Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πρώτη φορά στο forum, συγχωρούνται τα κεφαλαία γιατί δεν έχεις διαβάσει τους Όρους Χρήσης, αλλά μην συνεχίσεις έτσι.

Όπως έχει γράψει ένας συμφορουμίτης (unforgiven) από την 3η σελίδα και μετά του οδηγού της υπογραφής μου, οι υπολογιστές που εισάγονται στη χώρα πληρώνουν ΦΠΑ αλλά οχι δασμό.

Μπορεί να σου στείλει το laptop, καλά συσκευασμένο, για το ταξίδι, με το ταχυδρομείο και δήλωση πάνω στο αυτοκόλλητο ότι είναι μεταχειρισμένο με χαμηλή αξία (η λύση "δώρο" δεν περνάει στη νομοθεσία). Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες.

Σε κάθε περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και μάλιστα αν το συγκεκριμένο έχει κάποια αξία.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για πρώτη φορά στο forum, συγχωρούνται τα κεφαλαία γιατί δεν έχεις διαβάσει τους Όρους Χρήσης, αλλά μην συνεχίσεις έτσι.

Όπως έχει γράψει ένας συμφορουμίτης (unforgiven) από την 3η σελίδα και μετά του οδηγού της υπογραφής μου, οι υπολογιστές που εισάγονται στη χώρα πληρώνουν ΦΠΑ αλλά οχι δασμό.

Μπορεί να σου στείλει το laptop, καλά συσκευασμένο, για το ταξίδι, με το ταχυδρομείο και δήλωση πάνω στο αυτοκόλλητο ότι είναι μεταχειρισμένο με χαμηλή αξία (η λύση "δώρο" δεν περνάει στη νομοθεσία). Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες.

Σε κάθε περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και μάλιστα αν το συγκεκριμένο έχει κάποια αξία.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και συγνωμη για τα κεφαλαια, δε το γνωριζα.

Δημοσ.

Έκανα αγορά από Ιαπωνία αξίας 38€,αποστολή με απλό ταχυδρομείο.Ο πωλητής το δήλωσε με την κανονική του αξία και δεν το δήλωσε ως δώρο.Πιστεύετε να πληρώσω τελωνείο;Και αν ναι πόσο πιστεύετε περίπου.    

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμιτες , άνοιξα χωριστό θεμα, αλλα ειδα πως και εδω συζητάτε το ίδιο εκ των υστέρων ...

Αν αγοράσω laptop απο eBay usa , που γράφει import charges , τοτε γλιτώνω στην ελλαδα οταν ερθει έξτρα έξοδα ?

Ευχαριςτω πολυ !

Δημοσ.

Καλησπέρα, αγόρασα κάτι από Γερμανία και στο site των ελτα μου εμφανίζει αυτό:

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 05-01-2016 16:03 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 08-01-2016 02:51 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 12-01-2016 07:18 ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΔ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 12-01-2016 09:25 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

θα πληρώσω τελωνείο; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και Καλή χρονιά σε όλους...

Θα σας παρακαλώ παρα πολύ αν μπορεί κάποιος να μου πει αν αγοράσω 2 κινητά απο Κίνα αξίας 260$ με ποιά μεταφορική είναι πιο γρήγορα και φτηνά και αν θα πληρώσω τελωνείο? (Μου γράφουν free shipping)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σε αγορά λαπτοπ από ebay-Αμερική, αξίας 299€ έχει μόνο μεταφορικά +30€ και δεν αναφέρει πουθενά για import fees and charges - τελωνείο χρεώσεις.

Το λαπτοπ στέλνεται κανονικά Ελλάδα.

Θα περάσει τελωνείο εδώ στην Ελλάδα?

Αν ναι, πόσο περίπου θα ναι το ποσό?

Ο πωλητής μου είπε 20-30€.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Παρόμοιο θεμα εχω και γω . .

Εχει καποιος εμπειρία για αγορα laptop , η αντίστοιχη αγορα >500€ απο eBay Αμερική ?

Εμενα αναφέρει. Import charges 100€ . Αυτο με εξασφαλίζει πληρώνοντας το οτι δε θα εχω έξτρα έξοδα ?

Δημοσ.

@panag1989

Δώσε το link

@manosbr

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι εισαγόμενοι υπολογιστές από τρίτες χώρες δεν πληρώνουν δασμό.

Επομένως, πληρώνοντας τα import fees που αντιστοιχούν συνήθως στον ΦΠΑ, δεν θα πληρώσεις άλλα έξοδα.

Φυσικά, μιλάμε για αποστολή με ταχυδρομείο και όχι με courier γιατί τότε αλλάζουν τα πράγματα.

@kostaslolos

Τα γνωστά μκινεζομάγαζα γνωρίζουν τι πρέπει να γράψουν στο αυτοκόλλητο (αξία γύρω στα $30).

Αξιόπιστα ταχυδρομεία είναι το ολλανδικό και το Σιγκαπουριανό και ο χρόνος 20-30 μέρες.

Μακρυά από courier.

Δημοσ.

Πως ξεχωρίζω αν ειναι ταχυδρομείο ή courier ?

Αν σε courier εχει και import charges ? πληρώνω και αλλα μετα ?

Εκτος και αν όπου αναφέρει import charges σημαινει απαραίτητα οτι τα στέλνει μονο με ταχυδρομείο ..

Δημοσ.

Μεχρι ποιο ποσο μπορω να μεταφερω τα λεφτα στο πειπαλ για μα ψωνισω σε ebay?

Θελω 700!!!!

Δημοσ.

Εάν έχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό, μπορείς να στέλνεις έμβασμα 500€/μήνα όχι μ'ονο από το συγκεκριμένο λογαριασμό αλλά και από λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Εάν σου στέλνει κάποιος από το balance του, μπορεί να στείλει όσα χρειάζεσαι με όριο τα 2500€. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...