Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Έχω βρει ενα i7-6700k επεξεργαστη απο Ebay Αμερικη ο οποιος παιζει σε πολύ δελεαστική τιμή. Checkara το προϊόν και είναι κομπλε. Λέει οτι το στέλνει με usps priority mail flat rate evlelope. Είναι χωρίς box και αρα λογικά θα έχει τη μορφή γράμματος υποθέτω και απ αυτά που διάβασα για το envelope. Το θέμα είναι αν ξέρει κάποιος, αν μ αυτή τη μορφή θα περάσει απο τελωνειο? Θα είναι πολύ μικρο φαναταζομαι αλλά δεν ξέρω πως ελέγχονται τα δέματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν το δέμα είναι μικρό και η δηλωμένη αξία χαμηλή (γύρω στα $30), είναι πολύ περιορισμένες οι πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο.

Δημοσ.

Βασικά κατα κανόνα όσα έρχονται σε φάκελο περνάνε τελωνείο ή προωθούνται αλλιως? Επίσης λόγω οτι είμαι από Έβρο θα πάω ΥΕΔ Θεσ/κης οποτε είναι ακόμη πιο επίφοβο λέτε?

Δημοσ.

Πληκτρολογιο 45€ πιυ αποτι βλεπω το gearbest εχει γραψει αξια πανω στο δεμα 16€ θα πληρωσω φπα? Μπα εε? Επισης οθονη για κινητο 45€ μπορει να πληρωσω? Το δεμα ειναι ποκυ μικρο

Δημοσ.

Βασικά κατα κανόνα όσα έρχονται σε φάκελο περνάνε τελωνείο ή προωθούνται αλλιως? Επίσης λόγω οτι είμαι από Έβρο θα πάω ΥΕΔ Θεσ/κης οποτε είναι ακόμη πιο επίφοβο λέτε?

Θα μπει στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αν το κρίνουν από το τελωνείο του αεροδρομίου Αθηνών, αλλά με τις προυποθέσεις που έγραψα δεν έχεις αυτό τον κίνδυνο.

Πληκτρολογιο 45€ πιυ αποτι βλεπω το gearbest εχει γραψει αξια πανω στο δεμα 16€ θα πληρωσω φπα? Μπα εε? Επισης οθονη για κινητο 45€ μπορει να πληρωσω? Το δεμα ειναι ποκυ μικρο

Εκτός αν στα στείλουν με c ourier.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κινητό αξίας 122.43$ από Gearbest με DHL express.

Friday, June 03, 2016 Location Time Piece 14 Customs status updated ATHENS - GREECE 10:23   Thursday, June 02, 2016 Location Time Piece 13 Clearance event ATHENS - GREECE 16:34

1 Piece

12 Customs status updated ATHENS - GREECE 12:37   11 Processed for clearance at ATHENS - GREECE ATHENS - GREECE 09:10

1 Piece

10 Clearance event ATHENS - GREECE 09:10

1 Piece

9 Arrived at Sort Facility ATHENS - GREECE ATHENS - GREECE 08:55

1 Piece

8 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 05:07

1 Piece

Wednesday, June 01, 2016 Location Time Piece 7 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 23:02

1 Piece

6 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 20:41

1 Piece

5 Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 07:49

1 Piece

4 Processed at HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 07:40

1 Piece

3 Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:02

1 Piece

Το έστειλα και στην εξυπηρέτηση της Gearbest και μου είπαν "να μην ανησυχώ" καθώς έχουν δηλώσει την αξία στα 72$.
Επίσης, επειδή δεν έχω τηλέφωνο, έστειλα email 2 φορές στην εξυπηρέτηση της DHL και τους είπα ότι αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν, να το κάνουν μέσω email, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Τι λέτε?

Δημοσ.

Τι να πούμε;

Κάπως μπερδεμένα τα πράγγματα από την άφιξη του δέματος στην Αθήνα.

Έφτασε την ΠΕ το πρωί αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί σου ΠΕ και ΠΑ (ίσως να φταίει και ότι δεν έχεις δώσει κινητό).

Υπομονή μέχρι αύριο, οπότε μάλλον θα δείξει.

Edit

Η δηλωμένη αξία των $72 (στην οποία πρέπει να προσθέσεις και τα μεταφορικά για την αξία CIF) δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται το δέμα από τη διαδικασία εκτελωνισμού.

Το θέμα είναι αν θεωρηθεί ότι ο εκτελωνισμός έγινε στη Λειψία. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι να πούμε;

Κάπως μπερδεμένα τα πράγγματα από την άφιξη του δέματος στην Αθήνα.

Έφτασε την ΠΕ το πρωί αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί σου ΠΕ και ΠΑ (ίσως να φταίει και ότι δεν έχεις δώσει κινητό).

Υπομονή μέχρι αύριο, οπότε μάλλον θα δείξει.

Edit

Η δηλωμένη αξία των $72 (στην οποία πρέπει να προσθέσεις και τα μεταφορικά για την αξία CIF) δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται το δέμα από τη διαδικασία εκτελωνισμού.

Το θέμα είναι αν θεωρηθεί ότι ο εκτελωνισμός έγινε στη Λειψία. 

Έλαβα αυτό το μήνυμα από Gearbest σήμερα αλλά δεν έχω μήνυμα από DHL

Just now, the DHL told us that your local customs requires documentation recipient the right information, but they find that they can not contact you to deal with the clearance processing, cargo is now in the local area. So could you please contact the local customs about your parcel as soon as possible? Because if you do not contact the customs in time, the parcel will be destroyed or sent back to us. The time is urgent, so we kindly suggest that you can contact the local DHL at once.

Θα το πληρώσω το κοστουμάκι δηλαδή?

Δεν ξέρω πως να επικοινωνήσω μαζί τους χωρίς τηλέφωνο.

Να περιμένω απάντηση στο μήνυμά μου προς τη DHL?

Δημοσ.

Όπως έγραψα, το πρόβλημα επικοινωνίας μαζί σου ήταν η αιτία του να παραμένει το δέμα από την ΠΕ στο αεροδρόμιο.

Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους αύριο το πρωί (είναι εύκολο να βρεις το τηλέφωνό τους) και να σου πουν για το κοστούμι που έχουν ετοιμάσει για λογαριασμό σου.

Θα ζητήσουν απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας για να το εκτελωνίσουν και θα πληρώσεις, εκτός από ΦΠΑ, αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60-70€), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Εάν το εκτελωνίσεις ο ίδιος θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά θα πληρώσεις περί τα 35€ (τιμοκατάλογος DHL από 1/6/2013), για τη διατακτική.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως έγραψα, το πρόβλημα επικοινωνίας μαζί σου ήταν η αιτία του να παραμένει το δέμα από την ΠΕ στο αεροδρόμιο.

Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους αύριο το πρωί (είναι εύκολο να βρεις το τηλέφωνό τους) και να σου πουν για το κοστούμι που έχουν ετοιμάσει για λογαριασμό σου.

Θα ζητήσουν απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας για να το εκτελωνίσουν και θα πληρώσεις, εκτός από ΦΠΑ, αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60-70€), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Εάν το εκτελωνίσεις ο ίδιος θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά θα πληρώσεις περί τα 35€ (τιμοκατάλογος DHL από 1/6/2013), για τη διατακτική.

Ευχαριστώ makfil.

Δυστυχώς εκτός από το ότι είμαι στενά οικονομικά, δεν έχω ούτε χρόνο αυτές τις μέρες για να κάνω τη δουλειά μόνος.

Αν καταφέρω να επικοινωνήσω ηλεκτρονικά (δεν έχω τηλεφωνική συσκευή!) και τους πω να επιστραφεί το δέμα,

θα δεχτούν πιστεύεις στη Gearbest να μου στείλουν άλλη συσκευή?

Δημοσ.

Αφού σκέφτεσαι να το επιστρέψεις, πρέπει να επικοινωνήσεις με το gearbest, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα των δασμών (το ξέρουν, άλλωστε, από παρόμοιες περιπτώσεις) και να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω (θα χάσεις τα μεταφορικά, φυσικά).

Στη συνέχεια, να το παραγγείλεις πάλι αλλά οπωσδήποτε μακρυά από courier.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...