Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1. Κάθε δέμα που εισάγεται από τρίτη χώρα μπαίνει στη διαδικασία εκτελωνισμού και ελέγχεται εάν τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω σ' αυτό δικαιολογούν την ατελή εισαγωγή του ή όχι. Ο εκτελωνισμός μέσω των ΕΛΤΑ είναι λίγο διαφορετικός και στην ουσία πιο "χαλαρός", με αποτέλεσμα πολλά δέματα να περνάνε χωρις δυσάρεστες επιπτώσεις για τους αγοραστές.

2. Στα στοιχεία κατάστασης του δέματος που έδωσες, ενδεχομένως, έχεις κάνει λάθος στις ώρες κατάστασης αφού ξεκινάς με 05.52, συνεχίζεις με 05.20 και καταλήγεις με 08.48. Μπορείς να τα ελέγξεις 

Λοιπον ετσι μου τα εμφανιζει 

Εισαγωγη στο τελωνειο                                                 15-10-2013                 05:52

Αφιξη στην χωρα προορισμου                                    15-10-2013                 05:20

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)             15-10-2013                    08:48  Κ.Δ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)

Αλλα δεν μου εχει ερθει καποιο ειδοποιητηριο ακομη μαλλον κολλησαμε στο τελωνειο !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν συγχαρητήρια στον makfil για τον αρχικο του κειμενο-οδηγο αλλα και για τις συχνές του απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματα των συνφορουμητων.

Πρεπει να πως πως ανεξάρτητα αυτων που ηξερα η δεν ηξερα διαβαζω εδώ και δυο ωρες όλα τα μηνύματα που εχουν γραφει γιατι εκτος του ότι είναι χρήσιμα  είναι και πολύ καλογραμμένα και ευκολα κατανοητα.

Θα προσπαθήσω και γω με την σειρα μου να καταθέσω τις εμπειρίες μου από αγορές που εχω κανει από Κινα.

Ότι διαβάσετε και από μενα δεν είναι κανονας και όπως πολύ σωστα εχει αναφερθεί πολλάκις δεν υπαρχει τιποτα σίγουρο στην συμπεριφορά των εκτελωνιστών  και στο αν θα χρεωθούμε περισσότερο, λιγοτερο η και καθόλου από αγορες που κάνουμε από χωρα εκτος ενωσης.

Τον τελευταίο ενάμιση χρονο αγοράζω πολύ συχνα από Κινα μα όχι από τα μεγαλα πολυκαταστήματα όπως είναι το ebay αλλα από αυτόνομα sites .

Φυσικα κοιτάζω παντα να υπαρχει η δυνατότητα πληρωμής μεσω paypal ώστε να εχω την ασφάλεια σε περίπτωση κάποιας αθέτησης συμφωνίας από τον πωλητή.

Τα ποσα που δινω κάθε φορα για αυτές τις αγορές είναι από 100$ συν μεταφορικά εως 400$ δολάρια συν μεταφορικά.

Τον ενάμιση χρονο που πέρασε εχω πληρώσει αρκετές φορες εκτελωνισμό χάριν της dhl και της άγνοιας  μου αλλα πλέον μάλλον εχω βρει την τομή ώστε να μου έρχονται χωρις να πληρωνω επιπλέον χρήματα.

Ξεχασα να αναφερω πως τα βαρος των δεματων που παραγγέλνω τις περισσότερες φορες είναι κατω των δυο κιλων και σε καποιες ελαχιστες φτάνουν τα 5-6 κιλα.

Το θετικο με του κινέζους είναι ότι μπορούν και βαζουν εικονικά τιμολόγια με πολύ χαμηλότερες τιμες ωστε να μην κινούνται υποψίες.

Τελευταίως κρύβουν και τις ετικέτες των προϊόντων ώστε να μην μπορει καποιος ανοίγοντας την συσκευασία να γνωρίζει την ακριβή ονομασία του προϊόντος.

Στο παρελθόν για αυτά τα προϊόντα ζητουσα να αναγράφουν στο εικονικό τιμολόγιο το ποσο των 48$ και ενω για αρκετο καιρο δεν ειχα θεμα μετα αρχισαν οι καμπάνες και οι συχνοί εκτελωνισμοί.

Η dhl μεταξυ αλλων εκανε το εξης απαράδεκτο.

Ενώ το πακετο ειχε προορισμό θεσσαλονικη το εδινε στην Αθήνα οπού ζητούσαν να γινει εκτελωνισμός και τηλεφωνικώς με ρωτουσαν εάν θελω να την κανουν αυτοι η εγω.

Όταν αρνιούμουν να εκτελωνίσουν αυτοι μου ζητούσαν επιπλέον 33 ευρω για να κανουν μεταφόρτωση το πακετο μου από την Αθηνα στη Θεσσαλονικη και να κανω μετα τον εκτελωνισμό μονος μου

Δηλαδη ενώ πληρωνα εξ αρχης την dhl να μου στείλει το πακετο από την Κινα στην Θεσσαλονικη αυτή μου ζητούσαν επιεπλον χρηματα για να τον μεταφέρουν από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Το ευτύχημα είναι πως ποτε δεν ασχολήθηκα με εκτελωνισμό λογο του πεθερου μου που συνεργάζεται με επαγγελματίες εκτελωνιστές και ετσι παντα πλήρωνα μονο τα προβλεπομενα και όχι επιπλέον αμοιβες.

Τους τελευταίους μηνες ζητω να μου βαζουν πανω στο τιμολογιο κοστος 23$ και ανεξαρτήτως των πραγματικών ποσών δεν μου εχει συμβεί καποιο απρόοπτο με εκτελωνισμό ( φτου να μην με ματιάσω)

Εχω προσπαθήσει και με EMS αλλα τα μεταφορικά είναι περισσότερα συν ότι καθυστερούν σημαντικά.

Εχω κανει δυο φορες παραλαβή με EMS την μια δεν ειχα πρόβλημα ( αξια αναγραφόμενη 48$ ) αλλα την δευτερη ηρθε  ο ταχυδρομος με το πακετο στα χερια και μου ζητησε 50ευρω εξοδα εκτελωνισμού.

Σε αυτή την περίπτωση στο τελωνειο αγνόησαν το αναγραφόμενο κοστος και κοστολόγησαν κατά την κριση τους και μαλιστα στην διπλασια από την κανονικη του τιμη.

Επαναλαμβάνω πως όλα τα παραπανω δεν ειναι κανονας που σημαινει πως ακομα και αν στο μέλλον συνεχίσω να ζητω πακετα με μικρότερη αξια υπαρχει η πιθανότητα να πληρώσω επιπλέον φορους.

Ευχαριστώ και εγώ, με τη σειρά μου, για τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες σου και πληροφορίες που αφενός επιβεβαιώνουν ορισμένα βασικά στοιχεία που έχουμε συζητήσει επανειλημμένα (αποστολή δέματος από τρίτη χώρα με εταιρείες courier, δυνατότητα τελωνειακού να ορίσει αξία CIF κλπ) αφετέρου θα χρησιμεύσουν σε συμφορουμίτες και άλλους αναγνώστες που θέλουν να κάνουν αγορές από Κίνα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αλλα δεν μου εχει ερθει καποιο ειδοποιητηριο ακομη μαλλον κολλησαμε στο τελωνειο !

μου ηρθε παιδια δεν πληρωσα τιποτα τελωνειο απλα ηρθε στης 15/10 και το παρελαβα στης 25/10 το κρατησαν 10 μερες στο τελωνειο αλλα ευτηχως δεν πληρωσα 

Παιδιά αν μπορεί κάποιος να απαντήσει σε 1 απορία που έχω. Φίλος είναι Νεα Υόρκη τώρα και θα γυρίσει σε 10 μέρες.

Επειδη δεν γνωρίζει πως θα μπορέσει να μου φέρει 2 nexus 5 χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου τελωνείο η κάτι άλλο μια  βοήθεια θα ήταν χρήσιμη.

Τα έχει βρεί ήδη unlocked απλά δεν ξέρω τον τρόπο.

Βγάλσιμο από το κουτί και τσέπη κάπως έτσι?

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Θα ήθελα μια διευκρίνιση όσον αφορά τον εκτελωνισμό.

Είχα παραγγείλει από Καναδά ένα δέμα (αξίας περίπου 500 ευρώ) το οποίο στάλθηκε μέσω USPS και εκτελωνίστηκε πριν λίγες μέρες με αρκετή καθυστέρηση (είχε φτάσει στην Ελλάδα από 14/10). Στο tracking system της USPS το status είναι "adressee could not be located". Παρόλαυτα μου ήρθε χθες ένα τιμολόγιο για τον εκτελωνισμό της τάξης των 200 ευρώ και για παραλαβή από τα ΕΛΤΑ.

• το πρώτο μου ερώτημα είναι αν θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί εκ των προτέρωξ για να αποδεκτώ τον εκτελωνισμό από τρίτο ή να προχωρήσω μόνη μου σε αυτόν.
  • το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι επειδή δεν μου είναι απαραίτητο να παραλάβω το δέμα, θα μπορούσε να επιστραφεί στον αποστολέα αν δεν παραληφθεί, και να γίνει κατόπιν επιστροφή χρημάτων σε εμένα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια διευκρίνιση θα μπορούσατε να μου δώσετε!

1. Αγοράζοντας από τρίτες χώρες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι για αντικείμενα αξίας CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) μέχρι 150 ευρώ θα πληρώσουμε τουλάχιστον ΦΠΑ και μικροέξοδα και πάνω από την αξία αυτή και δασμό. Στην περίπτωσή σου αναφέρεις το κόστος και όχι τα μεταφορικά για να υπολογιστεί η αξία CIF, αν δεν πλήρωσες και ασφάλεια.

2. Η διαδικασία εκτελωνισμού μέσω ΕΛΤΑ είναι διαφορετική από εκείνη μέσω του κανονικού τελωνείου και πάρα πολλοί την προτιμούν γιατί τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα. Το μειονέκτημα είναι, βέβαια, ότι δεν ειδοποιείσαι και γιαυτό η αγορά ενός αντικειμένου μεγάλης αξίας από τρίτη χώρα και η αποστολή του μέσω ταχυδρομείου είναι ένα ρίσκο που το παίρνει ο αγοραστής. Πάντως, ο εκτελωνισμός του ίδιου δέματος από το κανονικό τελωνείο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στοίχιζε ακριβότερα αν συνυπολογίσεις τα αποθήκευτρα, την αμοιβή εκτελωνιστή, το δασμό και λοιπά έξοδα αλλά θα υπήρχε η δυνατότητα να το εκτελωνίσεις, εάν είχες το χρόνο και τη δυνατότητα, γλυτωνοντας κάποια ποσά.

3. Το θέμα της επιστροφής του δέματος έχει να κάνει με τη συνεννόηση με τον πωλητή και εξαρτάται από το αν εκείνος δεχτεί να σου επιστρέψει χρήματα στην περίπτωση που δεν το παραλάβεις, αλλά το βλέπω μάλλον δύσκολο.

καλησπερα.

Επιθυμω αγορα παπουτσιων απο αμερικη με συνολικη αξια συν μεταφορικα 62 ευρω..με USPS Priority Mail International

γλιτωνω εξοδα τελωνειου και πληρωνω μονο 3 ευρω στο ν ταχυδρομο κατα την παραδοση?για πειτε

ευχαριστω προκαταβολικα

Εάν ο πωλητής δεν σου ζητάει να προκαταβάλεις import charges, τότε το πιθανότερο είναι να πάρεις τα παπούτσια ... στο χέρι (να παραλάβεις ήθελα να πω), χωρίς να πληρώσεις κάτι παραπάνω.

• Like 1

σε ευχαριστω για την αμεσοτατη απαντηση!!!

βεβαια να αναφερω οτι παρολο που ο πωλητης το στελνει με USPS,κατω εχει ενα μικρο ερωτηματικο για περαιτερω πληροφοριες το οποιο αναφερει τα εξης (ξεχασα να αναφερω οτι η αγορα θα ειναι απο το ebay)

International Shipping - items may be subject to customs processing depending on the item's declared value.
Sellers set the item's declared value and must comply with customs declaration laws.
As the buyer, you should be aware of possible:
- delays from customs inspection.
- import duties and taxes which buyers must pay.
- brokerage fees payable at the point of delivery.
Your country's customs office can offer more details, or visit eBay's page on international trade.

δηλαδη τιποτα δεν ειναι σιγουρο???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...