kostakiss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Απάντησα στο # 1509τι να του πω για να ρθει με ελτα για να μειωσω τις πιθανοτητες;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 μπορεις να μου απαντησεις κι εμενα σε παρακαλω για να προχωρησω στην αγορα , μπας και γλυτωσουμε τπτ; Ευχαριστω Δες την υπογραφή του makfil.
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 τι να του πω για να ρθει με ελτα για να μειωσω τις πιθανοτητες; Σου απάντησαν και άλλοι για το τι συμβαίνει με τις αποστολές. Έχεις πει ότι θέλεις να αγοράσεις από ebay αλλά δεν είπες πως στέλνει ο πωλητής το δέμα και από ποια χώρα. Τα $45 μεταφορικά μυρίζουν courier και ίσως Αμερική. Εάν στέλνει με courier, από τρίτη χώρα, έχεις τελωνείο σίγουρα, με επιπλέον έξοδα, εκτός από ΦΠΑ. Εάν στέλνει με ταχυδρομείο, από τρίτη χώρα, και δεν γράφει μεγάλη αξία, μπορεί να περάσει, χωρίς έξοδ αλλά είναι θέμα τύχης. Όσο πιο χαμηλή αξία βάλει, ωστε να με τα μεταφορικά, να μειωθεί η αξία CIF, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να περάσει από τον τελωνειακό των ΕΛΤΑ, χωρίς έξοδα.
letom Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 τι να του πω για να ρθει με ελτα για να μειωσω τις πιθανοτητες; Αυτά που είπαμε ισχύουν για ΕΛΤΑ. Αν είναι να έρθει με κούριερ τότε η στάση στο τελωνείο είναι δεδομένη 100% και στα έξοδα εκτελωνισμού βάλε και 50-70 ευρώ αμοιβή εκτελωνιστή. Πας δηλαδή άνετα στα 250 ευρώ τουλάχιστον. Μακριά από κούριερ!
evelynaki Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να κάνω 2 αγορές από gearbest, τις πρώτες μου μέσω internet οπότε είμαι πανάσχετη, δείξτε κατανόηση, η μια των 154$ εκ των οποίων τα 4$ είναι για "ασφάλεια" που έλεγε οτι παρέχει το gearbest (shipment insurance νομίζω; ) και μου έχουν στείλει απόδειξη που δηλώνουν 75$, βλέπω οτι θα έρθει με DHL και με κάτι ποστ από δω κι από κει και λίγο google μόλις αντελήφθην πως δε θα γλιτώσω το τελωνείο, ξέρετε πόσο θα χρεωθώ;;;; Στο tracking number εδώ και 4 μέρες λέει για πρώτο δέμα SINGAPORE, Shipment information received λέτε να προλαβαίνω το κακό και να τους ζητήσω να το στείλουν με άλλη εταρεία;; Τους ζήτησα φωτογραφία χτες για το πακέτο αυτό και μου είπαν πως έχει ήδη φύγει το πακέτο και δε μπορούν να μου δώσουν αλλά να μην ανησυχώ, έλα μου όμως που τελικά ανησυχώ για το τελωνείο γιατί έχω μείνει ταπί!!Στο άλλο πακέτο που είναι αξίας κάπου 10€ μου έχουν στείλει και φωτό και απόδειξη των 4,5$ αλλά έρχεται με Netherlands Post Registered SF (ό,τι βλέπω στο tracking σας λέω, σχωρέστε με δε τις ξέρω τις εταιρείες) και γράφει destination Greece αλλά ΕΛΤΑ...Όποιος έχει υπομονή ας μου δώσει τα φώτα του, τι προτείνετε να κάνω; (σκέφτομαι να μην ξαναγοράσω από ίντερνετ έχει τρομάξει το μάτι μου)ΥΓ: Για να μη με περάσετε για καμιά τεμπέλα, μόλις διάβασα και Site: αυτό και Site: αυτό και παραδέχομαι οτι έχω κάποια ερωτηματικά πάνω από το κεφάλι μου, κατάλαβα οτι για το μικρό πακετάκι δε θα πληρώσω("για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι") αλλά για το άλλο θα πληρώσω επειδή "υπόκεινται σε κατ‟ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους" ..εδώ εξερράγη ο επεξεργαστής μου, δε μπορώ να καταλάβω καν τι εννοεί.... και είμαι διατεθειμένη να το εκτελωνίσω μόνη μου αγκαλιά με το χάρτη και τις οδηγίες (πρώτη φορά χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη στη ζωή μου!!!) αλλά πείτε μου, θα πληρώσω τελικά η άφραγκη κάτιτις ή όχι; Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2015 από evelynaki
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δεν διάβασες σωστά τα περί ατέλειας. Τα 45€ αφορούν στα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα ενώ αυτά που αγοράζουμε θεωρούνται εμπορικού χαρακτήρα και η ατέλεια είναι 22€. Αυτό που έρχεται με DHL θα σταματήσει στο τελωνείο και, εκτός από τον ΦΠΑ, θα σου ζητήσουν να πληρώσεις αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 75€ και ανεβαίνει ανάλογα με την αξία του αντικειμένου), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα, εκτός αν το εκτελωνίσεις μόνη σου, οπότε γλυτώνεις την αμοιβή αλλά όχι τα υπόλοιπα. Ξέρω, όλοι ξεκινάμε με τα λάθη μας (όλοι τα κάναμε), αλλά τώρα υπάρχουν κάποιες βοήθειες στο forum και δεν δικαιολογείται να κάνεις τέτοια λάθη, πολύ περισσότερο αφού βλέπω ότι τριγυρνάς σε διάφορα νήματα και ρωτάς.
evelynaki Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 τριγυρνάς σε διάφορα νήματα και ρωτάς. ε όχι οτι τριγυρνάω σε διάφορα νήματα και ρωτάω, τριγύρισα, διάβασα και ήρθα να ρωτήσω εδώ, μη μου βγει και τ'όνομα!!! Οπότε αν το εκτελωνίσω μόνη μου για τι έξοδα μιλάμε;
makfil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αυτό που έρχεται με DHL θα σταματήσει στο τελωνείο και, εκτός από τον ΦΠΑ, θα σου ζητήσουν να πληρώσεις αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 75€ και ανεβαίνει ανάλογα με την αξία του αντικειμένου), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα, εκτός αν το εκτελωνίσεις μόνη σου, οπότε γλυτώνεις την αμοιβή αλλά όχι τα υπόλοιπα. Σου απάντησα ήδη. Τα αποθήκευτρα έχουν σχέση με τις μέρες που θα μείνει το δέμα στο handling και τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την αξία CIF, δηλαδή το κόστος, τα μεταφορικά.και την ασφάλεια που έκανες. Σημειωτέον ότι στις περιπτώσεις αυτές ζητάνε απόδειξη πληρωμής είτε κάρτας είτε paypal και όχι την απόδειξη που σου στέλνει ο πωλητής. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2015 από makfil
evelynaki Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μάλιστα....οκ ευχαριστώ για την απάντηση!
letom Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μάλιστα....οκ ευχαριστώ για την απάντηση! Πάντα να βάζεις να σου τα στέλνουν με το απλό ταχυδρομείο (αυτό που έχει δωρεάν μεταφορικά) που κάνει ένα μήνα να έρθει. Οι επιλογές που λέει ότι έρχονται γρήγορα είναι όλες με κούριερ και σταματάνε στάνταρ τελωνείο και από εκεί και μετά κάνεις το σταυρό σου για τη λυπητερή που θα σου έρθει. Επίσης, αν πληρώνεις με paypal δεν χρειάζεται να βάζεις shipment insurance και να πληρώνεις τσάμπα λεφτά. Έχεις την ασφάλεια του paypal, δεν θα κερδίσεις κάτι παραπάνω με το insurance. Εκτός αν δεν πληρώσεις με paypal οπότε πάσο. Αυτό που αξίζει να πληρώσεις είναι το tracking number. Είναι 1-2 δολάρια παραπάνω (ή και δωρεάν, από κάποιο ποσό αγοράς και πάνω) αλλά αξίζουν για να παρακολουθείς το πακέτο σου και να ξέρεις που βρίσκεται.
evelynaki Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Όλα τα έκανα, και με paypal πλήρωσα και insurance έβαλα και νόμιζα πως πληρώνοντας παραπάνω απλώς θα έμπαινε η παραγγελία μου πιο γρήγορα, δε φανταζόμουν καν ιστορίες με τελωνεία... Έστειλα στη Gearbest μήπως και προλάβαινα το δέμα που είναι στάσιμο τόσες μέρες να το επαιρναν κ να το έστελναν με απλό ταχυδρομείο αλλά μάλλον ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας κ έφτιαξα τη μέρα του τύπου που μου απάντησε... Σκέφτηκα να το στείλω πίσω όταν έρθει αλλά κάπου διάβασα οτι θα σκαλώσει στο τελωνείο της Κίνας.. Ε, τώρα κοιτάζω το χάρτη και διαβάζω πώς θα κάνω την εκτελώνιση μόνη μου, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, ειδικά όταν τους πω οτι έχω να τους δώσω μόνο τα 33 που θα ζητήσει η DHL
Lnk Hlk Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Απο bangood με air parcel register...τι πιθανότητες έχει να μην σταματήσει τελωνείο?
BananaTzo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω εαν εχει παραγγειλει κανεις απο το amazon.com? Θα ηθελα να παραγγειλω ενα αντικειμενο που δεν βρισκω τοπικα ή στο amazon.co.uk. Κανει 400$ και το amazon μου βγαζει Import Fees Deposit 85$.Αποτι καταλαβαινω το πως δουλευει το ολο συστημα η μεταφορικη που χρησιμοποιει το amazon εχει ενα fixed % εκτελωνισμου βαση του αντικειμενου και της αξιας και πληρωνει το τελωνειο απο πριν, σωστα?Η ερωτηση μου ειναι, στην ελλαδα το εχει δοκιμασει κανεις αυτο το συστημα ή θα βρεθω να πληρωνω 2 φορες το τελωνειο?
makfil Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω εαν εχει παραγγειλει κανεις απο το amazon.com? Θα ηθελα να παραγγειλω ενα αντικειμενο που δεν βρισκω τοπικα ή στο amazon.co.uk. Κανει 400$ και το amazon μου βγαζει Import Fees Deposit 85$. Αποτι καταλαβαινω το πως δουλευει το ολο συστημα η μεταφορικη που χρησιμοποιει το amazon εχει ενα fixed % εκτελωνισμου βαση του αντικειμενου και της αξιας και πληρωνει το τελωνειο απο πριν, σωστα? Η ερωτηση μου ειναι, στην ελλαδα το εχει δοκιμασει κανεις αυτο το συστημα ή θα βρεθω να πληρωνω 2 φορες το τελωνειο? Η αμερικάνικη αμαζόνα ζητάει την προκαταβολή των εξόδων εκτελωνισμού (Import Fees) που αντιστοιχούν συνήθως στον ελληνικό ΦΠΑ (23%) επί του κόστους και των μεταφορικών. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί για επιπλέον πληρωμή εξόδων στην είσοδο του δέματος στη χώρα και αυτό σε δέματα αξίας μεγαλύτερης αξίας των 150€
Προτεινόμενες αναρτήσεις