Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή;

Σίγουρα, η λυπητερή θα είναι βαριά και το μόνο που θα μπορείς να γλυτώσεις είναι η αμοιβή του εκτελωνιστή, αν μπορείς να πας στο αεροδρόμιο. 

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή;

Σίγουρα, η λυπητερή θα είναι βαριά και το μόνο που θα μπορείς να γλυτώσεις είναι η αμοιβή του εκτελωνιστή, αν μπορείς να πας στο αεροδρόμιο. 

όχι ήταν κάθετοι... αποστολή μονο με Fed-Ex.... αεροδρόμιο δεν πάω, το έχω κάνει στο παρελθόν 2 φορές, το ξέρω καλά το έργο και την ταλαιπωρία (περνάς από 13 γραφεία σε 2 διαφορετικά κτίρια).... καλύτερα να πληρώσω και τον εκτελωνιστή.

Δημοσ.

Εάν έχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό, μπορείς να στέλνεις έμβασμα 500€/μήνα όχι μ'ονο από το συγκεκριμένο λογαριασμό αλλά και από λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Εάν σου στέλνει κάποιος από το balance του, μπορεί να στείλει όσα χρειάζεσαι με όριο τα 2500€. 

θελω να το κάνω με το request money στο Paypal...για το ebay δηλαδή

μπορώ δλδ γυρω στο 700αρι να το κανω αυτο?

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Μια ερωτησουλα έχω μιας κ δεν μου έχει ξανατυχει κάτι ανάλογο.

Πήρα από Αμερική έναν activity tracker πριν 3 εβδομάδες περίπου σε καλή τιμή κ με DHL σε 6 μέρες ήταν στα χέρια μου. Τελικά βγήκε ελαττωματικός. Επικοινωνησα με την εταιρεία κ μου είπαν ότι θα μου τον αντικαταστήσουν άμεσα. Μόλις έλαβα email ότι μου εστάλη μέσω FedEx. Λέτε να έχω θέμα με τελωνείο;

Δημοσ.

@makfil

Η αξία του ήταν 20 δολάρια. Αυτά τα ποσά περνάνε από τελωνείο; Αν τελικά έχω θέμα, μπορώ να αρνηθω την παραλαβή ή κάτι άλλο ανάλογο;

Δημοσ.

@makfil

Η αξία του ήταν 20 δολάρια. Αυτά τα ποσά περνάνε από τελωνείο; Αν τελικά έχω θέμα, μπορώ να αρνηθω την παραλαβή ή κάτι άλλο ανάλογο;

Μην ανησυχείς για αγορές αυτής της αξίας.

Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€ (με τα μεταφορικά) και οι τελωνειακοί δεν ασχολούνται με δέματα των $30-40 και μερικές φορές μεγαλύτερης αξίας.

• Like 1
Δημοσ.

Να πω και εγω μια προσφατη περιεργη ιστορια...

Ο πατερας της κοπελας μου, ασχετος απο PC, μου ζητησε να τον βοηθησω να αγορασει κατι απο ebay μιας και ποτε δεν ειχε ασχοληθει. Θα γελασετε αλλα ηταν.....Γαλοτσες lol, βασικα κατι τεραστιες λαστιχενιες μποτες που φτανουν ως το γονατο και τις φορας πανω απο το παντελονι σου κλπ, για εργασιες σε κηπο/δυσκολες συνθηκες.

Anyway, το κουφο ειναι οτι τις ειχε βρει απο Ιαπωνια και κοστιζανμε τα μεταφορικα 225$!!! Ο Ιαπωνας αρνηθηκε να βαλει ψευτικη τιμη και γενικα τον προειδοποιησα οτι πολυ πιθανον απο 200€ να του κοστισει κοντα 300 με το τελωνιο. Παρολαυτα τις ηθελε πολυ και μου ειπε να τις παρω και αν κατσει τελωνιο εκατσε...

Ηρθαν χτες λοιπον, με EMS πολυ γρηγορα, και χωρις κανενα τελωνιο... Ειλικρινα τα τελευταια 12 χρονια εχω αγορασει πανω απο 50 φορες απο αμερικη-ασια πραγματα και ποτε δεν εχω πληρωσει τελωνιο. Συνηθως κανω οτι μπορω με τα γνωστα κολπα βεβαια και σπανια ειναι αγορες επιφοβες αλλα οταν ακομα και σε ενα μεγαλο πακετο οπως αυτες οι μποτες με δηλωμενη αξια 170$+55$ μεταφορικα δεν χρεωσαν τελωνιο, δε ξερω τι να πω...

Δημοσ.

Απο αυτες τις ~50 φορες που εχω παρει απο Αμερικη-Ασια μονο σε 5-6 καρδιοχτυπησα που ηταν κατι πιο επιφοβο, οπως ενα Nexus4 (οταν ειχε πρωτοβγει κα;ι δεν υπηρχε καν αποθεμα Ευρωπη, γιατι ηταν σφραγισμενο και με την αποδειξη τη Playstore 500$+) και με επεξεργαστες Intel που επισης ηταν στα κουτια τους και κοστιζαν 600$ αλλα ευτυχως ουτε αυτα περασαν.

Θεωρουσα πως ημουν τυχερος γιατι ηταν μικρα πακετακια που δε φαινονταν υποπτα για κατι ακριβο και τα περασαν στα γρηγορα χωρις να κοιταξουν καν... Αλλα το χτεσινο δε μπορω να το εξηγησω πως ΟΥΤΕ αυτο περασε τελωνιο.

Γενικα εχω αποφυγει να παρω στο παρελθον και προβολεα στον οποιο θα γλιτωνα παρα πολλα χρηματα επειδη θεωρουσα βεβαιο οτι θα την πατησω (μεγαλο πακετο+ηλεκτρικη συσκευη-πριζα θα το τσεκαρανε σιγουρα, και η αξια ηταν στο 1000ρικο οποτε....κλαμα) αλλα τωρα δεν ξερω :D

Το μονο που εχω πληρωσει σε σχεση με τελωνιο ειναι για μια φαση πριν 5-6 χρονια που μου ζητουσαν στα ΕΛΤΑ ενα 2ευρο για καποια δεματακια. Δεν ειχε σχεση με την αξια του προιοντος (ηταν παπουτσια πχ που κοστιζαν 100$, το 2ευρο ηταν αστειο ποσο) νομιζω εκεινη την εποχη εφαρμοζαν μια τακτικη να βαζουν ενα μικρο δασμο φιξ σε ολα τα δεματα εκτος ΕΕ. Ειχε τυχει και σε φιλο την ιδια περιοδο, αλλα δε το ειχα πολυψαξει γιατι ηταν αστειο το ποσο και προφανως ημουνα ικανοποιημενος σε σχεση με ποσο θα πληρωνα αν οντως εβαζαν δασμο. Ομως και αυτη η τακτικη κοπηκε σχετικα γρηγορα.

Δημοσ.

Γεια σας σκοπεύω να αγορασω κάτι κολιέ και ισως ενα ρουχο που μου αρεσει ... συνολικη αξια 50-60 ευρω ..απο το http://www.lightinthebox.com/gr/. Εχει αγορασει κανεις απο το συγκεκριμενο site ???  Θα πληρώσω τελωνείο ? ισχύει ακομα αυτο με τα 22 ευρω? Αν περασει απο τελωνειο ποσα λεφτα παραπανω πληρωνω αν π.χ το δεμα μου ειναι 50 ευρω?!? ευχαριστω!!

http://www.insomnia.gr/topic/473757-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...