giorgosvet Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Το δέμα μου έίναι στην ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΕΛΤΑ από τις 7/4.Υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθούν και αποθήκευτρα ή όχι?
makfil Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Όχι, αποθήκευτρα πληρώνει αυτός που φέρνει δέμα με courier. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όσο καθυστερεί να φύγει από την ΥΕΔ τόσο πρέπει να ανησυχείς για τα ενδεχόμενα έξοδα εκτελωνισμού.
gogopush Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Θέλω να αγοράσω προϊόντα στην κινεζική κατάστημα σε € 500 Εάν τα εμπορεύματα που αποστέλλονται από την αποθήκη στην Ευρώπη , θα καταβάλλουν ένα τέλος ;
makfil Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δεν βγαίνει νόημα του τι ακριβώς ρωτάς αλλά εάν σου στείλουν από την ευρωπαική αποθήκη δεν θα έχεις πρόβλημα τελωνείου.
aleaek Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Καλησπέρα, έκανα το λάθος και παρήγγειλα ένα refurbished λαπτοπ από το ebay.com με 780$ αξία και 40$ μεταφορικά με ups. Η συνολική τιμή είναι η μισή από ότι το βρισκω στην ελληνική αγορά όμως με όλα αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να ανησυχώ για το τελωνείο. Γίνεται μόλις φτάσει να μάθω το κόστος εκτελωνισμου(εννοείται ότι θα το κάνω μόνος μου) και αν είναι πολύ μεγάλο να αρνηθω να το παραλάβω και να επιστραφεί στον αποστολέα; Σε αυτή την περίπτωση θα έχω κάποιο κόστος; Έχω ήδη μιλήσει με το κατάστημα που το αγόρασα και μου είπαν ότι αν το κόστος του εκτελωνισμου είναι μεγάλο μπορώ να το επιστρέψω και να πάρω refund.
makfil Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Κατ' αρχάς και πέρα από το αναγνωρισμένο λάθος για την επιλογή της UPS, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι υπολογιστές που εισάγονται από τρίτες χώρες δεν πληρώνουν δασμό (πληρώνουν βέβαια τον ΦΠΑ), για αξίες CIF (κόστος+μεταφορικά +ασφάλεια) πάνω από 150€. Όταν φτάσει το δέμα στην Ελλάδα, θα σου τηλεφωνήσουν από τη UPS και 1) θα ζητήσουν εξουσιοδότηση για τον εκτελωνισμό και απόδειξη πληρωμής (paypal ή κάρτα), 2) θα σου πουν την αμοιβή του εκτελωνιστή που την εκτιμώ πάνω από 80€. Αφού σκοπεύεις να κάνεις τον εκτελωνισμό, θα πληρώσεις 1) γύρω στα 40-50€ για να πάρεις τη διατακτική από την UPS, 2) τον ΦΠΑ στα $820, 3) τα αποθήκευτρα (οι 3 πρώτες μέρες νομίζω ότι δεν χρεώνονται) και 4) άλλα μικροέξοδα.
hami21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Παιδια καλησπερα σας!! Εκανα και εγω μαλλον το (λαθος) και εκανα αγορα απο εξωτερικο....απο οτι διαβασα ποιο πανω με επιασε κομπος στο στομαχι καθως εκανα μια αγορα και απο οτι ειδα στο δεμα μου λεει τα εξης.... ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ14-04-2016 06:27 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ )ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)14-04-2016 09:33 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) τι μαλλι θα με βαλουν να πληρωσω?? ξερει καποιος??? να σημειωσω οτι η αξια του πακετου ειναι 117€ ηταν μαζι με εξοδα αποστολης και σταλθηκε με air parcel η ποιο φτηνη επιλογη που εδινε απο hobbyking.... ξερετε μηπως τι θα περιμενω μηπως?? Σας ευχαριστω
akollias Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Παιδια καλησπερα σας!! Εκανα και εγω μαλλον το (λαθος) και εκανα αγορα απο εξωτερικο....απο οτι διαβασα ποιο πανω με επιασε κομπος στο στομαχι καθως εκανα μια αγορα και απο οτι ειδα στο δεμα μου λεει τα εξης.... ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ14-04-2016 06:27 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ )ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)14-04-2016 09:33 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) τι μαλλι θα με βαλουν να πληρωσω?? ξερει καποιος??? να σημειωσω οτι η αξια του πακετου ειναι 117€ ηταν μαζι με εξοδα αποστολης και σταλθηκε με air parcel η ποιο φτηνη επιλογη που εδινε απο hobbyking.... ξερετε μηπως τι θα περιμενω μηπως?? Σας ευχαριστω Μαλλον την θα την γλυτωσεις φθηνα. Φαινεται οτι περασε απο το τελωνειο και μαλλον θα σου κοψουν καποιο μικρο ποσο για διασαφηνιση. EMS? Αν ναι φανταζομαι 3-4 ευρω. ενημερωσε μας...
hami21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μαλλον την θα την γλυτωσεις φθηνα. Φαινεται οτι περασε απο το τελωνειο και μαλλον θα σου κοψουν καποιο μικρο ποσο για διασαφηνιση. EMS? Αν ναι φανταζομαι 3-4 ευρω. ενημερωσε μας... Βασικα εδινε μια επιλογη για AIR PARCEL δεν αναφερει κατι για καποια εταιρια ειχα βαλει την ποιο οικονομικη.... λες να την γλυτωσω τοσο φτηνα?? 132 (δολλαρια) ειναι η τιμη του βασικα αλλα σε ευρω 117€ ειχε και την EMS σαν αποστολη αλλα επελεξα το AIR PARCEL χμμμ λετε να ειμαι τυχερος?? Αυτο ελεγε βασικα εγω το πρωτο ειχα επιλεξει! ειχε και την EMS αλλα δεν εβαλα κατι απο αυτα σαν επιλογη Air Parcel (GREECE) 1000g - 1499g Tracking information at times can take between 7 to 10 days to update. If your tracking doesn't update after this period, please feel free to contact our customer service. SingPost AirParcel 2kg / 7-21Days EMS Express to Greece (MAX 1.5kg) Fedex Priority UPS Express
akollias Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Βασικα εδινε μια επιλογη για AIR PARCEL δεν αναφερει κατι για καποια εταιρια ειχα βαλει την ποιο οικονομικη.... λες να την γλυτωσω τοσο φτηνα?? 132 (δολλαρια) ειναι η τιμη του βασικα αλλα σε ευρω 117€ ειχε και την EMS σαν αποστολη αλλα επελεξα το AIR PARCEL χμμμ λετε να ειμαι τυχερος?? Αυτο ελεγε βασικα εγω το πρωτο ειχα επιλεξει! ειχε και την EMS αλλα δεν εβαλα κατι απο αυτα σαν επιλογη Air Parcel (GREECE) 1000g - 1499g Tracking information at times can take between 7 to 10 days to update. If your tracking doesn't update after this period, please feel free to contact our customer service. SingPost AirParcel 2kg / 7-21Days EMS Express to Greece (MAX 1.5kg) Fedex Priority UPS Express Θα ερθει με την ΕΛΤΑ (δεματα) αρα μαλλον την γλιτωσες. Αν ειχε κολλησει θα ειχε σταματησει τελωνειο και θα σε ενημερωναν απο εκει να κανεις εκτελωνισμο. Εκει θα σου ζητουσαν να πληρωσεις δασμους, φορους κτλ. Λογικα αυριο ή Δευτερα παραλαμβανεις και το πολυ πολυ να σου ζητησουν 3-4 ευρω ή τιποτα.
makfil Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Θα ερθει με την ΕΛΤΑ (δεματα) αρα μαλλον την γλιτωσες. Αν ειχε κολλησει θα ειχε σταματησει τελωνειο και θα σε ενημερωναν απο εκει να κανεις εκτελωνισμο. Εκει θα σου ζητουσαν να πληρωσεις δασμους, φορους κτλ. Λογικα αυριο ή Δευτερα παραλαμβανεις και το πολυ πολυ να σου ζητησουν 3-4 ευρω ή τιποτα. Στα ΕΛΤΑ ο εκτελωνισμός δεν γίνεται από τον παραλήπτη, όπως με τις εταιρείες courier. Ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα, στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής και πληρώνεις για αν το παραλάβεις.
giorgosvet Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Παρέλαβα σήμερα το πακέτο μου από τα ΕΛΤΑ μαζί με το ......λογαριασμό του τελωνείου Εχουμε και λέμε Αξία δέματος 127 ευρώ ΦΠΑ 23%=29,21 ευρώ Εξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 12 ευρώ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 41,21 ΕΥΡΩ.
makfil Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Υπάρχει το "πληρώνουμε και μαθαίνουμε" αλλά στην περίπτωσή σου δεν έμαθες και δεν μάθαμε την αιτία που σταμάτησε το δέμα στο αεροδρόμιο.
hami21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Θα ερθει με την ΕΛΤΑ (δεματα) αρα μαλλον την γλιτωσες. Αν ειχε κολλησει θα ειχε σταματησει τελωνειο και θα σε ενημερωναν απο εκει να κανεις εκτελωνισμο. Εκει θα σου ζητουσαν να πληρωσεις δασμους, φορους κτλ. Λογικα αυριο ή Δευτερα παραλαμβανεις και το πολυ πολυ να σου ζητησουν 3-4 ευρω ή τιποτα. Ααα αρα την γλυτωνω φτηνα αντε να δουμε...!!! μακαρι!! αν και ποιο κατω ο φιλος λεει κατι για εκτελωνισμός κτλπ απο ελτα....για να δουμε τι θα δουμε ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ14-04-2016 06:27 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ14-04-2016 06:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)14-04-2016 09:33 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ15-04-2016 10:00 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ωχχχχ....... ρε παιδια αφου περασε απο ΑΘΗΝΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΛΕΕΙ γιατι παλι στην ΘΕΣΣ?????? Επεξ/σία 15 Απριλίου 2016 από hami21
Προτεινόμενες αναρτήσεις