makfil Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις. Η τελωνειακή νομοθεσία προβλέπει διαφορετική ατέλεια (45€) στις εισαγωγές δεμάτων από τρίτες χώρες στην περίπτωση "μη εμπορικού χαρακτήρα", όπως αυτή που περιγράφεις. Στην περίπτωση που μπει το δέμα στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει, θεωρητικά, την αξία αλλά στην περίπτωσή σου πρέπει να φαίνεται ότι η αποστολή γίνεται από ιδιώτη και προφανώς συγγενή, οπότε (πιστεύω ότι) θα το αντιμετωπίσει διαφορετικά. Το θέμα της καθυστέρησης, κατά 2 μέρες (!!!), να μην σε απασχολεί αφού έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις και μήνα για το άνοιγμα του σάκου και σκανάρισμα των δεμάτων που περιέχει 1
pidiktakis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Γειά σας.θα ήθελα τα φόντα σας. Έκανα μια αγορά από Αμερική όχι ebay ή Amazon και έχει περάσει πολύς καιρός δεν ξέρουν που είναι το δέμα δεν παίρνω απάντηση δεν παίρνω κάποιο tracking number όπως μου είχαν πει και βρίσκομαι λίγο σε απόγνωση.αν κάποιος έχει την καλοσύνη ας απαντήσει να του δώσω περισσότερες πληροφορίες.
kiddo4 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις. Η τελωνειακή νομοθεσία προβλέπει διαφορετική ατέλεια (45€) στις εισαγωγές δεμάτων από τρίτες χώρες στην περίπτωση "μη εμπορικού χαρακτήρα", όπως αυτή που περιγράφεις. Στην περίπτωση που μπει το δέμα στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει, θεωρητικά, την αξία αλλά στην περίπτωσή σου πρέπει να φαίνεται ότι η αποστολή γίνεται από ιδιώτη και προφανώς συγγενή, οπότε (πιστεύω ότι) θα το αντιμετωπίσει διαφορετικά. Το θέμα της καθυστέρησης, κατά 2 μέρες (!!!), να μην σε απασχολεί αφού έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις και μήνα για το άνοιγμα του σάκου και σκανάρισμα των δεμάτων που περιέχει Καλώς σας βρήκα!! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ makfil για τη άμεση απάντηση! προφανώς εχω κακομάθει δεν θυμάμαι να έχω δει πακέτο απο αμερική έτσι ξανά και αναρωτήθηκα... Να εισαι καλά, Ευχαριστώ πολύ και πάλι! καλή συνέχεια
Kanesan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Πλήρωσα σήμερα το τέλος παρουσίασης των 3 ευρώ για δέμα αξίας 68 ευρώ και βάρος 3 κιλά, από Ιαπωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε να κάνει με την αξία, αλλά με τον τρόπο αποστολής, το πακέτο εστάλη ως "Δέμα/Parcel" και όχι ως "Registered Mail / Insured Mail" (δηλαδή με SAL και όχι με SAL/AIR small package, το οποίο διατίθεται ως επιλογή για πακέτα μικρότερα των 2 κιλών και συγκεκριμένων διαστάσεων - μου έχει τύχει πχ πακέτο 900 γραμμαρίων να σταλεί αναγκαστικά με SAL επειδή ήταν αρκετά μακρύ). Όσες φορές επιλέγω αποστολή ως δέμα, πάντα πληρώνω στα ΕΛΤΑ 3 ευρώ - χωρίς ποτέ να υπάρχει στάση σε τελωνείο η οποία να φαίνεται στο tracking number. Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο πακέτο την ίδια μέρα που σκαναρίστηκε στο αεροδρόμιο, έφυγε και για ΡΟΥΦ 16/6/2017, 11:34:05 Κ.Α.Τ. ΔΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ) 16/6/2017, 04:49:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Μάλιστα ρώτησα και την υπάλληλο η οποία μου επιβεβαίωσε ότι εφόσον η αποστολή γίνεται ως δέμα , θα πληρώνω πάντα τέλος παρουσίασης (μήπως τα δέματα θεωρούνται ότι περνούν τελωνείο έτσι κι αλλιώς ασχέτως αν τα ανοίγουν ή αν το γράφει το σύστημα; ) Δεν το έχω πληρώσει ποτέ για οποιοδήποτε πακέτο έλαβα από Ιαπωνία, το οποίο είχε σταλεί με SAL/AIR small package ή EMS, αλλά τα μεν πρώτα δεν έχουν σταματήσει τελωνείο ποτέ μέχρι τώρα, τα δε EMS πάντα σταματούν, αλλά δεν έχει τύχει να με χρεώσουν κάτι μέχρι στιγμής.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Πακέτο unregistered Sal από Ιαπωνία, ήρθε χωρίς το τέλος.
Kanesan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Πακέτο unregistered Sal από Ιαπωνία, ήρθε χωρίς το τέλος. Μεγάλο πακέτο;
thleorasakias Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 τα unregistered μεχρι 20 ευρω και ειναι μικρα σε μεγεθος κατα 99% δεν πληρωνεις τελη πανω απο 50 πακετα εχω παρει ετσι το βαζουν στην θυριδα και αυτο ειναι
Kanesan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 2 κιλά, περίπου 30€ Άρα δεν εστάλη ως δέμα; Θέλω να πω ποιο από τα δύο SAL ήταν ; Φαντάζομαι για να είναι συνολικά 30 ευρώ και unregistered, εστάλη ως απλό mail γιατί το SAL international parcel, στα δύο κιλά ακριβώς (ούτε γραμμάριο κάτω - έχει τύχει για 1.995 grams να αποφύγω την κατηγορία δέματα, και για 2 κιλά ακριβώς να πληρώσω παραπάνω) κοστίζει μόνο η αποστολή 3,850 yen. Και νομίζω το tracking number πάντα συμπεριλαμβάνεται, ή τουλάχιστον εγώ μέχρι στιγμής είμαι σε θέση να διαλέξω unregistered μόνο για πακέτα < 2 κιλών (ή 90 εκατοστών σε διαστάσεις). Σε αυτά όντως δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα, ακόμα και όταν ήταν registered.
theopan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Το αλίευσα σήμερα από άλλο φόρουμ: http://www.elta.gr/Portals/0/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%99/%CE%94%CE%94%CE%A4_01_2017.pdf Πήρανε "γενίτσαρους" καλούς τα ΕΛΤΑ! Η χώρα καταστρέφεται συγκλονιστικά τα τελευταία 7 χρόνια τουλάχιστον και οι μόνοι που κάνουν "χρυσές δουλειές" είναι οι λογιστάδες, οι εφοριακοί και οι ασφαλιστές. Οι φορομπήχτες και φοροεισπράκτορες κατά κάποιο τρόπο μόνο... Όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες -επιστημόνων και μη- που υπήρχε ελπίδα να φέρουν την ανάπτυξη, είναι -εκ προθέσεως- υπό διωγμό αν όχι υπό εξόντωση...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Το αλίευσα σήμερα από άλλο φόρουμ: http://www.elta.gr/Portals/0/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%99/%CE%94%CE%94%CE%A4_01_2017.pdf Πήρανε "γενίτσαρους" καλούς τα ΕΛΤΑ! Η χώρα καταστρέφεται συγκλονιστικά τα τελευταία 7 χρόνια τουλάχιστον και οι μόνοι που κάνουν "χρυσές δουλειές" είναι οι λογιστάδες, οι εφοριακοί και οι ασφαλιστές. Οι φορομπήχτες και φοροεισπράκτορες κατά κάποιο τρόπο μόνο... Όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες -επιστημόνων και μη- που υπήρχε ελπίδα να φέρουν την ανάπτυξη, είναι -εκ προθέσεως- υπό διωγμό αν όχι υπό εξόντωση... Συγνώμη εγώ σαν Χαζός γιατί δηλαδή είναι κακό? Για εμένα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό το παραπάνω, θεωρητικά έξυπνος δηλαδή αυτός που θα φέρει ένα κινητό 500 ευρώ από έξω χωρίς να πληρώσει τα ανάλογα έξοδα? Στη Κύπρο πάντως (αλλα και Αμερική ξέρω σίγουρα) όλα περνάνε τελωνείο δεν ξέρω τι πόσα έχουν για ατέλεια η κάθε χώρα αλλά για εμένα είναι πέρα για πέρα λογικό Το θεωρώ πιο δίκαιο από το να το παίζεις κορόνα γράμματα αν σταμάτησει Και άλλος να περνάει τεράστιες παραγγελίες χωρίς καμία χρέωση, και σε άλλους για μικρο πόσα να σταματάει τελωνείο και να πρέπει να πληρώσεις ένα σεβαστό πόσο σε σχέση με την τιμή του αντικειμένου (ειδικά πολλές φορές το κόστος που ζητάνε σε αντικείμενα μικρής αξίας πολλές φορές τα έξοδα που ζητάνε μπορεί να περνάνε και την αξία του αντικειμένου)
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Στην Αμερική ΣΊΓΟΥΡΑ δεν περνάνε όλα τα είδη τελωνείο.
Kanesan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δεν ξέρω για κινητά και συσκευές κλπ, αλλά όσοι Αμερικανοί γνωστοί μου ψωνίζουν ό,τι και εγώ από Ιαπωνία/Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, δεν έχουν πληρώσει ποτέ τελωνείο. Και εν αντιθέσει με μένα που σπάω όλες τις παραγγελίες σε μικρές και ακόμα και τότε δεν μπορώ να αγοράσω κάτι που στοιχίζει π.χ. 15,000 yen με το φόβο μήπως ξεπεράσει τα 150 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, Αμερικάνα φίλη μια χαρά παραλαμβάνει πακέτα άνω των 30,000 yen χωρίς να έχει πληρώσει το παραμικρό 15 χρόνια τώρα. Οπότε ναι δεν περνούν όλα τα είδη τελωνείο.
molot12 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Για αγορά απο Αliexpress, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποστολής; Απο την άποψη ταχύτητα παραλαβής και πιθανότητας απλής χρέωσης εισόδου (τέλος ελέγχου δίχως ΦΠΑ) σε τελωνείο; Το πακέτο θα είναι σε όγκο μεγαλούτσικο (ΙΡ κάμερα). ΑΚΥΡΟ_Τελικα την βρηκα στο amazon uk 1. Αliexpress standard shipping (Κινέζικο ταχυδρομείο) 2. NLPost (Ολλανδικό ταχυδρομείο) 3. SwissPost (Ελβετικό ταχυδρομείο) Ξέρω τίποτα δεν είναι σίγουρο..... απλώς την γνώμη σας με βάση την εμπειρία σας Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2017 από molot12
Georgios2 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλημέρα. Θέλω να κάνω μια παραγγελία από Αμερική, το κόστος είναι στα 550$ ένα ποσό που το μάζευα σιγά σιγά. Δεν είναι ογκώδες, υπολογίζω σαν 3 κουτιά σαν αυτά που μπαίνουν τα παπούτσια. Τώρα αν τους στείλω μήνυμα και τους ζητήσω να μου το στείλουν ως δώρο gift, υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω τελωνεία και τα συναφή? Αν όχι πόσο μπορεί να είναι το κόστος για αυτά τα έξοδα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις