makfil Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 111.18 το εξτραδακι... Στην κυριολεξια μια η αλλη σαν να το επαιρνα απο αγγλια. Στο μονο που πηρα αναποδες ειναι οτι με πηγαν με 350 ευρω αντι για 320 (πρακτορειακα κλπ λες και ειμαι εταιρια) Προφανως και δεν μπορω να κανω κατι τωρα μιας και εχει γινει η χρεωση. Τεσπα ολα καλα, θενκς για την βοηθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα δέματα που διακινούνται είτε με ΗΚ Post (όπως είπες) είτε με άλλο ταχυδρομείο θα έχουν την ίδια τύχη με το δικό σου. Σε κάθε περίπτωση, να το χαρείς, χωρίς να σκέφτεσαι αυτή την περιπέτεια. μια εμπειρια και απο εμενα για να γνωριζετε,παρειγγειλα ενα αυτοματο ποτιστη απο αμερικη απο αμαζον com,μας δινουν πλεον την επιλογη να προπληρωσουμε το φπα και το δεμα ερχεται με currier στην πορτα σου χωρις τελωνειο,δασμους κτλ.οποτε πληρωσα 180 ε τον προγραματιστη,,42 ε φπα και 20 ε μεταφορικα.ολα στυην εντελεια και ο χρονος παραδοσης ηταν 6 μερες Από το 2010 άρχισε η αμερικάνικη αμαζόνα και άλλες μεγάλες αλυσίδες να εφαρμόζουν τη μέθοδο προπληρωμής του ΦΠΑ πάνω στο συνολικό ποσό της αξίας και των μεταφορικών.
cineaste Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχει αγοράσεις κανείς μέσω DHL Global Mail, πως σας φάνηκε η υπηρεσία? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2016 από cineaste
xranna Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες μέσω εταιρειών courier, όπως η UPS, κάνουν στάση στο τελωνείο οπωσδήποτε. Η δήλωση πάνω στο αυτοκόλλητο ότι είναι δώρο άνευ αξίας δεν θα σταματήσει την UPS να σου ζητήσει, εκτός από την εξουσιοδότηση για εκτελωνισμό, και απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, για να προσδιοριστεί η αξία του δέματος και να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά και η αμοιβή του εκτελωνιστή, τα αποθήκευτρα κλπ. Εάν δεν το παραλάβεις, θα επιστρέψει, θεωρητικά, στον πωλητή αλλά η επιστροφή χρημάτων εξαρτάται από το εάν επέλεξες εσύ την αποστολή με courier ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για το θέμα αυτό. Tελικά όλα μια χαρά, παρόλο που ήταν δέμα 2,5 κιλών, απο ups απο κινα...περάσε κανονικά τελωνείο,χωρίς καθόλου έξοδα!!! Χρειάστηκε βέβαια να τους πάρω τηλ. Athens, Greece 10.03.2016 8:40 Για παράδοση Athens, Greece 09.03.2016 20:24 Σάρωση άφιξης Spata, Greece 09.03.2016 17:13 Σάρωση αναχώρησης 09.03.2016 11:02 Σάρωση εισαγωγής 09.03.2016 10:49 Σάρωση αποθηκών εμπορευμάτων 09.03.2016 10:10 Σάρωση εισαγωγής 09.03.2016 9:32 Σάρωση άφιξης 09.03.2016 7:31 Το δέμα σας βρίσκεται στο τελωνείο και αναμένει την τελική αποδέσμευση
makfil Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Στην 1η πρόταση γράφεις ότι "πέρασε κανονικά τελωνείο, χωρίς έξοδα" και στην τελευταία ότι "το δέμα σας βρίσκεται στο τελωνείο και αναμένει την τελική αποδέσμευση". Τι ακριβώς ισχύει;
xranna Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Στην 1η πρόταση γράφεις ότι "πέρασε κανονικά τελωνείο, χωρίς έξοδα" και στην τελευταία ότι "το δέμα σας βρίσκεται στο τελωνείο και αναμένει την τελική αποδέσμευση". Τι ακριβώς ισχύει; πήγε τελώνειο. Τους πήρα τηλ, τους ειπα οτι ειναι δείγμα χαμήλης αξίας. Και οτι εισάγω προιοντα και μου το εστειλε σαν δείγμα ο πωλητης. Και αν ειναι να με χρεωσουν να το γυρισουν πίσω. Μετα απο 1 ώρα με πήραν τηλ απο τελώνειο..οτι τελικά είχα δίκιο. Είναι δειγμα χαμηλής αξίας. Και οτι θα μου παραδοθεί την επόμενη μέρα.
xranna Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Παρέλαβα!! Δε πλήρωσα Ούτε ένα ευρώ!! Και το κουτί τεράστιο...2,5 κιλά δέμα!
moutsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Για λογαριασμο ενος γνωστου εκανα μια αγορα απο Κινα ενος φουτερ και η απολστολη του εγινε με EMS. Σημερα που τσεκαρα το tracking number μου εμφανισε τα παρακατω. Με απλα λογια τα πακετα που ειναι με ΕΜS οταν φτασουν Ελλαδα ανεξαρτητος μεγεθους βαρους κτλπ. βγαζουν την παρακατω ενδειξη η απλα μονο αυτα που θα περασουν απο το σφαγειο? ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 04-03-2016 09:19 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 06-03-2016 02:08 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 13-03-2016 16:26 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 13-03-2016 16:43 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Όλα τα πακέτα με ems εκτελωνουνται. Απλώς η διαδικασία είναι διαφορετική καθώς εκτελωνοζονται από τα ΕΛΤΑ.
gmos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπερα παιδια. Εκανα μια παραγγελια ενα ρολοι χειρος απο Αμερικη, αξια 90$ κ το εστειλαν με απλο USPS. Στο τρακινγκ του Ελτα μου εβγαλε σημερα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 09:00 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 09:22 Αυτο σημαινει πως δεν θα πληρωσω εξτρα σε τελωνειο?
spartak1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπερα παιδια. Εκανα μια παραγγελια ενα ρολοι χειρος απο Αμερικη, αξια 90$ κ το εστειλαν με απλο USPS. Στο τρακινγκ του Ελτα μου εβγαλε σημερα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 09:00 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 09:22 Αυτο σημαινει πως δεν θα πληρωσω εξτρα σε τελωνειο? Μάλλον ήρθε priority mail international , όχι απλό. Πιθανότατα δε θα πληρώσεις τελωνείο ή κανένα μικροποσό το πολύ
gmos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μάλλον ήρθε priority mail international , όχι απλό. Πιθανότατα δε θα πληρώσεις τελωνείο ή κανένα μικροποσό το πολύ Το απλο USPS πως ειναι? Πως λεγεται δλδ? Για να ξερω κ για μελλοντικες μου αγορες
antikinsor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το USPS δεν είναι κούριερ που περνάει πάντα από τελωνείο, αλλά απλό ταχυδρομείο, οπότε υπάρχει άλλη αντιμετώπιση. Ο φίλος spartak1, όταν έγραψες απλό, μάλλον μπερδεύτηκε με την αποστολή, αν δηλαδή είναι Απλή, Συστημένη, Προτεραιότητας κτλ. και γι' αυτό σου απάντησε έτσι. Το USPS είναι τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Αμερικής, οπότε σωστά το έγραψες εξαρχής. Λογικά, την έβγαλες καθαρή, γιατί αλλιώς νομίζω ότι θα σου εμφάνιζε τέτοιο μήνυμα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και μετά πάει στη διανομή για τον τελικό προορισμό. Όπως και να έχει, εφόσον το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (παρόλο που είναι πάνω από το αφορολόγητο όριο) και το δέμα πολύ μικρό (πόσο μπορεί να είναι ένα κουτάκι για ένα ρολόι) έχει/είχε πολλές πιθανότητες να περάσει κανονικά. Στη χειρότερη περίπτωση θα πληρώσεις το Φ.Π.Α. μόνο, αν και νομίζω ότι πέρασε ήδη κανονικά. Έχω φέρει κι εγώ από Αμερική ένα ρολόι για ένα φίλο πριν αρκετό καιρό και δεν είχα πρόβλημα.
gmos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το USPS δεν είναι κούριερ που περνάει πάντα από τελωνείο, αλλά απλό ταχυδρομείο, οπότε υπάρχει άλλη αντιμετώπιση. Ο φίλος spartak1, όταν έγραψες απλό, μάλλον μπερδεύτηκε με την αποστολή, αν δηλαδή είναι Απλή, Συστημένη, Προτεραιότητας κτλ. και γι' αυτό σου απάντησε έτσι. Το USPS είναι τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Αμερικής, οπότε σωστά το έγραψες εξαρχής. Λογικά, την έβγαλες καθαρή, γιατί αλλιώς νομίζω ότι θα σου εμφάνιζε τέτοιο μήνυμα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και μετά πάει στη διανομή για τον τελικό προορισμό. Όπως και να έχει, εφόσον το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (παρόλο που είναι πάνω από το αφορολόγητο όριο) και το δέμα πολύ μικρό (πόσο μπορεί να είναι ένα κουτάκι για ένα ρολόι) έχει/είχε πολλές πιθανότητες να περάσει κανονικά. Στη χειρότερη περίπτωση θα πληρώσεις το Φ.Π.Α. μόνο, αν και νομίζω ότι πέρασε ήδη κανονικά. Έχω φέρει κι εγώ από Αμερική ένα ρολόι για ένα φίλο πριν αρκετό καιρό και δεν είχα πρόβλημα. Ευχαριστω για την ενημερωση! Μονο κατι ακομα για το USPS... τα USPS first class mail intl / first class package intl service, usps priority mail express international κ ολα τα υπολοιπα του USPS, εχουν τις ιδιες μειωμενες πιθανοτητες να περασουν τελωνειο,ή καποια απο αυτες ειναι πιο επιφοβη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις