uaina Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Ας το πάρουμε απ' την αρχή. Έχω ένα Acer aspire 5100 που μόλις του αγόρασα καινούργιο ανεμιστηράκι γιατί το παλιό τα 'χε παίξει, και φυσικά μόλις χάλασε η υποδοχή στο λαπτοπ για το βύσμα της μπαταρίας. Εκεί που έλεγα δεν είμαστε για έξοδα τώρα, πάρε ανεμιστηράκι να την βγάλεις λίγο ακόμα, φυσικά έπρεπε να φάω την γλώσσα μου Χρειάζομαι καινούργιο λαπτοπ σιγά σιγά λοιπόν. Όμως είμαι χρήστης λίνουξ. Ubuntu (9.04 οι άλλες δεν μου αρέσαν), έχω περάσει και δοκιμάσει LMDE, και στο άλλο λαπτοπ, το yeeloong μωρε κράι, έχω Debian. Δεν είμαι κανάς αντβάνσντ γιούζερ, αλλά εδώ και καιρό δεν έχω καν Fουίντοουζ και μου αρέσει έτσι. Μ' αυτά και μ' αυτά θέλω να έρθω στο ότι η κάρτα γραφικών του λαπτοπ μου από την αρχή δεν υποστηριζόταν πλήρως από καμία διανομή που ξέρω, αργότερα είχα θέμα και με την κάρτα δικτύου κτλ. Θέλω ένα λάπτοπ που να είμαι σίγουρος ότι όλα θα πηγαίνουν καλά με λίνουξ, καθώς όπως είπα χρησιμοποιώ μόνο αυτό το λογισμικό. (αν και θα χρειαστώ γουίντοουζ για την σχολή οπότε μην προταθεί κάτι που δεν υποστηρίζει απ αυτά) Απ'όσο έχω καταλάβει δεν πρέπει να είναι το ίδιο "δύσκολο" με παλιά αλλά θέλω να πάω στα φράγκα που λέμε. Έχω δει στο ίντερνετ κάποια που έρχονται έτοιμα με εγκατεστημένη κάποια διανομή κτλ. Υπάρχει κάτι απ' αυτά που να αξίζει; Κάποια εταιρία; Να πω επίσης ότι θέλω ένα καλό να με κρατήσει. Θέλω κυρίως ποιότητα και όχι τόσο για παιχνίδια κτλ. Point me σε κάποια κατέυθηνση αν θέλετε, δεν ζητάω έτοιμες λύσεις ξέρω 'γω. Και να το συζητήσουμε βρε αδερφέ αν δω κάτι και νομίζω ότι είναι καλό για μένα.
corrupted Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Θες Realtek καρτα ηχου, Atheros ασυρματη καρτα δικτυου και Intel HD ή Intel HD και nVidia μαζι εφοσον θα αγοραζεις καποιο με hybrid καρτες γραφικων. Η ενσυρματη καρτα δικτυου ειναι αδιαφορο αν θα ειναι Intel/Realtek/Broadcom/Atheros ή κατι αλλο, μιας και ειναι απιθανο να μην δουλευει. Το ψειριζεις? Εννοω θες να δουλευει και η Webcam και το Card Reader και το Bluetooth? Βρες τα μοντελα που σε ενδιαφερουν και ελεγξε στα downloads των εταιριων, τους drivers. Απο εκει θα βρεις τι hardware φοράνε...
uaina Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Θες Realtek καρτα ηχου, Atheros ασυρματη καρτα δικτυου και Intel HD ή Intel HD και nVidia μαζι εφοσον θα αγοραζεις καποιο με hybrid καρτες γραφικων. Η ενσυρματη καρτα δικτυου ειναι αδιαφορο αν θα ειναι Intel/Realtek/Broadcom/Atheros ή κατι αλλο, μιας και ειναι απιθανο να μην δουλευει. Το ψειριζεις? Εννοω θες να δουλευει και η Webcam και το Card Reader και το Bluetooth? Βρες τα μοντελα που σε ενδιαφερουν και ελεγξε στα downloads των εταιριων, τους drivers. Απο εκει θα βρεις τι hardware φοράνε... Ωραιος, ευχαριστω για αρχη. Ναι θα το ηθελα. Πχ μενω εξωτερικο και θα ηθελα να μιλαω με μανα στο σκαιπ και να με θωρα. Ασε που συνηθως προβλημα με το μικροφωνο ειχα αλλα με ριαλτεκ θα ειμαι κομπλε λογικα; Ωραιο τιπ το τελευταιο
corrupted Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Με λιγο ψαξιμο που εκανα... και το 5100 που εχεις (ειχες... ) Realtek καρτα ηχου ειχε. Γενικως η Realtek ειναι πολυ "Linux friendly" εταιρια και στηριζει το Linux, δινοντας τον κωδικα των drivers της. Και με αυτο τον τροπο μπορουν οι developers να αναπτυσουν τους drivers σε Linux. Τα πιθανα προβληματα στο μικροφωνο συνηθως λυνονται με το να περασεις σε νεα εκδοση Linux, με νεοτερο πυρηνα και γενικοτερα νεοτερη εκδοση ολου του λειτουργικου. Και λεω συνηθως γιατι εχουμε δει περιπτωσεις που το hardware εκει που επαιζε μια χαρα σε μια διανομη, στην επομενη εμφανισε προβληματα. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν θα γινεται να εχεις τοσο παλια εκδοση Ubuntu και στο νεο laptop, θα πρεπει να κανεις μεταβαση σε νεα. Βρες καποια μοντελα που να σε ενδιαφερουν, και ποσταρε τα εδω με links για να τα... "ελεγξουμε".
uaina Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Οκ θα το κάνω, απλά με την λογική ότι μπορεί να συεννοηθούμε καλύτερα όταν βρω, να σου πω ότι στο δικό μου αυτό συνέβη. Γιατί είναι παλιά τα πραγματα και έπαψαν να τα υποστηρίζουν. Τα διάβαζα ότι τα παρατάνε μετά από κάποιες εκδόσεις χεχε. στην 10.10 νομίζω το μικρόφωνο δούλευε αλλά τα άλλα είχαν πάρει την κάτω βόλτα κτλ. Στο νέο θα ήθελα να μην έχω καν ubuntu γενικά. Και ναι θέλω φυσικά να κάνω upgrades κανονικά. Αλλά γενικά κάτι τέτοιο φοβόμουν και είπα να ρωτήσω. Μέτριο χάρντγουερ που να το αφήσουν να πάει άκλαφτο. Ή δεν έχει σχέση πιστεύεις η τιμή και το σε πόσα μοντέλα φοριούνται κτλ;
corrupted Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Απαξ και υποστηριχθει ενα hardware στο Linux, δεν φευγει η υποστηριξη (μονο αν υπαρχει λόγος). Μονη εξαιρεση οι καρτες γραφικων, οπου υπαρχουν οι ανοιχτοι και οι κλειστοι drivers που δινει η NVidia/AMD. Αν αποφασισει η εταιρια να κανει "legacy" μια σειρα απο καρτες γραφικων και να μην δινει πλεον drivers, εισαι καταδικασμενος να παιζεις με τον ανοιχτο driver απο κει και περα. Προσωπικα δεν χρησιμοποιω ποτέ κλειστους drivers για καρτα γραφικων. Για ολες τις καθημερινες δουλειες, ειναι μια χαρα οι ανοιχτοι. Και φυσικα οταν εχεις ATI/AMD εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να δεις την καρτα σου να γινεται legacy. Μας εχει συνηθισει σε τετοια η AMD...
antonios_1980 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα, εγω εχω το dell inspiron N5050 με προεγκατεστημενο ubuntu 10.10, το αναβαθμισα σε 12.04 με ενα μικρο θεμα με το ασυρματο το οποιο ελυσα σχετικα ευκολα. ειναι μια πολυ καλη επιλογη κατα την γνωμη μου και κανει οτι ακριβως θελεις. εχω skype με καμερα κλπ κλπ και ολα αυτα με εγγυηση dell next business day και κατω απο 400 euros!
uaina Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) antonios_1980 Σ'ευχαριστώ για την ιδέα, και λογικά θα κάνει αυτά που εγώ θέλω ακριβώς όπως το είπες, αλλά στην σχολή έχουμε κάτι προγράμματα cad και θα έχω και matlab και όλοι λένε ότι χρειάζεται γερός επεξεργαστής για αυτά και κάρτες γραφικών. Κοίταξα πάλι κάτι Linux laptops και καλά. και μου φαίνονται λίγο ακριβά. Πχ για i7, που βλέπω αρκετούς στη σχολή να έχουν, παίζει αυτό να είναι το πιο φτηνό Site: https://www.system76.com/laptops/model/gazp8">https://www.system76.com/laptops/model/gazp8 Ελπίζω να χρησιμοποιούν καλά υλικά.. Γενικά πώς σας φαίνεται μια τέτοια λύση; ή θα μου βγει πιο φτηνό να πάρω ένα άλλο λαπτοπ που θα τσεκάρω/ουμε ότι υποστηρίζει λίνουξ απροβλημάτιστα; είναι πολύ το i7 για AutoCAD και Revit? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2013 από uaina
Deathy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 καλα και απο τελωνειο πως θα το περασεις? αν ειναι ετσι παρε απο bestbuy.com !
uaina Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Καλά ναι μόλις ερχόμουν να το σβήσω αυτό έτσι κι αλλιώς. Κακό παράδειγμα γενικά.
Deathy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 μια χαρα ειναι τα windows.. γιατι θες να παιδευεσαι?
uaina Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ε έχω το κεφάλι μου ήσυχο από κόπιράιτς και δεν συμμαζεύεται και όταν έχω όρεξη δοκιμάζω πράγματα. Επίσης γενικά μου αρέσουν καλύτερα και με βολεύουν.
tr3quart1sta Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Thinkpads εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης και γενικα δεν παιζουν ασυμβατοτητες με linux 1
uaina Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Κάτι γίνεται με τις εταιρίες. Υπάρχουν λαπτοπ που πουλιούνται μόνο σε συγκερκιμένες περιοχές; Site: http://www.pricerunner.dk/pi/27-2849914/Baerbare/ASUS-K55A-SX422H-Produkt-Info">Αsus K55A SX422H αυτό πχ υπάρχει μόνο σε Δανέζικα σάιτ (Δανία σπουδάζω) Πώς το βλέπετε; Eπίσης βλέπω αυτό Site: http://www.pricerunner.dk/pi/27-2860343/Baerbare/Dell-Vostro-3360-%2814291612%29-Produkt-Info">Dell Vostro 3360 με κάρτα ήχου Cirrus Logic High Definition Audio Τα Θίνκπαντς, αν κι εχω δει ότι κάποιοι που πουλάνε με προεγκατεστημένο λίνουξ λένε ότι είναι βασισμένο στο θινκπαντ το εργαλείο βλέπω κάρτες γραφικών Νvidia... ;
Deathy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 καλα ολοι δανια σπουδαζετε εδω μεσα? τι γινεται ειναι τζαμπα τα διδακτρα αν ειναι να παω και εγω να επισκεφθω τις δανεζες.. τα thinkpad εχουν κατι σαν rootware της lenovo αλλα σε windows..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα