makfil Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Αφού αγοράζεις από Αμερική είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο πωλητής δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της αναγραφής της πραγματικής αξίας κλπ. Επομένως, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, δηλαδή ότι το πιθανότερο είναι να παραλάβεις το δέμα σου χωρίς άλλα έξοδα, δεδομένου ότι η διαδικασία εκτελωνισμού μέσω ΕΛΤΑ είναι διαφορετική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mrgeorge32 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα..ξερω δεν ειναι εδω το αντιστοιχο τοπικ..αλλα αν παραγγειλω απο τσεχια παπουτσια με συνολο 92 ευρω (68 + 24 ευρω μεταφορικα).φανταζομαι δε πληρωνω κατι εξτρα και δεν εχει τελωνεια κτλ και μου ερχονται κατευθειαν στην πορτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Η Τσεχία εντάχθηκε στην ΕΕ από το 2004, αν θυμάμαι καλά, και επομένως υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mrgeorge32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 μια ακομη ερωτηση.Αποστολη απο τσεχια με εξοδα 24 ευρω και με PPL λεγεται η εταιρεια μεταφορικη μαλλον,μου ερχεται κατευθειαν το δεμα στο σπιτι με κουριερ απο τσεχια?ή μολις φτασει στα συνορα αναλαμβανει ελληνικη εταιρεια μεταφορικη και τα μου τα φερνει αυτη??δεν υπαρχει καπιο εξτρα εξοδο σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Η μεταφορική από την Τσεχία πρέπει να έχει. λογικά, κάποιο γραφείο στην Ελλάδα. Τα εμπορεύματα που μεταφέρει θα τα ξεφορτώσει στις αποθήκες της, από όπου θα πρέπει να παραλάβεις το δέμα σου, με κάποιο τρόπο. Επομένως, πρέπει να μάθεις τη διεύθυνση και το τηλέφωνο της μεταφορικής στην Ελλάδα, για να παρακολουθήσεις την πορεία του δέματος και να μάθεις τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβεις το δέμα σου. Ενδεχομένως, να στο στείλουν και στη διεύθυνσή σου, εάν αυτή έχει αναλάβει και την παράδοση στο χώρο. Αυτό μπορείς να το μάθεις από τον πωλητή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 παραγγειλα ενα Pebble και οι κρετινοι παρολα τα email που τους εστειλα να μην το στειλουν με αλλο courier εκτος απο Singpost(που ειναι και ο κυριος αποστολεας τους) και αφου ρωτησα και αλλους ελληνες που το παρελαβαν και μου ειπαν πως το πηραν απο ελτα χωρις τελωνειο,το παραγγειλα και εγω και μαντεψτε με τι το εστειλαν..DHL ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΤΟΥΣ.Απο οτι διαβαζω η κατασταση ειναι τραγικη και θα κληθω να πληρωσω περιπου αλλα 150 ευρω για να παραλαβω,ενω η αξια του ρολογιου ειναι 112 ευρω.Τι μπορω να κανω?Μπορω να μην το παραλαβω?Θα γυρισει το δεμα πισω,μπορω να ζητησω τα χρηματα μου πισω στην πιστωτικη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Με DHL θα περάσει οπωσδήποτε από τελωνείο. Θα περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν και να σου πουν ... τα μαντάτα και τότε θα αποφασίσεις τι θα κάνεις. Θεωρητικά, εάν η αξία CIF (κόστος και μεταφορικά) είναι κάτω από 150 ευρώ, θα πλήρωνες ΦΠΑ και μικροέξοδα, αλλά επειδή μπάίνει στη μέση η εταιρεία, θα προστεθούν αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα κλπ. Αυτά μπορείς να γλυτώσεις αν κάνεις τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Η λύση του να μην το παραλάβεις δεν σημαίνει ότι θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω. ΥΓ Πάντως, η αγορά ρολογιού από τρίτη χώρα έχει το ρίσκο της ανεξάρτητα από το αν πολλοί συμφορουμίτες καταφέρνουν να αγοράσουν χωρίς άλλα έξοδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Ας καταθέσω την νεα μου εμπειρία . Οι ερωτήσεις μου πριν λιγες μερες σε αυτό το τοπικ δυστυχώς δεν ειχαν προηγούμενο ιστορικό από καποιος μελος ώστε να εχω εικονα και ετσι ρισκάρισα να κανω την αγορα που ηθελα. Συγκεκριμένα η αγορα θα γινοταν από ebay απο ΗΠΑ και το προϊόν ηταν ένα λαπτοπ. Η αξια του ηταν 885.00 $ τα μεταφορικα 47.00$ και τα import charges 212.00$. Αν και υπηρχαν προπληρωμένα εξοδα εισαγωγης 212.00$ κανεις δεν μου διασφάλιζε ότι δεν θα πληρωσω και στο τελωνείο της χωρας μου. Ρωτησα τουλάχιστον τρεις πωλητες του ebay για το ιδιο προϊόν αλλα κανεις δεν ηξερε να μου πει. Όπως ανεφερα και σε προηγούμενο μου μήνυμα σε ποσα ανω των 600.00$ η αποστολή από τους πωλητες της αμερικης γινονται με κουριερ και συνεπώς η οποια πιθανοτητα χαμηλου εκτελωνισμού η αυτοματου μεσω ΕΛΤΑ ειχε χαθει. Η παραγγελια εγινε στις 23/10 και ξεκίνησε με fed-ex. Εκανε καλη βολτα αφου περασε απο Γερμανία Ιταλία Αθήνα και σημερα ηρθε Θεσσαλονίκη στην πορτα μου από την UPS χωρις καμια επιπλέον χρεωση ( σε 18 μέρες) . Ετσι τελείωσε ομαλα η αγορα μου αφου περίμενα να δωσω ένα διακοσάρι στο τελωνείο. Τελικα η προκαταβολη των import charges ισως να εξασφαλίζει ( και το λεω με κάθε επιφύλαξη ) την μη καταβολη επιπλέον ποσού στα τοπικά τελωνεία. Καλες αγορες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Πολύ χρήσιμες και αυτές οι πληροφορίες που μοιράζεσαι με την κοινότητα. Εύχομαι να χαρείς το νέο σου laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WTJ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 makfil καλησπερα, Ηθελα να αγορασω το παρακατω αξεσουαρ http://www.quadratec.com/products/11000_04XX_PG.htm απο Αμερική. Με τα έξοδα αποστολής είναι 498 $.Δεν δέχεται ναμου δηλώσει μικρότερο ποσό. Διαβασα ολα τα post και τα δικα σου και των λοιπών. Προτείνεις usps πάλι? Υπολογίζω για τα όλα τα extra (φόρους,δασμούς,εκτελωνισμό κτλ) γύρω στα επιπλέον 250$ ή είμαι τελείως εκτός? 11 Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum. Με δεδομένο ότι έχεις διαβάσει τα σχετικά posts και υποθέτω και τον οδηγό για τις Αγορές από το εξωτερικό, της υπογραφής μου, πρέπει να γνωρίζεις ότι για εισαγωγή αντικειμένων, από τρίτες χώρες, αξίας CIF πάνω από 150 ευρώ, πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα πληρώσουμε, εκτός από ΦΠΑ, και δασμό και άλλα έξοδα, που δεν μπορούν να προϋπολογιστούν. Η αποστολή δέματος από Αμερική έχει ιδιαιτερόττες και η καλλίτερη επιλογή, για τελωνειακούς λόγους, έχει αποδειχτεί ότι είναι τo ταχυδρομείο (USPS). Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως παίξει ρόλο και ο όγκος και το βάρος του δέματος. Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να διευκρινίσεις με τον πωλητή, κατά τη γνώμη μου, είναι και αυτό των import charges. Εάν προκαταβάλεις το ποσό που θα ορίσει, μάλλον δεν θα πληρώσεις άλλα έξοδα στον εκτελωνισμό, όπως προκύπτει από πολλές αναφορές συμφορουμιτών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WTJ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω για το καλωσορισμα κ την απαντηση. Οφειλω να πω οτι εισαι εντυπωσιακα γρηγορος στις απαντησεις καθως ακριβης κ ηταν ενας από τους λόγους που γράφτηκα. Το δεμα εναι περίπου στο 1.20 κ 13 κιλά.Υποθέτω ότι δν έχ ις κάποια ακριβέστερη απάντηση ως προς το ποσό? Επίσης, διάβασα τον τελευταίο φίλο ως προς τα import charges, αλλά και αυτό δν είναι βέβαιο.Σωστά? Θα ήθελα απλά τη συμβουλή σου, καταλαβαίνοντας πλήρως την υπευθυνότητα της θέσης σου στο forum. α) Να αγοράσω ή όχι το συγκεκριμένο? β) Μπορείς να "υπολογίσεις" ένα max φόρου,δασμων κτλ επί της συγκεκριμένης τιμής? Ευχαριστώ κ πάλι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα αποφασίσεις, αφού το ρίσκο είναι δικό σου. Προσωπικά, θα εξαντλούσα την πιθανότητα να βρω αυτό που θέλω στην ευρωπαική αγορά και, αν δεν το βρώ και το θέλω οπωσδήποτε, θα μιλούσα με τον πωλητή για τα θέματα της αποστολής με USPS και των import chargers, που αν και στο έχω αναφέρει στο προηγούμενο post, δεν φαίνεται να το έχεις ξεκαθαρίσει. ΥΓ Δεν έχω καμία υπεύθυνη θέση στο forum και, φυσικά, ούτε επιδιώκω. Απλά, γράφω τη γνώμη μου στα θέματα που γνωρίζω, με την ελπίδα ότι κάποιοι συμφορουμίτες πιθανά να βοηθηθούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WTJ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ! Το υπεύθυνη το είπα με την έννοια της εγκυρότητας κ χωρίς πρόθεση να θιγείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gesvts Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια! να κανω και εγω την ερωτηση μου μιας και δεν εχω ξαναγορασει απο Αμερικη. Εχω ενα Lumia 1020 και για κακη μου τυχη το χαλασα.Το κινητο θελει πλακετα. Αυτη δεν υπαρχει πουθενα στην Ευρωπη και αν υπαρχει εχει τρελη τιμη (400+) ευρω. Οποτε εψαξα στο ebay και βρηκα αυτο http://www.ebay.com/itm/Working-Motherboard-32-GB-Nokia-Lumia-909-AT-T-1020-Version-Unlocked-Lot-62B-/331050255474?pt=US_Cell_Phone_Replacement_Parts_Tools&hash=item4d14220472#shpCntId 1. λεει unlocked αρα δουλευει Ελλαδα. Δεν εχω ρωτησει ακομα μιας κ δεν εχω καταληξει. 2. Βλεπω πως τροπο αποστολης εχει usps, αρα συμφωνα με οσα λεει το thread με "βολευει". 3. εχει τιμη 186 ευρω + 7.03 μεταφορικα+ ασφαλεια(?). Αυτος αν συμφωνησει να βαλει τιμη 20 ευρω πχ καλυπτομαι? 4. Απ οτι καταλαβαινω, ειναι καταστημα και οχι ιδιωτης ο seller. Αλλαζει κατι σε αυτη τη περιπτωση? 5. Το προιον ειναι μεταχειρισμενο,οποτε αν ζητησω να γραφτει αυτο εχει καποια σημασια? 6. Το δεμα θα ειναι παναλαφρο και μικρο λογικα. Αυτο φανταζομαι ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα! 7. Αν περασει τελωνειο και ανοιχτει το δεμα, θα δουνε την πλακετα, πως θα καταλαβουν την πραγματικη αξια της?Στο ιντερνετ δεν υπαρχουν πουθενα τιμες απο τετοια,μονο στο ebay! 8. αξιζει να παρω το ρισκο ή θα μου βγει ο κουκος αιδονι? οχι τιποτα αλλο, δεν μπορω να αναλαβω και τα εξοδα εκτελωνισμου εδω που μενω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις