Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ισχύει ακόμα η νομοθεσία οτι στα μη εμπορικού χαρακτήρα αξίας ως 150€ πληρώνεις μόνο τον ΦΠΑ? (ή τπτ)

Αναφέρομαι σε αποστολή με κλασσικό ταχυδρομείο και οχι courier. 

Δημοσ.

Στα μη εμπορικού χαρακτήρα εισαγόμενα από τρίτες χώρες, η ατέλεια είναι 45€ ενώ στα εμπορικού στα 22€.

Πάνω απ' αυτό το όριο, και μέχρι τα 150€, υπολογίζεται (θεωρητικά) ο ΦΠΑ και πάνω απ' αυτό και δασμός.

Δημοσ.

σε ευχαριστω,αλλα απο που καταλαβενεις οτι θα ερθει με acs οπως ανεφερε ο φιλος πιο πισω...δεν το αναγραφει πουθενα.

Μπες εδώ και δες με τον αγγλικό αριθμό αποστολής.

https://gls-group.eu/EU/en/gls-partner-greece

Συνήθως 3 εργάσιμες ήμερες κάνει από Γερμανία για Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπες εδώ και δες με τον αγγλικό αριθμό αποστολής.

https://gls-group.eu/EU/en/gls-partner-greece

Συνήθως 3 εργάσιμες ήμερες κάνει από Γερμανία για Ελλάδα.

σε ευχαριστω πολυ,σημερα εφτασε Ελλαδα απο τι ειδα απο το tracking της acs στο site της.Αυριο λες να το εχω?

post-170594-0-33839500-1454622219_thumb.png

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ,σημερα εφτασε Ελλαδα απο τι ειδα απο το tracking της acs στο site της.Αυριο λες να το εχω?

Κατά 99% θα το έχεις. Μπες και αύριο το πρωί να δεις τι γράφει...

Δημοσ.

Απο αυτες τις ~50 φορες που εχω παρει απο Αμερικη-Ασια μονο σε 5-6 καρδιοχτυπησα που ηταν κατι πιο επιφοβο, οπως ενα Nexus4 (οταν ειχε πρωτοβγει κα;ι δεν υπηρχε καν αποθεμα Ευρωπη, γιατι ηταν σφραγισμενο και με την αποδειξη τη Playstore 500$+) και με επεξεργαστες Intel που επισης ηταν στα κουτια τους και κοστιζαν 600$ αλλα ευτυχως ουτε αυτα περασαν.

Θεωρουσα πως ημουν τυχερος γιατι ηταν μικρα πακετακια που δε φαινονταν υποπτα για κατι ακριβο και τα περασαν στα γρηγορα χωρις να κοιταξουν καν... Αλλα το χτεσινο δε μπορω να το εξηγησω πως ΟΥΤΕ αυτο περασε τελωνιο.

Γενικα εχω αποφυγει να παρω στο παρελθον και προβολεα στον οποιο θα γλιτωνα παρα πολλα χρηματα επειδη θεωρουσα βεβαιο οτι θα την πατησω (μεγαλο πακετο+ηλεκτρικη συσκευη-πριζα θα το τσεκαρανε σιγουρα, και η αξια ηταν στο 1000ρικο οποτε....κλαμα) αλλα τωρα δεν ξερω :D

Το μονο που εχω πληρωσει σε σχεση με τελωνιο ειναι για μια φαση πριν 5-6 χρονια που μου ζητουσαν στα ΕΛΤΑ ενα 2ευρο για καποια δεματακια. Δεν ειχε σχεση με την αξια του προιοντος (ηταν παπουτσια πχ που κοστιζαν 100$, το 2ευρο ηταν αστειο ποσο) νομιζω εκεινη την εποχη εφαρμοζαν μια τακτικη να βαζουν ενα μικρο δασμο φιξ σε ολα τα δεματα εκτος ΕΕ. Ειχε τυχει και σε φιλο την ιδια περιοδο, αλλα δε το ειχα πολυψαξει γιατι ηταν αστειο το ποσο και προφανως ημουνα ικανοποιημενος σε σχεση με ποσο θα πληρωνα αν οντως εβαζαν δασμο. Ομως και αυτη η τακτικη κοπηκε σχετικα γρηγορα.

Μήπως θυμάσαι τι έγραφε σαν περιεχόμενο δέματος στο nexus π.χ. και τι αξία , σκέφτομαι να ρισκάρω να παραγγείλω τηλ. από Αμερική και χρειάζομαι ιδέες :)

Δημοσ.

Παιδεια ,εγω που αγορασα απο amazon.com εναν  αυτοματισμο για αυτοματο ποτσιμα εχει τιμη190 +shipping handling 25 e + import fees deposit 49 e  συνολο λεει 266 before tax ,τελικα τι πληρωνω εδω? φπα 23%+δασμο?η και εκτελονιστηκα?και σε ποιο ποσο στην αξια +τα μεταφορικα η και τον φορο 49   ε? με τα εχουν στειλει με την aramex αυτη καλη ειναι? ο δασμος αληθεια πως υπολογιζεται?

Δημοσ.

Εάν τα αγόρασες ήδη, σου υπολόγισε τον ΦΠΑ στα 49€ [(190+25)*23%= 49,45] και τον πλήρωσες.

Εάν ερχόταν το δέμα με το ταχυδρομείο, δεν θα πλήρωνες άλλα έξοδα, αλλά με την Aramex, που φαίνεται να είναι courier, τα πράγματα αλλάζουν.

Δεν την ξέρω σαν εταιρεία και φαίνεται να συνεργάζεται με τη Γενική Ταχυδρομική.

Ψάξε για πληροφορίες.

Δημοσ.

ναι με γενικη ταχυδρομικη συνεργαζεται ,αφου τα φερει εδω και κανει τις δοαφορε διαδικασιες απλα τα δινει στην γενικη,επειδη ειμαι πελατης της γενικης με ενημερωσαν απλα δεν εχει σχεση με εκτελονισμους και δασμους

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν με το δεν έχουν σχέση με εκτελωνισμούς, δεν κάνουν εκτελωνισμό και τον κάνει κάποια άλλη εταιρεία ή όσα δέματα διακινούν δεν χρειάζονται έξοδα εκτελωνισμού;

Δημοσ.

μου ειπαν οτι η aramex κανει ολη την διαδικασια εκτελονισμου και αφου τελειωσουν με αυτα τα δινουν στην γενικη ταχυδρομικη για να τα φερι στην πορτα

Δημοσ.

Επομένως, μάθε αν η aramex ακολουθεί την πρακτική των άλλων courier που βάζουν εκτελωνιστή για να κάνει τη διαδικασία και χρεώνουν την αμοιβή του και άλλα έξοδα, εκτός του ΦΠΑ που έχεις ήδη πληρώσει ή ακολουθεί την τυπική διαδικασία χωρίς άλλα έξοδα.

Δημοσ.

διστυχως h aramex δεν εχει πια γραφεια στην ελλαδα οποτε θα περιμενω,σε σιτε γερμανικο διαβασα οτι οσοι εχουν παραγγειλει με αυτον τον τροπο δεν πληρωνουν τιποτα αλλο αν και εχει συμβει καποιες κουριερ να εχουν κανει καποιες χρεωσεις τις οποιες ομως μετα απο μαιλ του πελατη προς το amazon ,τους τα δωσανε πισω πιστωνοντας τηυν πιστωτικη καρτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...