Zergoulini Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα, θελω να αγορασω απο ebay (Αμερικη) ενα set Keycaps για μηχανικο πλητρολογιο. Αυτα κοστιζουνε 11,76€ + μεταφορικα 12,36€. Δηλαδη 24,12€ συνολο. Το θεμα ειναι οτι στελνει μονο με UPS. Παιζει να παθω καμια φολα στο τελωνειο η ειναι πολυ μικρο το ποσο? Ευχαριστω προκαταβολικα.
makfil Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Θεωρητικά, η συνολική αξία (κόστος +μεταφορικά) είναι πολύ κοντά στο όριο της ατέλειας (22€) από τρίτες χώρες.
Zergoulini Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Θεωρητικά, η συνολική αξία (κόστος +μεταφορικά) είναι πολύ κοντά στο όριο της ατέλειας (22€) από τρίτες χώρες. Ευχαριστω για την ενημερωση. Πριν κανα χρονο που ειχα αγορασει απο εξω, ητανε 45€ και πανω το τελωνειο? Τωρα το πηγανε στα 22? Οποτε λογικα δεν θα εχω προβλημα ετσι δεν ειναι?
makfil Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 45€ ήτανε και είναι η ατέλεια για αγορές μη εμπορικού χαρακτήρα ενώ για εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή αυτές που κάνουμε αγοράζοντας από μαγαζιά έχουν ατέλεια 22€.
jpcupra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Τα φωτα σας γιατι παω για εγκεφαλικο.... Αποστολη με ems hong kong post 25/02, σημερα γραφει στο tracking "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, ΕΛΛΑΔΑ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ)'' Nα περιμενω λυπητερη? Βαρος πρεπει να παιζει κοντα στα 3 κιλα. Ειναι android πηγη για το αυτοκινητο. Να βαλω πλερεζα? :cry: Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2016 από jpcupra
makfil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να περιμένεις να δεις πότε θα βγει (ΚΛΕΙΣΙΜΟ). Με δεδομένο ότι μπήκε ΠΕ 25/2 και μεσολάβησε ΣΚ πρέπει να βγει μάλλον σήμερα. Στην περίπτωση που ο τελωνειακός θα υπολογίσει έξοδα, θα βασιστεί, κυρίως, στη δηλωμένη αξία, δηλαδή υπολόγιζε τον ΦΠΑ πάνω σ' αυτήν. Το δέμα θα το στείλει στο γραφείο της περιοχής σου και θα πληρώσεις εκεί για να το παραλάβεις.
jpcupra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Καλημερα και καλο μηνα.... Ευχαριστω για την αμεση απαντηση... 25/02 εφυγε απο HK. Χτες βραδυ δειχνει οτι μπηκε τελωνειο. Το δεμα δηλαδη θα ερθει στο τοπικο ταχυδρομειο αλλα για να το παραλαβω θα πρεπει να πληρωσω οτι μου ζητησουν? Γιατι ηξερα πως επρεπε να τραβηχτω αεροδρομιο. Εχει αλλαξει κατι? Θα με παρουν καποιο τηλ? Η αξια ειναι $360 περιπου (€320) οποτε να υπολογιζω ενα 23% με το καλημερα + αποθηκευτρα + δετε + δασμο (που δεν ξερω ποσο ειναι)?
makfil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Αλλάζει η κατάσταση. Εάν δεις γρήγορα ΚΛΕΙΣΙΜΟ, τότε μπορεί και να μην έχεις έξοδα. Ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ ακολουθεί διαφορετική διαδικασία αλλά με την ίδια νομοθεσία. Δηλαδή, δεν έχουμε αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα κλπ αλλά ΦΠΑ και, ενδεχομένως, δασμό. Και, φυσικά, δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ, όπως συμβαίνει με τις εταιρείες courier. Κατά τα άλλα, όπως τα έγραψα. Παραλαβή στο γραφείο αφού πληρώσεις ότι έχει υπολογίσει ο τελωνειακός. Υπομονή, λοιπόν. 1
jpcupra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να παρακαλαω να δω σημερα κλεισιμο δηλαδη.... Μαλιστα. Το εμφανιζει στο tracking των ελτα κανονικα, αρα μιλαμε για ελτα εκτελωνισμο αν καταλαβα σωστα απο αυτα που μου λες. Μακαρι μπας και γλυτωσουμε κανα ψιλο... Λυπηθηκα τα 100 ευρω παραπανω να δωσω να την παρω απο αγγλια. Καλα να παθω....
makfil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Όσο περνάει η ώρα και δεν βγαίνει, να προετοιμάζεσαι. Η EMS εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ. .... πληρώνουμε και μαθαίνουμε ... Αλλά, κάνε υπομονή, ποτέ δεν ξέρεις τις διαθέσεις του ... τελωνειακού.
jpcupra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μια μικρη διορθωση... δεν ειναι με ems αλλα με hong kong post.... δεν ξερω αν αλλαζει κατι...
makfil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις αυτό, δηλαδή να γράφεις EMS στο 1ο post και ξαφνικά να ... θυμηθείς ότι το δέμα έρχεται με HK Post. Ε$ν πάση περιπτώσει, η διαδικασία είναι η ίδια αφού μπήκε στο τελωνείο.
jpcupra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 γιατι με μαλωνεις? Ειχα στο μυαλο μου την συζητηση με τον κινεζο και θυμαμαι να με βεβαιωνει οταν τον ρωτησα αν στελνει με ems. Χτυπησα πριν λιγο το tracking στο track17 μηπως βγαλει κατι διαφορετικο και ειδα οτι ελεγε hong kong post και πηρα τα χαμπαρια μου...
kostaskontis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Την πατησα και εγω σαν στοκος και εμπλεξα με ενα δεμα με DHL... Αγορα απο Banggood ενα τετρακοπτερο αξιας 198 ευρω και φυσικα με τσιμπισανε στο τελωνιο.Διαβασα οτι μπορουσα στο θεμα αλλα εχω καποιες απορειες αν μπορει καποιος να με βοηθησει.Με πηραν τηλ απο το τμημα εισαγωγων της DHL και ζητουν 37 ευρω + την εκτιμηση του τελωνιου βαση της αποδειξης που τους εστειλα (198 ευρω). Οταν τους ειπα πως μπορω εγω να ερθω στο αεροδρομιο να το εκτελωνισω μου ειπαν πως δεν γινεται και οτι πρεπει να το κανουν αυτοι.Εδω διαβασα πως μπορω.Πως να το χειριστω?Στο αεροδρομιο μπορω να παω,εξαλου δουλευα εκει πριν λιγο καιρο.Με τα σημερινα δεδομενα αν παω εγω ποσο θα μου κοστισει? Ευχαριστω.
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μπορείς να το εκτελωνίσεις αλλά θα σου ζητήσουν χρήματα για να σου δώσουν τη διασάφηση, εκτός αν τους έχεις δώσει την εξουσιοδότηση (ηλεκτρονική) για να το εκτελωνίσουν εκείνοι. . Τα 37€ είναι λίγα για αμοιβή εκτελωνιστή η οποία ξεκινάει από 60-70€ και ανεβαίνει ανάλογα με την αξία του δέματος + μεταφορικά. Εάν κάνεις τον εκτελωνισμό θα γλυτώσεις μόνο την αμοιβή του εκτελωνιστή και θα πληρώσεις τον ΦΠΑ, το δασμό, τα αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Αυτό που πρέπει να κάνεις αύριο το πρωί είναι να ζητήσεις αναλυτικό λογαριασμό και να αποφασίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις