Μάλλον το ΔΕΤΕ είναι round up for charity. :P

Και μετά προσθέτουν έτσι 12€ δεν ξέρω γιατί και το σύνολο είναι 98.00€

Δηλαδή για ένα πακέτο με ρούχα αξίας 135€ θα πληρώσω για φόρο και δασμούς 98€?

Είμαστε καλά? Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω αυτό που μου αναλογεί, αλλά αυτό είναι τρέλα..

Ερωτήσεις:

Ναύλα, τι είναι? Τα μεταφορικά που πλήρωσα?(Δεν τα πλήρωσα τελικά).

Μόνοι τους βάλανε την αξία των ρούχων?(Δεν είχα ζητήσει να το στείλουνε ως δώρο ή να βάλουν χαμηλή αξία)

Αν ξέρει κάποιος είναι σωστά τα παραπάνω?

Και αν όχι, μπορώ να κάνω τίποτα?

Δημοσ.

αν αγορασω απο ηπα μια θηκη μπαταρια για το κινητο μου που μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι 90$, και εφοσον ερθει με usps τι παιζει να πληρωσω;

Δημοσ.

Αν αγοράσεις από κατάστημα, 1) θα ορίσει τον τρόπο αποστολής και 2) θα προκαταβάλλεις έξοδα εκτελωνισμού που τα υπολογίζει αυτό.

Αν αγοράσεις από ιδιώτη, μπορείς να ζητήσεις τρόπο αποστολής (πχ ταχυδρομείο) και, εάν μαζί με τα μεταφορικά, η αξία δεν ξεπερνάσει τα 150 ευρώ, θα πληρώσεις, στη χειρότερη, ΦΠΑ και μικροέξοδα.

Επειδή, όμως, η εισαγωγή από τρίτες χώρες, και ιδίως από Αμερική, είναι πάντα ρίσκο, να έχουμε υπόψη και τις περιπτώσεις όπως η παραπάνω.

Δημοσ.

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να πετύχει κανείς πραγματικά ξεκλείδωτο κινητό από την Αμερική, έγραψα τον προβληματισμό που ξεκινάει από τα δύο αυτά στοιχεία.

Πλέον έχει νομιμοποιηθεί στην Αμερική η διαδικασία του να ξεκλειδώνεται κάποιο κινητό.

Εφόσον είσαι ο νομιμος κατοχος ακολουθείται μια διαδικασία και ίσως και με κάποιο κόστος.

Το ξεκλείδωμα είναι κατοχυρωμένο πλέον δικαίωμα καθώς μπορεί να θες να το πουλήσεις το κινητό. Βέβαια για να το ξεκλειδώσεις και να το πουλήσεις πρέπει να μην έχει κάποιο συμβόλαιο (συνήθως είναι 2ετή), οπότε όλα τα παραπάνω είμαι 100% σίγουρος ότι μπορεί να ισχύουν σε κινητά 2ετίας.

Τώρα σε καινούρια κινητά δεν είμαι σίγουρος τι παίζει.

@gesvts:

Ο τύπος που του έσπασε το κινητό και πουλάει την πλακέτα μπορεί να είχε ασφάλεια και να αποζημιώθηκε και να αποδέσμευσε το συμβόλαιο. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να ρωτηθεί ο πωλητής αν το ESN είναι καθαρό ή bad. Αν είναι BAD ESN, τότε το κινητό είναι σε black list για τα δίκτυα της Αμερικής. Για άλλη χώρα δεν ξέρω ποιο είναι το καθεστώς.

Κινητά smartphone με BAD ESN μπορείς να βρεις γενικά σε πολύ καλές τιμές στην Αμερική με τη λογική ότι θα τα χρησιμοποιήσεις ως ένα είδος tablet (σύνδεση με wifi, μουσική, ταινίες κτλ αλλά όχι τηλέφωνο).

Δε γνωρίζω δυστυχώς κατά πόσο μια συσκευή με BAD ESN στην Αμερική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά στην Ελλάδα.

Ο πωλητής του ebay που πουλάει το Motherboard φαίνεται άψογος, αλλά σιγούρεψε τα περί ESN και φυσικά αν προχωρήσεις κάνε offer χαμηλότερη τιμή αφού σου δίνει τη δυνατότητα.

Επίσης, σιγούρεψε ότι δεν έχει βραχεί.

Τώρα στα περί αποστολής, τιμής κτλ δε μπορώ να ξέρω τι θα ακολουθήσει. Ίσως, αν αναγραφόταν σε μια απόδειξη η αξία αγοράς ως 100 δολλάρια και ότι είναι used να βοηθούσε. Θεωρώ απίθανο κάποιος να καταλάβει περί τίνος πρόκειται το εν λόγω Motherboard εκτός και αν αναγράφεται στην απόδειξη ότι είναι για το τάδε κινητό. Θα μπορούσε κάλλιστα να αναγραφεί ότι είναι μια κάρτα WAN για 3G σε λαπτοπ που χαλαρά το κόστος θα μπορούσε να είναι υποπολλαπλάσιο.

Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από το πόσο συνεργάσιμος είναι ο πωλητής.

Δημοσ.

Γεια σας, θελω να παραγγειλω ενα Nintendo 3ds XL με χαλασμενη οθονη απο το ebay.com Η τιμη της παιχνιδομηχανης ειναι 55 ευρω χωρις τα μεταφορικα. Ο πωλητης λεει πως στελνει με International Priority Shipping απο την Αμερικη. Θα πληρωσω τελωνειο; Αν ναι ποσο περιπου και γινεται να το αποφυγω; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Γεια σας, θελω να παραγγειλω ενα Nintendo 3ds XL με χαλασμενη οθονη απο το ebay.com Η τιμη της παιχνιδομηχανης ειναι 55 ευρω χωρις τα μεταφορικα. Ο πωλητης λεει πως στελνει με International Priority Shipping απο την Αμερικη. Θα πληρωσω τελωνειο; Αν ναι ποσο περιπου και γινεται να το αποφυγω; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Πες του πρώτο να στο στείλει σαν gift για να αποφύγει να περάσει απο το τελωνείο , αν και για τετοιο ποσον + βάρος + οτι δεν ουσιαστικά ειναι χαλασμένο δεν νομιζω να εχεις πρόβλημα , αν δεν κανω λαθος το International Priority Shipping αναφέρεται στο usps (απλο ταχυδρομίο) , ρώτησε τον παλι ομως αν το στέλνει με usps και οχι με καποια courier

Δημοσ.

Γεια σας και παλι. Τελικα αγορασα ενα καινουριο Nintendo 3ds XL στο κουτι του απο Αμερικη. Στην πληρωμη μου με χρεωνει με 36.32 δολλαρια για "Import charges". Αυτο σημαινει οτι πληρωνω τελωνειο απο τωρα; 

Δημοσ.

Καλημερα . Με πηραν τηλ απο το τελωνειο σημερα και μου ζητησαν αποδειξη paypal για κατι που ειχα αγορασει για να εκτελωνιστει. Το δεμα ειναθ αξιας γυρω στα 700 ευρω. Μπορω να κανω κατι για να αποφυγω οπως πχ να ενημερωσω οτι ειναι απο επιστροφη-αντικατασταση ?

Δημοσ.

Δεν δίνεις λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του δέματος αλλά έμμεσα προκύπτει ότι πιθανά να πρόκειται για ρολόι, αφού μιλάς για αντικατάσταση.

Δεν φαίνεται να έχεις εναλλακτικές, αφού ζήτησαν απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας και αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής είτε δεν έχει βάλει απόδειξη, όπως όφειλε, είτε έγραψε "δώρο" και ο τελωνειακός ψιλιάστηκε. Σε sites ρολογόφιλων έχει γραφτεί ότι υπήρξε περίπτωση που κάποιος έστειλε στο εξωτερικό το ρολόι του για επισκευή και όταν αυτό επέστρεψε του ζήτησαν δασμούς και λοιπά έξοδα και ο τελωνειακός δεν πείστηκε ακόμη και όταν του προσκόμισε απόδειξη αγοράς του ρολογιού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...