Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα έξοδα εκτελωνισμού δεν εξαρτώνται από τη μεταφορική αλλά από τη δηλωμένη αξία και τα μεταφορικά στο αυτοκόλλητο πάνω στο δέμα αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως το βάρος.

Συνήθως, τα δέματα με χαμηλή δηλωμένη αξία που διακινούνται με το ταχυδρομείο και όχι με courier περνάνε το τελωνείο χωρίς έξοδα.

Δημοσ.

Φίλε μου αν δεχτεί το κατάστημα να το επιστρέψεις πίσω (αν γίνεται βέβαια) δυστυχώς θα χάσεις τα λεφτά που πλήρωσες για τα μεταφορικά όπου πάλι είναι πολλά.εμεννα έτσι μου είχε πει ένα κατάστημα από Αμερική όταν μου ήρθε χαρτί να πληρώσω για το τελωνείο .δεχόταν να επιστραφεί πίσω αλλά τα μεταφορικά τα έχανα .

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Με ενδιαφέρει το παρακάτω προϊόν αλλά δεν αναφέρει δασμούς από Αμερική...

Ζυγίζει γύρω στα 10 κιλά... Μήπως ξέρετε πάνω-κάτω πόσο πάνε οι δασμοί? Μου αναφέρει αποστολή με USPS...

http://www.ebay.com/itm/Wind-turbine-generator-kit-Missouri-Freedom-12-volt-1700-watt-5-blade-turbine/390944937521?_trksid=p5411.c100170.m2943&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20140131123831%26meid%3D37e6ee64ba484444a2bcd86e3daeefae%26pid%3D100170%26rk%3D1%26rkt%3D3%26mehot%3Dpp%26sd%3D390944937521

Δημοσ.

Τα 2 στοιχεία που θα προκαλέσουν, μάλλον, τη στάση του δέματος στο τελωνείο είναι 1) η αξία CIF (κόστος+μεταφορικά) που είναι $655 περίπου και 2) το βάρος.

Μέχρι τα 150 ευρώ πληρώνουμε ΦΠΑ και από εκεί και πάνω και δασμό που ορίζεται από τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι ότι ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ γίνεται από τον τελωνειακό που υπηρετεί εκεί, ο οποίος υπολογίζει τα έξοδα και στέλνει το λογαριασμό (μαζί με το δέμα) στο γραφείο της περιοχής, από το οποίο θα παραλάβεις πληρώνοντας πρώτα, 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να παραγγείλω αυτό ο πωλητής λέει ότι θα το στείλει με DHL. Θα πληρώσω κάτι έχτρα για τον εκτελωνισμό εκτός από το φπα ή επειδή είναι με DHL θα πάει παραπάνω? Επίσεις έχει κάποια άλλη χρέωση η DHL? 

Δημοσ.

Περίεργα, έχει δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα με DHL και χρεώνει με τις υπόλοιπες μεταφορικές.

Με την DHL (και τις υπόλοιπες courier) έχεις σίγουρο τελωνείο και εκτός από ΦΠΑ θα πληρώσεις αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. 

Με το κινέζικο ταχυδρομείο πληρώνεις μεταφορικά αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.

Με την EMS που εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ υπάρχει πιθανότητα με τα 3 KG βάρος να μην πληρώσεις ΦΠΑ και οπωσδήποτε όχι τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

Η EMS όμως κοστίζει όσο και το προϊόν όποτε πάω καλύτερα για το κινέζικο ταχυδρομείο? Και αν βρω κάποιον άλλον πωλητή με EMS να πάω σε αυτόν? 

Δημοσ.

Έγραψα τις δυνατότητες που έχεις με τον συγκεκριμένο πωλητή.

Εάν το βρεις σε άλλον μπορεί να έχει διαφορετικούς τρόπους αποστολής.

Δημοσ.

Αυτός στέλνει με δωρεάν μεταφορικά με όλες, από τις οποίες προτιμότερη είναι η EMS (λόγω ΕΛΤΑ) αλλά χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα περάσει χωρίς έξοδα.

Δημοσ.

Αυτός στέλνει με δωρεάν μεταφορικά με όλες, από τις οποίες προτιμότερη είναι η EMS (λόγω ΕΛΤΑ) αλλά χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα περάσει χωρίς έξοδα.

Αν του πω του πωλητή να βάλει πχ. 50 € αξία θα έχω καλύτερες πιθανότητες να την γλιτώσω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...