Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αλλάζει ο μεταφορέας, αλλά ο τρόπος αποστολής.

Το first class mail intl είναι για γράμματα, το first class package intl είναι για δέματα, το priority mail express international είναι για γράμματα express κτλ.

Ανάλογα με την αποστολή και πόσο γρήγορα θέλεις να σου έρθει, πληρώνεις και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Ο μεταφορέας όμως παραμένει ο ίδιος, που είναι το απλό αμερικάνικο ταχυδρομείο, το οποίο ουσιαστικά παραδίδει στα ΕΛΤΑ αεροδρομίου όταν φτάσει το γράμμα/δέμα Ελλάδα κι αυτά αναλαμβάνουν την τελική διανομή του γράμματος/δέματος.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία παραμένει ίδια και ως προς τα θέματα του τελωνείου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κανένα δέμα ποτέ δεν θα εκτελωνιστεί (ειδικά τα μεγάλα σε όγκο) και μην το πάρεις δεδομένο πως με τα απλά ταχυδρομεία (όχι μόνο από Αμερική) ότι θα είσαι ok κάθε φορά.

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επανερχομαι κ ενημερωνω οτι ευτυχως αν κ περασε απο ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το δεμα μου (Ρολοι χειρος αξιας 90$), με USPS κ ονομαστικη αξια γραμμενη 80$,  ηρθε σημερα πρωι σπιτι μου κ ΔΕΝ πληρωσα τπτ εξτρα, μαλλον μου χαμογελασε η τυχη.

Δημοσ.

Καλησπερα!

Αγορασα απο US πριν καμια 15αρια μερες, κατι ηχεια αξιας 228$ + 110$ τα μεταφορικα.....

Σημερα ηρθε το πακετο, αλλα στο ταχυδρομειο με 90ευρω φεσι για τελωνειο!

Τα πραγματα εχουν αλλαξει η επεσα σε κανα ορεξατο τελωνειακο?

Να σημειωσω παλαιοτερα (πριν τα cc) εκανα διαφορες αγορες ανω των 300 ευρω μονο με USPS και μου τα εφερνε στην πορτα το ταχυδρομειο (χωρις τελωνεια και ιστοριες)

Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση τωρα που βρισκομαι? Γινεται ξανα εκτιμηση αντικειμενου για μειωση της τιμης που πρεπει να πληρωσω? καμια ιδεα?

ευχαριστω

Δημοσ.

usps, οριστε και το email:

A package was shipped to you on 03/03/2016 via U.S. Postal Service Priority Mail International, Parcel to the following address:

....

The following optional services were used:  None

The package's Priority Mail International Customs ID is CJ506045984US

To check the delivery status of your package at any time please visit:
https://www.endicia.com/Status/?PIC=CJ506045984US
or the U.S. Postal Service's web-site:
http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm

Josh Helmberger
Weber Speakers

Edit: Επισης κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι το πακετο ζυγιζει 12 κιλα.

Δημοσ.

στο ebay οταν αγοραζεις απο αμερικη πληρωνεις απο την 1η στιγμη τα εξοδα τελωνειου κτλ μαζι με το κοστος αγορας του αγαθού και το κοστος μεταφορας..

για την "κρατικη" usps (united states post services...νομιζω) που ειναι "κατι σαν" τα ελτα και συνεργαζεται με τα ελτα εχεις δειγματολυπτικο ελεγχο και λιγοτερες (θεμα ατυχιας) πιθανοτητες εκτελωνισμου (εφοσον δεν φαινεται το περιεχομενο και η τιμη), αλλα με τις ιδιωτικές εταιριες επειδη εχουν δικους τους εκτελωνιστες τους δινουν δουλεια και τα ελγχουν και εκτελωνιζουν ολα...

αυτα απο την μικρη μου εμπειρια σε αναζητηση σχετικων πληροφοριαων - γνωσεων και απο αγορες μου...

Δημοσ.

usps, οριστε και το email:

A package was shipped to you on 03/03/2016 via U.S. Postal Service Priority Mail International, Parcel to the following address:

....

The following optional services were used:  None

The package's Priority Mail International Customs ID is CJ506045984US

To check the delivery status of your package at any time please visit:

https://www.endicia.com/Status/?PIC=CJ506045984US

or the U.S. Postal Service's web-site:

http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm

Josh Helmberger

Weber Speakers

Edit: Επισης κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι το πακετο ζυγιζει 12 κιλα.

Ξέχασες το σημαντικότερο που είναι το βάρος. Αυτό προκάλεσε τον έλεγχο του δέματος και την επιβολή εξόδων εκτελωνισμού. 

Η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική, όπως έχουμε πει πολλές φορές, και συγκεκριμένα ο τελωνειακός υπολογίζει τα έξοδα και στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός πληρώνει για να το πάρει.

ΥΓ

Επειδή είχες πάρει πολλά δέματα στο παρελθόν χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού δεν σημαίνει ότι αυτό αποτελεί εγγύηση και για όλες τις παραγγελίες σου από την ίδια xώρα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αμερικάνικη αμαζόνα και άλλες μεγάλες αλυσίδες ζητάνε την προπληρωμή των εξόδων (συνήθως τον ΦΠΑ).

• Like 1
Δημοσ.

Ξέχασες το σημαντικότερο που είναι το βάρος. Αυτό προκάλεσε τον έλεγχο του δέματος και την επιβολή εξόδων εκτελωνισμού. 

Η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική, όπως έχουμε πει πολλές φορές, και συγκεκριμένα ο τελωνειακός υπολογίζει τα έξοδα και στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός πληρώνει για να το πάρει.

ΥΓ

Επειδή είχες πάρει πολλά δέματα στο παρελθόν χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού δεν σημαίνει ότι αυτό αποτελεί εγγύηση και για όλες τις παραγγελίες σου από την ίδια ώρα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αμερικάνικη αμαζόνα και άλλες μεγάλες αλυσίδες ζητάνε την προπληρωμή των εξόδων (συνήθως τον ΦΠΑ).

Λες ε?

κοιταξε να δεις,,,επειδη εκανα αρκετες αγορες προ-κρισης εκτος ΕΕ και συνηθως απο US (eshops, ebay klp) τελωνειο πρεπει να ειχε ερθει παλι ετσι για το λογο οτι ηταν 15-20 κιλα.

Αλλες φορες ερχοταν πορτα με το βαν των ελτα σκεψου, σε φαση ατομο που μου ελεγε αν παραγγελνεις απ'εξω θα στα φερνω εγω εδω σπιτι χωρις τελωνεια κτλ..... κριμα ομως γιατι εχασα επαφες με αυτον.

Το αλλο ειναι οτι τελευταια δεν εχω αγορασει με την προπληρωμη εξοδων (το καινουριο που λετε), το καταστημα που τα αγορασα δεν το ειχε σαν επιλογη.

στην προκειμενη τωρα δεν μπορουμε να κανουμε κατι ε?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λες ε?

κοιταξε να δεις,,,επειδη εκανα αρκετες αγορες προ-κρισης εκτος ΕΕ και συνηθως απο US (eshops, ebay klp) τελωνειο πρεπει να ειχε ερθει παλι ετσι για το λογο οτι ηταν 15-20 κιλα.

Αλλες φορες ερχοταν πορτα με το βαν των ελτα σκεψου, σε φαση ατομο που μου ελεγε αν παραγγελνεις απ'εξω θα στα φερνω εγω εδω σπιτι χωρις τελωνεια κτλ..... κριμα ομως γιατι εχασα επαφες με αυτον.

Το αλλο ειναι οτι τελευταια δεν εχω αγορασει με την προπληρωμη εξοδων (το καινουριο που λετε), το καταστημα που τα αγορασα δεν το ειχε σαν επιλογη.

στην προκειμενη τωρα δεν μπορουμε να κανουμε κατι ε?

Όχι, εκτός αν δέχονται να το επιστρέψεις πίσω και να σου δώσουν τα λεφτά πίσω.
Δημοσ.

1. Η παράδοση του δέματος με το elta-courier εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής του δέματος και όχι από τον διανομέα.

2. Η προπληρωμή των εξόδων εφαρμόστηκε από το 2010 στην Αμερική και, όπως έγραψα, από τις μεγάλες αλυσίδες και όχι από τους ανεξάρτητους πωλητές.

3. Εάν σου ήρθε ειδοποιητήριο για παραλαβή του δέματος, πρέπει να πληρώσεις για να το παραλάβεις.

• Like 1
Δημοσ.

ε οχι ενταξει......απο την στιγμη που ειναι μονο στο US και δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, τοτε θα το πληρωσω αναγκαστικα.

το οτι περιμενα τελωνειο ειναι αληθεια.....αλλα οχι και 90 ευρω. τελοσπαντων θενκς για τα info

Επισκέπτης
Δημοσ.

ε οχι ενταξει......απο την στιγμη που ειναι μονο στο US και δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, τοτε θα το πληρωσω αναγκαστικα.

το οτι περιμενα τελωνειο ειναι αληθεια.....αλλα οχι και 90 ευρω. τελοσπαντων θενκς για τα info

Είναι λογικό καθώς το ποσό ξεπερνάει τα 150€.
Δημοσ.

Για την ενημέρωση των συμφορουμιτών, καλό είναι να γράψεις αναλυτικά τα έξοδα που θα πληρώσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...