Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απ την Gearbest επιμένουν να δεχτώ το δέμα και θα μου επιστρέψουν max 30% απ τον εκτελωνισμό.
Τους ρώτησα γιατί δεν θέλουν να δεχτούν το δέμα πίσω, να στείλουν καινούριο και να καλύψω τα νέα έξοδα πλήρως.
Ρώτησα και την DHL, έμμεσα και άμεσα, για ψαλιδάκι.
Αναμένω.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να ρωτήσεις, επίσης, το εκτιμώμενο συνολικό ποσό των εξόδων εκτελωνισμού και όχι μόνο τα δικά τους, ώστε, με το σύνολο, να διαπραγματευτείς μαζί τους. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσεις, επίσης, το εκτιμώμενο συνολικό ποσό των εξόδων εκτελωνισμού και όχι μόνο τα δικά τους, ώστε, με το σύνολο, να διαπραγματευτείς μαζί τους. 

Με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν επιπλέον έξοδα από το αεροδρόμιο και ότι πληρώνω το ποσό με αντικαταβολή.

Είπαν ότι είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να κάνουν για ιδιώτη.

Από τη μεριά τους στο gearbest επιμένουν να δεχτώ το δέμα.

Άρα έχω δύο επιλογές.

1)Δέχομαι το δέμα και πληρώνω τα 68€ της DHL. To Gearbest μου επιστρέφει 20€.

2)Επιστρέφω το δέμα. Στέλνουν καινούριο αφού παραλάβουν. Πληρώνω την επιστροφή και την αποστολή.

Αυτό όμως που νομίζω δεν έχουμε λάβει υπόψη (εγώ τουλάχιστον), είναι τα έξοδα τελωνείου κατά την επιστροφή!

Μάλλον αυτό θα εννοούν απ το Gearbest καθώς δεν χρεώνεται η επιστροφή.

Το τελευταίο μου μπακαλίστικο μήνυμα στo Gearbest έχει ως εξής:

1) I accept the parcel and pay 68€. You give me ~20€ back.

2) You get the parcel back. I pay ??€ for the return and pay ??€ for the reshipment.

You give me nothing back.

Can you give me an estimate so I can decide?

I don't need a precise amount.

Κάτι μου λέει ότι θα το δεχτώ στο τέλος.

Edit: Χονδρικά για τη δεύτερη επιλογή υπολογίζω 20€ τελωνείο στην επιστροφή,

5€ ας πούμε reshipping και τέλος τον εκτελωνισμό ΕΛΤΑ (?€).

+το περίμενε :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι εννοείς με την "επιστροφή" αλλά δεν έχεις ανάμιξη στην επιστροφή του δέματος και, φυσικά, δεν υπάρχουν σχετικά έξοδα..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι εννοείς με την "επιστροφή" αλλά δεν έχεις ανάμιξη στην επιστροφή του δέματος και, φυσικά, δεν υπάρχουν σχετικά έξοδα..

για την επιστροφή δεν υπάρχουν έξοδα, αλλά αν περνούσε το δέμα απ το τελωνείο στον γυρισμό θα πλήρωναν οι Κινέζοι.

Κάτι που προσφέρομαι να καλύψω (αν συμφέρει) για να γίνει η δουλειά με την δεύτερη μέθοδο.

Δημοσ.

Λέω να παραγγείλω από To2c.com και οι επιλογές αποστολής είναι:

EU Registered Airmail Free 7 - 20 Days αλλά λέει ότι πρέπει να δηλωθεί σαν κινητό
Singapore Post 10-40 Days

και τέλος
Freeshiping
EU Registered Airmail(NL) Free Marked as CellPhone 7 -15 Days.

Λογικά διαλέγουμε το τελευταίο;
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εάν η αποστολή θα γίνει με ταχυδρομείο και σταματήσει στο τελωνείο, θα πληρώσεις τον ΦΠΑ και, ενδεχομένως το τέλος υπέρ ΕΛΤΑ (12€). Εάν επιλέξεις 'η το στείλει με courier τα πράγματα αλλάζουν και, εκτός από τον ΦΠΑ, θα κληθείς να πληρώσεις αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Δημοσ.

Μια ερωτηση, και εγω ενδιαφερομαι να παρω το Voyo Vbook V3. Το εχω βρει στο Gearbest  και στο Banggood. Συνολο και στα δυο βγαινει περιπου το ίδιο ποσο (περιπου 250 ευρω με μεταφορικα με διαφορετικα επιμερους ποσα). Και στα δύο μπορει το συγκεκριμένο προιον να σταλθει μονο με EMS. (Σε επικοινωνια με το gearbest μου είπαν λόγο βάρους (2,4Kg) ενω το πακετο θα εχει διαστασεις 36cmx25cmx8cm. 

Απο αυτα που εχω διαβάσει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βαση διαστασεων και λόγο του περιορισμου του EMS να εκτελωνιστει σωστα??

Μπορω να ζητησω κατι απο τον αποστολεα για να μειωθουν οι πιθανοτητες αυτες (παλια θυμαμαι συνηθιζονταν να χαρακτηριζονται ως gft ή μικρης αξιας 20$)??

Ο εκτελωνισμο θα μου στοιχισει επιπλεον 60euro+ ετσι??

Δημοσ.

Αν σταματησει στους υπαλληλους θα πληρωσεις ΦΠΑ + τελος εκτελωνισμου (12 ευρω) + δασμους % αναλογα με τη δασμοφορολογικη κλαση του αντικειμενου 

Ας με διορθωσει ο αγαπητος makfil

Δημοσ.

Μια ερωτηση, και εγω ενδιαφερομαι να παρω το Voyo Vbook V3. Το εχω βρει στο Gearbest  και στο Banggood. Συνολο και στα δυο βγαινει περιπου το ίδιο ποσο (περιπου 250 ευρω με μεταφορικα με διαφορετικα επιμερους ποσα). Και στα δύο μπορει το συγκεκριμένο προιον να σταλθει μονο με EMS. (Σε επικοινωνια με το gearbest μου είπαν λόγο βάρους (2,4Kg) ενω το πακετο θα εχει διαστασεις 36cmx25cmx8cm. 

Απο αυτα που εχω διαβάσει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βαση διαστασεων και λόγο του περιορισμου του EMS να εκτελωνιστει σωστα??

Μπορω να ζητησω κατι απο τον αποστολεα για να μειωθουν οι πιθανοτητες αυτες (παλια θυμαμαι συνηθιζονταν να χαρακτηριζονται ως gft ή μικρης αξιας 20$)??

Ο εκτελωνισμο θα μου στοιχισει επιπλεον 60euro+ ετσι??

Κατ' αρχάς, προτείνω να μιλήσεις με τα δύο μαγαζιά και να προσπαθήσεις να αποφύγεις την EMS και να το στείλουν με ταχυδρομείο.

Στη συνέχεια, θα ζητήσεις να μειωθεί η αξία και στην περιγραφή να δηλώσουν υπολογιστή ή κάτι σχετικό (δεν επιβάλλεται δασμός). Και τα δύο μαγαζιά, μπορούν να το κάνουν, με σχετική πίεση και επιμονή.

Μετά τις τελικές απαντήσεις, θα αποφασίσεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! 
πριν λίγες μέρες έκανα μία αγορά από geekbuying με κόστος 75$ (action camera) με registered airmail.
Θα πληρωσω extra φόρους? Νομίζω ότι προλαιβάινω να αλλάξω κάτι γτ μάλλον ακόμη δεν έχουν στείλει την παραγγελία..

Δημοσ.

Με βάση τον Shipping Guide, οι αποστολές με Regular Airmail και Registered Airmail αφορούν στο ταχυδρομείο και οι αποστολές με EMS και DHL με courier. Επομένως, οι πιθανότητες, για να σταματήσει στο τελωνείο, μειώνονται σημαντικά.

Πρέπει να ζητήσεις να δηλώσουν αξία γύρω στα $30 και να άλλο αντικείμενο, πχ media player. Με επιμονή και πίεση μπορούν να το κάνουν αλλά αυτά γίνονται πριν από την παραγγελία και όχι μετά.

Δημοσ.

για την επιστροφή δεν υπάρχουν έξοδα, αλλά αν περνούσε το δέμα απ το τελωνείο στον γυρισμό θα πλήρωναν οι Κινέζοι.

Κάτι που προσφέρομαι να καλύψω (αν συμφέρει) για να γίνει η δουλειά με την δεύτερη μέθοδο.

Περασανε ομως 10 ημερες και δεν μας εχεις δωσει καμια πληροφορια...!

Περα απο οτι επιβεβαιωσες στο σημερα εκεινο που γνωριζα απο παλια:

οτι δηλαδη η DHL, αμα πιαστεις στα διχτυα της, σκοντο δεν σου κανει :fear:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελικά δέχτηκα το δέμα γιατί είχε ήδη περάσει αρκετός καιρός, πλήρωσα 63€ (φπα και εκτελωνισμό)
και από Gearbest δέχτηκαν να μου επιστρέψουν 19€ (30%) στο Paypal, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Η DHL δεν μου έκανε καλύτερη τιμή αλλά τουλάχιστον δεν χρεώθηκα αποθήκευτρα, και ας έκατσε εκεί μέρες,
λοιπές χρεώσεις και ότι άλλο άκουγα.
Επίσης έκαναν 2 μέρες να το εκτελωνίσουν...

Μακριά όπως και να 'χει. :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...