Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλείσιμο σημαίνει ότι έφυγε από το αεροδρόμιο.

ΥΓ

Άλλη μια επιβεβαίωση ότι δουλεύουν κανονικά και τις ΚΥ και σε ώρες απίθανες (που σχεδόν όλοι είναι στα σπίτια τους)

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καληςπερα!θελω να κανω καποια αγορά συμπληρωμάτων διατροφής απο Αμερική και εχει ως επιλογή αποστολής Dhl global mail! Να προχωρήσω σε αγορά ή θα πληρώσω πολλά στο τελωνείο?

Δημοσ.

Παιδιά, παράγγειλα ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι από Κίνα μέσω ebay με free shipping (Κανονικό κινέζικο ταχυδρομείο άρα και ΕΛΤΑ οοοοοοταν με το καλο φτάσει εδώ). Αξία 35 λίρες αγγλίας (48 ευρώ). Οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Θα το κρατήσουν στο τελωνείο?

2) Αν ναι, πως θα το ξέρω εγώ? Θα μου έρθει ειδοποίηση ότι το έχουν, ώστε να πάω εκεί να κάνω όλη τη διαδικασία, ή θα πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου? (μιας και το tracking ποθ έδωσε ο πωλητής δεν ξερω που να το βαλω για να δω που ειναι το δεμα, αλλά είναι το κλασικό china post tracking no)

3) Πόσο υπολογίζετε να πληρώσω?

Bonus: 4) Σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ένα μικρό ελικοπτεράκι από κίνα, αξίας 13€. Τόσα χρόνια με τα πάρε δώσε που έσω από ebay, είναι μικρά αντικείμενα αμελητέας αξίας που χωράνε σε φάκελο, και γιαυτό ποτε δεν ασχολήθηκα με τελωνεια. Τώρα όμως τα κουτιά θα είναι σχετικά μεγάλα, άρα μάλλον θα τα ελέγξουν. Αυτό θα περάσει και θα πρέπει να πληρώσω κιάλλα, ή θα θεωρτηθεί αμελητέας αξίας?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Εάν ο κινέζος κάνει δουλειές με Ελλάδα, τότε γνωρίζει τι θα γράψει στο αυτοκόλλητο, σε ότι αφορά στη δηλωμένη αξία.

Αλλά και αν έχει γράψει την πραγματική, οι πιθανότητες να σταματήσει είναι λίγες γιατί η αξία δεν είναι μεγάλη.

Πάντως, για την ιστορία, μέχρι αξία 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ.

Μπορείς να παρακολουθείς την (αργή) πορεία του δέματος στο 17track.net, aftership, trackitonline.ru και άλλα (τα ίδια δείχνουν).

Για το μικρό ελικοπτεράκι, μην ανησυχείς καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν ο κινέζος κάνει δουλειές με Ελλάδα, τότε γνωρίζει τι θα γράψει στο αυτοκόλλητο, σε ότι αφορά στη δηλωμένη αξία.

Αλλά και αν έχει γράψει την πραγματική, οι πιθανότητες να σταματήσει είναι λίγες γιατί η αξία δεν είναι μεγάλη.

Πάντως, για την ιστορία, μέχρι αξία 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ.

Μπορείς να παρακολουθείς την (αργή) πορεία του δέματος στο 17track.net, aftership, trackitonline.ru και άλλα (τα ίδια δείχνουν).

Για το μικρό ελικοπτεράκι, μην ανησυχείς καθόλου.

Ευχαριστώ πολύ! Από τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να του πω να το δηλώσει 10$ κάτω να είμαι σίγουρος... Δεν πειράζει, αν είναι μόνο για ΦΠΑ χαλάλι. Έβαλα το tracking στα site αλλά ακόμα δεν το βρίσκει (πριν 5 μέρες έγινε "shipped" άρα δεν ανυσηχώ). Αν το κρατήσουν στο τελωνείο θα με ειδοποιήσουν από το ταχυδρομείο έτσι?

Δημοσ.

Εάν το δέμα που εισάγεται με το ταχυδρομείο, σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός ζητάει σπανίως πληροφορίες (απόδειξη paypal ή κάρτας), χρεώνει ΦΠΑ και κάποια τέλη των ΕΛΤΑ, με βάση την αξία του αντικειμένου, το στέλνει στο γραφείο της περιοχής σου και πληρώνεις εκεί για να το παραλάβεις.

Δημοσ.

Εάν το δέμα που εισάγεται με το ταχυδρομείο, σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός ζητάει σπανίως πληροφορίες (απόδειξη paypal ή κάρτας), χρεώνει ΦΠΑ και κάποια τέλη των ΕΛΤΑ, με βάση την αξία του αντικειμένου, το στέλνει στο γραφείο της περιοχής σου και πληρώνεις εκεί για να το παραλάβεις.

Τέλεια! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τώρα περιμένω και θα σας ενημερώσω σε κανα μήνα που θα έρθουνε. Καλές γιορτές!
Δημοσ.

καλησπέρα το δέμα μου απο τηε 21 λέει είναι στο ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τελωνείο;; γιατί πριν έρθει εδώ πέρασε και από τελωνείο Αθήνα.πόσο συνήθως τα κρατάνε μέσα ;

να πάρω ένα τηλέφωνο να περιμένω;; πήρα στα ΕΛΤΑ και μου είπαν θα κάνει τουλάχιστον 15 μέρες λόγο εορτών...

Δημοσ.

Το ότι μπήκε στην ΥΕΔ είναι, γενικά, κακό σημάδι αλλά κανείς δεν μπορεί να σου πει από τώρα αν σε χρεώσουν έξοδα ή όχι.

Μην τηλεφωνήσεις γιατί είναι πιθανό να χειροτερέψεις την κατάσταση.

Δημοσ.

ευχαριστώ από την εμπειρία σας ξέρουμε συνήθως πόσες μέρες κάνει για να βγει έξω;;;να υπολογίζω γύρο στης 10 μέρες λόγο εορτών;;;

Δημοσ.

Πραγματικά, αυτή η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα.

Μαζί με το σύμφωνο διαβίωσης ή όπως λέγεται τελοσπάντων, έπρεπε και αυτό να ψηφιστεί.

Όχι, να υπολογίζεις μπιφτέκι στου Μπαϊρακτάρη...

Δημοσ.

@hxos1

Αν και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ δουλεύουν συνέχεια, ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ δεν ξέρω αν θα εργάζεται ή όχι αυτές τις μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι περίοδος εορτών για ΟΛΟΥΣ και πρέπει να κάνουμε υπομονή, έστω και αν θέλεουμε πολύ ένα αντικείμενο που αγοράσαμε αλλά δεν το παραλάβαμε ακόμη (σήμερα παρέλαβα δέμα μετά από 34 μέρες που είχε σταλεί και το είχα ξεχάσει ...)

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα

Θελω να παραγγειλω ενα κινητο απο geekbuying, αξιας 170Ε. Τροπους αποστολής έχει EMS(7-15 ημερες, 16,5Ε) και Registered Airmail (15-30 ημερες, 0Ε) Αν επιλεξω EMS ποιες ειναι οι πιθανοτητες να πληρωσω φορο? Επισης,ποια μεθοδο προτεινετε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...