Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η παράθεση που βάζεις αφορά σε όλες τις χώρες του κόσμου και για την Ελλάδα αντιστοιχεί στον ΦΠΑ πάνω στο συνολικό ποσό της αξίας και των μεταφορικών.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πωλητή στο ebay.com

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η παράθεση που βάζεις αφορά σε όλες τις χώρες του κόσμου και για την Ελλάδα αντιστοιχεί στον ΦΠΑ πάνω στο συνολικό ποσό της αξίας και των μεταφορικών.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πωλητή στο ebay.com

Απλά σου έδωσα την έννοια του "Import Charge" στο Ebay μιας και εσύ το μετέφρασες ως ΦΠΑ.

Τον extra φόρο (για σένα, ΦΠΑ) που πληρώνει ο κάθε αγοραστής ανήκει στον όρο VAT που συναθροίζεται με το Import Charge. Ο συγκεκριμένος φόρος έχει να κάνει με την εθνικότητα του κάθε αγοραστή και εάν είναι μέλος της ΕΕ, βάση της αρχικής τιμής.

Ο πωλητής που βρίσκετε στην Αμερική πουλάει τα προιόντα του αφορολόγητα. Η τιμή που βλέπεις στα προιόντα στο Ebay είναι αφορολόγητα, και τα κοστολογεί όσο θέλει αυτός. Όταν ο πωλητής ετοιμάζει τη δικιά του φορολογική δήλωση (μου διαφέυγει ο όρος αυτη τη στιγμή), τότε πληρώνει έναν φόρο σχετικά με το συνολικό ποσό που έχει λάβει.

Ο τρόπος πώλησης στην Αμερική είναι τελείως διαφορετικός από ΕΕ/Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://sellercentre.ebay.co.uk/about-vat#outside

και η κοστολόγηση του φόρου (για τους αγοραστές): http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/how_vat_works/rates/vat_rates_en.pdf

και η κοστολόγηση του φόρου (για τους πωλητες): http://sellercentre.ebay.co.uk/fees-business-sellers-0

Υ.Γ. Αγόρασε προιόν χωρίς Import Charge από Αμερική ή Κίνα (και από αλλού, αλλά μόνο για αυτές τις 2 χώρες είμαι ενήμερος) και θα δεις που θα χρειαστεί να πληρώσεις τελωνείο μόλις έρθει Ελλάδα το πακέτο σου.

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα

Αν αγοράζεις μέσω Ebay πληρώνεις το πολύ πολύ 30-50 usd για το τελωνείο (κατευθείαν από το site του Ebay, το γνωστό Import Charge). Αυτοί είναι συνεννοημένοι με εταιρίες κυρίως στις χώρες Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία και γίνετε ο εκτελωνισμός εκεί.

Ούτε πληρώνεις τρελά ποσά που κατά καιρούς έχω διαβάσει, ούτε σε παίρνουν τηλέφωνα ούτε κολλάει το πακέτο σου στο τελωνείο. Το παραλαμβανεις κανονικότατα στο σπίτι σου μέσω ταχυδρομείου ή courier.

Δημοσ.

Τα σχετικά με τη νομοθεσία κλπ για την εισαγωγή δεμάτων από τρίτες χώρες αλλά και από την ΕΕ περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό της υπογραφής μου που αναρτήθηκε σ' αυτό το forum πριν από 3,5 χρόνια. Ο οδηγός αυτός ενημερώνεται, συμπληρώνεται και επικαιροποιείται από τότε συνεχώς στο link που αναγράφεται στην αρχή.

Εάν θέλεις, μπορείς να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου και είμαι βέβαιος ότι θα ξεκαθαρίσεις μερικά θέματα σχετικά με τις αγορές από το εξωτερικό και, ειδικά, για τα θέματα των Import Charges. Επίσης, στα posts που έχουν γράψει πολλοί από τότε περιγράφονται αναλυτικά τα έξοδα του εκτελωνισμού με αγορές από την Αμερική.

Δημοσ.

Τα σχετικά με τη νομοθεσία κλπ για την εισαγωγή δεμάτων από τρίτες χώρες αλλά και από την ΕΕ περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό της υπογραφής μου που αναρτήθηκε σ' αυτό το forum πριν από 3,5 χρόνια. Ο οδηγός αυτός ενημερώνεται, συμπληρώνεται και επικαιροποιείται από τότε συνεχώς στο link που αναγράφεται στην αρχή.

Εάν θέλεις, μπορείς να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου και είμαι βέβαιος ότι θα ξεκαθαρίσεις μερικά θέματα σχετικά με τις αγορές από το εξωτερικό και, ειδικά, για τα θέματα των Import Charges. Επίσης, στα posts που έχουν γράψει πολλοί από τότε περιγράφονται αναλυτικά τα έξοδα του εκτελωνισμού με αγορές από την Αμερική.

Επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια με αγοραπωλησιες μέσω ίντερνετ και επειδή έχω φίλους σε Αμερική και Κίνα που μου πουλάνε καθώς και άτομο που δουλεύει ως εκτελωνιστής, τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά περί "Import Charges". Να 'σαι καλά πάντως.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ο makfil καταρχήν είναι ειδικός στο θέμα αγορές από το εξωτερικό, γιατί εκτός του ότι έχει βοηθήσει εκατοντάδες άτομα στο φόρουμ, έχει φτιάξει και έναν πάρα πολύ καλό και λεπτομερή οδηγό.

Επίσης, αν και τα impot charges γενικώς δεν είναι (μόνο) το ΦΠΑ, σε site όπως το amazon, ebay στα import charges υπολογίζουν μόνο το ΦΠΑ ακόμη και για παραγγελίες πάνω από 150€ που εκπίπτονται και σε δασμούς. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να βάλει στα import charges όλα τα μικροέξοδα (καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο είναι) και τους δασμούς (καθώς υπολογίζονται με βάση τη κατηγορία του προιόντος).

Πρακτικά, αυτό για εμάς είναι καλό, καθώς πληρώνουμε πολύ λιγότερα, αφού πληρώνουμε μόνο ΦΠΑ.

Ορίστε, και για αγορά από το US Amazon πάνω των 150€ ως import fees έχει το ΦΠΑ (23%) του CIF και τίποτα άλλο.

Tqrj0Pe.png?1

Δημοσ.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ο makfil καταρχήν είναι ειδικός στο θέμα αγορές από το εξωτερικό, γιατί εκτός του ότι έχει βοηθήσει εκατοντάδες άτομα στο φόρουμ, έχει φτιάξει και έναν πάρα πολύ καλό και λεπτομερή οδηγό.

Επίσης, αν και τα impot charges γενικώς δεν είναι (μόνο) το ΦΠΑ, σε site όπως το amazon, ebay στα import charges υπολογίζουν μόνο το ΦΠΑ ακόμη και για παραγγελίες πάνω από 150€ που εκπίπτονται και σε δασμούς. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να βάλει στα import charges όλα τα μικροέξοδα (καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο είναι) και τους δασμούς (καθώς υπολογίζονται με βάση τη κατηγορία του προιόντος).

Πρακτικά, αυτό για εμάς είναι καλό, καθώς πληρώνουμε πολύ λιγότερα, αφού πληρώνουμε μόνο ΦΠΑ.

Ορίστε, και για αγορά από το US Amazon πάνω των 150€ ως import fees έχει το ΦΠΑ (23%) του CIF και τίποτα άλλο.

Tqrj0Pe.png?1

Δεν είπα πουθενά ότι Import Charges = Μόνο δασμοί. Αντιθέτως εξηγώ στον φίλο makfil ότι Import Charges = ΦΠΑ που λέει είναι λάθος.

Τα λες πολύ καλά.

Επειδή είμαι γνώστης του Ebay όμως και όχι του Amazon, πληροφόρησα τους φίλους αναγνώστες ότι υπολογίζονται και οι δασμοί (και το είχα τονίσει ότι αναφερόμουν στο Ebay).

Δημοσ.

καλησπερα,εχω κανει 4 αγορες απο το iherb ολες πληρωμη με paypal.Η δευτερη λοιπον ακομα αγνοειτε αφου παρελαβα και την τελευταια που εγινε shipped στις 10/5 και ακομα περιμενω ενα πακετο απο 4/5,να αρχισω αν ανησυχω που δεν το εχω παραλαβει ακόμα?

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι τα λεφτα σου θα τα παρεις πισω 100%

Ασε λιγο μηπως αργησει να ερθει περιμενε το καμια βδομαδα ακομα  και μετα απο καιρο ανοιξε case στο paypal και θα εχεις refund(εχεις μεγαλο περιθωριο  στο paypal να ανοιξεις case νομιζω ειναι 180 ημερολογιακες μερες μετα απο την συμπληρωση της παραγγελιας

Πριν ανοιξεις ομως case στο resolution center  με την δικαιολογια : order never arrived  , στειλε και ενα μυνημα στον πωλητη.

Eιχα παρει κατι απο σιγκαπουρη μου εγινε refund απο ebay(ανοιξα case) γιατi στο μηνα δεν ειχε ερθει....ηρθε μετα απο δυο μερες ομως και εστειλα το ποσο ξανα πισω στον σιγκαπουρεζο...επειδη την υποψιαστηκα την δουλεια δεν του αφησα αρνητικη και οντως δικαιωθηκα και εγω και αυτος...μην ειμαστε τοσο καχυποτοι 

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι τα λεφτα σου θα τα παρεις πισω 100%

Ασε λιγο μηπως αργησει να ερθει περιμενε το καμια βδομαδα ακομα  και μετα απο καιρο ανοιξε case στο paypal και θα εχεις refund(εχεις μεγαλο περιθωριο  στο paypal να ανοιξεις case νομιζω ειναι 180 ημερολογιακες μερες μετα απο την συμπληρωση της παραγγελιας

δε νομίζω να είναι τόσο πολύ, γύρω στις 50-60 είναι απ ότι θυμάμαι..

Επισκέπτης
Δημοσ.

δε νομίζω να είναι τόσο πολύ, γύρω στις 50-60 είναι απ ότι θυμάμαι..

Έχει αλλάξει.

Δημοσ.

Δεν ξερω είναι λίγο περιεργοι στο iherb,παλια που πληρωνες μόνο με κάρτα αν δεν ερχοταν δεν φέρνανε καμία ευθυνη,και τώρα είμαι σε σκεψη για το αν είναι να ανοιξω dispute,μήπως δεν μου ξαναστείλουνε μετά...

Δημοσ.

Καλησπερα αι απο μενα! Θελω να αγορασω μια μεταχειρισμενη κιθαρα απο Αμερικη. Εχω αγορασει αλλες 2 φορεσ απο Ιαπωνια χωρις να εχω θεμα στο τελωνειο. Αν μου τη στειλουν με USPS θα ερθει με ΕΛΤΑ σωστα;  Η τιμη με τα μεταφορικα ειναι περιπου 400 ευρω.

Δημοσ.

Καλησπερα αι απο μενα! Θελω να αγορασω μια μεταχειρισμενη κιθαρα απο Αμερικη. Εχω αγορασει αλλες 2 φορεσ απο Ιαπωνια χωρις να εχω θεμα στο τελωνειο. Αν μου τη στειλουν με USPS θα ερθει με ΕΛΤΑ σωστα;  Η τιμη με τα μεταφορικα ειναι περιπου 400 ευρω.

Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σταματήσει στο τελωνείο αφενός λόγω δηλωμένης αξίας CIF (εάν γράψει ο πωλητής την πραγματική) αφετέρου λόγω όγκου.

Σωστά, θα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ.

Τέλος, το παρελθόν δεν εγγυάται για το μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σταματήσει στο τελωνείο αφενός λόγω δηλωμένης αξίας CIF (εάν γράψει ο πωλητής την πραγματική) αφετέρου λόγω όγκου.

Σωστά, θα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ.

Τέλος, το παρελθόν δεν εγγυάται για το μέλλον.

Σωστα τα λες! Η αξια αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι λιγοτερη των 250 ευρω;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για να μην περάσει 150% τελωνείο, η αξία πρέπει να είναι κάτω από 22€.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...