Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, σημερα παρελαβα το δεμα απο το ταχυδρομειο αφου πληρωσα το ποσο των 90 ευρω του καταραμενου τελωνειου!

Ο μοναδικος λογος που δεν το εστειλα πισω πακετο ηταν, επειδη κατασκευαζεται χειροποιητο μονο στο αμερικα και δεν υπαρχει πουθενα αλλου......

Ιδου τα "αποτελεσματα" :

Αξια: 228,00 USD

Μεταφ: 91,96 USD

φ: 2

-------------------------

321,96 / 1,116 = 289 Ευρω

Χρεωση:

ποσοστο επιβαρυνσης: 3

289 x 3% = 8,67

297,67 x 23% = 68,46

= 77,13

Τελος διαχειρισης δασμων και λοιπων επιβ: 12

Τελικο ποσο = 89,13

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με τα ΕΛΤΑ χρεώθηκες, εκτός από τον ΦΠΑ και το δασμό, και το τέλος των 12 € ενώ με οποιαδήποτε courier θα πλήρωνες και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Μετά από αυτή την εμπειρία, θα προσέχεις περισσότερο τις αγορές σου από τρίτες χώρες και, ειδικά, από Αμερική.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα

Θελω να παραγγειλω ενα αντικειμενο απο Κινα με τις εξης προδιαγραφες:

- μεγεθος συσκευασιας ~45x45x25 cm

- βαρος συσκευασιας 9,5kgr

- δηλωμενη αξια του αντικειμενου ~130$

- αποστολη (προφανως) με απλο ταχυδρομειο

απο οσο εχω διαβασει στις προηγουμενες σελιδες αυτου του νηματος, επειδη η αξια ειναι <150€ το μονο που θα χρεωθω επιπλεον απο τον τελωνειακο των ελτα ειναι το φπα 23%

εχω κανει πολλες αγορες απο εξωτερικο, ακομα και μεγαλυτερων διαστασεων πακετα ή/και μεγαλυτερης δηλωμενης αξιας και μονο μια φορα ειχα τελωνειακους δασμους

κατα τη γνωμη σας ποσο πιθανο ειναι να εχω εξτρα δασμους ή ακομα και ανοιγμα του δεματος για τον προσδιορισμο της (πραγματικης) αξιας του? αυτο που ανησυχει περισσοτερο ειναι το μεγαλο βαρος του δεματος....

Δημοσ.

Εάν σταματήσει στο τελωνείο (και αυτό μάλλον λόγω βάρους), ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ υπολογίζει τα έξοδα με βάση τη δηλωμένη αξία και προωθεί το δέμα με το λογαριασμό στο αρμόδιο γραφείο.

Στην περίπτωση που περιγράφει παραπάνω ο zeke υπολογίστηκε και τέλος υπέρ ΕΛΤΑ 12€.

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να στειλω εναν φακελο στην Αμερικη οπου εχει μεσα 2 κουτακια βιταμινων,οπου μου στειλανε λαθος,και θα τα στειλω με Ελτα συστημενο,πρεπει να προσεξω κατι σε σχεση με το τελωνειο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με ποιο τελωνείο; Το ελληνικό πάντως όχι.

Δημοσ.

Δεν ξερω,μπορει να συμβει κατι;καπου ειχα διαβασει οταν εστελνες κατι Κινα,εβαζες ενα πρασινο αυτοκολλητο επενω απο το Ελτα.

Δημοσ.

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 25-03-2016 11:32 ΙΤΑΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 29-03-2016 10:16 ΙΤΑΛΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 03-04-2016 09:09 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 04-04-2016 05:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 04-04-2016 05:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 04-04-2016 08:19

Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 05-04-2016 09:49

ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΥΕΔ) ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 05-04-2016 10:59 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το παραπανω αφορα την τριτη κατα σειρα  αγορα απο τον ιδιο πωλητη απο Κινα με κοστος καπου στα 190ευρω.  στην πρωτη και δευτερη φορα δεν ειχα κανενα θεμα με τελωνειο.

αυριο μεθαυριο θα μαθω τι κουστουμακι μου εραψαν...

το κακο ειναι οτι λιγες μερες μετα την τριτη αγορα (και φυσικα πριν φτασει το δεμα Ελλαδα) προεβησα και σε τεταρτη αγορα παλι απο τον ιδιο πωλητη και γ@μω την γκαντεμια μου γ@μω ξαναπεσα σε τελωνη...:

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 29-03-2016 18:50 ΙΤΑΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 31-03-2016 11:32 ΙΤΑΛΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 04-04-2016 15:20

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 05-04-2016 05:21

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 05-04-2016 05:21 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 05-04-2016 08:35 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)

Συνολο 2 τα κουστουμακια που μου ραβουν. κοστος τεταρτης παραγγελιας 129,96 ευρω. ποσο να υπολογιζω λετε...?

Δημοσ.

fotis6900.Τα δέματα που περιμένεις γράφουν επάνω τη πραγματική τους αξία και τι μέγεθος- βάρος έχουν

βαρος κατω απο 5 κιλα και το ενα και το αλλο. για την τιμη δεν ξερω αν εβαλε την κανονικη τιμη ο κινεζος..

Δημοσ.

βαρος κατω απο 5 κιλα και το ενα και το αλλο. για την τιμη δεν ξερω αν εβαλε την κανονικη τιμη ο κινεζος..

Το τι θα πληρώσεις θα εξαρτηθει από την αναγραφόμενη αξία στο δέμα(καλά θα ήταν να είχες συννενοηθει με τον Κινέζο για υποτιμολόγιση) .Δες λίγο πιο επάνω στο ποστ του zeke να πάρεις μια γευση.....

Δημοσ.

Στο τελωνείο πληρώνεις με βάση την πραγματική αξία του εισαγωμενου προϊόντος και όχι με την αναγραφωμενη τιμή απ τον πωλητή. Αν είναι courier σου ζητάνε απόδειξη αν είναι από τα ΕΛΤΑ βγάζουν μόνοι τους το κουστούμι με βάση τις τιμές που βρίσκουν στο internet.

Δημοσ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια! Αύριο θα ξέρω παιδιά και θα ποσταρω. Ήδη το δέμα τελευταία ενημέρωση πριν μία ώρα βρίσκεται στο Κ.Δ. Λαρισας. Αύριο στάνταρ θα το έχω στα χέρια μου, μαζί με την λυπητερή που θα πληρώνω...

Δημοσ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 30-03-2016 10:10 ΙΤΑΛΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 05-04-2016 13:16 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 06-04-2016 04:21

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 06-04-2016 04:21ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 06-04-2016 07:30 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)

Συνάδελφος κι εγώ!! :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...