Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδη μετραει το συνολικο ποσο? οχι μονο η αξια τ αντικειμενου? πως γινετε να μην εχω θεμα αν κανει 40 δολαρια και το οριο ειναι 22 ευρο για να μην περασει τελωνειο? :P

Δημοσ.

Δηλαδη μετραει το συνολικο ποσο? οχι μονο η αξια τ αντικειμενου? πως γινετε να μην εχω θεμα αν κανει 40 δολαρια και το οριο ειναι 22 ευρο για να μην περασει τελωνειο? :P

Ναι.

Δεν περνανε ολα τα δεματα τελωνειο επειδη ειναι πανω απο 22€. Συνηθως σταματανε δεματα αξιας μεγαλυτερης απο το δικο σου.

Δημοσ.

Το όριο της ατέλειας είναι πράγματι 22€ αλλά στα ΕΛΤΑ δεν τηρούν τη νομοθεσία κατά γράμμα.

Γιαυτό έγραψα "το πιθανότερο".

Με την ευκαιρία, η αναγραφή ως "δώρο" έχει ξεπεραστεί από πολύ καιρό. Αν θέλουν να σταματήσουν ένα δέμα, θα το κάνουν και ας το γράφει επάνω 100 φορές και με παχιά γράμματα ...

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κατι; πρώτη φορά σκέφτομαι να πάρω κάτι με κόστος 200$ από Αμερικη ή 154£ από Αγγλία. Το θέμα είναι πως από Αμερικη μου λένε πως το κόστος μεταφορικών είναι 20$ αλλά με τέτοιο ποσό θα περάσω τελωνειο. Στην Αγγλία όμως έχω μια φίλη που κάνει μεταπτυχιακο. Με συμφέρει να της στείλω τα λεφτά να κάνει την αγορά ή θα περάσει πάλι από τελωνειο;

Δημοσ.

Η Αγγλία είναι στην ΕΕ, έστω και με ειδικό καθεστώς, αλλά στα θέματα τελωνειακών διαδικασιών ακολουθεί την ευρωπαική νομοθεσία.

Επομένως, αυτό που θέλεις θα περάσει από διαδικασία εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Έχω διαβάσει για ειδικό καθεστώς μεταξύ ΗΠΑ-Αγγλίας αλλά δεν γνωρίζω ότι δεν επιβάλλεται ο αγγλικός ΦΠΑ, όπως υπονοείς.

Δημοσ.

Δηλαδή αν το πάρει κ μου το στείλει σε κουτί με λουλούδια καρδουλες χωρίς να δηλώσει αξία πάλι θα το περάσουν τελωνειο; μήπως να της πω να το φέρει όταν έρθει το Πάσχα σε καμία βαλίτσα ή χειραποσκευη;

Δημοσ.

Δηλαδή αν το πάρει κ μου το στείλει σε κουτί με λουλούδια καρδουλες χωρίς να δηλώσει αξία πάλι θα το περάσουν τελωνειο; μήπως να της πω να το φέρει όταν έρθει το Πάσχα σε καμία βαλίτσα ή χειραποσκευη;

Aν σου το στείλει η φιλη σου απο Αγγλία δεν περνά τελωνείο. Δεν είναι απαραίτητο να το κουβαλά μαζί της

Δημοσ.

γεια σας,

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. παρηγγειλα απο την Ιαπωνια βιβλια comics αξιας 10 ευρω (+20 μεταφορικα) με air mail (οχι registered).

μετα που το εκανα εμαθα για τους "φιλους" μας τους εκτελωνιστες. ο πατερας μου μου ειπε οτι ειχε πληρωσει 150 ευρω για μια καμερα απο τη κινα και φυσικα ανησυχησα.

μετα που το εψαξα ειδα οτι με τη τιμη που εχω οι πιθανοτητες να με χρεωσουν ειναι λιγες. ισχυει αυτο, ετσι;

αλλη μια ερωτιση που εχω ειναι η εξης: μετα που φτασει στο αεροδρομιο(αν δεν χαθει :/ ) τι ακριβως γινεται; πως θα ειδοποιηθω οτι εφτασε , θα μου το στειλουν στη πορτα ή πρεπει να το παρω μονος (απο που; ) αν το στειλουν μπορειτε να εκτιμισεται την τιμη που θα πληρωσω στον ταχυδρομο;

ευχαριστω.

Δημοσ.

γεια σας,

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. παρηγγειλα απο την Ιαπωνια βιβλια comics αξιας 10 ευρω (+20 μεταφορικα) με air mail (οχι registered).

μετα που το εκανα εμαθα για τους "φιλους" μας τους εκτελωνιστες. ο πατερας μου μου ειπε οτι ειχε πληρωσει 150 ευρω για μια καμερα απο τη κινα και φυσικα ανησυχησα.

μετα που το εψαξα ειδα οτι με τη τιμη που εχω οι πιθανοτητες να με χρεωσουν ειναι λιγες. ισχυει αυτο, ετσι;

αλλη μια ερωτιση που εχω ειναι η εξης: μετα που φτασει στο αεροδρομιο(αν δεν χαθει :/ ) τι ακριβως γινεται; πως θα ειδοποιηθω οτι εφτασε , θα μου το στειλουν στη πορτα ή πρεπει να το παρω μονος (απο που ;) αν το στειλουν μπορειτε να εκτιμισεται την τιμη που θα πληρωσω στον ταχυδρομο;

ευχαριστω.

Ναι, ισχύει.

Εσύ θα ειδοποιηθείς όταν φτάσει στο ταχυδρομείο να πας να το πάρεις.

Αν εκτελωνιστεί θα πληρώσεις ΦΠΑ.

Δημοσ.

Ναι, ισχύει.

Εσύ θα ειδοποιηθείς όταν φτάσει στο ταχυδρομείο να πας να το πάρεις.

Αν εκτελωνιστεί θα πληρώσεις 23% ΦΠΑ.

ευχαριστω πολυ 

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ 

Οσον αφορα για το ΦΠΑ μπορει να κανω και λαθος γιατι τα μανγκα νομιζω θεωρουνται βιβλια, αρα εχουν αλλο ΦΠΑ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...