Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά, είναι σωστό αυτό που σου είπε αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Και για να είμαστε πρακτικοί σ' αυτά που λέμε και, κυρίως, όταν δίνουμε συμβουλές.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο kage αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα χρήματα που του ζητούν στα ΕΛΤΑ για να παραλάβει το δέμα του.

Του προτείνεις να ξεκινήσει μια μακροχρόνια και ενδεχομένως ψυχοφθόρα και πολυέξοδη διαδικασία σε "Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγορο του Πολίτη κλπ" για να παραλάβει το δέμα του, μετά από Χ χρόνια, και με την προυπόθεση ότι θα ευδοκιμήσει γι' αυτόν η υπόθεσή του ;

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βασικα, εκεινο που λεω, ειναι το προφανες: αν δεν αντισταθουμε(!), τιποτα δεν προκειται να αλλαξει...
:ph34r:
Κι ετσι θα βρισκονται, οι επομενοι* απο εμας -αλλα και εμεις ξανα στο μελλον- παντοτε ομηροι, ενος
"ιδιοτυπου εκβιασμου". Το αστειο(?) της υποθεσης, ειναι οτι στην αλλη πλευρα, εχουν πολυ + πολλα
περισσοτερα να χασουν
= you know μεχρι απολυση, αν καποιος αποφασισει να φτασει ως το τερμα.
:shifty:
*Το να γινει με ερωτηματα μια αναφορα πραγματικων καταστασεων, απο το <θυμα>(!),
  αφου παραλαβει, ειναι μια ελαχιστη αμυνα οχι προς το απροσωπο κοινωνικο συνολο
  -αν υποθεσουμε οτι δε μας νοιαζει αυτο- μα στη τελικη & προς τον ιδιο τον εαυτο μας.

Δημοσ.

Καληςπερα!αγορασα παπούτσια απο Αμερική αξίας 140 ευρώ με ups κατα λάθος αντί για usps και τωρα η ups μου ζητάει 185 για να τα εκτελωνίσει αυτη ή 135 να παω μόνος μου!!!!Τα λάθη πληρώνονται!!!

Δημοσ.

Τα λάθη πληρώνονται!!!

Σωστό συμπέρασμα αλλά αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι αν αξίζουν τα παπούτσια για να πληρώσεις έστω και τα επιπλέον χρήματα;

Δημοσ.

Καληςπερα!αγορασα παπούτσια απο Αμερική αξίας 140 ευρώ με ups κατα λάθος αντί για usps και τωρα η ups μου ζητάει 185 για να τα εκτελωνίσει αυτη ή 135 να παω μόνος μου!!!!Τα λάθη πληρώνονται!!!

αν πας μόνος ελπίζω να μη χρειαστεί να φας 2-3 ωρες στο cargo του βενιζέλου και να περάσεις απο 13 γραφεία (από τα 2 περνάς 2 φορές)... αυτό έπαθα εγώ 2 φορές πριν αρκετά χρόνια (μετα έμαθα).

Δημοσ.

Ειναι δυο ζευγάρια και κάνουν περίπου 250 ευρώ χωρις έξοδα αποστολής!μαζι με έξοδα πάνε 300! Τα ειχα πάρει με μιση τιμή την Black Friday !οποτε για να παρηγωρηθω λιγο σκεφτομαι οτι σαν να τα πηρα με κανονική τιμή και απλα δεν μου κατσε η προσφορά!πραγματικα ειμαιβεξοργισμενος αλλα οπως ειπα τα λάθη,τα πάθη και τα γούστα πληρώνονται!

Braker1 ναι σιγα μην παω να ταλαιπωρηθώ τωρα για 50 ευρώ...ασε που δεν εχω και χρόνο και υπομονή για τέτοια πραγματα!παντως ειναι καρα κλέφτες!κι εγω τωρα που την πάτησα έμαθα!βασικα ετσι πιστευω λειτουργούν οι courier ψάχνουν αυτούς που θα την πατήσουν πρωτη φορά!

Δημοσ.

Ειναι δυο ζευγάρια και κάνουν περίπου 250 ευρώ χωρις έξοδα αποστολής!μαζι με έξοδα πάνε 300! Τα ειχα πάρει με μιση τιμή την Black Friday !οποτε για να παρηγωρηθω λιγο σκεφτομαι οτι σαν να τα πηρα με κανονική τιμή και απλα δεν μου κατσε η προσφορά!πραγματικα ειμαιβεξοργισμενος αλλα οπως ειπα τα λάθη,τα πάθη και τα γούστα πληρώνονται!

Braker1 ναι σιγα μην παω να ταλαιπωρηθώ τωρα για 50 ευρώ...ασε που δεν εχω και χρόνο και υπομονή για τέτοια πραγματα!παντως ειναι καρα κλέφτες!κι εγω τωρα που την πάτησα έμαθα!βασικα ετσι πιστευω λειτουργούν οι courier ψάχνουν αυτούς που θα την πατήσουν πρωτη φορά!

αυτό το έχουν όλες οι courier, γι'αυτό όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο post εκτός ΕΕ αποστολή ζητάμε ΜΟΝΟ με το ταχυδρομείο της χώρας και όχι με courier.

Δημοσ.

Να ξέρεις πάντως ότι μερικά σαιτ δέχονται το να μην παραλάβεις το προϊόν και να σου επιστρέψουν τα χρήματα απλά χάνεις τα μεταφορικά .και εγώ είχα πάρει παππούτσια από footlocker Αμερικής και όταν τους εξήγησα τι γίνεται με το τελωνείο μου είπαν ότι μπορείς να μην τα παραλάβεις και θα σου βάλουμε τα λεφτά χωρίς τα μεταφορικά.η απόφαση τώρα είναι δικιά σου

Δημοσ.

Καλησπέρα. θέλω να παραγγείλω ένα δέμα απο κίνα το οποίο είναι 13kg, κοστιζει γύρω στα 250 ευρώ και έρχετε με UPS. τι μου προτείνεται να κάνω για να μην πλήρώσω πολλά στο τελωνίο?

Δημοσ.

Καλησπέρα. θέλω να παραγγείλω ένα δέμα απο κίνα το οποίο είναι 13kg, κοστιζει γύρω στα 250 ευρώ και έρχετε με UPS. τι μου προτείνεται να κάνω για να μην πλήρώσω πολλά στο τελωνίο?

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγεις, όχι μόνο, τον ΦΠΑ και τον δασμό, αλλά και την αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Αν δεν θέλεις να τα πληρώσεις, πρέπει να ψάξεις να βρεις αυτό που θέλεις είτε σε άλλο πωλητή που στέλνει με ταχυδρομείο είτε το ξεχνάς.

Κι εμένα σήμερα βγήκε απο ΥΕΔ γιατί ότι ήταν να πάει στραβά πήγε! 107 ευρουλάκια κουστούμι!

Τι αξία και μεταφορικά είχε το δέμα σου;

Μπορείς να δώσεις αναλυτικά τα 107€, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα εξόδων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, είναι σωστό αυτό που σου είπε αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Και για να είμαστε πρακτικοί σ' αυτά που λέμε και, κυρίως, όταν δίνουμε συμβουλές.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο kage αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα χρήματα που του ζητούν στα ΕΛΤΑ για να παραλάβει το δέμα του.

Του προτείνεις να ξεκινήσει μια μακροχρόνια και ενδεχομένως ψυχοφθόρα και πολυέξοδη διαδικασία σε "Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγορο του Πολίτη κλπ" για να παραλάβει το δέμα του, μετά από Χ χρόνια, και με την προυπόθεση ότι θα ευδοκιμήσει γι' αυτόν η υπόθεσή του ;

Βασικα, εκεινο που λεω, ειναι το προφανες: αν δεν αντισταθουμε(!), τιποτα δεν προκειται να αλλαξει...

:ph34r:

Κι ετσι θα βρισκονται, οι επομενοι* απο εμας -αλλα και εμεις ξανα στο μελλον- παντοτε ομηροι, ενος

"ιδιοτυπου εκβιασμου". Το αστειο(?) της υποθεσης, ειναι οτι στην αλλη πλευρα, εχουν πολυ + πολλα

περισσοτερα να χασουν = you know μεχρι απολυση, αν καποιος αποφασισει να φτασει ως το τερμα.

:shifty:

*Το να γινει με ερωτηματα μια αναφορα πραγματικων καταστασεων, απο το <θυμα>(!),

αφου παραλαβει, ειναι μια ελαχιστη αμυνα οχι προς το απροσωπο κοινωνικο συνολο

-αν υποθεσουμε οτι δε μας νοιαζει αυτο- μα στη τελικη & προς τον ιδιο τον εαυτο μας.

το ειδα και θα στειλω την φορμα+mail http://rns.seedd.gr/PortalCont/Inet/z001ProtalContatsadd.asp

το δεμα μετα απο κανα μηνα γυρναει πισω ή σε ιδιωτικες σε χρεωνουν ανα ημερα αποθηκευσης...

ο ενας γνωστος εκτελωνιστης ειπε κλαφτο αν εφυγε απο τελωνειο δυσκολα θα βρεις ακρη.ξαναειπα το "πειραγμα"κατηγοροποιησης αν βαλεις εκτελωνιστη γινεται πριν στο στειλουν ή πριν εκτελωνιστει...

πηγα αεροδρομιο cargo 1η φορα...σκηνικα του καλου τιμημενου δημοσιου/ερημια/εξουσια+ γεματο κυλικειο..

η απαντηση ειναι οτι εγινε λαθος η διαδικασια.

επρεπε λενε ο ιδιωτης να πηγαινει να το εκτελωνισει και οχι να το στειλει δεμα...(κατι σε φαση να δηλωθει το προηγ.tracking number /declaration και οτι θα επαναπατριστει κ @@).τωρα το φορολογησα και δεν το αλλαζω και αντε γ... πρεπει να χρεωσω το δεμα που χω μπροστα μου...Κατα 90% εφοσον μιλαμε για κλασσικα 2-3πλοτυπα μπλοκ a3 . το χαρτι εκτελωνισμου το παρεδειδαν καπου αλλου οποτε επρεπε να ξεσηκωσει και εκεινους...ε δεν γινονται αυτα οπως καταλαβαινετε.

οι αμερικανοι δεν το φορολογησαν και βρεθηκε να το φορολογησουν στην Ελλαδα...την μλκ την εκανε ο αμερικανος στο invoice που εβαλε ρεαλ τιμες κανονικη και διπλα με εκπτωση!!!(για ασφαλιση δεματος?)και μετα τις μηδενησε και γραφει οτι ειναι απο αντικατασταση service και εχει μηδεν χρεωση. Αυτοι δεν θελησαν να δωσουν βαση στο θεμα service οποτε το χρεωσαν...

Για το θεμα φορολογησης μεταχειρισμενων.ολα εχουν αξια και τα μτχ απλα δεν μπορουν να ξερουν το ποσο κοστιζει και σε 1η φαση θα πανε βαση invoice και εμπειριας ( :P) ωστε να ξεφορτωθουν το δεμα...

αναφερθηκε και το σεναριο που μπορει να ζητησες να στα γραψουν αυτα οποτε δεν σε πιστευω θα κοστολογησω βαση εμπειριας. ;)

pc δεν υπηρχε και γενικοτερα 1-2 που υπηρχαν ηταν κλειστα..true story

λυση δεν υπαρχει . γιατι τα 40ε shipping χ2-3 φορες και χωρις ασφαλιση(απο ελλαδα προς usa) αν χαθει ειναι fail....

Τα ελτα απαντανε δεν φερουν ευθυνη κ δεν εχουν σχεση με τους τελωνειακους..

ότι ο εκτελωνισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων γίνεται από την Τελωνειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθμ:2014/217/12.07.1978 Υπουργικής Απόφασης «Περί της διαδικασίας τελωνισμού και διαχειρίσεως εν γένει των μετά του εξωτερικού διαμειβομένων ταχυδρομικών δεμάτων και λοιπών αντικειμένων» (Φ.Ε.Κ. 645/Β/12-07-1978).

Ο χρόνος και η διαδικασία εκτελωνισμού των αντικειμένων, ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των Τελωνειακών Αρχών και η ευθύνη του ΕΛΤΑ περιορίζεται μόνο στην έγκαιρη προώθηση αυτών στον παραλήπτη τους, μετά το πέρας της προαναφερόμενης διαδικασίας.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

οι αμερικανοι δεν το φορολογησαν και βρεθηκε να το φορολογησουν στην Ελλαδα...την μλκ την εκανε ο αμερικανος στο invoice που εβαλε ρεαλ τιμες κανονικη και διπλα με εκπτωση!!!(για ασφαλιση δεματος?)και μετα τις μηδενησε και γραφει οτι ειναι απο αντικατασταση service και εχει μηδεν χρεωση. Αυτοι δεν θελησαν να δωσουν βαση στο θεμα service οποτε το χρεωσαν...

Για το θεμα φορολογησης μεταχειρισμενων. ολα εχουν αξια και τα μτχ  απλα δεν μπορουν να ξερουν το ποσο κοστιζει και σε 1η φαση θα πανε βαση invoice και εμπειριας ( :P) ωστε να ξεφορτωθουν το δεμα...

αναφερθηκε  και το σεναριο που μπορει να ζητησες να στα γραψουν αυτα οποτε δεν σε πιστευω θα κοστολογησω βαση εμπειριας. ;)

Όλη η ουσία, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι τα τονισμένα.

Γι' αυτό, νομίζω ότι, δεν θα έχεις αποτέλεσμα με την όποια καταγγελία (δεν προτείνω να μην την/ις στείλεις)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...