enterhere Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Φαίνεται ότι ανακάλυψες και εσύ την ... Αμερική. Τόσο τα όρια της ατέλειας για τα δέματα εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα που καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία όσο και οι διαδικασίες εκτελωνισμού των δεμάτων που διακινούνται, από τρίτες χώρες, είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω courier είναι γνωστά από χρόνια και έχουν συζητηθεί πολλές φορές στα σχετικά νήματα το forum.. Σε ότι αφορά στην επανεισαγωγή αντικειμένων, από τρίτες χώρες, δεν υπάρχει κανόνας, όπως λες, ακόμη και αν διαθέτεις τα σχετικά παραστατικά, αφού έχουν καταγραφεί περιπτώσεις, και με ακριβά αντικείμενα, όπως ρολόγια, που ταξίδεψαν για service σε τρίτες χώρες και ο κάτοχος κλήθηκε να πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού κατά την επανεισαγωγή τους. Το μόνο που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι η διαδικασία εκτελωνισμού δεμάτων που έρχονται με courier. Μέχρι πριν από 6-7 χρόνια σε βοηθούσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο για να συμπληρώσεις τα χαρτιά εκτελωνισμού και να γλυτώσεις τουλάχιστον την αμοιβή εκτελωνιστή. Όλα αυτά άλλαξαν και τώρα afen;ow den se bohu;ane afet;eroy πρέπει να πληρώσεις την εταιρεία courier για να πάρεις τη διατακτική. Περισσότερες πληροφορίες στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου. Χαράς στο κουράγιο σου να διαβάσεις και να απαντήσεις στο Post του heavy metal. Μου βγήκαν τα μάτια και δεν μπόρεσα να το διαβάσω. 1
Hapatingo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Περιμένω ένα πακέτο απο Κίνα μέσω dhl σταλμένο με τη υπηρεσία GM Packet Plus. Το τελωνείο είναι προπληρωμένο ή να περιμένω επιπλέων κόστος; Το αντικείμενο έκανε 150 δολάρια. Επανέρχομαι με το θέμα. Τα πακέτα με την συγκεκριμένη παράδοση dhl ecommerce παραδίδονται από τους κρατικούς παρόχους, χωρίς να υπάρχει τελωνείο.
makfil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μπορείς να εξηγήσεις με απλά ελληνικά τι εννοείς; Γράφεις στο 1ο post για "GM Packet Plus", τώρα για "dhl ecommerce" και τη βόμβα "παραδίδονται από τους κρατικούς παρόχους, χωρίς να υπάρχει τελωνείο" ....
Hapatingo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μπορείς να εξηγήσεις με απλά ελληνικά τι εννοείς; Γράφεις στο 1ο post για "GM Packet Plus", τώρα για "dhl ecommerce" και τη βόμβα "παραδίδονται από τους κρατικούς παρόχους, χωρίς να υπάρχει τελωνείο" .... Και σε εμένα περίεργο φάνηκε, αλλά λίγο που έψαξα φαίνεται λογικό μιας και δεν πρόκειται για αποστολή dhl express. Ουσιαστικά είναι η υπηρεσία της dhl να στέλνει γράμματα μέχρι 2 κιλά. Και τα οποία μόλις φθάσουν στην χώρα προορισμού αναλαμβάνονται από τα τοπικά ταχυδρομεία, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι στέλνονται πρώτα σε hub της dhl και από εκεί προωθούνται στα κρατικά ταχυδρομεία για τον τελικό προορισμό. Επίσης με αυτόν τον τρόπο στέλνουν μαζικά γράμματα κυρίως εταιρίες σε μικρά πακέτα των 2 κιλών τα οποία επαναπροωθούνται στο τοπικό ταχυδρομείο, μιας και η υπηρεσία χαρακτηρίζετε b2c. Κάτι σχετικό γίνετε και σε courier επίπεδο, εταιρίες στέλνουν τα προιόντα τους σε ένα μεγάλο πακέτο, και τα οποία αφού φτάσουν στη χώρα επαναπροώθουνται το κάθε ένα ξεχωριστά.
makfil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μήπως μπερδεύεις το Γερμανικό ταχυδρομείο που εξαγοράστηκε από την DHL πριν από μερικά χρόνια (ναι, κάνουν και οι Γερμανοί ιδιωτικοποιήσεις) με την DHL που είναι εταιρεία courier;
Hapatingo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Βασικά το Γερμανικό ταχυδρομείο εξαγόρασε την dhl εδώ και μια δεκαετία, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Heavy-Metal Angel Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Χαράς στο κουράγιο σου να διαβάσεις και να απαντήσεις στο Post του heavy metal. Μου βγήκαν τα μάτια και δεν μπόρεσα να το διαβάσω. Μάλλον έχει ικανότητες που εσένα σου λείπουν... Ελπίζω αυτό το μήνυμα να είναι πιο εύκολο για εσένα! Α) Φαίνεται ότι ανακάλυψες και εσύ την ... Αμερική. Β) Σε ότι αφορά στην επανεισαγωγή αντικειμένων, από τρίτες χώρες, δεν υπάρχει κανόνας, όπως λες, ακόμη και αν διαθέτεις τα σχετικά παραστατικά, αφού έχουν καταγραφεί περιπτώσεις, και με ακριβά αντικείμενα, όπως ρολόγια, που ταξίδεψαν για service σε τρίτες χώρες και ο κάτοχος κλήθηκε να πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού κατά την επανεισαγωγή τους. Α) Τώωωωρα, εδώ και χρόνια, για την ακρίβεια, από την γέννηση μου! Β) Στην δική μου περίπτωση δεν πλήρωσα για επανεισαγωγή, (μάλλον κάνω σωστά αυτό που οι άλλοι κάνουν λάθος). Ψάξε το καλύτερα.
Devero Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Όταν προπληρώνεις τα Import Charges στην παραγγελία σου αυτό σημαίνει πως δεν θα περάσει από τελωνείο; εννοώ δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις έξτρα χρήματα και στο τελωνείο εφόσον έχεις προπληρώσει τον πωλητή για αυτό το λόγο; το έχει κάνει κάποιος πρόσφατα η γνωρίζει? Παραγγελία απο Αμερικη (ebay) με International Priority Shipping to Greece via the Global Shipping Program
makfil Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Βασικά το Γερμανικό ταχυδρομείο εξαγόρασε την dhl εδώ και μια δεκαετία, δεν είναι κάτι καινούργιο. https://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Post Και για να μην κουράζεσαι να διαβάζεις: Deutsche Post is the successor to the German mail authority Deutsche Bundespost, which was privatized in 1995 Μάλλον έχει ικανότητες που εσένα σου λείπουν... Ελπίζω αυτό το μήνυμα να είναι πιο εύκολο για εσένα! Α) Τώωωωρα, εδώ και χρόνια, για την ακρίβεια, από την γέννηση μου! Β) Στην δική μου περίπτωση δεν πλήρωσα για επανεισαγωγή, (μάλλον κάνω σωστά αυτό που οι άλλοι κάνουν λάθος). Ψάξε το καλύτερα. Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις ... 1
Hapatingo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Post Και για να μην κουράζεσαι να διαβάζεις: Deutsche Post is the successor to the German mail authority Deutsche Bundespost, which was privatized in 1995 Ώπα εμένα μην με πλέκεις, εγώ διόρθωσα το λάθος που έκανες σχετικά με την dhl. Δεν ανέφερα πουθενά εάν είναι κρατικό ή οχι το γερμανικό ταχυδρομείο. 1
@X@ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Χαιρετε , συγνωμη αν υπαρχει αλλου θεμα ανοιχτο να ρωτησω αλλα τωρα το ειδα και θελω να ρωτησω κατι για οποιον γνωριζει . Εχω παραγγειλει απο site εξωτερικου (Η.Π.Α) . Το προιον δεν ειναι κατι ηλεκτρονικο η κινητο η οτιδηποτε . Εχω παραγγειλει επαγγελματικες καρτες (εκτυπωση επαγγελματικων καρτων) . Το συνολο βγηκε γυρω στα 80$ . Η αποστολη απο τι καταλαβα θα γινει με DHL (δεν υπηρχε αλλη επιλογη να διαλεξω) . Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης , θα εχω προβλημα με το τελωνειο ? Πως μπορω να το αποφυγω αυτο (καθως ακομα δεν εχουν σταλει οι καρτες , ειναι στην εκτυπωση ακομα) , τι μπορω να τους ζητησω για να γλιτωσω θεματα τελωνειου ? Αν μπορει καποιος να με βοηθησει οσο πιο γρηγορα μπορω ωστε να προλαβω να τους ενημερωσω στο site προτου φυγει η παραγγελια. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
giorgosvet Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Περιλιπτικά θα εχω προβλημα με το τελωνειο ? Ναι 100% θα πληρώσεις Πως μπορω να το αποφυγω αυτο. Δεν μπορείς εφόσον η αποστολή είναι με courier. τι μπορω να τους ζητησω για να γλιτωσω θεματα τελωνειου ?Τίποτα, οι Αμερικάνοι δεν βάζουν αλλη χαμηλότερη τιμή ούτε με σφαίρες!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Όταν προπληρώνεις τα Import Charges στην παραγγελία σου αυτό σημαίνει πως δεν θα περάσει από τελωνείο; εννοώ δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις έξτρα χρήματα και στο τελωνείο εφόσον έχεις προπληρώσει τον πωλητή για αυτό το λόγο; το έχει κάνει κάποιος πρόσφατα η γνωρίζει? Παραγγελία απο Αμερικη (ebay) με International Priority Shipping to Greece via the Global Shipping Program Όχι, δεν θα περάσει τελωνείο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Η αποστολη απο τι καταλαβα θα γινει με DHL (δεν υπηρχε αλλη επιλογη να διαλεξω) . α) Ρωτησε τους αν υπαρχει εναλλακτικος τροπος αποστολης, εαν δεν ειναι απροσωπο το συστημα τους ισως γινεται..... β) Μηπως σε συμφερει τελικως να "σπασει" σε 2-3 επιμερους δεματακια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις