Tomahawk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Formaρισμένος HDD σε Netbook Advent και θέλω να βάλω Windows XP, έχω φτιάξει bootable flash drive αλλα στην αρχική οθόνη βγάζει μήνυμα "Bootmgr is missing"... edit: Δοκιμάζω να περάσω πρώτα ubuntu απο flashακι και είδωμεν... Βρήκα αυτόν τον οδηγό για το τι να κάνω βλέποντας το grub rescue αλλα εκτός απο το ls που μου εμφανίζει "(hd0) (hd0, msdos1) (hd1) (hd1,msdos1) (fd0)" ότι άλλη εντολή και να βάλω έχω "error: no such partition" ή "error: unknow filesystem"... Εαν βάλω τον σκληρό στο desktop κάνω τίποτα; Edit 2: Μέσω recovery iso (απο Windows 7 32-bit), απλά recovery χωρίς image μέσα, έχω πρόσβαση στο σκληρό και γενικά σε αυτή την οθόνη... Δοκιμάζω το 4ο βήμα όπως λέει εδώ, δέχεται όλες τις εντολές και το κάνω reboot, βγάζω το flash drive με το recovery, βάζω το flash drive με τα XP, επιλέγω να κάνει boot απο το σωστό flashακι αλλα πάλι "bootmgr is missing". Ξαναδοκίμασα 2η φορά τις εντολές και όταν εισάγω "boot cd" μου πετάει error. Εφόσον έχω πρόσβαση στο σκληρό (ο οποίος αποτελείται απο 1 partition μόνο) έστω και μέσα απο το recovery δε μπορώ να του "πετάξω" κάποια αρχεία ώστε να επαναφέρω bootmgr και τα απαραίτητα αρχεία...? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2013 από Tomahawk
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μας μπέρδεψες.. δεν bootarei από το φλασακι ο υπολογιστής η αφού γίνει η εγκατάσταση σου βγάζει το μήνυμα ? Να επαναφερεις τι αφού ο δίσκος λες είναι φορμαρισμένος ? Πολλά laptop netbook αν και έχουν την επιλογή στο bios με καθαρό δίσκο δεν bootαρουν από φλασακι. Χρειάζεσαι ενα εξωτερικό dvd η βάλε τον δίσκο στον σταθερό κανε την εγκατάσταση (πρόσεξε το ahci - ide) και μετά βαλτον στο netbook μπες σε safe mode και εγκατέστησε τους δικούς του drivers που θα έχεις μαζέψει σε ενα φλασακι.
Tomahawk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Bootάρει απο flashακι μόνο με το recovery disc (usb πάντα) σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είτε ubuntu bootable flash drive είτε windows xp μου πετάει μήνυμα πως λείπει το bootmgr... Θέλω να "επαναφέρω" ή τέλος πάντων να του βάλω τα βασικά αρχεία που χρειάζεται για να bootάρει ωστε να κάνω την εγκατάσταση των xp (έστω 7 x32 και το κάνω format μετά) κανονικά απο flash drive... To κακό είναι πως αυτό το netbook έχει "ενσωματωμένο" τον σκληρό οπότε θα πρέπει να του κάνω χειρουργείο οπότε προσπαθώ να το αποφύγω!
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Από ότι κατάλαβα έχεις διαφορετικά flash αυτό με τα xp πως τα έκανες; με ποιο πρόγραμμα;Και ήταν ποτέ του bootable;; Πολλά προγράμματα του είδους δεν τα κάνουν bootable,αν έχεις πρόσβαση σε μηχάνημα με 7 τότε κάνε αυτό για το flash με τα xp http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/ μέχρι και το βήμα 7,και ξανά φτιάξε το με το όποιο πρόγραμμα δουλεύεις...
Tomahawk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Από ότι κατάλαβα έχεις διαφορετικά flash αυτό με τα xp πως τα έκανες; με ποιο πρόγραμμα;Και ήταν ποτέ του bootable;; Πολλά προγράμματα του είδους δεν τα κάνουν bootable,αν έχεις πρόσβαση σε μηχάνημα με 7 τότε κάνε αυτό για το flash με τα xp http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/ μέχρι και το βήμα 7,και ξανά φτιάξε το με το όποιο πρόγραμμα δουλεύεις... Τι εννοείς όταν λες "αυτό με τα xp πως το έκανες;"? Ο σκληρός έχει format και "ενώθηκε" με το gparted γιατί είχε 3-4 partitions... Αυτό που θέλω επειδή ο σκληρός είναι επι της ουσίας άδειος, δεν έχει τίποτα απο αρχεία, είναι να του επαναφέρω τα βασικα boot αρχεία ώστε να μπορεί να bootάρει απο usb και να μη μου πετάει μήνυμα για το bootmgr. Bootαρει μόνο με recovery disc (αλλα δεν υπάρχει κάποιο image μέσα), δεν bootάρει με φλασάκι με Windows XP. Εφόσον έχω πρόσβαση στο σκληρό δίσκο και μπορώ να του πετάξω αρχεία χειροκίνητα, παίζει κανένα zip με όλα τα απαραίτητα αρχεία για boot? Έχω περάσει μόνο boot.ini, ntdetect.com και ntldr στον C: και μου βγαίνει αυτό πλέον
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που θέλω επειδή ο σκληρός είναι επι της ουσίας άδειος, δεν έχει τίποτα απο αρχεία, είναι να του επαναφέρω τα βασικα boot αρχεία ώστε να μπορεί να bootάρει απο usb και να μη μου πετάει μήνυμα για το bootmgr. Bootαρει μόνο με recovery disc (αλλα δεν υπάρχει κάποιο image μέσα), δεν bootάρει με φλασάκι με Windows XP. Το τι έχει ο δίσκος είναι άσχετο με το αν κάνει boot από το flash ή όχι, αν το flash έγινε σωστά θα κάνει boot ακόμα και αν δεν υπάρχει καθόλου δίσκος... Αυτό το φλασάκι με windows XP,με ποιο πρόγραμμα ή έστω με ποια διαδικασία το έκανες;;;Αν π.χ. απλά αντέγραψες τα αρχεία από ένα cd στο flash λογικό είναι να μην ξεκινάει,χρειάζεται μια κάποια διαδικασία(ή σωστό πρόγραμμα) για να γίνει bootable ένα flash.
Tomahawk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Το flashακι το έκανα με το IsoBurn... φυσικά με την επιλογή για bootable usb! Έχω και το wintoflash, θα δοκιμάσω και αυτό.
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ούτε το wintoflash φτιάχνει mbr ή θα κάνεις αυτό με το λινκ που έδωσα πάνω ή μπορείς να δοκιμάσεις το flashboot που φτιάχνει mbr. (ή το Windows 7 USB/DVD download tool αλλά είναι μπελάς να το κάνεις μόνο και μόνο για να μπει mbr στο usb)
Tomahawk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μπήκα με Hiren και mini xp καμμένο με Grub που φτιάχνει mbr για να δω οτι δουλεύει σωστά το netbook και μετά έφτιαξα με το flashboot Win bootable usb και έκανα το setup κανονικά! Πολύ καλή φάση το flashboot! Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα