Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σημαίνει "προσωπικά δέματα";

Στη νομοθεσία υπάρχουν οι όροι για αγορές α) "εμπορικού χαρακτήρα" και β) "μη εμπορικού χαρακτήρα".

Στις πρώτες κατατάσσονται αυτές που κάνουμε από μαγαζιά του εξωτερικού και στις δεύτερες τα δέματα που στέλνονται από συγγενείς κλπ. Για τις δεύτερες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι προυποθέσεις που αναφέρονται στη νομοθεσία και μπορείς να τις διαβάσεις στο τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι σημαίνει "προσωπικά δέματα";

Στη νομοθεσία υπάρχουν οι όροι για αγορές α) "εμπορικού χαρακτήρα" και β) "μη εμπορικού χαρακτήρα".

Στις πρώτες κατατάσσονται αυτές που κάνουμε από μαγαζιά του εξωτερικού και στις δεύτερες τα δέματα που στέλνονται από συγγενείς κλπ. Για τις δεύτερες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι προυποθέσεις που αναφέρονται στη νομοθεσία και μπορείς να τις διαβάσεις στο τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου.

Δεν βρηκα σαφεις πληροφοριες για αυτο που ρωτησα στον πολυ χρησιμο οδηγο της υπογραφης σου. Για να γινω πιο σαφης.Εστω οτι ενας Αμερικανος φιλος μου,αγοραζει για χαρη μου μια καρτα γραφικων σε πολυ συμφερουσα τιμη. Μετα σπιτι του,την πακεταρει με δικο του τροπο,δεν υπαρχει καμμια ενδειξη αγορας κανενος ειδους απο κανενα καταστημα και απλα μου το στελνει σαν δεμα ,απο ιδιωτη σε ιδιωτη. Θα το ελεγξουν, η απλα περναει ετσι?

Παλιοτερα,μεχρι πριν 8 χρονια,μου ειχαν πει στο ΕΛΤΑ της περιοχης μου,πως οτιδηποτε προσωπικο δεμα λαμβανω με αυτον τον τροπο που περιεγραψα,μεχρι βαρους 2 κιλων,δεν εχει καμμια επιβαρυνση αλλα απο 2 κιλα και πανω πληρωνεις καποια εξτρα μεταφορικα κοστη στο ταχυδομειο ,τιποτε αλλο.  Αυτο το εχω επαληθευσει γιατι εχω λαβει απο Αμερικη,επεξεργαστες,μητρικες,μνημες,ολα ελαφρια πραγματα και δεν ειχα καμμια επιπλεον χρεωση. Απλα ηθελα να διαπιστωσω αν ισχυει ακομη. :)

Δημοσ.

Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται αναλυτικά αφενός η νομοθεσία για τις δύο κατηγορίες δεμάτων που έγραψα και η ατέλεια για κάθε μια αφετέρου η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ και είναι περίεργο να λες ότι δεν βρήκες απαντήσεις. Και το σημαντικό είναι ότι οι "μη εμπορικού χαρακτήρα" αποστολές, δηλαδή αυτές από ιδιώτη σε ιδιώτη, έχουν μερικές προυποθέσεις που λειτουργούν σωρευτικά.

Το ερώτημά σου δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση γιατί 1) δεν γράφεις τον τρόπο αποστολής (υποθέτω ταχυδρομείο) και 2) ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ δεν έχει κάποιο κανόνα επιλογής των δεμάτων. Εάν κρίνει, για κάποιο λόγο, ότι ένα δέμα πρέπει να το ελέγξει, θα κοιτάξει για δηλωμένη αξία και περιγραφή και αν δεν τα βρει θα ανοίξει το δέμα, θα βρει την αξία από το δίκτυο, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και, ενδεχομένως, δασμό (αν η αξία CIF είναι πάνω από 150€) και τέλος υπέρ ΕΛΤΑ και θα στείλει το δέμα στο γραφείο της περιοχής όπου ο παραλήπτης θα πληρώσει για να το παραλάβει.

Δημοσ.

Να προσθεσω επισης μια σημαντικη ειδηση (πιστευω εδω ειναι ο καταλληλος χωρος) για  την επεκταση της ΙΤΑ συμφωνιας (Information Technology Agreement) των μελων του Παγκοσμιου Οργανισμου Εμποριου (WTO)  που αφορα την καταργηση των δασμων για αρκετα ειδη υπολογιστων,ολοκληρωμενων,καμερες,βιντεοκονσολες,GPS  και αλλα πολλα αναμεσα στα μελη του Παγκοσμιου οργανισμου...φυσικα η Ελλαδα ανηκει στον οργανισμο αφου εκπροσωπειται απο το σωμα της Ε.Ε.

Η εφαρμογη του πρωτου σετ της επεκτεταμενης WTO- ITA ξεκινησε ηδη απο την 1 Ιουλιου με βαθος χρονου απο οτι διαβαζω 1/6/2019 χρονια για full υλοποιηση απο ολες τις χωρες το αργοτερο.

Link.png Site: Εδω η πολυ χρησιμη ειδηση   

EDIT:

Mετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα και την λιστα με τα προιοντα που δεν θα εχουν πλεον επιβαρυνση δασμων

-------> File.png Download: Λιστα(εξαιρουνται LED Displays και μπαταριες λιθιου)

Δημοσ.

Καλησπέρα, πολύ χρήσιμα όλα! Και ειδικά ο οδηγός του φίλου makfil.

Απορία: Το USPS Priority Mail International είναι το απλό αμερικάνικο ταχυδρομείο σωστά?

Με ενδιαφέρει η αποστολή δερμάτινης τσάντας -από Αμερική προφανώς- με κόστος 70  έως 95$ + 50$ μεταφορικά περιπου...δηλ. γύρω στα 135 Ευρώ.<150 ευρω ΠΛηρωμή με paypal

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Δεν είναι το απλό αλλά σαν το "συστημένο" των ΕΛΤΑ.

Με την ανάλυση των εξόδων και την ανισότητα που έβαλες, δείχνεις να έχεις μπερδέψει λίγο το θέμα των εξόδων.

Μπορείς να δώσεις link της αγοράς που θέλεις να κάνεις; 

Δημοσ.

Περιμένω ένα πακέτο απο Κίνα μέσω dhl σταλμένο με τη υπηρεσία GM Packet Plus. Το τελωνείο είναι προπληρωμένο ή να περιμένω επιπλέων κόστος; Το αντικείμενο έκανε 150 δολάρια.

Δημοσ.

Προετοιμάσου για τα χειρότερα.

Πως νομίζεις ότι θα είναι προπληρωμένο το τελωνείο και από ποιον, αν δεν πλήρωσες εσύ τα σχετικά έξοδα;

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, 

με ενδιαφέρει είτε:

http://farhorizontraders.com/collections/camel-leather/products/12x16-full-flap-messenger    108$

ή http://farhorizontraders.com/collections/camel-leather/products/8x12-half-flap       68$

Τα μεταφορικά αυτόματα από την σελίδα σε πάνε σε: 

Priority Mail International (6 to 10 business days)$ 51.77

Επικοινώνησα με τον πωλητη -μπας και ήταν κουριερ αυτό που προτείνεται στη σελίδα-  για αποστολή με USPS  και μου είπε: "I usually do ship internationally via USPS Priority Mail International, so no problem."

Προτιμώ την μεγαλύτερη τσάντα ΑΛΛΑ αν είναι να πάρω ρίσκο για τελωνείο και 3πλασια έξοδα (3 επί  αξία τσάντας συνολο) - θα πάω στην πιο μικρή, 

Ευχαριστώ και πάλι!

Κυριάκος

* Αν κάποιος έχει απορίες για τις τσάντες σας παραπέμπω: 

Δημοσ.

@kjordan

Συμφωνώ με τον afterhours ότι θα βρεις απαντήσεις στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου και προσθέτω ότι η USPS είναι το αμερικάνικο ταχυδρομείο και, θεωρητικά, κάθε δέμα που διακινείται με αυτό έχει περιορισμένες πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο, αλλά (πάντα υπάρχει ένα "αλλά" που τα χαλάει όλα) κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι, για οποιονδήποτε λόγο, το δέμα σου δεν θα σταματήσει στο τελωνείο.

• Like 1
Δημοσ.

Με το καινούργιο αεροδρόμιο στα Σπάτα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ζαβολιά, είτε εργάζονται εκεί, είτε κάνουν συναλλαγές και δεν υπάρχει καμία ανοχή στο να κάνουν ότι κοιτάζουν αλλού ώστε να πάρεις το δέμα σου χωρίς να πληρώσεις τους δασμούς που σου αναλογούν.

Με αυτό λοιπόν κατά νου, θεωρούμε ότι όλοι πληρώνουν για ποσά πάνω από $50,00 (πρέπει να έχει αλλάξει το ποσό από την τελευταία φορά που έκανα συναλλαγή με το τελωνείο το οποίο όμως δεν γνωρίζω ποιο είναι) αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν επιλογές ώστε να αποφύγεις να τους πληρώσεις.

Φαίνεται ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα δέματα που έρχονται με το United States Postal Service (το κρατικό ταχυδρομείο των ΗΠΑ) γλυτώνουν τους δασμούς και περνούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από το τελωνείο, ενώ όλα τα δέματα που έρχονται με ιδιωτικό courier όπως UPSFedExDHL, περνάνε κανονικά από το τελωνείο είτε γράφει απ' έξω από το δέμα δώρο, είτε λέει ότι στοιχίζει $50,00.

Ο μόνος λόγος που το τελωνείο δέχεται να μην ξανά πληρώσεις δασμούς είναι για αντικείμενο που ήδη έχεις εκτελωνίσει και πληρώσει και το οποίο το έχεις στείλει πίσω, γιατί ήταν π.χ. ελαττωματικό, ή άλλαξες το μέγεθος (περίπτωση ρούχου) το οποίο όμως πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με ίδια περιγραφή και σύνθεση και να έχεις και τα παραστατικά να το αποδείξεις και ότι έχεις πληρώσει δασμούς και ότι είναι το ίδιο αντικείμενο.

Τώρα, αν θέλεις να εκτελωνίσεις μόνος σου το δέμα ώστε να γλυτώσεις τα χρήματα που θα δώσεις στον εκτελωνιστή, είναι μια διαδικασία που μάλλον θα σε απογοητεύσει και θα ευχόσουν να πλήρωνες τα 100,00 που στοιχίζει ο εκτελωνιστής για να κάνει την δουλειά, μια και αυτοί έχουν τον τρόπο και τους γνωστούς να την κάνουν πιο γρήγορα και εύκολα και να προσπεράσουν τις ουρές που εσύ δεν μπορείς και πρέπει υπομονετικά να περιμένεις να έρθει η σειρά σου.

Θα τρέξεις από γραφείο σε γραφείο και από κτήριο σε κτήριο και αν είναι καλοκαίρι, θα βιώσει όλο σου το είναι το δυσκίνητο Ελληνικό Δημόσιο και δη Τελωνείο!

Καλή επιτυχία σε όποιον το αποτολμήσει!  :rolleyes:

Δημοσ.

Φαίνεται ότι ανακάλυψες και εσύ την ... Αμερική.

Τόσο τα όρια της ατέλειας για τα δέματα εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα που καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία όσο και οι διαδικασίες εκτελωνισμού των δεμάτων που διακινούνται, από τρίτες χώρες, είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω courier είναι γνωστά από χρόνια και έχουν συζητηθεί πολλές φορές στα σχετικά νήματα το forum..

Σε ότι αφορά στην επανεισαγωγή αντικειμένων, από τρίτες χώρες, δεν υπάρχει κανόνας, όπως λες, ακόμη και αν διαθέτεις τα σχετικά παραστατικά, αφού έχουν καταγραφεί περιπτώσεις, και με ακριβά αντικείμενα, όπως ρολόγια, που ταξίδεψαν για service σε τρίτες χώρες και ο κάτοχος κλήθηκε να πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού κατά την επανεισαγωγή τους.

Το μόνο που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι η διαδικασία εκτελωνισμού δεμάτων που έρχονται με courier. Μέχρι πριν από 6-7 χρόνια σε βοηθούσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο για να συμπληρώσεις τα χαρτιά εκτελωνισμού και να γλυτώσεις τουλάχιστον την αμοιβή εκτελωνιστή. Όλα αυτά άλλαξαν και τώρα afen;ow den se bohu;ane afet;eroy πρέπει να πληρώσεις την εταιρεία courier για να πάρεις τη διατακτική.

Περισσότερες πληροφορίες στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...