thEqualizer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Εκανα μια παραγγελια απο Αμερικη αξιας 25$ μεταφορικα 11$ συνολο 36$. Εσταλη με DHL αλλα θα το παραδωσει σε εμενα το ΕΛΤΑ. Υπαρχει κινδυνος να πληρωσω τελωνειο για τοσο μικρη παραγγελια? Δεν εντασσομαι στην κατηγορια "μη εμπορικου χαρακτηρα" απο τη στιγμη που τα αντικειμενα ειναι για προσωπικη χρηση αρα συνεπως το οριο για να μην πληρωσεις τελωνειο ειναι 45€?
makfil Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Το όριο (ή αλλιώς η ατέλεια) μαζί με τα μεταφορικά και ασφάλεια (όσοι την προσθέτουν) είναι τα 22€ για δέματα εμπορικού χαρακτήρα. Η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ είναι πιο χαλαρή και δέματα συνολικής αξίας σαν τη δική σου περνάνε, συνήθως, χωρίς πληρωμή εξόδων. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν ο πωλητής εννοεί DHL ταχυδρομείο ή courier. Μπορείς να δώσεις link;
thEqualizer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Το εστειλε με DHL εφτασε κανονικα Ελλαδα με DHL και απο κει και περα αναλαμβανει το ΕΛΤΑ. Ο κωδικος αποστολης ξεκιναει απο GM και ειναι 20ψηφιος, το θεμα ειναι οτι εγω βλεπω οτι εχει φτασει απο τις 18/1 στην Αθηνα ενω εγω δεν εχω ειδοποιηθει ακομα και στο ελτα που ρωτησα μου ειπαν δεν εχουν παραλαβει ακομα κατι στο ονομα μου
makfil Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Εάν δεν θέλεις δημόσια, μπορείς να στείλεις με πμ το tracking #;
jimdem582 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κολλητήρι απο aliexpress. Το κόστος είναι 32ε+23ε έξοδα αποστολής (με DHL). Έχει και EMS σαν επιλογή αλλά τα έξοδα αποστολής απο 23 πάνε 53 οπότε δεν με συμφέρει. Κινδυνεύω να πληρώσω τελωνείο με DHL? Διάβασα οτι το όριο είναι 22ε.
sakis543 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Λόττο είναι απ' ότι έχω καταλάβει. Πριν τις γιορτές αγόρασα από Η.Π.Α. έναν Αη Βασίλη μαζί μ' ένα παιδάκι, χάρτινα, αληθινού μεγέθους, με κενά πρόσωπα. Ξέρεις, του τύπου που βάζεις το πρόσωπό σου και του παιδιού σου και βγαίνεις φωτογραφία. Η αξία του προϊόντος ήταν 18 ευρώ και τα έξοδα αποστολής 40. Και με πήραν από το Ελ. Βενιζέλος τηλέφωνο για εκτελωνισμό με κόστος γύρω στα 85 ευρώ. Δυστυχώς και τα μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται στην αξία. Απίστευτοι οι ελληνικοί νόμοι. Ευτυχώς το μαγαζί δέχτηκε επιστροφή και μου έδωσε τα χρήματα πίσω...
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κολλητήρι απο aliexpress. Το κόστος είναι 32ε+23ε έξοδα αποστολής (με DHL). Έχει και EMS σαν επιλογή αλλά τα έξοδα αποστολής απο 23 πάνε 53 οπότε δεν με συμφέρει. Κινδυνεύω να πληρώσω τελωνείο με DHL? Διάβασα οτι το όριο είναι 22ε. Παρά το ότι η EMS εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ, στα οποία η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική, τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται περιστατικά δεμάτων με EMS που σταματούν στο τελωνείο και πληρώνουν έξοδα. Με DHL, δεν το συζητώ. Τα έξοδα είναι σίγουρα και πάνω απ' αυτά χρεώνεσαι και την αμοιβή του εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.
jimdem582 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Παρά το ότι η EMS εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ, στα οποία η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική, τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται περιστατικά δεμάτων με EMS που σταματούν στο τελωνείο και πληρώνουν έξοδα. Με DHL, δεν το συζητώ. Τα έξοδα είναι σίγουρα και πάνω απ' αυτά χρεώνεσαι και την αμοιβή του εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Οπότε θα ήταν καλύτερο να ρωτούσα αν μπορεί να στείλει απλό mail με china post ή hong kong post και να κάνω υπομονή μέχρι να έρθει?
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Έτσι, νομίζω ότι, αγοράζουν όσοι δεν θέλουν μπλέξιμο με παραπάνω έξοδα κλπ.
aces Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κολλητήρι απο aliexpress. Το κόστος είναι 32ε+23ε έξοδα αποστολής (με DHL). Έχει και EMS σαν επιλογή αλλά τα έξοδα αποστολής απο 23 πάνε 53 οπότε δεν με συμφέρει. Κινδυνεύω να πληρώσω τελωνείο με DHL? Διάβασα οτι το όριο είναι 22ε. με dhl σιγουρο κ με ems ειναι 50-50 αλλα θα ναι λιγοτερο. Οπότε θα ήταν καλύτερο να ρωτούσα αν μπορεί να στείλει απλό mail με china post ή hong kong post και να κάνω υπομονή μέχρι να έρθει? ε ναι οσο πιο απλο (ταχυδρομειο) τοσο το καλυτερο
margie1990 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Εχει κανεις αγορασει τελευταια απο αμερικη κατι με first class international package για να μου πει ποσες μερες περιμενε;
thEqualizer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Για παραγγελια συνολο 36$ (με τα μεταφορικα) που εσταλη με DHL απο αμερικη αλλα εχει αναλαβει την παραδοση του σε εμενα το ΕΛΤΑ θα πληρωσω τελωνειο? Και κατι ακομα, ποσο καιρο καθεται ενα πακετο στο τελωνειο? Το δικο μου ειναι εκει 11 ημερες ηδη.
makfil Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για την παραμονή του δέματος στο τελωνείο; Το βλέπεις στο site των ΕΛΤΑ ή σε άλλο; Δώσε link αν θέλεις.
spartak1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Εχει κανεις αγορασει τελευταια απο αμερικη κατι με first class international package για να μου πει ποσες μερες περιμενε; Περίπου 4 βδομάδες έκανε σε μένα
Eien_no_Yami Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα κι από εμένα. Εγώ έχω παραγγείλει από Ιαπωνία μια σπάνια συλλεκτική παιχνιδιών του Dreamcast Μου το έχουν στείλει με ems και σήμερα το πρωί έφτασε είδα τελωνείο από το tracking. Συνήθως ο εκτελωνισμός πόσο καιρό παίρνει ξέρουμε;Είναι κάτι σταθερό ή εξαρτάται την περίπτωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις