emkatsom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σύμφωνα με τον οδηγό θα πληρώσω περίπου 23% ΦΠΑ επί του CIF επειδή προφανώς η αποστολή θα γίνει μέσω EMS. Όσον αφορά τα "tricks" που αναφέρονται στον οδηγό τι να ζητήσω από τον πωλητή για να αποφύγω περαιτέρω χρεώσεις; - Να του ζητήσω να γράψει στο πακέτο τιμή <150€ ή μη βάλει καθόλου τιμή - Να βάλει την ένδειξη "δώρο" Εσείς τι προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 1. Εάν γίνει η αποστολή με EMS, μπορεί να περάσει το δέμα από τα ΕΛΤΑ χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις τίποτε αλλά μπορεί να πληρώσεις και κάποιο ποσό. 2. Στις αγορές από Κίνα οι πωλητές έχουν ευελιξία στην αναγραφή είτε "gift" είτε μειωμένη αξία κλπ. Έχει παρατηρηθεί, όμως, το ενδεχόμενο να ζητήσει ο τελωνειακός είτε την απόδειξη του PayPal είτε της κάρτας, στην περίπτωση που αμφιβάλλει για την πραγματική αξία. Αυτό, όμως, όταν το δέμα περνάει από το τελωνείο και όχι μέσω ΕΛΤΑ. Γενικά, το ρίσκο υπάρχει πάντα σ' αυτού του είδους τις αγορές αλλά η εισαγωγή μέσω ΕΛΤΑ και η μειωμένη αξία δίνουν περισσότερες πιθανότητες να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο αγοραστής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emkatsom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μόλις έλαβα απάντηση από τον πωλητή. Μου είπε πως η αποστολή θα γίνει με EMS και μου πρότεινε από μόνος του να το δηλώσει ως δώρο 20€. Είναι top-rated seller και από το προφίλ του φαίνεται πως είναι αρκετά έμπειρος και αξιόπιστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliasgk74 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 καλημερα, μηπως γνωριζετε αν πληρωνω τελωνιο απο αμερικη για αποστολη αγγλια μεσω ebay? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jbaxes Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Παιδια διαβασα ολες της σελιδες και να κανω και εγω την ερωτηση μου εχω παρει απο αμερικη (ebay) κατι για το αυτοκινητο που δεν ειναι μεγαλο σε ογκο αλλα σιγουρα θα ζυγιζει 2 κιλα το πηρα αναγκαστικα απο αμερικη γιατι δεν το βρηκα πουθενα αλλου ουτε αγγλια ουτε γερμανια το κοστος σε ευρω ηταν 75.56Ε+58.58 μεταφορικα μου το εστειλε με usps η παραγγελεια εγινε στης 6/10/13 μπηκα πριν απο λιγο να τσεκαρω το tracking number να δω που ειναι το δεματακι μας εδω μπηκα (http://www.elta.gr/en-us/personal/tracktrace.aspx) παταω το tracking number και μου λεει αυτο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 15-10-2013 05:52 IPS ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 15-10-2013 05:20 IPS ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 15-10-2013 08:48 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) Τι παιζει εδω τωρα λεει εισαγωγη στο τελωνειο συμενει οτι θα πληρωσω σιγουρα η μπορει και να μην πληρωσω τιποτα (δηλαδη ολα τα δεματα μπαινουν τελωνειο ειτε πληρωσεις φορους και δασμους ειτε οχι ???) εχω κανει απειρες παραγγελιες απο ebay και με τους κινεζους δεν πληρωσα τιποτα ποτε υπαρχει καλη επικοινωνια τους λες να μην γραψουν τιμη και στο βαζουν 4-5 $ αλλα αυτος ο πωλητης απο αμερικη δεν το δεχτηκε αυτο γιατι ειναι μαγαζι και top rated Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Παιδια διαβασα ολες της σελιδες και να κανω και εγω την ερωτηση μου εχω παρει απο αμερικη (ebay) κατι για το αυτοκινητο που δεν ειναι μεγαλο σε ογκο αλλα σιγουρα θα ζυγιζει 2 κιλα το πηρα αναγκαστικα απο αμερικη γιατι δεν το βρηκα πουθενα αλλου ουτε αγγλια ουτε γερμανια το κοστος σε ευρω ηταν 75.56Ε+58.58 μεταφορικα μου το εστειλε με usps η παραγγελεια εγινε στης 6/10/13 μπηκα πριν απο λιγο να τσεκαρω το tracking number να δω που ειναι το δεματακι μας εδω μπηκα (http://www.elta.gr/en-us/personal/tracktrace.aspx) παταω το tracking number και μου λεει αυτο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 15-10-2013 05:52 IPS ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 15-10-2013 05:20 IPS ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 15-10-2013 08:48 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)Τι παιζει εδω τωρα λεει εισαγωγη στο τελωνειο συμενει οτι θα πληρωσω σιγουρα η μπορει και να μην πληρωσω τιποτα (δηλαδη ολα τα δεματα μπαινουν τελωνειο ειτε πληρωσεις φορους και δασμους ειτε οχι ???) εχω κανει απειρες παραγγελιες απο ebay και με τους κινεζους δεν πληρωσα τιποτα ποτε υπαρχει καλη επικοινωνια τους λες να μην γραψουν τιμη και στο βαζουν 4-5 $ αλλα αυτος ο πωλητης απο αμερικη δεν το δεχτηκε αυτο γιατι ειναι μαγαζι και top rated Ακριβώς αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jbaxes Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ακριβώς αυτό Κατ αρχην σε ευχαριστω για την βοηθεια !! και ακομη κατι αν τελικα πληρωσω ποσο θα ειναι το μαλλι ?? να ετοιμαστω !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Κατ αρχην σε ευχαριστω για την βοηθεια !! και ακομη κατι αν τελικα πληρωσω ποσο θα ειναι το μαλλι ?? να ετοιμαστω !! Φπα & εξοδα εκτελωνισμού, αλλα μην ψαρώνεις οι πιθανότητες ειναι περισσότερες στο να μην πληρώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Παιδια διαβασα ολες της σελιδες και να κανω και εγω την ερωτηση μου εχω παρει απο αμερικη (ebay) κατι για το αυτοκινητο που δεν ειναι μεγαλο σε ογκο αλλα σιγουρα θα ζυγιζει 2 κιλα το πηρα αναγκαστικα απο αμερικη γιατι δεν το βρηκα πουθενα αλλου ουτε αγγλια ουτε γερμανια το κοστος σε ευρω ηταν 75.56Ε+58.58 μεταφορικα μου το εστειλε με usps η παραγγελεια εγινε στης 6/10/13 μπηκα πριν απο λιγο να τσεκαρω το tracking number να δω που ειναι το δεματακι μας εδω μπηκα (http://www.elta.gr/en-us/personal/tracktrace.aspx) παταω το tracking number και μου λεει αυτο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 15-10-2013 05:52 IPS ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 15-10-2013 05:20 IPS ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 15-10-2013 08:48 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)Τι παιζει εδω τωρα λεει εισαγωγη στο τελωνειο συμενει οτι θα πληρωσω σιγουρα η μπορει και να μην πληρωσω τιποτα (δηλαδη ολα τα δεματα μπαινουν τελωνειο ειτε πληρωσεις φορους και δασμους ειτε οχι ???) εχω κανει απειρες παραγγελιες απο ebay και με τους κινεζους δεν πληρωσα τιποτα ποτε υπαρχει καλη επικοινωνια τους λες να μην γραψουν τιμη και στο βαζουν 4-5 $ αλλα αυτος ο πωλητης απο αμερικη δεν το δεχτηκε αυτο γιατι ειναι μαγαζι και top rated 1. Κάθε δέμα που εισάγεται από τρίτη χώρα μπαίνει στη διαδικασία εκτελωνισμού και ελέγχεται εάν τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω σ' αυτό δικαιολογούν την ατελή εισαγωγή του ή όχι. Ο εκτελωνισμός μέσω των ΕΛΤΑ είναι λίγο διαφορετικός και στην ουσία πιο "χαλαρός", με αποτέλεσμα πολλά δέματα να περνάνε χωρις δυσάρεστες επιπτώσεις για τους αγοραστές. 2. Στα στοιχεία κατάστασης του δέματος που έδωσες, ενδεχομένως, έχεις κάνει λάθος στις ώρες κατάστασης αφού ξεκινάς με 05.52, συνεχίζεις με 05.20 και καταλήγεις με 08.48. Μπορείς να τα ελέγξεις πάλι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Η απόδειξη πληρωμής της κάρτας η του Pay-Pal έγινε υποχρεωτική σε όλους όσους σταματάνε τα δέματα τους στο τελωνείο. οπότε ότι και να γράψει πλέον ο πωλητής καμιά σημασία δεν έχει. Η μόνη τρύπα που έχει απομείνει είναι αυτή με EMS, με ότι άλλο το δέμα θα περάσει τελωνείο. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αυτό που γράφεις ισχύει για τα δέματα που σταματάνε στο τελωνείο που όλοι γνωρίζουμε. Σ' αυτά που διακινούνται μέσω ΕΛΤΑ δεν ζητείται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, απόδειξη πληρωμής είτε της κάρτας είτε του PayPal. Στις τελευταίες σελίδες του σχετικού οδηγού της υπογραφής μου περιγράφεται περιπέτεια ενός μέλους που περιμένει δέμα, μέσω ΕΛΤΑ, και του ζήτησαν να στείλει με φαξ (!!!) το τιμολόγιο του πωλητή επειδή δεν το έχει περιλάβει στο δέμα. Έχουν καταγραφεί, βέβαια, στο διαδίκτυο και άλλες σχετικές περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Εγω είμαι αυτός. Damn, this feels bad... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elli76 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Makfil, επείδη βλέπω κατέχεις το θέμα σε παρακαλώ αν μπορείς να με βοηθήσεις στο εξής θέμα: θέλω να παραγγείλω από Αμερική κάτι βιταμίνες συνολικής αξίας περίπoυ 50 ευρώ, θα έρθουν με DHL (global priority by DHL-έτσι αναφέρουν στο site). Είμαι ιδιώτης, όχι εταιρία, και θέλω να μου πεις αν τελικά θα έχω επιβάρυνση, φπα, φόροι.... Τηλεφωνικά που ρώτησα στο τελωνείο με έχουν μπερδέψει. Μια λένε 22 ευρω όριο, μια 150 και φπα απο το πρώτο ευρω..... Είχα ξαναπαραγγείλει βιταμίνες απο Αμερική 140 ευρω (μαζί με τα μεταφορικά) με την USPS και δεν είχα καμία επιβάρυσνη από το τελωνείο. Μπορείς να βοηθήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 ότι έρχεται με dhl και είναι πάνω απο 22 ευρω (μαζί με μεταφορικά πάντα), θα σταματήσει τελωνείο για φπα ή φπα+δασμους (αναλογα με το ποσό - βλ πρώτο μήνυμα του θέματος) γιατί οι courier παίρνουν μίζα και έξοδα εκτελωνισμου. Αυτό εχει δείξει η πρακτική εμπειρία. Οτι στέλνεται με usps συνήθως δεν σταματά τελωνειο. Την προηγούμενη φορά την έβγαλες λάδι, αλλά τώρα να μην είσαι σίγουρος. καλημερα,μηπως γνωριζετε αν πληρωνω τελωνιο απο αμερικη για αποστολη αγγλια μεσω ebay? Αν έχεις προπληρώσει vat και customs duty τότε δεν θα πληρώσεις τελωνειο. Αν δεν εχεις προπληρώσει, τοτε αν ποσο+μεταφορικά ειναι πανω απο 15 στερλίνες θα πληρώσεις φπα (vat) και αν το ποσό ειναι πανω απο 135 στερλίνες θα πληρώσεις και δασμους. Λεπτομέρειες http://www.hmrc.gov.uk/customs/post/buying.htm http://www.hmrc.gov.uk/customs/post/internet.htm Γενικά τα αγγλικά τελωνεία ειναι πολύ πιο «σφιχτά» σε σχέση με άλλων χωρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Makfil, επείδη βλέπω κατέχεις το θέμα σε παρακαλώ αν μπορείς να με βοηθήσεις στο εξής θέμα: θέλω να παραγγείλω από Αμερική κάτι βιταμίνες συνολικής αξίας περίπoυ 50 ευρώ, θα έρθουν με DHL (global priority by DHL-έτσι αναφέρουν στο site). Είμαι ιδιώτης, όχι εταιρία, και θέλω να μου πεις αν τελικά θα έχω επιβάρυνση, φπα, φόροι.... Τηλεφωνικά που ρώτησα στο τελωνείο με έχουν μπερδέψει. Μια λένε 22 ευρω όριο, μια 150 και φπα απο το πρώτο ευρω..... Είχα ξαναπαραγγείλει βιταμίνες απο Αμερική 140 ευρω (μαζί με τα μεταφορικά) με την USPS και δεν είχα καμία επιβάρυσνη από το τελωνείο. Μπορείς να βοηθήσεις; Ήδη δόθηκαν απαντήσεις, αλλά θέλω να επισημάνω ότι όταν μιλάμε για αξία, εννοούμε την αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) και, επομένως, πρέπει στο κόστος να προσθέτουμε και τα μεταφορικά. Πράγματι, όσα δέματα ειάγονται από τρίτες χώρες μς courier κάνουν οπωσδήοτε στάση στο τελωνείο, με ότι αυτό συνεπάγεται (αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα, ΦΠΑ, δασμός και μικροέξοδα, ανάλογα με την αξία CIF του δέματος), ενώ όσα εισάγονται μέσω ΕΛΤΑ ακολουθούν διαφορετική διαδικασία που θεωρείται πιο χαλαρή. Σε ότι αφορά στην ατέλεια και τα λοιπά όρια, διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο του σχετικού οδηγού της υπογραφής μου (ο επικαιροποιημένος στα wiki), όπου εξηγούνται αναλυτικά τόσο η διευκρινιστική εγκύκλιος της ΕΕΤΤ όσο και οι σχετικοί Κανονισμοί της ΕΕ. Συμπληρώνω, ακόμη ότι, τα αμερικάνικα καταστήματα χρεώνουν ΚΑΙ προεκτιμώμενα import charges στα δέματα που στέλνουν στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις