giorgosvet Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Υπάρχει το "πληρώνουμε και μαθαίνουμε" αλλά στην περίπτωσή σου δεν έμαθες και δεν μάθαμε την αιτία που σταμάτησε το δέμα στο αεροδρόμιο. Καλα μην το τραγικοποιούμε!.Το περίμενα οτι θα σταματήσει γιατι η περιγραφή που έβαλε ο κινέζος ήταν ακριβής με το περιεχόμενο που τραβάει τη προσοχή(ηλεκτρονικό προιόν με κάποιο όγκο 2,5 κιλά)και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς όπως μου είπε.Επίσης έπεσε τηλέφωνο από το τελωνείο διότι ο υπάλληλος δεν πίστεψε τη χαμηλότερη τιμή που αναγραφόταν στο πακέτο και μου είπε <<Αποκλείεται να κάνει τόσο, έχω δει και άλλα τέτοια ,θα το ανοίξουμε και θα δούμε τι ακριβως έχει και θα κρίνουμε>>.Όπότε έστειλα την απόδειξη από το paypal για να μην το εκτιμήσει στη τύχη κανα 300αρι και τρέχω μετα...Ενταξει όλα καλά. ΥΓ.Φαντάσου να ερχόταν με καμιά courier!! hami21 στη Θεσσαλονίκη θα περάσει τελωνείο το πακέτο σου(όπως και το δικό μου) και όχι Αθήνα
hami21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλα μην το τραγικοποιούμε!.Το περίμενα οτι θα σταματήσει γιατι η περιγραφή που έβαλε ο κινέζος ήταν ακριβής με το περιεχόμενο που τραβάει τη προσοχή(ηλεκτρονικό προιόν με κάποιο όγκο 2,5 κιλά)και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς όπως μου είπε.Επίσης έπεσε τηλέφωνο από το τελωνείο διότι ο υπάλληλος δεν πίστεψε τη χαμηλότερη τιμή που αναγραφόταν στο πακέτο και μου είπε <<Αποκλείεται να κάνει τόσο, έχω δει και άλλα τέτοια ,θα το ανοίξουμε και θα δούμε τι ακριβως έχει και θα κρίνουμε>>.Όπότε έστειλα την απόδειξη από το paypal για να μην το εκτιμήσει στη τύχη κανα 300αρι και τρέχω μετα...Ενταξει όλα καλά. ΥΓ.Φαντάσου να ερχόταν με καμιά courier!! hami21 στη Θεσσαλονίκη θα περάσει τελωνείο το πακέτο σου(όπως και το δικό μου) και όχι Αθήνα Ααααα ετσι!! μαλιστα..... αξια πακετου που ειναι 117€ ποσο κοστουμι λες να εχω???
giorgosvet Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν τελικά πληρώσεις 23% ΦΠΑ + 12 ΕΥΡΩ τέλη για τα ΕΛΤΑ
hami21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν τελικά πληρώσεις 23% ΦΠΑ + 12 ΕΥΡΩ τέλη για τα ΕΛΤΑ χμμ δλδ κανα 40αρι πανω κατω να υπολογιζω....ελεος ειναι τι να πω....σε ευχαριστω παντως που με βοηθησες να σαι καλα!!
makfil Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλα μην το τραγικοποιούμε!.Το περίμενα οτι θα σταματήσει γιατι η περιγραφή που έβαλε ο κινέζος ήταν ακριβής με το περιεχόμενο που τραβάει τη προσοχή(ηλεκτρονικό προιόν με κάποιο όγκο 2,5 κιλά)και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς όπως μου είπε.Επίσης έπεσε τηλέφωνο από το τελωνείο διότι ο υπάλληλος δεν πίστεψε τη χαμηλότερη τιμή που αναγραφόταν στο πακέτο και μου είπε <<Αποκλείεται να κάνει τόσο, έχω δει και άλλα τέτοια ,θα το ανοίξουμε και θα δούμε τι ακριβως έχει και θα κρίνουμε>>.Όπότε έστειλα την απόδειξη από το paypal για να μην το εκτιμήσει στη τύχη κανα 300αρι και τρέχω μετα...Ενταξει όλα καλά. ΥΓ.Φαντάσου να ερχόταν με καμιά courier!! Δεν τραγικοποιούμε την κατάσταση αλλά όταν ζητάς πληροφορίες για τον εκτελωνισμό καλό είναι να δίνεις όλα τα στοιχεία, όπως πχ. ότι 1) το δέμα σου έφυγε από την Αθήνα και πήγε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης, 2) σου ζήτησε ο τελωνειακός απόδειξη κλπ Επίσης, θυμάμαι ότι είχες δώσει συμβουλή στον fotis6900 (post #1905) για "συνεννόηση με τον Κινέζο για υποτιμολόγηση", αφού την είχες κάνει ήδη εσύ, αλλά τώρα γράφεις ότι "το περίμενα ότι θα σταματήσει γιατί η περιγραφή που έβαλε ο κινέζος ήταν ακριβής με το περιεχόμενο που τραβάει την προσοχή".
giorgosvet Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 1) Εχει διαφορά που πήγε ΥΕΔ Θεσ/νικης?(το γράφω στο ποστ 1925 και μου απαντας για τα αποθήκευτρα) αν ήταν Αθηνα δεν θα περνούσε? 2) Δεν μου ζήτησε απόδειξη. Εγω του την έστειλα και ευτυχώς τη δέχτηκε.Είχε σκοπό να ανοίξει το δέμα και να τιμολογήσει κατα βούληση. Η υποτιμολόγηση που έγινε από τον κινέζο(80$) ήταν οχι για να μην περάσει τελωνείο- που υπήρχε μια ελπίδα- αλλά για να είναι λιγότερος ο λογαριασμος.Και του fotis6900 10$ έγραφε το δέμα του.καμία σχέση δηλαδή με την πραγματική αξία.Προφανώς παίζει ρόλο και η περιγραφή του δέματος μαζί με την αξία.
hami21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Παρέλαβα σήμερα το πακέτο μου από τα ΕΛΤΑ μαζί με το ......λογαριασμό του τελωνείου Εχουμε και λέμε Αξία δέματος 127 ευρώ ΦΠΑ 23%=29,21 ευρώ Εξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 12 ευρώ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 41,21 ΕΥΡΩ. Να σε ρωητησω! εε με τι ειχες κανει αποστολη μαν εσυ?? με απλο ταχυδρομειο η ειχες καποιο κουριερ?? γιατι και εγω και περιμενω μια παραγγελια με κοστος 117€ και απο τελωνειο αθηνας που ρθε το πηγαν τα μοσχαρια στις Θεσσαλονικης τα νευρα μου δλδ..... τι κοστος λες να με χρεωσουν?? εχω σκασει!!! αφου εχω πληρωσει ηδη για αποστολη να παρει η ευχη τι θελουν παλι και αλλο αρμεγμα δλδ ελεοςςςςς!!!! μηπως ξερεις???? καθως ειδα οτι πληρωσες ενα 40 αρι!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Να σε ρωητησω! εε με τι ειχες κανει αποστολη μαν εσυ?? με απλο ταχυδρομειο η ειχες καποιο κουριερ?? γιατι και εγω και περιμενω μια παραγγελια με κοστος 117€ και απο τελωνειο αθηνας που ρθε το πηγαν τα μοσχαρια στις Θεσσαλονικης τα νευρα μου δλδ..... τι κοστος λες να με χρεωσουν?? εχω σκασει!!! αφου εχω πληρωσει ηδη για αποστολη να παρει η ευχη τι θελουν παλι και αλλο αρμεγμα δλδ ελεοςςςςς!!!! μηπως ξερεις???? καθως ειδα οτι πληρωσες ενα 40 αρι! Για να μην πάει τελωνείο αυτός ή κάποιος άλλος να τα πάρει σημαίνει ότι δεν χρησιμοποίησε courier. Χρεώνουν ΦΠΑ(για πακέτα άνω των 150€ και δασμοι)+ έξοδα εκτελωνισμου (12€) όταν τα πακέτα εκτελωνιζονται από ελτα. Εται είναι ο νόμος στις χώρες της Ε.Ε. Δέματα που έρχονται εκτός Ε.Ε περνάνε τελωνείο. Δεν είναι κάτι πρωτακουστο.
hami21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Για να μην πάει τελωνείο αυτός ή κάποιος άλλος να τα πάρει σημαίνει ότι δεν χρησιμοποίησε courier. Χρεώνουν ΦΠΑ(για πακέτα άνω των 150€ και δασμοι)+ έξοδα εκτελωνισμου (12€) όταν τα πακέτα εκτελωνιζονται από ελτα. Εται είναι ο νόμος στις χώρες της Ε.Ε. Δέματα που έρχονται εκτός Ε.Ε περνάνε τελωνείο. Δεν είναι κάτι πρωτακουστο. Αρα θα πληρωσω μονο ΦΠΑ?? η τιποτα?? δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουν εξοδα τοτε αφου σε (κλεβει) και το ελτα απο πανω?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αρα θα πληρωσω μονο ΦΠΑ?? η τιποτα?? δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουν εξοδα τοτε αφου σε (κλεβει) και το ελτα απο πανω? Αν στο εκτελωνισουν θα πληρώσεις ΦΠΑ + την αμοιβή των ΕΛΤΑ. Ευτυχώς που υπάρχουν τα ελτα, γιατί αν όλα τα πακέτα παιρνουσαν τελωνείο και τα εκτελωνιζαν τα κουριερ, θα πληρωνες πολλά περισσότερα.
makfil Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν στο εκτελωνισουν θα πληρώσεις ΦΠΑ + την αμοιβή των ΕΛΤΑ. Ευτυχώς που υπάρχουν τα ελτα, γιατί αν όλα τα πακέτα παιρνουσαν τελωνείο και τα εκτελωνιζαν τα κουριερ, θα πληρωνες πολλά περισσότερα. Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του εκτελωνισμού για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Όλα τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες εκτελωνίζονται. Όσα εισάγονται μέσω ΕΛΤΑ εκτελωνίζονται είτε χωρίς έξοδα (με βάση τη δηλωμένη αξία και την περιγραφή) είτε μόνο με το τέλος των ΕΛΤΑ είτε με έξοδα (με βάση τη νομοθεσία) και το τέλος των ΕΛΤΑ. Στην τελευταία περίπτωση, τα έξοδα υπολογίζονται από τον τελωνειακό υπάλληλο που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ (Αεροδρόμιο και ΥΕΔ Θεσ/νίκης). Όσα εισάγονται μέσω courier κάνουν υποχρεωτική στάση στο τελωνείο του αεροδρομίου και, όπως έχουμε πει πολλές φορές, εκτός από τα έξοδα (ΦΠΑ και ενδεχομένως δασμό), ο παραλήπτης πληρώνει και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα, με εξαίρεση την περίπτωση του εκτελωνισμού από τον παραλήπτη οπότε γλυτώνει την αμοιβή αλλά πληρώνει στην εταιρεία για τη διατακτική.
otommod Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Ελπίζω να μπορώ να κάνω και εγώ την ερώτηση μου... Ενδιαφέρομαι να αγοράσω από amazon αμερικής αυτήν[0] εδώ την μητρική. Κάνει $210 και τα μεταφορικά τα υπολογίζει άλλα $55. Απ'όσα διάβασα θα πληρώσω ΦΠΑ ή τελωνείο ή δεν κατάλαβα τι άλλο. Γνωρίζουμε πιθανώς πόσο θα πάει αυτό; Το ίδιο αντικείμενο μπορώ να το βρω καινούργιο και από ebay. Ο πωλητής το έχει με "International Priority Shipping to Greece via the Global Shipping Program". Αυτό θα ήταν ίσως καλύτερη επιλογή; Εναλλακτικά, ποιά θα ήταν η «καλύτερη» μεταφορική να ζητήσω από τον πωλητή να χρησιμοποιήσει;
makfil Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Όταν βάλεις την μητρική στο καλάθι (καλό θα ήταν να δώσεις και ένα link), 1) θα δεις αν η αμαζόνα τη στέλνει στην Ελλάδα και 2) θα υπολογίσει και τα προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού (ΦΠΑ στα $265). Συνήθως, δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω απ' αυτά.
slk200gr Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Ελπίζω να μπορώ να κάνω και εγώ την ερώτηση μου... Ενδιαφέρομαι να αγοράσω από amazon αμερικής αυτήν[0] εδώ την μητρική. Κάνει $210 και τα μεταφορικά τα υπολογίζει άλλα $55. Απ'όσα διάβασα θα πληρώσω ΦΠΑ ή τελωνείο ή δεν κατάλαβα τι άλλο. Γνωρίζουμε πιθανώς πόσο θα πάει αυτό; Το ίδιο αντικείμενο μπορώ να το βρω καινούργιο και από ebay. Ο πωλητής το έχει με "International Priority Shipping to Greece via the Global Shipping Program". Αυτό θα ήταν ίσως καλύτερη επιλογή; Εναλλακτικά, ποιά θα ήταν η «καλύτερη» μεταφορική να ζητήσω από τον πωλητή να χρησιμοποιήσει; Θα πληρώσεις προκαταβολικά το ΦΠΑ στον αμαζον και δεν θα περάσει τελωνείο ,θα έρθει κατευθειαν στο σπίτι σου με την γενική ταχυδρομική ,δεν έχεις άλλη χρέωση ,απο τότε που βγήκε αυτο εχω παραγγείλει πολλές φορές απο αμαζον Αμερικής και παντα ετσι ειναι
otommod Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Όταν βάλεις την μητρική στο καλάθι (καλό θα ήταν να δώσεις και ένα link), 1) θα δεις αν η αμαζόνα τη στέλνει στην Ελλάδα και 2) θα υπολογίσει και τα προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού (ΦΠΑ στα $265). Συνήθως, δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω απ' αυτά. Ρωτώ βασικά ακριβώς επειδή στο καλάθι που έχει ένα "Estimate your shipping and tax" δεν λέει τίποτα περί import taxes ή κάτι τέτοιο, ενώ σε ένα άλλο πράγμα που δοκίμασα μου έβγαζε. Ξέχασα επίσης να βάλω το link http://www.amazon.com/Supermicro-Micro-DDR4-Motherboards-X11SSM-F-O/dp/B018AX44Q4. Έχει διαφορά που ο προμηθευτής δεν είναι η ίδια η amazon αλλά κάποιος από τους συνεργαζόμενους (Daytona Web στην προκειμένη περίπτωση);
Προτεινόμενες αναρτήσεις