Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι, ρώτησα για το αν θα εκτελωνιστεί στο αεροδρόμιο ή θα το έστελναν στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αν ήσουν στη Β. Ελλάδα.

Πάντως, τελευταία έχουν γραφτεί αρκετές περιπτώσεις με EMS που πλήρωσαν έξοδα εκτελωνισμού και το τέλος των ΕΛΤΑ (12€)

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θέλω να πάρω μια μπαταρία για λαπτοπ απο ebay αμερικης και βλέπω οτι ο seller στελνει με USPS First Class Mail Intl. Τι παίζει με την συγκεκριμένη; Θα πληρώσω παραπάνω; το κοστος της μπαταρίας είναι 29-39$ αναλογως τον πωλητή.

Δημοσ.

α κατάλαβα, έχει γραφτεί τίποτα για εκτιμώμενο χρόνο που κάνει να περάσει το τελωνείο?

Συνήθως, προωθούν τα δέματα μέσα σε μια βδομάδα το αργότερο.

Θέλω να πάρω μια μπαταρία για λαπτοπ απο ebay αμερικης και βλέπω οτι ο seller στελνει με USPS First Class Mail Intl. Τι παίζει με την συγκεκριμένη; Θα πληρώσω παραπάνω; το κοστος της μπαταρίας είναι 29-39$ αναλογως τον πωλητή.

Η USPS είναι το αμερικάνικο ταχυδρομείο.

Εάν το συνολικό ποσό αξία και μεταφορικά είναι γύρω στα $30 δεν σταματάει συνήθως στο τελωνείο.

Δημοσ.

καλησπερα και καλη Ανασταση σε ολους τους συνφορουμιτες, θα ηθελα την βοηθεια σας αν γινεται

μιας και με τετοιο ποσο δεν ξερω τι παιζει. ειμαι στο http://www.elephonestore.com καιθελω να αγορασω 1 κινητο.

πριν τιν τελικη επιβεβαιωση λοιπον με Estimate Shipping and Tax με βγαζει στα 215 συν 10 για αποστολη registered air mail.

αυτο ισχυει? πρεπει να κανω κατι αλλο για το θεμα τελωνειο? ξερω απο site οπως gearbest δεν παιζει θεμα γενικα αλλα 

προτιμω αν γινεται να το παρω απο site το της ιδιας της εταιριας.οποτε τι κανω? ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια και Καλή Ανάσταση! Θα ήθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κάποιος, κάποια υπηρεσία package forwarding που να στέλνει απο UAE(αραβικά εμιράτα) στην Ελλαδα, με ταχυδρομείο κατα προτίμηση για να γλιτωσω τυχών τελωνεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Προσοχη σε παραγγελια απο bangood μπηκαν ως guest στο site και εκαναν παραγγελια τα ιδια αλλα σε ενα ακτιβοαντικειμενο εβαλαν 3 τεμαχια ...εκαναν print screen ...και ετσι δικαιολογουν φορο για 320 ευρω ενω η τιμη αγορας ηταν 180 ευρω... Το παλικαρι εχει φρικαρει αλλα τα πληρωσε γιατι τα χρειαζεται ...το printscreen εχει σφραγιδα τελωνειου πανω κανονικα.. Οταν καθισε να τα δει ειδε το "λαθος" τους... Φανταστειτε ποσο χρονο ελευθερο εχουν για να κατσουν να κανουν ολο αυτο...

Δημοσ.

Ειλικρινα φιλοι δεν ξερω, τι απο τα 2 ειναι το σκ@τοχειροτερο: O Τελωνισμος, η ο Ραγιαδισμος?
Δηλαδη οτι, οι κομματοδιορισμενοι, σε κλεβουν...με σφραγιδα(!), η οτι εσυ δεν κανεις τιποτα γι' αυτο?
:mad:
http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=54471230
http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=54474205
:whistle:
http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=54474326

Δημοσ.

Επειδη με εισαγωγες ασχολουμαι, να προτιματε παντα τα ταχυδρομεια. Ακομα κι αν τα σταματησει τελωνειο το κοστος εκτελωνισμου ειναι πολυ μικροτερο απο τις εταιριες οπως DHL, UPS, Fedex κτλ

Και αν το σταματησει τελωνειο, οτι χαρτια και να τους πας, δεν αλλαζει τιποτα. Ειτε το πληρωνεις ειτε επιστρεφεται

Δημοσ.

ποιος ο λόγος πάντως να υπάρχει τελωνείο? πέραν τον ελέγχων για απαγορευμένα πράγματα κτλ. για πιο λόγο πρέπει να πληρώνεις "καπέλο" σε κάτι που φέρνεις απ έξω?

(η ερώτηση είναι καθαρά για λόγους συζήτησης)

Δημοσ.

Λογοι υπαρχουν και μια χαρα λογικοι! Το θεμα ειναι γιατι ανεχομαστε
και τα -το λιγοτερο- απολυτως παραλογα σκηνικα και συμπεριφορες..!
:shifty:

Επισκέπτης
Δημοσ.

ποιος ο λόγος πάντως να υπάρχει τελωνείο? πέραν τον ελέγχων για απαγορευμένα πράγματα κτλ. για πιο λόγο πρέπει να πληρώνεις "καπέλο" σε κάτι που φέρνεις απ έξω?

(η ερώτηση είναι καθαρά για λόγους συζήτησης)

Δεν ξέρω πάντως έτσι συμβαίνει σε όλες τις χώρες του πλανητη.

Το θέμα λογικά θα έχει να κάνει με σχέση τα έσοδα που χάνει ένα κράτος αφού αγοράζεις προϊόντα από εκτός (πλην του ελέγχου βέβαια).

Δημοσ.

Παιδιά βοηθήστε με λίγο. Γέμισα την paypal με το κολπάκι που ζητάς λεφτά μέσω email για να αγοράσω μια πολύ καλή προσφορά tablet και μου λέει "Because you have recently started to sell with PayPal, payments you receive will be temporarily placed in your pending balance for up to 21 days. The funds are kept to settle payments in case there's a problem with transactions.".

Δηλαδή σε 21 μέρες θα έχω διαθέσιμα τα λεφτά;;;;;   Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επισπεύσω;

Δημοσ.

Έχει γραφτεί πολλές φορές και με αναζήτηση θα μπορούσες να βρεις σχετικά posts.

Η μέθοδος αυτή εξυπηρετεί συναλλαγές μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Εσύ φαίνεσαι στο paypal σαν πωλητής και σου δεσμεύει τα χρήματα για 21 μέρες για την περίπτωση που ο αγοραστής, δηλαδή ο άλλος εσύ, ανοίξει θέμα.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο εκτός από υπομονή και καλό είναι να διαβάζεις τα σχετικά νήματα πριν γίνει η στραβή.

Δημοσ.

Έχει γραφτεί πολλές φορές και με αναζήτηση θα μπορούσες να βρεις σχετικά posts.

Η μέθοδος αυτή εξυπηρετεί συναλλαγές μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Εσύ φαίνεσαι στο paypal σαν πωλητής και σου δεσμεύει τα χρήματα για 21 μέρες για την περίπτωση που ο αγοραστής, δηλαδή ο άλλος εσύ, ανοίξει θέμα.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο εκτός από υπομονή και καλό είναι να διαβάζεις τα σχετικά νήματα πριν γίνει η στραβή.

Με συγχωρείτε αλλά είμαι καινούργιος και λόγω βιασύνης να προλάβω μια προσφορά δεν τα τσέκαρα. Κάτι τελευταίο.  Η παραγγελία μου στο gearbest έγινε και εκκρεμεί η πληρωμή. Λέτε να παραμείνει ανοιχτή η παραγγελία για ακόμη 20 μέρες και να μου δώσει το tablet που παρήγγειλα στην τωρινή τιμή προσφοράς;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...