makfil Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δεν ισχύει για κουριερ. Είναι προφανές ότι το σχόλιο και η ερώτηση του jkoukos είχαν ρητορικό χαρακτήρα για τη λανθασμένη απάντηση του "παντογνώστη".
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Είναι προφανές ότι το σχόλιο και η ερώτηση του jkoukos είχαν ρητορικό χαρακτήρα για τη λανθασμένη απάντηση του "παντογνώστη". Δεν μπόρεσα καν να διαβάσω το ποστ του από πάνω με αυτή τη γραμματοσειρά :S
jay13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!. Ξεχασα να αναφερω οτι προκειται για singapore post καθως με κουριερ απ οσο γνωριζω σταματανε και την τσιχλα που θα παρεις.
@X@ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Περιλιπτικά θα εχω προβλημα με το τελωνειο ? Ναι 100% θα πληρώσεις Πως μπορω να το αποφυγω αυτο. Δεν μπορείς εφόσον η αποστολή είναι με courier. τι μπορω να τους ζητησω για να γλιτωσω θεματα τελωνειου ?Τίποτα, οι Αμερικάνοι δεν βάζουν αλλη χαμηλότερη τιμή ούτε με σφαίρες! Μολις παρελαβα το δεμα απο DHL . Δεν ειχα κανενα θεμα με το τελωνειο , ουτε κανενα αλλο προβλημα . Ηρθε σπιτι μου κανονικα . Ειχες δικιο στην αλλαγη τιμης , καθως οταν τους το προτεινα , το αρνηθηκαν. Δεν ξερω αν ημουν τυχερος , η μηπως επειδη ηταν μικρη η συσκευασια, η οτιδηποτε αλλο .
Heavy-Metal Angel Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Μολις παρελαβα το δεμα απο DHL . Δεν ειχα κανενα θεμα με το τελωνειο , ουτε κανενα αλλο προβλημα . Ηρθε σπιτι μου κανονικα . Ειχες δικιο στην αλλαγη τιμης , καθως οταν τους το προτεινα , το αρνηθηκαν. Δεν ξερω αν ημουν τυχερος , η μηπως επειδη ηταν μικρη η συσκευασια, η οτιδηποτε αλλο . Φίλε, εδώ δεν είχα εγώ που έλαβα δέμα με το τιμολόγιο κολλημένο απέξω για $185,00. Τελικά αυτοί που κατηγορούν τους άλλους για παντογνώστες είναι οι μεγαλύτεροι και με μεγάλα βελάκια που τους κάνουν point για να μην τους χάσει κανείς. Για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα που μιλάς, δεν το μεταφράζεις για να καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής; Αποκλείεται, δεν το πιστεύω ότι δεν γνωρίζεις ΚΑΙ αυτό!!! OMG, I'm in shock...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Καλησπερα σε ολα τα μέλη.Εχω ενα προβλημα μεγαλο και καθε βοηθεια θα ειναι υπερπολυτιμη.Μια φιλη που μενει Αμερικη προσφερθηκε επειδη επαθα ζημια στην δουλεια μου(τα φτυνει το πισι μου)και μου αγορασε ενα λαπτοπ αξιας 400 δολλαριων με σκοπο να μου το φερει η ιδια τον Αυγουστο που θα ερχοτανε.Δυστυχως της εκατσε κατι πολυ σημαντικο και ακυρωσε τελειως τις διακοπες της.Δεν θα ερθει καθολου δηλαδη.Εχω 2 μερες που διαβαζω εδω μεσα και σε αλλο φορουμ για τελωνειο αλλα ειμαι πολυ μπερδεμενη.Μπορει καποιο μέλος να μου πει παρακαλω εαν μου το στειλει με απλο ταχυδρομειο ως δωρο βαζοντας μεσα και την αποδειξη που να δειχνει την αξια του(400 δολλαρια αμερικης) ποσα θα πληρωσω το ΜΕΓΙΣΤΟ?Και επισης επειδη μενω επαρχια,οτι ειναι να πληρωσω για εκτελωνισμο θα τα πληρωσω στο τοπικο ταχυδρομειο μου η θα εχω να κανω και με τελωνεια?Σας ευχαριστω.
makfil Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Κατ΄αρχάς, οι υπολογιστές που εισάγονται από τρίτες χώρες πληρώνουν ΦΠΑ αλλά όχι δασμό. Η αποστολή του 1) με ταχυδρομείο (USPS), 2) χωρίς δηλωμένη αξία πάνω στο δέμα, 3) χωρίς τιμολόγιο, 4) σε συσκευασία καλή μεν αλλά χωρίς τα αρχικά κουτιά κλπ, 5) με την ένδειξη πάνω στο δέμα ότι πρόκειται για μεταχειρισμένο χαμηλής αξίας πχ $30, έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει χωρίς διαδικασία πληρωμής εξόδων εκτελωνισμού. Στην περίπτωση που το δέμα κάνει στάση στο τελωνείο του αεροδρομίου, ο τελωνειακός υπολογίζει τον ΦΠΑ πάνω στη δηλωμένη αξία και αν δεν πειστεί πάνω σ' αυτή που θα βρει, και στέλνει το δέμα στο γραφείο προορισμού, από όπου θα το παραλάβεις πληρώνοντας τα έξοδα. 1
andreas1701 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα και από εμένα. Δύο ερωτήσεις 1). Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει αυτό που μου είπε ο τελωνειακός στο τηλέφωνο όταν διαπίστωσα ότι πρέπει να πληρώσω δασμούς και τέλη 184,86€ για 2 ρόδες ποδηλάτου που πλήρωσα σε προσφορά 230€ απο Ταϊβάν (EMS) Μου είπε "δηστυχώς οι δασμοί αφορούν την πραγματική αξία ($550) και όχι την εκπτωτική τιμή. Δηλαδή φορολογούμε 24% για χρήματα που δεν πλήρωσα....wtf; Τα δέματα ήταν 2 στο ένα έγραφε 250$ και στο άλλο -300$ (ήταν η έκπτωση) 2. Ποιο είναι το ανώτατο όριο για να μην πληρώσω τόσα λεφτά στο μέλλον για αποστολή με ems από taiwan; Ευχαριστώ
makfil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Εάν διάβαζες την 1η σελίδα αυτού του νήματος θα ήξερες ότι η ατέλεια για εισαγωγές από τρίτες χώρες είναι 22€ και μέχρι 150€ (με τα μεταφορικά), πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω απ' αυτά και δασμό. Η αποστολή δέματος με EMS (courier) είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες courier, επειδή εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ. Όταν σταματήσει ένα δέμα στο τελωνείο, ο τελωνειακός βρίσκει την αξία του και υπολογίζει τα έξοδα. Δεν έρχεται σε επικοινωνία με τον παραλήπτη και, φυσικά, δεν γνωρίζει αν το πλήρωσες με έκπτωση ή ακόμη και το πήρες δωρεάν. Στον (επικαιροποιημένο) οδηγό της υπογραφής μου θα βρεις αρκετό υλικό για το μέλλον.
andreas1701 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνώριζα ότι θα πληρώσω την εισαγωγή γιατί είναι από τρίτη χώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί πληρώνω για μια αξία που δεν υφίσταται στα παραστατικά που συνόδευαν τα δέματα. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που ορίζει ότι τα τέλη μπαίνουν στην αξία του προϊόντος αγνοόντας αν έχουν πληρωθεί λιγότερα λόγω έκπτωσης;
makfil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Εάν το δέμα ερχόταν με άλλη courier, θα σε καλούσαν να τους δείξεις απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, οπότε θα πλήρωνες επί της πραγματικής αξίας. Αλλά σ' αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνόσουν με αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60-70€), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.
hadow Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Παιδιά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση σ αυτό το θέμα και έτσι αποφάσισα να ρωτήσω και εγώ πριν παραγγείλω για να προλάβω τα χειροτερα.Ειναι να αγοράσω 3 μηχανισμούς ψαρέματος κανονικά με τα κουτιά τους από Ιαπωνία .Απ ότι καταλάβατε το δέμα είναι σχετικά μεγάλο και η πραγματική τιμή είναι περίπου 600 ευρώ .Μεταφορικά είναι δωρεάν σας στέλνω και το σαιτ μήπως και το χρειάζεστε για να δείτε τις επιλογές αποστολής που έχει .Αν τα στέλλουν με μικρότερή τιμή και όχι με courrier παίζει να πληρώσω κάτι η επειδή θα είναι λογικά μεγάλο δέμα θα το ελέγξουν ? αν και το βάρος είναι περίπου 1,5 κιλο ισως και 1,2.Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ευχαρίστως να το ακούσω .ευχαριστώ πολύ .
makfil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Οι γιαπωνέζοι στέλνουν, συνήθως, με EMS και τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί περιστατικά για χρέωση εξόδων εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ.
hadow Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 οπότε τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω αυτό γιατί δεν ξέρω και πόσο θα με χρεώσουν αν δουν τους μηχανισμούς ? να τους πω να το στείλουν με απλό ταχυδρομείο ?αυτός που μίλησα μου είπε ότι θα σπάσει την αγορά σε δυο αποδείξεις και αν μου ζητήσουν να δείξω την απόδειξή να δείξω την μικρότερή που θα είναι 4.500 jpy δλδ 38 ευρώ οπότε εκεί δεν θα έχω πρόβλημά και επίσης με είπε ότι θα τα στείλει με SAL japan post δλδ, εσεις τι λετε? του εγραψα οτι 8000 ειναι πολλα και να το κανει 4500 jpy. λετε να ανοιξουν το δεμα και να δουν τους μηχανισμους και να ψαξουν ποσο εχουν και να βαλουν προστημο και ποσο περιπου ειναι αν γνωριζετε? το μυνημα απ τον ιαπωνα This is sessya OK For example, The total amount of money: 60000JPY I will claim is divided into two times. 1st: 8000JPY 2nd: 52000JPY So I fill in the invoice price 8000jpy. I think You do not have to pay a high customs duties in your country. And I will ship by SAL. Delivery days: It takes about 6 to 13days.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ναι ας το στείλουν με SAL. Απλώς αν συμβεί κάτι ή εγγύηση θα είναι πολύ μικρή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις