Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείς, βέβαια, ότι θα τα στείλει με το ταχυδρομείο ή με την EMS;

Η αξία είναι κοντά στο όριο της ατέλειας (22€ και μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ανάλογα με το μέγεθος και τον όγκο του δέματος γίνεται ή όχι η παράδοση στη διεύθυνση του παραλήπτη.

Αν έχει μέγεθος μέχρι Α4, το φέρνει ο ταχυδρόμος, αλλιώς αφήνει ειδοποιητήριο για παραλαβή από το γραφείο.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Eχω βρει σε αγγελιες απο εγκυρο σαιτ με φωτογραφικα μια μεταχειρισμενη φωτογραφικη κανον. Θα σταλει απο Kαναδα και θα πληρωθει μεσω paypal. Το ποσο ειναι 420 δολλαρια. Υπαρχει τροπος αποστολης ωστε να μην περασει κατα μεγαλη πιθανοτητα τελωνειο? Πρεπει να δηλωθει αλλο ποσο? Αν γνωριζει καποιος ας βοθησει. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Το ποσό είναι μεγάλο και οι Καναδοί πωλητές δεν είναι συνηθισμένοι σε αναγραφή μειωμένης τιμής στο αυτοκόλλητο, πολύ περισσότερο όταν μεσολαβεί το paypal. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συζητήσεις το θέμα μαζί του.

Σημαντική παράμετρος είναι και ο τρόπος αποστολής από τους οποίους πρέπει να εξαιρεθούν οι courier.

Ακόμη και να μειώσει τη δηλωμένη αξία και να τη στείλει με το ταχυδρομείο, κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει ότι δεν θα σταματήσει το δέμα στο τελωνείο.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να το στειλει με canada post η usps αλλα μαλον παραμενει ο φοβος του τελωνειου και τοτε δεν θα αξιζει η αγορα. Οποτε ακυρο!

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

Καλησπερα εχω και εγω μια ερωτηση αν μπορουσε καποιος να απαντησει με σιγουρια θα το εκτιμουσα.θελω να αγορασω κατι roll bars απο Αγγλια το κοστος μαζι με τα μεταφορικα φτανει τα 100 ευρω.ρωτησα τον αποστολεα για δασμους και μου λεει δεν ξερει πρεπει να το κοιτανω εγω.Ξερει κανεις τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση;

Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Παρήγγειλα μια βρύση απο Kίνα. Ο πωλητης με ενημέρωσε οτι την έστειλε με Ups και οχι με china post (όπως του είχα ζητήσει), γιατι υπερβαίνει τα 2 κιλά.

Επίσης μου είπε οτι την έχει στείλει  'declare as gift -low value'

Ισχύει οτι όλα τα δέματα  απο Κίνα που έρχονται με UPS, πάντα χρεώνονται στο τελωνείο? Και οτι μόνο τα εξοδα εκτελωνισμού είναι 50 ευρώ?

Αν τελικά με καλέσουν για να πληρώσω έξοδα εκτελωνισμόυ, όταν αρνηθώ να πληρώσω , θα επιστραφεί το προϊον στον πωλητή για να μου επιστρέψει τα χρήματα?

ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες μέσω εταιρειών courier, όπως η UPS, κάνουν στάση στο τελωνείο οπωσδήποτε.

Η δήλωση πάνω στο αυτοκόλλητο ότι είναι δώρο άνευ αξίας δεν θα σταματήσει την UPS να σου ζητήσει, εκτός από την εξουσιοδότηση για εκτελωνισμό, και απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, για να προσδιοριστεί η αξία του δέματος και να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά και η αμοιβή του εκτελωνιστή, τα αποθήκευτρα κλπ.

Εάν δεν το παραλάβεις, θα επιστρέψει, θεωρητικά, στον πωλητή αλλά η επιστροφή χρημάτων εξαρτάται από το εάν επέλεξες εσύ την αποστολή με courier ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για το θέμα αυτό.

Δημοσ.

Τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες μέσω εταιρειών courier, όπως η UPS, κάνουν στάση στο τελωνείο οπωσδήποτε.

Η δήλωση πάνω στο αυτοκόλλητο ότι είναι δώρο άνευ αξίας δεν θα σταματήσει την UPS να σου ζητήσει, εκτός από την εξουσιοδότηση για εκτελωνισμό, και απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, για να προσδιοριστεί η αξία του δέματος και να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά και η αμοιβή του εκτελωνιστή, τα αποθήκευτρα κλπ.

Εάν δεν το παραλάβεις, θα επιστρέψει, θεωρητικά, στον πωλητή αλλά η επιστροφή χρημάτων εξαρτάται από το εάν επέλεξες εσύ την αποστολή με courier ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για το θέμα αυτό.

O πωλητής έστειλε το δέμα με ups, χωρις να με ρωτήσει,ενώ του είχα ζητήσει να το στέιλει με china post,πρωτού γίνει η αγορά. Aρα θεωρητικά, αν του επιστραφεί το προιον θα μου επιστρέψει και τα χρήματα.

Η ups δε θα με χρεώσει μεταφορικά για να επιστραφεί πίσω το προϊον?

Παρόλ΄αυτα σκέφτομαι να κάνω και αμφισβητηση συναλλαγής στο paypal, για να πάρω σίγουρα τα χρήματα μου πίσω. Εσύ τι προτείνεις?

Το αξιοπερίεργο ειναι ότι ο πωλητής επιμένει οτι δε θα περάσει τελωνείο,και μου λεει να μην ανησυχώ. 

Δημοσ.

1. Έκανες την ίδια ερώτηση στο προηγούμενο post και σου απάντησα.

2. Εάν αρνηθείς να το παραλάβεις, η UPS οφείλει να το επιστρέψει αλλά το ερώτημα της χρέωσης των μεταφορικών είναι σωστό και γι' αυτό έγραψα ότι θα επιστρέψει θεωρητικά.

3. Αμφισβήτηση συναλλαγής κάνουμε στην τράπεζα και όχι στο paypal. Σ' αυτό ξεκινάμε dispute με τον πωλητή και αν δεν αποδώσει ανοίγουμε case οπότε το θέμα θα λυθεί από το paypal.

4. Το βέβαιο είναι ότι ο πωλητής δεν γνωρίζει πως λειτουργούν οι εταιρείες courier στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,
Έχω κάνει αγορά απο Κίνα , αντικείμενο 18 κιλών , με παραγματική αξία 14,06€ (απόδειξη PayPal).
Τα έξοδα αποστολής για εμένα είναι 0.

O πωλητής μου είχε αναφέρει κατα την παραγγελία , ότι θα σταλεί το δέμα με UPS Worldwide Express Plus.

Τώρα βλέπω ότι μαζί με το tracking number ,  με ενημερώνει πως το στέλνει με CHINA POST.

Σε κάθε περίπτωση και βάση της τελικής αξίας του προϊόντος (14,06€) , και το βάρος του , αν τελικά σταλεί είτε με UPS Worldwide Express Plus , είτε με CHINA POST , πιστεύετε ότι θα καλεστώ να πληρώσω κάτι παραπάνω ;; Και αν ΝΑΙ , κάποια εκτίμηση ποσού;;;;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Με βάση τη νομοθεσία, αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που έχεις πληρώσει για να τα αγοράσεις, και εισάγονται από τρίτες χώρες και έχουν αξία μέχρι 22€ μαζί με τα μεταφορικά, απαλλάσσονται από έξοδα εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Με βάση τη νομοθεσία, αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που έχεις πληρώσει για να τα αγοράσεις, και εισάγονται από τρίτες χώρες και έχουν αξία μέχρι 22€ μαζί με τα μεταφορικά, απαλλάσσονται από έξοδα εκτελωνισμού.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρα να υποθέσω ότι δεν θα καλεστώ απο UPS , να πληρώσω τίποτα παραπάνω , ούτε πχ για διαχειριστικά έξοδα!!!!

Δημοσ.

Αφού έγραψες ότι το έστειλε τελικά με China Post, γιατί μιλάς για UPS;

Για τον "φόβο των Ιουδαίων"........

Άλλα μου έλεγε στην αρχή (UPS) , άλλα τώρα (CHINA POST)..........ποιός ξέρει με τι θα έρθει στο τέλος ;;;;;;;;;;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...