Oge Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 ρε πεδία τώρα που η αγγλία βγήκε από την ευρώπη τη κάνουμε? θα πληρώνουμε τελώνιο???
makfil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Η Αγγλία δεν βγήκε ακόμη από την ΕΕ και όταν ολοκληρωθεί η μακρόχρονη διαδικασία, θα δούμε ποια σχέση θα έχει με την ΕΕ. Είναι νωρίς ακόμη να συζητάμε για το θέμα αυτό.
Devero Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Αγοράζοντας από την αμερικάνικη αμαζόνα θα προπληρώσεις τον Ελληνικό ΦΠΑ (24%) πάνω στο σύνολο της αξίας και των μεταφορικών. Μπορείς να βάλεις αυτά που θέλεις στο καλάθι και να προχωρήσεις μέχρι το τελευταίο βήμα πριν την οριστικοποίηση της παραγγελίας, για να δεις το σύνολο των ποσών που θα πληρώσεις. Αφού τα βάλεις στο καλάθι και καταλάβει ότι παραγγέλνεις από Ελλάδα, θα σου απαντήσει αμέσως εάν τα στέλνει στην Ελλάδα ή όχι. Η αμαζόνα στέλνει με το ταχυδρομείο (USPS). Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση Από ότι έκανα δοκιμαστικά πριν ολοκληρώσω την παραγγελία , τα στέλνει Ελλάδα με τα ανάλογα μεταφορικά που έγραψα πιο πριν. Από τελωνείο θα περάσει? να στείλω κάποιο μήνυμα στον πωλητή πριν την αγορά ώστε να γράψει "Δωρεά" ή χαμηλότερη τιμή από την κανονική και αν ναι πια είναι περίπου πιο κατάλληλη..?.Συγνώμη αν κουράζω και αν έχουν ήδη απαντηθεί αυτά τα ερωτήματα, δωστε μου ένα link ή πως να το αναζητήσω στο forum και πάλι ευχαριστω
makfil Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αφού θα έχεις προπληρώσει τον ΦΠΑ, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο, ενώ με βάση το συνολικό ποσό κόστους και μεταφορικών ξεπερνάει τα 150€ οπότε μπαίνει και δασμός. Στην αμαζόνα δεν περνάνε αυτά που ζητάμε από ιδιώτες πωλητές (χαμηλότερη αξία κλπ). Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.
makfil Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Θεωρητικά ναι, αλλά δεν αναφέρεις τον τρόπο αποστολής. Αν είναι το αμερικάνικο ταχυδρομείο και ο πωλητής μπορεί να δηλώσει χαμηλότερη αξία, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.
Shiro98 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 επειδη εχω μπερδευτει λιγο μετα απο ψαξιμο στο διαδυκτιο. αν η τιμη ειναι 0-45 ευρω δεν πληρονω τιποτα extra αν η τιμη ειναι 45-150 πληρωνω ΜΟΝΟ ΦΠΑ δηλαδη δεν υπαρχει κυνδινος εκτελωνισμου και να πρεπει να πληρωσω 100+ ευρω αν η τιμι ειναι 150+ το δεμα εκτελωνιζεται κανονικα σωστα; απλα να σιγουρευτω γιατι νομιζω καπου πηρε το ματι μου οτι αν ειναι πανω απο 45 υπαρχει περιπτωση να σε παρουν τηλεφωνο οταν φτασει στο τελωνειο ειτε για να το εκτελωνησουν η να πας εσυ να το κανεις. επισης καταλαβαινω οτι αν το δεμα δεν ταιριαζει τη περιγραφη μπορουν να παρουν προτοβουλια να το εκτελωνησουν εγω θελω να παρω απο ιαπωνια manga (κομικς ουσιαστικα) αλλα επιδη τα μεταφορικα ειναι πολλα σκευτομαι να φτανω το οριο της τιμης καθε φορα που παιρνω ωστε να χανω λιγοτερα χρηματα σε αυτα πιστευεται οτι υπαρχει κυνδινος να εκτελονιστουν? για μια αναφορα 10 manga ζυγιζουν περιπου 3 kg και η τιμη τους ειναι περιπου 35-40 ευρω χωρις μεταφορικα. (τα μεταφορικα αναλογα προσθετουν +32(SAL small packet) ευρω ή +46 ευρω(air mail) (πιο γρηγορα)) τελος , οτι γραφεται στην πρωτη σελιδα ισχυει ακομα; η εχουν γινει αλλαγες στους νομουν απο τοτε? αν εχουν γινει υπαρχει καμια ιστοσελιδα που να τις αναφερει μαζεμενα?
makfil Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Η ατέλεια για τις αγορές από τρίτες χώρες είναι στα 22€ (με τα μεταφορικά). Από 22-150 πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω απ΄ αυτά και δασμό, Διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου για να λύσεις τις απορίες σου. Αλλά και όσα αναφέρονται στο post #3 είναι σωστά.
Shiro98 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Η ατέλεια για τις αγορές από τρίτες χώρες είναι στα 22€ (με τα μεταφορικά). Από 22-150 πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω απ΄ αυτά και δασμό, Διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου για να λύσεις τις απορίες σου. Αλλά και όσα αναφέρονται στο post #3 είναι σωστά. αρα αρκει να μην παρω με courier δεν χρεαζεται φοβαμαι για παραπανω χρεωση (εκτος ΦΠΑ) αν δεν ξεπερασω τα 150 ευρω συνολικα. Εκτος και αν ειμαι ατυχος και θεωρησουν οτι η περιγραφη δεν ταιριαζει με το δεμα. ευχαριστω.
makfil Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Εάν επιλέξεις αποστολή με ταχυδρομείο και συνεννοηθείς με τον πωλητή για μειωμένη δηλωμένη αξία, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο.
alagond3 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα. Είναι ασφαλές να αγοράσω I-Phone από alliexpress? Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με τελωνείο;
Gramers Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 1)αν αγορασω πραγματα για υπολογιστη απο αμαζον και το κοστος πχ ειναι 800 δολαρια το κοστος θ αυξηθει με το τελωνειο η θα πληρωσω οσα μου λεει ? 2)αν τους πω να τα συσκευασουν ως δωρα θα γλυτωσω τιποτα ?
makfil Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 1)αν αγορασω πραγματα για υπολογιστη απο αμαζον και το κοστος πχ ειναι 800 δολαρια το κοστος θ αυξηθει με το τελωνειο η θα πληρωσω οσα μου λεει ? 2)αν τους πω να τα συσκευασουν ως δωρα θα γλυτωσω τιποτα ? Εάν εννοείς από το αμερικάνικο, 1) πρέπει να ελέγξεις πρώτα αν στέλνει αυτά που θέλεις στην Ελλάδα και 2) όταν ολοκληρώσεις την παραγγελία θα εμφανίσει και τα imprort fees (έξοδα εκτελωνισμού) που αντιστοιχούν στον ελληνικό ΦΠΑ και θα τα προπληρώσεις. Αιτήματα για μείωση δηλωμένης αξίας, χαρακτηρισμό ως δώρο κλπ δεν πιάνουν στην αμαζόνα. Η επιλογή "δώρο" (gift) είναι για να τυλίξουν το δέμα για δώρο.
olzi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για μία αγορά από Αμερική. Πρόκειται για μία ραπτομηχανή. Υπάρχει μία περίπτωση (δεν είναι σίγουρο ακόμη) να τη φέρουν φίλοι. Σε αυτή την περίπτωση θα περάσει τελωνείο? Θα ταλαιπωρηθούν αυτοί που θα την έχουν, θα βρεθούν "μπλεγμένοι"? Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ
benign Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Παιδια αν καποιος φιλος μας απο Ηνωμενες Πολιτειες μας αγορασει ενα σχετικα μικρο σε μεγεθος προιον,με βαρος το πολυ μεχρι 2 κιλα και μας το στειλει τυλιγμενο σαν δωρο,πληρωνουμε φορους η εξτρα? Ψαχνουν δηλαδη προσωπικα δεματα? Αν ξερει καποιος σιγουρα,ας πει και ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις