makfil Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Για 20 μέρες δεν ξέρω αν μπορεί να περιμένει την πληρωμή η παραγγελία αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα και να ζητήσεις μια παράταση στην πληρωμή επικαλούμενος λόγους CC (και όχι τους πραγματικούς).
antikinsor Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Παιδιά βοηθήστε με λίγο. Γέμισα την paypal με το κολπάκι που ζητάς λεφτά μέσω email για να αγοράσω μια πολύ καλή προσφορά tablet και μου λέει "Because you have recently started to sell with PayPal, payments you receive will be temporarily placed in your pending balance for up to 21 days. The funds are kept to settle payments in case there's a problem with transactions.". Δηλαδή σε 21 μέρες θα έχω διαθέσιμα τα λεφτά;;;;; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επισπεύσω; Γνωστός μου που ήθελε οπωσδήποτε να επισπεύσει τη διαδικασία πήγε στο τοπικό ταχυδρομείο και έστειλε συστημένο γράμμα (στην ουσία άδειο φάκελο) στον εαυτό του, παίρνοντας tracking number για τη συγκεκριμένη αποστολή. Μετά, μπήκε στη σελίδα του PayPal, μάρκαρε την δήθεν παραγγελία ως shipped και δήλωσε το tracking number στην αντίστοιχη φόρμα. Σε 1-2 μέρες του ήρθε το γράμμα και πήγε να το παραλάβει ώστε να φαίνεται από το σύστημα ότι έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και πράγματι τα χρήματα του τα αποδέσμευσαν πολύ πιο σύντομα από τις 21 μέρες, περίπου στο μισό αν θυμάμαι καλά. Δεν σου λέω να κάνεις το ίδιο κι απλά το αναφέρω με αφορμή την απορία που εξέφρασες ως μια παράδοξη/εναλλακτική μέθοδο επίσπευσης της διαδικασίας.
ianstam8 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μια ερώτηση και αν μπορείτε παρακαλώ βοηθήστε με. Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή(σε μέγεθος router) από Αμερική. Το κόστος της είναι 140 ευρώ ενώ ο πωλητής ζητάει 55 ευρώ μεταφορικά. Από αυτά που διάβασα παραπάνω, αν το παραγγείλω, το δέμα θα περάσει τελωνείο οπότε θα επιβαρυνθώ το αντίστοιχο κόστος. Η ερώτηση μου έγκειται στο εξής. Αν το συγκεκριμένο προϊον το παραγγείλει συγγενής μου στην Αμερική, το παραλάβει εκεί και έπειτα μου το στείλει υπάρχει περίπτωση να περάσει πάλι τελωνείο και να επιβαρυνθώ;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μια ερώτηση και αν μπορείτε παρακαλώ βοηθήστε με. Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή(σε μέγεθος router) από Αμερική. Το κόστος της είναι 140 ευρώ ενώ ο πωλητής ζητάει 55 ευρώ μεταφορικά. Από αυτά που διάβασα παραπάνω, αν το παραγγείλω, το δέμα θα περάσει τελωνείο οπότε θα επιβαρυνθώ το αντίστοιχο κόστος. Η ερώτηση μου έγκειται στο εξής. Αν το συγκεκριμένο προϊον το παραγγείλει συγγενής μου στην Αμερική, το παραλάβει εκεί και έπειτα μου το στείλει υπάρχει περίπτωση να περάσει πάλι τελωνείο και να επιβαρυνθώ; Ναι, υπάρχει πάλι πιθανότητα να περάσει τελωνείο.
john_shadow Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μια ερώτηση και αν μπορείτε παρακαλώ βοηθήστε με. Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευή(σε μέγεθος router) από Αμερική. Το κόστος της είναι 140 ευρώ ενώ ο πωλητής ζητάει 55 ευρώ μεταφορικά. Από αυτά που διάβασα παραπάνω, αν το παραγγείλω, το δέμα θα περάσει τελωνείο οπότε θα επιβαρυνθώ το αντίστοιχο κόστος. Η ερώτηση μου έγκειται στο εξής. Αν το συγκεκριμένο προϊον το παραγγείλει συγγενής μου στην Αμερική, το παραλάβει εκεί και έπειτα μου το στείλει υπάρχει περίπτωση να περάσει πάλι τελωνείο και να επιβαρυνθώ; Θα πρέπει να στο στείλει με σήμανση "gift" και να βάλει ότι το κόστος του είναι μέχρι 25-30$ μήπως και γλυτώσεις το τελωνείο..
john_shadow Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 όταν πας να στείλεις δέμα σε ρωτάνε ποια είναι η αξία του μιας και δεν ξέρουν τι έχει μέσα και το γράφουν πάνω
ariskari Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Καλησπέρα σας! Θέλω να στείλω λεφτά στην Paypal μου μέσω εμβάσματος στη Γερμανία. Γνωρίζετε αν χρεωθώ μόνο τα έξοδα της δικιάς μου τράπεζας (1€) ή και της γερμανικής (19€);
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Καλησπέρα σας! Θέλω να στείλω λεφτά στην Paypal μου μέσω εμβάσματος στη Γερμανία. Γνωρίζετε αν χρεωθώ μόνο τα έξοδα της δικιάς μου τράπεζας (1€) ή και της γερμανικής (19€);Σε λάθος θέμα ρωτάς. Γράψε την ερώτηση σου στο θέμα "Paypal".
geokarbou Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα ρολογάκι από εδώ: http://www.grandfrank.com/watches/ Παρεπιπτόντως είναι πανέμορφα και οικονομικά, αλλά φοβάμαι ότι επειδή είναι απο Σουηδία μην παιχτεί τίποτα στο τελεωνείο. Ξέρει κανείς αν αξίζει να πάρω το ρίσκο?
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Η Σουηδία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απλά δεν είναι μέλος της ΟΝΕ (ευρώ) έχοντας το δικό της νόμισμα. Τελωνείο δεν περνά κάτι από Σουηδία. 1
foireson Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Στο νήμα γίνεται συχνή αναφορά σε πληρωμή ΦΠΑ και μικροέξοδων μέσω των ΕΛΤΑ. Που ακριβώς όμως τα πληρώνουμε; Στο τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ κατά την παραλαβή του δέματος; Ευχαριστώ!
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ναι, γιατί ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα και προωθεί το δέμα με το λογαριασμό στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός θα πληρώσει για να το παραλάβει.
foireson Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ναι, γιατί ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα και προωθεί το δέμα με το λογαριασμό στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός θα πληρώσει για να το παραλάβει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ταλαιπωρήθηκα πολύ(και την πάτησα) με την UPS ηλεκτρονικές εξουσιοδοτήσεις κτλπ, πλέον μόνο δια της οδού των ΕΛΤΑ. Λίγο παραπάνω δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω αρκεί να μην ταλαιπωρούμαι με γραφειοκρατία, όπως νομίζω και οι περισσότεροι από εμάς. Και πάλι ευχαριστώ. EDIT: Α, επίσης, γνωρίζετε εάν γίνεται στο επι τόπου ΕΛΤΑ κατάστημα οποιοσδήποτε έλεγχος/άνοιγμα του δέματος; Όχι και το πιο ευχάριστο ενδεχόμενο όπως καταλαβαίνετε..
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το άνοιγμα του δέματος στο Γραφείο ΕΛΤΑ. Εννοείς στο δέμα που έρχεται από τρίτη χώρα και έχει ήδη εκτελωνιστεί ή σε αυτό που έχει φτάσει στο Γραφείο χωρίς να σταματήσει στο τελωνείο; Σε κάθε περίπτωση, οι υπάλληλοι του Γραφείου δεν είναι τελωνειακοί για να ανοίξουν το δέμα που έχει φτάσει εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις