moutsa Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Στα ΕΛΤΑ είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί δεν ζητάνε αποδεικτικό αγορας το φορολογούν με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την αναζήτηση στο google. Σε γνωστό πριν 3 χρόνια για ένα για ένα android radio cd αυτοκινήτου αξίας 150 χωρίς να έχει μέσα το κουτί κάποιο αποδεικτικο και φυσικά ούτε που ζήτησαν πλήρωσε 78€ ταρίφα. Πιστεύω ότι έχουν χαλαρώσει αρκετά τα πράγματα ακόμη και στην ΕΜS αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μέχρι να έρθει θα σε φάει το άγχος. Ακόμη και έτσι στον φίλο μου βγήκε φθηνότερα διότι το συγκεκριμένο radiο από ευρωπη 300+ ευρώ οπότε πάλι κερδισμένος βγήκε. Αν το δεις από αυτήν την άποψη πιστεύω είσαι κερδισμένος.
afterhours Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Εγώ διαβάζω ότι το δέμα βγήκε από το τελωνείο και βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στο ΚΔ Αττικής και, ανάλογα με το μέρος που βρίσκεσαι, θα το παραλάβεις από ΔΕ και μετά. Eυχαριστω...το οτι εκατσε πολυ λιγο στο τελωνειο/αεροδρομιο με κανει να αισιοδοξω οτι δεν θα πληρωσω κατι επιπλεον οταν ερθει το χαρτακι να παω να παραλαβω
makfil Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Eυχαριστω...το οτι εκατσε πολυ λιγο στο τελωνειο/αεροδρομιο με κανει να αισιοδοξω οτι δεν θα πληρωσω κατι επιπλεον οταν ερθει το χαρτακι να παω να παραλαβω Σε ποια περιοχή της Ελλάδας μένεις;
afterhours Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δυτικη Ελλαδα..αλλα αυτο με τι εχει σχεση ;; Δεν πολυβιαζομαι να ερθει απλως εχω περιεργεια τι θα γινοταν με το ταχυδρομειο/τελωνειο...το πακετο ερχεται συστημενο με japan post(ems)
makfil Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Σκέφτηκα μήπως είσαι σε νησί, για να δώσω εξήγηση στο "Εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο" που σπανίζει σαν στάδιο διακίνησης ενός δέματος στα ΕΛΤΑ.
afterhours Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Ηρθε σημερα ο φακος σπιτι (συστημενο) δεν πληρωσα κατι εξτρα (Japan Post-EMS) και εκανε μονο 9 ημερολογιακες μερες..αψογα Το χαρτι πανω γραφει Τotal Value 45$ αλλα εγω πληρωσα με μεταφορικα 62 ευρω(69 δολλαρια) χωρις να του πω εγω σε πμ κατι σχετικα να υποτιμολογησει.Λογικα total value= CIF ?? Μηπως αραγε εκανε αναγραφη μονο της τιμης του φακου γι αυτο εγραψε μονο 45 δολαρια ;;; Επισης εγινε αναγραφη πανω στο χαρτι του κουτιου αναλυτικα του προιοντος (δεν εγινε αποκρυψη του τυπου κηπουρικα ειδη κλπ).Επισης κατω απο την περιγραφη αυτη εχει το εξης: Νο commercial value for customs purpose only...αν ξερει καποιος να μας το εξηγησει. EDIT : Tωρα μολις ειδα οτι στο χαρτι πανω πανω αριστερα ειχε μαρκαρει το κουτι : a gift αρα το εστειλα σαν δωρο...φοβερος και χωρις να του εχω στειλει πμ 1
makfil Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Όπως προβλέψαμε, ΔΕ παρέλαβες και όλα μια χαρά. Μην το ψάχνεις, δεν αξίζει, και, κυρίως, μην βασιστείς πάνω σ' αυτό το περιστατικό για μελλοντικές αγορές.
afterhours Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Σωστο αυτο που γραφεις οτι δεν ειναι σιγουρο οτι καθε αγορα θα περνα με τον ιδιο τροπο Απλα υπαρχουν καποιες οδηγιες/κατευθυνσεις του τι να αποφυγουμε (με το βασικοτερο αποφυγη τις εταιριες κουριερ για αγορες εκτος ΕΕ) Εχω διαβασει τον οδηγο σου και ειναι αρκετα χρησιμος
karxarias84 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καληςπερα! Θελω να αγοραςω φακούς επαφής απο το εμιράτα! Οι επιλογές αποστολής ειναι ταχυδρομείο και aramex(courier)! Αν έρθουν με το ταχυδρομείο θ α πληρώσω τελωνείο? αν ξερει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καληςπερα! Θελω να αγοραςω φακούς επαφής απο το εμιράτα! Οι επιλογές αποστολής ειναι ταχυδρομείο και aramex(courier)! Αν έρθουν με το ταχυδρομείο θ α πληρώσω τελωνείο? αν ξερει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ!Ταχυδρομείο αν θες να μειωθούν οι πιθανότητες. Το courier περνάει πάντα τελεωνειο.
makfil Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Σίγουρα, θα σταματήσει το δέμα στο τελωνείο και εκτός από ΦΠΑ θα σου ζητήσουν αμοιβή εκτελωνιστή και άλλα μικροέξοδα.
himosbananas Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος να μου πει σχετικα με αγορές απο Ρωσία δίσκων βινυλίου εαν επιδέχονται λοιπούς δασμούς και ποιό το όριο για το τελωνείο; ευχαριστώ.
makfil Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Απαντήσεις στα ερωτήματά σου θα βρεις στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου. Ως γνωστόν, η Ρωσία δεν ανήκει στην ΕΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις